Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-06-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/06/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εξετάσεις
  • [04] Πυρκαγιά
  • [05] Σύλληψη για ναρκωτικά
  • [06] Προσλήψεις
  • [07] Ντίνος Ηλιόπουλος

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/06/2001

    Η μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, οι πανελλήνιες εξετάσεις, οι προσλήψεις στο Δημόσιο, η σύλληψη 50χρονου ψυχιάτρου για ναρκωτικά και ο θάνατος του Ντίνου Ηλιόπουλου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Καυτό καλοκαίρι. Εμπρησμοί, προκλήσεις και σκάνδαλα το "μενού" του τριημέρου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αρχίζει όργιο προσλήψεων. Ξηλώνει και τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα η κυβέρνηση.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Νίκη Ακη αλλάζει το τοπίο. Η ΚΕ δέχτηκε τα δέκα σημεία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ταξίδια" με κόκα – έκσταση. Στο φως η σαπίλα της κοσμικής Αθήνας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μήτσοι" και Ρουβάδες στο κότερο της κοκαΐνης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πέφτουν οι βάσεις στα ΤΕΙ και σε σχολές των ΑΕΙ.

    ΕΘΝΟΣ: 4.050 νέες προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα καρακώλια της Αριστεράς εναντίον Χριστόδουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κάρβουνο. Στις φλόγες η Αττική, άφαντοι οι υπουργοί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 5.365 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και δήμους.

    Espresso: Μια γυναίκα "κάρφωσε" τον Λυμπέρη! Το σκάνδαλο της Μυκόνου.

    ΕΣΤΙΑ: Ευθύνες για την πυρκαϊά. Σε πλήρη διάλυση ο κρατικός μηχανισμός.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φύλλο και φτερό η κλινική Λυμπέρη μετά τα ναρκωτικά. Ερευνες για ύποπτες θεραπείες.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ολα στη φόρα για το κότερο. Λαζόπουλος, Ρουβάς, Ψινάκης.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιός κάρφωσε το κότερο με την κόκα. Βούιξε η Μύκονος από την υπόθεση Λυμπέρη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τρία νέα επιδόματα. Για άνεργους, χαμηλόμισθους και συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέοι δρόμοι ανοίγονται ανατολικά. Συνδέονται μεταξύ τους τρεις δήμοι της Θεσσαλονίκης.

    [03] Εξετάσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "σε χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα αναμένεται αλλά και εκτιμάται ότι θα κυμανθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, ενώ σε ορισμένες σχολές και τμήματα των ΤΕΙ (Πληροφορικής, Οικονομικές) ενδέχεται να υπάρξει μικρή άνοδος. Οι περισσότερο περιζήτητες πανεπιστημιακές σχολές δύσκολα θα ανοίξουν τις πόρτες τους στους φετινούς τελειοφοίτους, οι προτιμήσεις των οποίων θα δημιουργήσουν ένα νέο ... "στάτους κβό" στη διαμόρφωση των βάσεων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις της Β΄ και Γ΄ Λυκείου για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές όλων των κατευθύνσεων της Β΄ Λυκείου θα εξεταστούν στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας και οι μαθητές της Γ΄ στην Ιστορία, τη Βιολογία, τη Χημείο- Βιοχημεία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματισμένο Περιβάλλον, ανάλογα με την κατεύθυνση που ακολουθούν".

    [04] Πυρκαγιά

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "πέρυσι μας μιλούσαν για "ακραία καιρικά φαινόμενα". Και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αποδίδοντας τις πρωτοφανείς πυρκαϊές στις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους. Εφέτος, προτού καλά – καλά αρχίση το καλοκαίρι, κάηκε το τόξο Συκάμινο – Ωρωπός – Χαλκούτσι – Μαρκόπουλο – Κάλαμος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "με απόγνωση οι κάτοικοι, εγκαταλειμμένοι στη μοίρα τους, βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη. Οι στάχτες που η πύρινη λαίλαπα-η οποία κατακαίει τη Βορειοανατολική Αττική- αφήνει πίσω της απαντούν στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί δήθεν ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "πρεμιέρα" πυρκαγιών στην Αττική έπιασε στον ... ύπνο την κρατική μηχανή και σκόρπισε την καταστροφή: σπίτια – ολοκαύτωμα, φλεγόμενες αυλές και στέγες, αποκλεισμένοι δρόμοι, απελπισμένοι κάτοικοι και δάση παραδομένα στον πύρινο όλεθρο ήταν τα "κομμάτια" που συνέθεταν χθες το σκηνικό της πρώτης μεγάλης φετινής πυρκαγιά στον Ωρωπό".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "νύχτα αγωνίας για την Ανατολική Αττική η χθεσινή. Η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή Συκάμινο αφού έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της, αργά τη νύχτα κατευθυνόνταν ανεξέλεγκτη προς το Καπανδρίτι".

    [05] Σύλληψη για ναρκωτικά

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "με άκρα μυστικότητα και πολύ διακριτικά (μέχρι ... παρεξηγήσεως) χειρίστηκαν οι Αρχές και ο Τύπος την υπόθεση ναρκωτικών στη θαλαμηγό που αναστάτωσε την κοσμική Μύκονο το περασμένο Σάββατο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "σοκ έχει προκαλέσει στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας η αποκάλυψη ότι γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα και νεαρά άτομα είχαν μεταφερθεί το Σάββατο στη Μύκονο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τη θαλαμηγό "θέραπιν" στην οποία βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα ποσότητες κοκαΐνης, χασίς, δεκάδες ναρκωτικά χάπια, σύριγγες και καλαμάκια για τη χρήση του "λευκού θανάτου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ξεπερνώντας κάθε έννοια θράσους, οι ισχυροί προστάτες των VIP οι οποίοι φωτογραφίζονται καθημερινά στις εντός και εκτός των τοιχών δραστηριότητές τους, αποφάσισαν να αποκρύψουν μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διακίνησης ισχυρών ναρκωτικών στις επώνυμες πιάτσες της Μυκόνου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι "σάλος έχει ξεσπάσει στους καλλιτεχνικούς κύκλους μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στη Μύκονο με ποσότητες κοκαΐνης, χασίς και άλλων ναρκωτικών ουσιών και όπλα σε θαλαμηγό που βρισκόταν στο νησί και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη γνωστού ψυχιάτρου, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης της και του πλοιάρχου του σκάφους".

    [06] Προσλήψεις

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "νοσηλευτικό και τεχνολογικό προσωπικό κλινικών, χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και συνοριακούς φύλακες αφορά το νέο θερινό πακέτο προσλήψεων στο Δημόσιο και τους εποπτευόμενους φορείς".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "σε "ξήλωμα" όλων των διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, που εμποδίζουν την κατάληψη από ημετέρους των θέσεων-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό ή καθυστερούν τη βαθμολογική άρα και τη μισθολογική εξέλιξη χιλιάδων φίλων προσκείμενων προς το κυβερνών κόμμα υπαλλήλων, προχωρεί στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση".

    [07] Ντίνος Ηλιόπουλος

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "στη γειτονιά των αγγλέων βρίσκεται πια ο "Ελληνας Φρέντ Αστέρ", όπως των αποκαλούσαν συχνά. Ο μεγάλος μας κωμικός άφησε την τελευταία του πνοή στο δωμάτιο της εντατικής στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, όπου νοσηλευόταν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "ο μεγάλος θεατράνθρωπος έχασε τη μάχη με το θάνατο. Εσβησε χτες στις 19.15 από ανακοπή καρδιάς στην Κεντρική Κλινική Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ από τους θεράποντες ιατρούς του.

    Σύμφωνα με την Espresso, "το χαμόγελο του ελληνικού κινηματογράφου, η ανοιχτή καρδιά του θεάτρου, έσβησε χθες το απόγευμα. Ωρα 7.15 η "διαδρομή ζωής" του Ντίνου Ηλιόπουλου πήρε τέλος!".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 5 June 2001 - 18:57:50 UTC