Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-06-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/06/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Καραμανλής-Μπέρνς
  • [04] ΠΓΔΜ
  • [05] Εξετάσεις
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Προκήρυξη 17Ν
  • [08] Χρηματιστήριο
  • [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/06/2001

    Οι πολιτικές εξελίξεις και τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ, η πτώση στο Χρηματιστήριο, η βαθμολογία των υποψηφίων στις δέσμες, οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και η συνάντηση Καραμανλή - Μπέρνς είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αντίδραση στην αυθαιρεσία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Παραίτηση ή ανασχηματισμός. Βράζουν ΠΑΣΟΚ-Κυβέρνηση.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Βρόμικο πόλεμο κατά ιστορικών στελεχών. Χαλκεία του Μαξίμου ετοιμάζουν.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παρασύρει στον γκρεμό και τη Σοφοκλέους.

    Η ΑΥΓΗ: Το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον κ. Χριστόδουλο.. Κλείνουν μέτωπα εν όψει του συνεδρίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μάθημα Χριστόδουλου στους πολιτικούς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο κ. Σημίτης σκέπτεται και η Αγορά πέφτει ... Πρόγραμμα επαφών του Πρωθυπουργού, από αύριο οι συσκέψεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κράχ στις βάσεις, στα ΤΕΙ και με 5!

    ΕΘΝΟΣ: Μάχες για 5.549 θέσεις. Καλοκαίρι αγωνίας για χιλιάδες νέους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Χριστόδουλος δεν συμμετέχει στο ... Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 13.000 θέσεις εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 5.845 προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του Ιουλίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι βαθμοί επιτυχίας-αποτυχίας. Δέσμες:60% εισάγονται, Βατερλό σε Μαθηματικά, Φυσική.

    Espresso: Με απειλούν να μη μιλήσω για την απόπειρα αυτοκτονίας.

    ΕΣΤΙΑ: Πρόταση μομφής! Τι περιμένει η Νέα Δημοκρατία;

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κυβερνητικό νεφέλωμα καταιγίδα στις αγορές. Το φάσμα της 4μηνης παραλυσίας αφυπνίζει τώρα τον πρωθυπουργό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εσπασαν τα φρένα της Σοφοκλέους. Ασυγκράτητη καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε κώμα το ΙΚΑ.Υπό διάλυση και οι πανεπιστημιακές κλινικές. Χωρίς γιατρούς-φάρμακα οι ασφαλισμένοι.

    ΝΙΚΗ: Τα "νάζια" του Σημίτη. Προβληματισμένοι οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ με ...

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στους αγώνες με λαϊκό μέτωπο η διέξοδος.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Στους Αγίους Θεοδώρους ψήθηκε ο ανασχηματισμός. Πότε σερβίρεται. Ολοι σε αναμμένα κάρβουνα!

    Η ΧΩΡΑ: Ραντεβού με τον επόμενο πρωθυπουργό. Καραμανλής-Μπέρνς.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Β. Ελλάδα: στα σχέδια πόλης 173.500 στρέμματα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 3.752 νέες θέσεις εργασίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η κυβέρνηση παραπαίει.

    [03] Καραμανλής-Μπέρνς

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "οι ΗΠΑ βλέπουν στο πρόσωπο του Καραμανλή τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας. Η χθεσινή συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Νίκολας Μπέρνς, ο οποίος τον επεσκέφθη στη Ρηγίλλης, και η δήλωση που έκανε στη συνέχεια ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον "βλέπει" ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα που θα οδηγήσουν στην πτώση της κυβέρνησης Σημίτη και την άνοδο στην εξουσία του Καραμανλή".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "για πρώτη φορά οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν όπως φαίνεται, ότι υπάρχει κυβερνητικό πρόβλημα στη χώρα και σύμφωνα με πληροφορίες ο απερχόμενος Αμερικανός πρεσβευτής Νίκολας Μπέρνς στη διάρκεια συνάντησής του χθες με τον Κ. Καραμανλή ενδιαφέρθηκε σχετικά με τις εκτιμήσεις της ΝΔ, αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις και όσα συμβαίνουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "εξαιρετική" χαρακτήρισε ο Ν. Μπέρνς τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ηταν η αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα θερμός".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "την πρόβλεψη του κ. Κ. Καραμανλή για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, μετά την εξαγγελία εκτάκτου συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε χθες ο αποχωρών πρεσβευτής των ΗΠΑ κ. Ν. Μπέρνς κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στη Ρηγίλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπέρνς ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ πως αξιολογεί την κατάσταση μετά την τροπή που έλαβαν τα πράγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο".

    [04] ΠΓΔΜ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "ΝΑΤΟ και ΕΕ εξαντλούν κάθε δυνατότητα για να οξύνεται η ένταση στην ΠΓΔΜ και να γίνεται αδύνατη η ειρηνική πολιτική λύση, ώστε να προετοιμάζεται η κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασής τους στη γειτονική χώρα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "την απογοήτευσή της προς την ΠΓΔΜ εξέφρασε χθες η ΕΕ για την έλλειψη προόδου στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εμφυλίού πολέμου και προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να χορηγηθεί νέα βοήθεια εάν αυτή διατίθεται για βόμβες και ρουκέτες".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "νύχτα αγωνίας πέρασαν χθες τα Σκόπια και η ΠΓΔΜ, καθώς η χώρα βρίσκεται μια ανάσα πριν από τον ολοκληρωτικό εμφυλιοπόλεμο. Στην πρωτεύουσα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν υπήρχε κυβέρνηση, ενώ τα Σκόπια δονούνταν από εκρήξεις, εγείροντας φόβους πως είχε αρχίσει επίθεση στις συνοικίες των Αλβανών".

    [05] Εξετάσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "η Φυσική της 1ης και της 2ης Δέσμης, η Ιστορία της 3ης και τα Μαθηματικά της 4ης ήταν τα μαθήματα στα οποία σημειώθηκε η μεγαλύτερη αποτυχία κατά τις φετινές τελευταίες Γενικές Εξετάσεις".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "αυξομειώσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης και πτώση στις υπόλοιπες αναμένεται, σύμφωνα με τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων, με το σύστημα των δεσμών, που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "πτώση των βάσεων στην Α και Β Δέσμη, άνοδο στην Γ και μικρές αυξομειώσεις στη Δ προοιωνίζονται οι βαθμολογίες των 15.441 υποψηφίων, οι οποίοι έγραψαν, φέτος, το κύκνειο άσμα ενός συστήματος που επί 18 χρόνια μοίραζε δάκρυα χαμόγελα αλλά και "τροφή" στην παραπαιδεία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι "ένας στους δυο υποψήφιους που διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα (Δέσμες) κερδίζει το πολυπόθητο εισιτήριο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. ΤΑ βαθμολογικά αποτελέσματα των γενικών Εξετάσεων που αναρτήθηκαν χθες στα Λύκεια της χώρας, προμηνύουν πτώση των βάσεων εισαγωγής σε όλες τις Δέσμες".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "ακόμη και με 5 στη γενική βαθμολογία μπορεί να ανοίξουν οι πόρτες για τους υποψηφίους στα ΤΕΙ. Αυτό προκύπτει από την κάθετη πτώση των βάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση".

    [06] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "αποφασισμένος να ολοκληρώσει τον πρώτο αιφνιδιασμό του εκτάκτου Συνεδρίου και με έναν δεύτερο, και μάλιστα πιο ηχηρό, στο επίπεδο της κυβέρνησης, είναι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, επέστρεψε αργά χθες από το εξοχικό του στους Αγίου Θεοδώρους με αποφάσεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "πρόσωπο με πρόσωπο θα έλθει αύριο το απόγευμα και πάλι ο πρωθυπουργός με τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου στη νέα συνεδρίαση του Οργάνου, όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την πορεία του Κινήματος προς το Συνέδριο".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "την οργή πολλών εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι συνεχείς πλέον εσωκομματικοί εκβιασμοί του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος με την τακτική του φαλκιδεύει εξαρχής όλες τις προοπτικές για ένα ενωτικό συνέδριο, όπως επιδιώκουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι".

    Σύμφωνα με την Espresso, "σε "θέσεις μάχης" βρίσκονται πλέον όλοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ και προετοιμάζονται για τις εξελίξεις που θα προκύψουν μέχρι το συνέδριο. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης "τεντώνει κι άλλο το σκοινί" και οι συνεργάτες του διαμηνύουν πως στις προθέσεις του είναι να λάβει ένα ποσοστό 75-80% για να συνεχίσει να κυβερνά".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "ένα χρόνο μετά την επανεκλογή του από το 43% του ελληνικού λαού, ο πρωθυπουργός σηκώνει τα χέρια ψηλά και δηλώνει αδυναμία να κυβερνήση. Παρακάμπτει την Βουλή και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Εθνους και αναζητεί στήριξη στο αναρμόδιο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ".

    [07] Προκήρυξη 17Ν

    Με προκήρυξη έντεκα σελίδων στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η οργάνωση "17 Νοέμβρη" "επανέρχεται στο προσκήνιο ύστερα από 6 μήνες και υποδεικνύει ως δράστες της βομβιστικής επίθεσης κατά του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Μιχαλολιάκου, τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για να ψηφιστεί ο τρομονόμος και να συσπειρωθεί ο πολιτικός κόσμος στην αποδοχή του. Η οργάνωση επιτίθεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, χαρακτηρίζοντάς τον "γνωστό υπαλληλάκο των Αμερικάνων". Επίσης, ενώ αναφέρεται στους Μπαλάφα και Σκυφτούλη, ως θυμάτων σκευωριών, δεν κάνει κάποια αναφορά στον Αβραάμ Λεσπέρογλου, του οποίου η υπόθεση βρίσκεται στην επικαιρότητα".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "μοιραίος άνθρωπος ο Σημίτης και για εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές. Το τετράμηνο "κενό εξουσίας" μέχρι το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί διαβρωτικά για την οικονομία και παρασύρει στον γκρεμό το ΧΑΑ, που χθες έκανε "βουτιά" ... 3,02%".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "με βουτιά της τάξης του 3,02% εκδηλώθηκε χθες η ήδη πολύ άσχημη εικόνα που υπήρχε από την προηγούμενη εβδομάδα, οδηγώντας έτσι τον γενικό δείκτη σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Σοφοκλέους δύσκολα μπορεί να περιγραφεί: ασυγκράτητος ο γενικός δείκτης τιμών καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τους μη εθισμένους στην υποτιμητική κερδοσκοπία επενδυτές".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "εξαγορές μεριδίων φοβούνται τώρα στελέχη των αμοιβαίων κεφαλαίων. Η συνεχιζόμενη πτώση της Σοφοκλέους προκαλεί ανησυχία στο σύνολο των διαχειριστών ενώ κανένας δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το τέλος της κατρακύλας".

    [09] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δεν θα αντέξει η αγορά... Με το βαρύ κλίμα που επιφέρουν οι πολιτικές εξελίξεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η κυβερνητική αδράνεια πλήττει την οικονομία".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Εφιαλτικές οι εξελίξεις πλέον στο Χρηματιστήριο. Παρέμβαση της ΝΔ με πρόταση νόμου-Καταλύτης οι πολιτικές εξελίξεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Σοφοκλέους στη δίνη της πολιτικής κρίσης. Απογοήτευση και απώλεια εμπιστοσύνης".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Αρπαξαν 6,1 τρις και επένδυσαν μόνο το 24%. Υπό το ... άγρυπνο βλέμμα των εποπτικών αρχών".

    [10] Χρηματιστήριο

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Χωρίς αύριο" πορεύεται η χρηματιστηριακή αγορά, εγκλωβισμένη στη δίνη της διεθνούς αρνητικής συγκυρίας και των απρόσμενων πολιτικών εξελίξεων. Αυτή η αίσθηση επικρατεί στην επενδυτική κοινότητα, με τους αναλυτές να έχουν "σηκώσει τα χέρια ψηλά".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 27 June 2001 - 22:32:16 UTC