Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-07-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/07/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Χρηματιστήριο
  • [04] Περιφερειακή Υμηττού
  • [05] ΝΔ - Εκλογές
  • [06] "Τρελές αγελάδες"
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/07/2001

    Η πορεία στο Χρηματιστήριο, οι σημερινές εκλογές στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η νόσος των "τρελών αγελάδων", η κατασκευή της περιφερειακής Υμηττού και οι προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χιλιάδες προσλήψεις σε υπουργεία και ΟΤΑ. Σε όργιο έχει εξελιχθεί η καθημερινή ανακοίνωση νέων προσλήψεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ξεπουλάνε και τους Αγίους Τόπους! Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την ισραηλινή κυβέρνηση.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Εκβιάζει ο Γιάννος τον Σημίτη. Δεν θα γίνω εγώ το "μαύρο πρόβατο".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΑΜΟΚ: Διορίζουν άλλους 2.249 στο Δημόσιο. Εμπόριο ελπίδας για χιλιάδες ανέργους.

    Η ΑΥΓΗ: "Εμφραγμα" στο ΙΚΑ. Αδιέξοδη η κυβερνητική στάση έναντι των γιατρών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκτόξευση του ΚΕΠ στο 12,5%.Θεαματική άνοδος για το κόμμα του Αβραμόπουλου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα υπουργεία ερίζουν, ο πληθωρισμός προχωρεί. Ανήσυχη η Τράπεζα της Ελλάδος φοβάται άνοδο στο 4%.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ερευνα - σοκ για το ελληνικό γάλα.

    ΕΘΝΟΣ: Κλείνουν 3 μέτωπα. Ξαφνική αντεπίθεση της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ουαί υμίν! "Σταυρώνουν" τους διαδόχους του Διόδωρου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προσλήψεις εξπρές στα ασφαλιστικά ταμεία. Απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να ανακόψει το επικείμενο απεργιακό κύμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδηγός για να υπολογίσετε τη σύνταξή σας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Λάδι στη φωτιά από διεθνείς προφήτες ... ΧΑΑ, ΧΑΟΣ όταν μιλάνε και Μέριλ Λίντς, Μόργκαν κ.α.

    Espresso: Δεν είχα ναρκωτικά! Μπορεί να ήταν σοκολάτα. Τι θα υποστηρίξει ο Γιώργος Μαζωνάκης σήμερα στο δικαστήριο.

    ΕΣΤΙΑ: Ακυβέρνητη οικονομία. Κανένα μέτρο μέχρι τον Οκτώβριο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πλειοδοσία επιδομάτων. Σε περίοδο δημοσιονομικής ανέχειας, υπό το βάρος του πολιτικού κόστους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απώλειες 1,5 δις των καταθετών από τα επιτόκια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Θερμό κύμα απεργιών για μονιμοποιήσεις, επιδόματα. ΙΚΑ, Ασφαλιστικά ταμεία, Εφορίες.

    ΝΙΚΗ: 11,5μ. μπροστά η ΝΔ. Το νέο γκάλοπ της V-PRC καίει το Μαξίμου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέο απεργιακό κύμα σε Υγεία και ασφαλιστικά ταμεία.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ασφαλισμένοι ΙΚΑ στο "Γύψο" Παπαδόπουλου. Βάζει βέτο στη μονιμοποίηση των γιατρών.

    Η ΧΩΡΑ: Πνίγεται ο Σημίτης στο αίμα και την απάτη. Απλετο φως στο όργιο των 10 "ληστών" και των τραπεζών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Από το παράθυρο στο πανεπιστήμιο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γονιμοποίηση άνευ ... αρσενικού! Επιστημονικό επίτευγμα(!) στην Αυστραλία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δεν είναι ασφαλής για τον Σημίτη η παμψηφία για το πρόωρο συνέδριο.

    [03] Χρηματιστήριο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "έκθεση της Μέριλ Λίντς (που μάλλον τη γνώριζαν από νωρίς πελάτες της) θεωρούσε ακριβές τις μετοχές της Εθνικής, της Alpha Bank και της Εμπορικής. Ετσι, οι διεθνείς προφήτες, όπως είχε συμβεί και παλαιότερα με τη Μόργκαν και τη Σάλομον, έριξαν λάδι στη φωτιά, οι μετοχές αυτές έχασαν ως και 6% στη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑΑ και παρέσυραν όλη την αγορά, που ήδη κλυδωνιζόταν εδώ και καιρό".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει ότι "οι αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και η ελεύθερη πτώση του χρηματιστηρίου, που έχουν προκαλέσει νέα δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη και ανησυχία ακόμα και στους πιο αισιόδοξους εκσυγχρονιστές, φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τα σενάρια για τις αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "οι υποτιμησιακές συνθήκες που επικρατούν στη Σοφοκλέους και οι οποίες έφεραν χθες τον Γενικό Δείκτη στα όρια των 2.500 μονάδων, προκαλώντας γενίκευση των ανησυχιών για τις πιθανές επιδράσεις συνολικά στην οικονομία, επέτειναν τις φήμες για αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "συνεχίστηκε και χθες η κατακόρυφη πτώση στη Σοφοκλέους όπου τελικώς περιορίστηκαν οι ζημίες λόγω της παρέμβασης κρατικών χαρτοφυλακίων. Η κυβέρνηση παρακολουθεί την πτώση αμήχανη και μοιάζει να νιώθει εγκλωβισμένη πολιτικά".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "σε πορεία πλήρης απαξίωσης βρίσκεται, πλέον το Χρηματιστήριο, που χθες έπεσε ενδοσυνεδριακά ακόμη και κάτω από τις 2.500 μονάδες. Απαντες ζητούν πλέον εξηγήσεις από τον Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος διέψευσε τις φήμες περί παραίτησής του και ζήτησε ... ψυχραιμία".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στο 3,9% το Χρηματιστήριο καταρρέει, τα δημόσια έσοδα υστερούν επικίνδυνα, η ανεργία είναι η δεύτερη χειρότερη στην Ευρώπη και ο κ. Παπαντωνίου δηλώνει ότι το 2001 είναι το καλύτερο έτος της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία 30 χρόνια".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) επισημαίνει ότι "με νύχια και με δόντια κατάφερε να κρατηθεί η Σοφοκλέους χθες πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 2.500 μονάδων, καθώς με άλλη μια βουτιά ο γενικός δείκτης βρέθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και στις 2.463 μονάδες".

    [04] Περιφερειακή Υμηττού

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "το έργο καθυστέρησε 22 μήνες, είχε επιβάρυνση περίπου 25 δις δρχ από μια παράλογη απόφαση του ΣτΕ μετά από προσφυγή του Κολεγίου Αθηνών, επισήμανε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, κατά την παρουσίαση της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου του Υμηττού".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "κανονικά σε λίγες ημέρες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης θα έκοβε την κορδέλα των εγκαινίων στη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού. Ωστόσο, και αυτό το έργο θα καθυστερήσει για δύο χρόνια και αναμένεται να περατωθεί τον Ιούνιο του 2003".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "σε δύο χρόνια ένα έργο- ανάσα για την Αττική θα είναι έτοιμο. Η Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού θα οδηγεί από την Κατεχάκη μέσα από 28 σήραγγες στο Αεροδρόμιο των Σπάτων σε χρόνο-ρεκόρ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "με "καπέλο"25 δις δρχ και καθυστέρηση 22 μηνών κατασκευάζεται η περιφερειακή λεωφόρος Υμηττού με προοπτική να δοθεί στην κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2003. Ο Κ. Λαλιώτης είπε ότι την καθυστέρηση και την υπέρβαση προκάλεσε μια παράλογη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μεγάλοι κερδισμένοι οι εργολάβοι, οι οποίοι θα εισπράξουν και πριμ επίσπευσης".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με επίθεση κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο κατηγόρησε ότι καθυστέρησε επί 22 μήνες το έργο, συνδύασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κ. Λαλιώτης, την πανηγυρική ολοκλήρωση των εργασιών διάνοιξης των σηράγγων της Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού, η οποία θα είναι πλήρως έτοιμη τον Ιούνιο του 2003".

    [05] ΝΔ - Εκλογές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "οι εσωκομματικές εκλογές, που πραγματο-ποιούνται σήμερα για την ανάδειξη των νέων οργάνων στη ΝΔ, "αναβίωσαν" τα εσωκομ-ματικά μέτωπα, ενώ οι παρασκηνιακές κόντρες κοντεύουν να βρεθούν "εκτός ελέγχου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "σκληρές μάχες και έντονη αντιπαράθεση αναμένεται σήμερα κατά τη διαδικασία ανάδειξης της γαλάζιας "σκιώδους κυβέρνησης". Οι υποψηφιότητες ξεπέρασαν όλες τις προβλέψεις, καθώς οι υποψήφιοι ανήλθαν τελικά στους 71 για τις 46 περίοπτες θέσεις".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ προσθέτει ότι "την πλήρη εφαρμογή της βρίσκει στη ΝΔ η σοφή λαϊκή παροιμία "ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται". Και αυτό διότι ούτε ένας ούτε δύο αλλά 71(!) βουλευτές εκδήλωσαν την επιθυμία να γίνουν (έστω και ... σκιώδεις) υπουργοί, καταθέτοντας χθες υποψηφιότητα για τις 46 θέσεις του νέου σχήματος".

    [06] "Τρελές αγελάδες"

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "ενώ αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα των εξετάσεων του εγκεφάλου της "ύποπτης" για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια αγελάδας του Εβρου, αυξάνονται τα ερωτήματα για την ασφάλεια των κρεάτων που μέχρι τώρα διακινούνταν στην αγορά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "εξακολουθεί η ανησυχία της κοινής γνώμης για τη νόσο των "τρελών αγελάδων". Σήμερα και εκτός απροότπου, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, από το δεύτερο ύποπτο ζώο που εντοπίστηκε στο χωριό Στέρνα του νόμου Εβρου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται σύμπασες οι ελληνικές αρχές, πολλώ δε μάλλον οι καταναλωτές, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου για να διαπιστωθεί αν η ύποπτη για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια αγελάδα από την κτηνοτροφική μονάδα του Εβρου έχει προσβληθεί από τη νόσο".

    [07] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "εν μέσω της αναταραχής που επικρατεί στο χώρο της υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, λίγες μέρες μετά τη λύση της απεργίας των γιατρών του ΙΚΑ, αλλά και λίγα 24ωρα πριν οι διοικητικοί υπάλληλοι κατεβάσουν εκ νέου τα ρολά του Ιδρύματος, το υπουργείο ΕΡγασίας ανακοινώνει προσλήψεις στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "την πρόσληψη 2.249 μονίμων υπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας και τα ασφαλιστικά ταμεία εξήγγειλε χθες ο Τ. Γιαννίτσης, μπαίνοντας κι αυτός στο παιχνίδι των διορισμών. Η Β. Παπανδρέου εγκρίνει προσλήψεις σε δήμους και νομαρχίες-μετά το πρώτο πακέτο των 1.556 θέσεων ακολουθεί κι άλλο με 1.800-ο υπουργός Πολιτισμού ετοιμάζει 3.705 και στο χορό μπαίνουν κι άλλοι υπουργοί τις επόμενες μέρες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "λύση στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, δίνει η κυβέρνηση με την άμεση πρόσληψη δυόμισι χιλιάδων διοικητικών υπαλλήλων".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "ανεπιτυχή αποδεικνύεται η προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας για προσλήψεις-εξπρές στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς οι εργαζόμενοι δεν ικανοποιούνται με τον αριθμό των προσλήψεων που ανακοίνωσε χθες".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Παπαντωνίου: "Αυτή η πολιτική εξασφαλίζει ανάπτυξη".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παιχνίδια με "εκθέσεις μαϊμού".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Των οικιών ημών εμπιπραγμένων υμείς ... συνεδριάζετε!"

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φήμες και εκθέσεις βυθίζουν τη Σοφοκλέους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Σηκώνουν τα χέρια. Παγιδευμένη η κυβέρνηση στη χρηματιστηριακή κρίση".

    [09] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "στα όρια της απόγνωσης κινείται όχι μόνο το οικονομικό επιτελείο, αλλά συνολικά η κυβέρνηση εξαιτίας της κακής πορείας του Χρηματιστηρίου. Κυβερνητικά στελέχη, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται κάθε μεσημέρι στη Σοφοκλέους "είναι πολύ κακή και επηρεάζει τα πάντα", εξέφραζαν φόβους για "αποδόμηση της εικόνας της οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 14 July 2001 - 9:56:54 UTC