Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-06-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/06/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΓΔΜ
  • [04] Καταγγελίες - Πολεοδομικά γραφεία
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] ΝΑΤΟ
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/06/2001

    Η κατάσταση στην ΠΓΔΜ και το ενδεχόμενο επέμβασης, η σημερινή σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, οι καταγγελίες για τα πολεοδομικά γραφεία και οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Διαβλητές οι Πανελλήνιες. "Μπάζει" από παντού το σύστημα των εξετάσεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μείωση ωραρίου. Τι συζήτησαν ΟΤΟΕ και τραπεζίτες.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Παρενέβη και ο Μακαριότατος ... Για την έρευνα στην Interamerican.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παράνομη η αφαίρεση πινακίδων. Απόφαση - σταθμός από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Μπούς σε ρόλο πλασιέ πυραύλων. Η Ευρωπαϊκή περιοδεία του Αμερικανού προέδρου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τελεσίγραφο Λαλιώτη στις πολεοδο-μίες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ολα τα αυθαίρετα. 400.000 υπάρχουν μόνο στην Αττική!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κερδίστε από τις προσφορές στις κάρτες. Ολη η αλήθεια για το πλαστικό χρήμα.

    ΕΘΝΟΣ: Εκρηξη ηρωίνης. Εφιαλτικά στοιχεία από μελέτη του "Ερυθρού Σταυρού".

    ΕΚΤΡΟΠΗ: Ετοιμάζουν επέμβαση στα Σκόπια. Σε εξέλιξη σχέδιο διαμελισμού της FYROM.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μάθανε πως ... φιλιόμαστε πλακώσανε κι οι γύφτοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 130.000 προσλήψεις στο Δημόσιο στην πενταετία 2001 - 2006.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΙΚΑ: Οδηγός για ασφαλισμένους και εργοδότες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέφους μετάλλαξη. Οζον καρκινογόνο έγινε το διοξείδιο του αζώτου στην Αθήνα.

    Espresso: 20.000 παιδιά αγόρασαν το τραγούδι του Σατανά στην Ελλάδα. Η μουσική βιομηχανία έκανε μόδα τον διάβολο.

    ΕΣΤΙΑ: Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται "σημαία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εντείνονται οι φόβοι για την οικονομία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Φάτε μάτια ψάρια ... ΕΦΕΤ: Καμία ανησυχία για εισαγωγές ακατάλληλων ψαριών από τρίτες χώρες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δρακόντειο σχέδιο ασφαλείας για το 2004. Σε κατάσταση συναγερμού όλη η Αττική.

    ΝΙΚΗ: Επέμβαση ή διάλυση; Υστατη προσπάθεια το "σχέδιο Τραϊκόφσκι".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανεξέλεγκτη φωτιά πολέμου φουντώνει στην περιοχή.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Αποκαλύπτουμε Ποιά ήταν η παρέα του Λάκη. Η μάνα του ενός κάρφωσε το κότερο.

    Η ΧΩΡΑ: Ψάχνουν από παντού τον Μυτιληναίο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η ΔΕΗ περιφρονεί όλη τη Β. Ελλάδα. Χωρίς αιδώ οι αρμόδιοι αποδίδουν το χάος στα κλιματιστικά!

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πώς θα πάει Σοφοκλέους η ΕΥΑΘ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ομηροι της ΔΕΗ! Το δίκτυο δεν αντέχει τα κλιματιστικά!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Πόλεμος στα Βαλκάνια θα σημάνει επιμονή στην ανεξαρτησία του Κοσόβου": Ακης Τσοχατζοπουλος. 

    [03] ΠΓΔΜ

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "το ενδεχόμενο της ανάληψης στρατιωτικής δράσης από πολυεθνική δύναμη, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα της ΠΓΔΜ, αν και σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις αποτελεί προς το παρόν "μόνο σκέψη", αναδεικνύεται από απευκταίο σε αναπόφευκτο εάν συνεχιστεί η κρίση στη χώρα". 

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "μεγαλώνει ο κίνδυνος στρατιωτικής εμπλοκής στα Σκόπια, όπως φάνηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προβλημα-τισμένος από τις εξελίξεις και τη γενίκευση των συγκρούσεων άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των συμμαχικών δυνάμεων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "ανοιχτό άφησε χθες η κυβέρνηση το ενδεχόμενο αποστολής εκστρατευτικού σώματος στα Σκόπια, με την προϋπόθεση ότι η δύναμη κρούσης που θα επανδρωθεί για τη στρατιωτική αντιμετώπιση της κρίσης, εάν αποφασιστεί κάτι τέτοιοι, θα είναι πολυεθνική".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "όλες οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα της ΠΓΔΜ συνηγορούν πως η φωτιά του πολέμου, που άναψε με ευθύνη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ φουντώνει όλο και περισσότερο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "η προοπτική στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ και της KFOR προβάλλει ισχυρότερη από ποτέ πια για την εξασφάλιση ειρήνευσης στη γειτονική ΠΓΔΜ. Στην προοπτική αυτή αναφέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, σε μια στιγμή που στα Σκόπια η κυβέρνηση εθνικής ενότητας υιοθέτησε ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Τράϊκοφσκι, τις λεπτομέρειες του οποίου θα συζητήσουν στην Οχρίδα εκπρόσωποι των σλαβικών και αλβανικών κομμάτων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "μετέωρη παραμένει η κατάσταση στα Σκόπια. Εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του γειτονικού κρατιδίου υιοθέτησε χθες το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Τράϊκοφσκι, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων αμνηστία για τους Αλβανούς αντάρτες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "όψιμα εκδηλώνεται η ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για την έκρυθμη κατάσταση στα Σκόπια και την κλιμάκωση των συγκρούσεων. Η δράση των Αλβανών εξτρεμιστών και τα ελάχιστα έως ανύπαρκτα περιθώρια για πολιτικό διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων, θα συζητηθούν και στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Γκέτεμπόργκ στις 15 και 16 Ιουνίου".

    Κατά το ΛΟΓΟ, "κρίσιμη συνεδρίαση για το μέλλον της ΠΓΔΜ, αποφασίστηκε να γίνει στο τέλος της εβδομάδας. Οι αρχηγοί των τεσσάρων σημαντικών κομμάτων της χώρας, αναμένεται να συμφωνήσουν για ουσιώδεις αλλαγές στο Σύνταγμα".

    [04] Καταγγελίες - Πολεοδομικά γραφεία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "βήμα προς βήμα τους ελέγχους στους οποίους προέβησαν οι ελεγκτές του υπουργείου, μετά τις καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου, για παρανομίες σε συγκεκριμένο κτίσμα της παραλιακής λεωφόρου Σουνίου, στο Λαγονήσι ... αποκαλύπτει το ΥΠΕΧΩΔΕ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "σαφή προειδοποίηση προς Νομάρχες και Δημάρχους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όσον αφορά στην καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς που παρατηρούνται σε ορισμένα πολεοδομικά γραφεία απηύθυνε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "αν και μόνο στην Αθήνα και στους πέριξ αυτής δήμους παραμένουν ανεκτέλεστες 7.000 τελεσίδικες αποφάσεις για την κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων, οι κάθε είδους αυθαίρετες κατασκευές - οι υπερπολυτελείς βίλες αλλά και τα λαϊκά φτωχόσπιτα - αυξάνονται με γεω-μετρική πρόοδο και πλέον ο συνολικός αριθμός τους στην Αττική ανέρχεται σε 400.000".

    Η Εspresso σημειώνει ότι "οι "φωτιές" που άναψε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τις καταγγελίες του στην τηλεοπτική του συνέντευξη για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας, θα τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα για να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις".

    [05] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "ο έντονος προβληματισμός και η σύγχυση στο εσωτερικό της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της επόμενης ημέρας από τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Αίσθηση προκάλεσε η ... ρόκ εκδοχή της κριτικής προς τα κόμματα της Αριστεράς, που έμοιαζε να αντιπολιτεύεται το "αριστερό άνοιγμα"...

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "έτοιμος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδες εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καθώς φέρεται να έχει πειστεί ότι το παρόν κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο έργο του, είτε γιατί "κουράστηκε" είτε γιατί "αδιαφορεί".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "στην πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις δημοτικές εκλογές και το συνέδριο θα ξανασυζητηθούν τα πάντα, θα μπουν όλα στο τραπέζι, χωρίς κανέναν περιορισμό, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει αν θα τεθεί και ζήτημα προσώπων στο συνέδριο του Κινήματος".

    Σύμφωνα με την ΕΚΤΡΟΠΗ, "η τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα σε σχέση με τον ανασχηματισμό - θέμα το οποίο άνοιξε ο πρωθυπουργός, συντήρησαν οι κορυφαίοι και έκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - έχει οδηγήσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα ... πρόθυρα νευρικής κρίσης".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "με επικοινωνιακά τεχνάσματα, φιέστες σε όλη την Ελλάδα προς τιμήν του Α. Παπανδρέου και κυρίως με "επίθεση φιλίας" προς την εσωκομματική αντιπολίτευση, επιχειρεί-τώρα- η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει εντυπώσεις για την ενότητα του κόμματος και ν΄ αποπροσ-ανατολίσει από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "προβληματισμός και έντονος σκεπτικισμός, επικρατεί στην ηγεσία της κυβέρνησης εξ’ αφορμής του θεάματος που παρουσίασε προχθές η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική". Σύνοδος

    [06] ΝΑΤΟ

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η πρώτη επίσκεψις του προέδρου Μπούς στην Ευρώπη συμπίπτει με την όξυνση της καταστάσεως στα Σκόπια. Σήμερα οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, πλαισιώνοντας στις Βρυξέλλες τον κ. Μπούς, αναμένεται ότι θα … ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση των Σκοπίων να επιταχύνη τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να τερματίσουν τη δράση τους οι Αλβανοί αντάρτες ή τρομοκράτες του UCK".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "ως πλασιέ της "αντιπυραυλικής άμυνας" που αντιστρατεύεται τον περιορισμό των βαλλιστικών πυραύλων θα λειτουργήσει κατά την ευρωπαϊκή του περιοδεία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους που σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα έσπευσε να υπερασπιστεί το "προϊόν" του".  

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι "την υπεράσπιση του προγράμματος αντιπυραυλικής άμυνας κατά την περιοδεία του στην Ευρώπη γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα "Φιγκαρό". 

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "με την αποχή του από τη συνάντηση κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται στις Βρυξέλλες έδειξε την οργή του για το θέμα του ευρωπαϊκού στρατού ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας. Ο Χουσεϊν Κιβρίκογλου δεν προσήλθε στη συνάντηση, θέλοντας έτσι να στείλει το μήνυμα ότι η Τουρκία δεν θα κάνει καμία υποχώρηση στις απαιτήσεις της για ισότιμη συμμετοχή στον ευρωπαϊκό στρατό".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "σε δραματική θέση αναμένεται να έλθει η Ελλάδα σε σχέση με το θέμα του "Ευρωπαϊκού Αμυντικού Βραχίονα" καθώς οι χειρότερες των προβλέψεων επιβεβαιώνονται. Η Αγκυρα δεν δέχεται τον αποκλεισμό της Τουρκία από την ασφάλεια της Ευρώπης, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ πριν την αποχώρησή του για τις Βρυξέλες όπου θα συμμετάσχει στην σημερινή σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα με το Γ΄ ΚΠΣ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πανάκριβη συνταγή το "φθηνό ευρώ". ΕΕ: 500.000 νέες απολύσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ: "6 "θηλειές" στην οικονομία. Απαιτούνται άμεσα πρωτοβουλίες για την αντιστροφή του δυσμενούς κλίματος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρωπαϊκή παρέμβαση στα χρηματιστήρια. ΧΑΑ: Ανοδος, με πτώση για το 67% των μετοχών".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Που πηγαίνουν τα πακέτα; Επιλεκτικές αγορές από ισχυρά χαρτοφυλάκια".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Η ανάγκη για ενιαίες αρχές ελέγχου και ταχεία ολοκλήρωση της αγοράς του χρηματοπιστωτικού τομέα και κυρίως της κεφαλαιαγοράς στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να υπάρξει ευρεία διάχυση των ωφελειών για όλους τους πολίτες, αποφασίστηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Εθνικής Οικονομίας της ΕΕ πριν από λίγες ημέρες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 13 June 2001 - 18:16:38 UTC