Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-06-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/06/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Μιλόσεβιτς - ΔΠΔ Χάγης
  • [04] ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
  • [05] Κυβέρνηση - Ναρκωτικά
  • [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [07] Καταναλωτικά δάνεια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/06/2001

    Η παράδοση του Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου κατά των ναρκωτικών και οι εσωκομματικές διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τέλος στα διπλά νοικοκυριά. Συνυπηρετούν πλέον οι σύζυγοι στο Στρατό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Και ξαφνικά έγιναν όλοι ... "ΚΟΤΕΣ"! Και φόρτωσαν στον ... ΚΟΚΟΡΑ του Συνεδρίου τα προβλήματα του τόπου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φοβού τους σημιτοφύλακες. Ανησυχία για την επιτροπή διεξαγωγής του Συνεδρίου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προσλήψεις 5.000 στο στρατό. Πιάνουν δουλειά από το Σεπτέμβριο.

    Η ΑΥΓΗ: Για μια "χούφτα δολάρια" ο Μιλόσεβιτς στη Χάγη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σκαμνί χρηματιστές και επιχειρηματίες. Ποιοί παραπέμπονται για την απάτη των 2,6 δις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το ευρώ παγώνει (ευτυχώς!) τις τιμές για ένα εξάμηνο. Φέρνει και καλά νέα η προσεχής κατάργηση της δραχμής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο έλεος του Θεού 5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

    ΕΘΝΟΣ: Στοργή και πέλεκυς. Μέτρα για τα ναρκωτικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Σπαρτιάτης Ευστάθιος φυλάσσει Θερμοπύλες!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μεθαδόνη από το ΕΣΥ. Ολες οι αποφάσεις για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το κόλπο με τα τιμολόγια σε ΟΤΕ και ΔΕΗ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αρον - άρον αντί δολαρίων. Αρπαξαν τον Μιλόσεβιτς με τρόπο γκανγκστερικό.

    Espresso: Πήγαν για ναρκωτικά και βρήκαν επώνυμες γυναίκες σε όργια.

    ΕΣΤΙΑ: Ζητείται ψυχίατρος. Πρωτίστως ψυχική η ασθένεια του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επενδύουν σε ΟΤΕ - Ο.Α. για την άρση της κρίσης. Η κυβέρνηση "επιστρέφει" στις ιδιωτικοποιήσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Το ευρώ δεν θα προκαλέσει ανατιμήσεις. Δέσμευση από κοινού των παραγωγικών τάξεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ναρκω - χάος. Πόρισμα σοκ του ΣΔΟΕ για την Κασταλία. Ευθύνες σε Λυμπέρη και άλλους 4.

    ΝΙΚΗ: Ακης με Πάγκαλο. "Μυστικό γεύμα" στο Λυκαβηττό...

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ο Μιλόσεβιτς στα χέρια φονιάδων με γκανγκστερικό τρόπο.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Νέα Δημοκρατία: Κόλλησαν ΠΑΣΟΚίτιδα! Ανταρσία "περί όνου σκιάς".

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοί και πώς μπορούν να βγουν στη σύνταξη με τα νέα δεδομένα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι νέοι μισθοί των τραπεζικών. Σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πύλη ναρκωτικών από Αλβανία και Σκόπια. Σημαντικά στοιχεία κατέθεσε ο Μ. Χρυσοχοϊδης στο υπουργικό συμβούλιο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παρέδωσαν τον Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    [03] Μιλόσεβιτς - ΔΠΔ Χάγης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "μπορεί να είναι εγκληματίας ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο τρόπος όμως που παραδόθηκε στο Δικαστήριο της Χάγης είναι εξίσου εγκληματικός. Αγνοήθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ενώ ο πρόεδρος Κοστούνιτσα πληροφορήθηκε την αρπαγή του από το ραδιόφωνο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι "η προσδοκία της οικονομικής βοήθειας στη σημερινή Σύνοδο των Δωρητών της στις Βρυξέλλες οδήγησε την κυβέρνηση της Σερβίας στην παράδοση του τέως προέδρου της Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "το πολιτικό και δικαστικό "θρίλλερ" που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες μέρες στο Βελιγράδι για την έκδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ΔΠΔ της Χάγης έλαβε χθες τέλος με την παράδοση του πρώην προέδρου της Σερβίας στους ανακριτές του Δικαστηρίου".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "την ίδια μέρα που το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γιουγκοσλαβίας αποφάσιζε αναστολή της δια-δικασίας έκδοσης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς διάλεξαν ορισμένοι εγκάθετοι του Βελιγραδίου με γκανγκστερικό τρόπο, να απαγάγουν από τις φυλακές τον Μιλόσεβτις και να τον παρα-δώσουν στα φερέφωνα των δολοφόνων των λαών, στο ΝΑΤΟϊκό "δικαστήριο" της Χάγης".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "δραματικές οι εξελίξεις χθες στο Βελιγράδι, καθώς λίγες ώρες ύστερα από την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Γιουγκοσλαβίας να "παγώσει" προσωρινά τις διαδικασίες έκδοσης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές ποινικό Δικαστήριο της Χάγης η σερβική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι "ο Μιλόσεβιτς παραδόθηκε στους ανακριτές του ΔΠΔ και μεταφέρεται στη Χάγη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "με την παράδοση του Μιλόσεβιτς στο ΔΠΔ της Χάγης ολοκληρώθηκε η συμμαχική ισοπέδωση της Γιουγκοσλαβίας. Μια χώρα παρέδωσε τον τέως ηγέτη της μέσα από μια αμφίβολης νομιμότητας διαδικασία για να διευκολυνθεί στην αντι-μετώπιση των οικονομικών της προβλημάτων".

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "θρυαλλίδα πολιτικών ανακατατάξεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία μπορεί να αποτελέσει η χθεσινή, αμφιβόλου συνταγματικότητος απόφαση της κυβέρνησης της Σερβίας να αγνοήσει ετυμηγορία του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου και να παραδώσει τον πρώην πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ΔΠΔ του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου".

    [04] ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "βήμα - βήμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στήνει το κυβερνητικό του επιτελείο με στόχο την πλήρη ετοιμότητα του κόμματος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διαμόρφωση της επικοινωνιακής στρατηγικής, συγκροτώντας ένα όργανο το οποίο θα ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει ότι "τον ιό...της ΠΑΣΟΚίτιδας κόλλησε η ΝΔ και μάλιστα σε μια περίοδο τραγικά δύσκολη για το κυβερνών κόμμα. Ενώ η Ρηγίλλης ετοίμαζε τα τελικά επιτελικά σχέδια για την ... εαρινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, εκδηλώθηκε ανταρσία, με αφορμή τον επικείμενο ανασχηματισμό των τομεαρχών, ή αν προτιμάται της γαλάζιας "σκιώδους κυβέρνησης".

    Η Espresso τονίζει ότι "κι εκεί που συζητούσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ξαφνικά το μπαλάκι πέρασε στη Νδ και χθες στους διαδρόμους της Βουλής ο ένας βουλευτής του κόμματος ρωτούσε τον άλλον εάν θα είναι "σκιώδης" υπουργός στο σχήμα που ετοιμάζει ο Κώστας Καραμανλής".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει ότι "μετά τη νηνεμία που εμφανίστηκε στο ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τη στροφή Σημίτη στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ αρκετά στελέχη του Κινήματος φοβούνται ότι η ανάθεση της ευθύνης του συνεδρίου στο συντονιστικό της Εκτελεστικής Γραμματείας δεν διασφαλίζει την αξιόπιστη διεξαγωγή της ανώτατης αυτής κομματικής διαδικασίας".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ εν όψει της διεξαγωγής του συνεδρίου συζήτησαν την Τετάρτη πριν από τη συνεδρίαση του ΕΓ ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε "μυστικό γεύμα" στο σπίτι του δευτέρου στο Λυκαβηττό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "σε ομαδικό στρουθοκαμηλισμό έχει περιπέσει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, η οποία προσπαθεί τώρα να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η προσωρινή αποκατάσταση των εσωκομ-ματικών ισορροπιών στο ΠΑΣΟΚ, εξασφαλίζει την ομαλή διακυβέρνηση της χώρας".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "μετά από μια εβδομάδα αγωνίας για πολλά στελέχη της κυβερνήσεως η προχθεσινή ανακοίνωσις του πρωθυπουργού προεκάλεσε γενικώτερη ικανοποίηση στο κυβερνών κόμμα. Ολοι πλέον ομιλούν για ενότητα παρά το γεγονός ότι πολλοί επισημαίνουν ότι αυτή θα επιτευχθή με δυσκολία εξ αιτίας των αμφισβητήσεων πολιτικών επιλογών και επικρίσεων που διατυπώθηκαν κατά συγκεκριμένων προσώπων μηδέ και του πρωθυπουργού εξαιρουμένου".

    [05] Κυβέρνηση - Ναρκωτικά

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "δεν βρήκε, ασφαλώς, το υπουργικό συμβούλιο τη "συνταγή" για την εξάλειψη του προβλήματος των ναρκωτικών...Προχώρησε, ωστόσο , σε μία απόφαση συντονισμένη και πολύπλευρης αντιμετώπισής του. Με έμφαση στα μέτρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και ενίσχυσης των προγραμμάτων χορήγησης υποκαταστάτων ... Οπως και των προ-γραμμάτων θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης των απεξαρτημένων ατόμων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η χρήση ναρκωτικών αυξάνεται ραγδαία, ακόμη και σε μικρά παιδιά, η πρόληψη και η θεραπεία "πάσχουν", οι αρμόδιοι φορείς αδύνατον να συντονισθούν, ζωές χάνονται...Θα αλλάξουν όλα αυτά με το φιλόδοξο, πενταετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ναρκωτικά που προανήγγειλε χθες η κυβέρνηση επιχειρώντας τομή σε ένα θέμα που "καίει" την κοινωνία αλλά και την υπέρβαση από τα εσωτερικά προβλήματά της; Ιδωμεν".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "σε μία καταλυτική παραδοχή της αποτυχίας της σημερινής πολιτικής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών προχώρησε χθες το υπουργικό συμβούλιο, αλλά απέφυγε να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "αντι-περισπασμό στη μεγάλη ενδοκυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό προσπάθησε να κάνει χθες ο πρωθυπουργός, εξαγγέλοντας ένα πρόγραμμα δράσης κατά της μάστιγας των ναρκωτικών".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "συναγερμό σήμανε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Τα κέντρα ενημέρωσης και απεξάρτησης πολλαπλασιάζονται. Εξασφα-λίζονται και διατίθενται επιπλέον κονδύλια. Αλλά ταυτόχρονα συστηματοποιείται η νομοθεσία, που θα γίνει αυστηρότερη για τους εμπόρους και τους διακινητές".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ενοποίηση και ενίσχυση του θεσμικού και οργανικού πλαισίου, ανάπτυξη δράσεων μέσα στο θεσμικό πλαίσιο με καθορισμένους και μετρήσιμους δείκτες στους τρεις τομείς ,της πρόληψης , της θεραπείας και της ενσωμάτωσης των χρηστών στην κοινωνία. Αυτές είναι οι δύο βασικές κατευθύνσεις πάνω στις οποίες αποφάσισε να κινηθεί η κυβέρνηση κατά την πεντάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τα ναρκωτικά".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, "η κυβέρνηση πρόκειται να αναλάβει έντονη δράση για μια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και τόνισε ότι αποφασίστηκε αυστηρότερη νομοθεσία για τους εμπόρους ναρκωτικών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "κάλλιο αργά παρά ποτέ" . Τη στιγμή που η νεολαία "σέρνεται" στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών, η κυβέρνηση καταρτίζει πενταετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος".

    [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Προσπάθειες για αλλαγή κλίματος στην οικονομία από την κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διαζύγιο παίρνει ο ΟΤΕ από το κράτος. Σύσκεψη για Ολυμπιακή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Καμπανάκι" Παπαδήμου για την πορεία της οικονομία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκρηκτική η αύξηση καταναλωτικών δανείων. Ανησυχίες για τον πληθωρισμό από την πιστωτική επέκταση".

    [07] Καταναλωτικά δάνεια

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Με ετήσιο ρυθμό 30% καλπάζει η πιστωτική επέκταση προς τον ιδιωτικό τομέα, ενσπείροντας ανησυχίες στο οικονομικό επιτελείο και στην Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία του πληθωρισμού".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 29 June 2001 - 14:39:26 UTC