Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-01-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/01/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] Επίθεση-Μιχαλολιάκος
  • [03] Αβραμόπουλος
  • [04] Εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [05] Ερευνες για ουράνιο Η βομβιστική ενέργεια κατά του βουλευτή Β. Μιχαλολιάκου, το πόρισμα των ερευνών για τη ραδιενέργεια, οι θέσεις του κόμματος Αβραμόπουλου και οι εσωκομματικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πώς θα κερδίσετε από κάρτες-δάνεια. Η μάχη των τραπεζών ευνοεί τους "μικρούς".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μισθοί προαγωγές. Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ανατροπή στις πιστωτικές κάρτες. Εισήγηση στον Αρειο Πάγο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βόμβα αποπροσανατολισμού. Τρομο-κρατική επίθεση κατά του Βασ. Μιχαλολιάκου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ριζική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Η επέλαση Αβραμόπουλου προκαλεί κλυδωνισμούς σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χτύπημα αλά 17Ν. Τραυματίστηκε αλλά γλύτωσε από θαύμα ο βουλευτής της ΝΔ Β. Μιχαλολιάκος.

    ΕΘΝΟΣ: Νέου τύπου ασφάλιστρα. ΙΧ :οι αυξήσεις (μέχρι και 11%) αλλάζουν τώρα το σκηνικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βέβηλοι ξεθάβουν τους νεκρούς Βασιλείς.Σύλησαν πέντε τάφους στο Τατόϊ!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δολοφονική απόπειρα εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Β. Μιχαλολιάκου. Αδίστακτοι εγκληματίες οι βομβιστές χτύπησαν σε πολυκατοικία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χτύπημα-πρόκληση για τη ΔΗμοκρατία. Τρομοκρατία: από θαύμα σώθηκε ο Β. Μιχαλολιάκος. Με τηλεχειριζόμενη βόμβα η επίθεση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μυστήριο τρομο-χτύπημα. Με τηλεχειρισμό από 17Ν ή νέα οργάνωση;

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Βόμβα με στόχο τον Β. Μιχαλολιάκο. Τυφλό χτύπημα με τηλεχειρισμό στην καρδιά του Πειραιά-Μεθοδολογία "17" βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

    Espresso: Είπαν στη μάνα ότι πέθανε στο μαιευτήριο. Οι γιατροί πούλησαν την κόρη μου σε γνωστό εφοπλιστή.

    ΕΣΤΙΑ: Ολα δείχνουν "17Νοέμβρη". Η πέμπτη επίθεσις εναντίον βουλευτού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δολοφονική απόπειρα με βόμβα κατά βουλευτή. Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική για τη 17Ν.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Αποκαλύπτουμε γιατί δεν θέλουν τον Σουφλιιά Κωστάκης-Ντόρα.

    Η ΧΩΡΑ: Το παρακράτος χτύπησε και τον Μιχαλολιάκο. Επειδή μίλησε υπέρ του τέως.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Γιατί το Β. Μιχαλολιάκο; Με πυροδότηση ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού οι τρομοκράτες στόχευαν στο θάνατο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Του έστησαν καρτέρι τρομοκράτες. Βόμβα στο σπίτι του βουλευτή Βασίλη Μιχαλολιάκου.

    [02] Επίθεση-Μιχαλολιάκος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "σε στίλ "17Ν" τρομοκράτες πυροδότησαν τηλεβόμβα έξω από το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ.Β. Μιχαλολιάκου, ο οποίος σώθηκε από θαύμα. Το σκοτεινό κέντρο της τρομοκρατίας, που επιδιώκει την αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος, επιχείρησε να καταφέρει ένα ακόμη χτύπημα στη Δημοκρατία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "το 'φάντασμα' της τρομοκρατίας πλανάται και πάλι. Με ένα θρασύ χτύπημα στο κέντρο του Πειραιά, οι τρομοκράτες 'χτύπησαν' χθες το βράδυ το βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος μετεφέρθη στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Μαζί με τον βουλευτή τραυματίστηκαν ο αδελφός του Κυριάκος, η ανιψιά του και δύο ακόμα άτομα".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "από καθαρό θαύμα δεν θρηνούμε ένα ακόμη θύμα της τρομοκρατίας. Αυτή τη φορά η επίθεσις έγινε εναντίον του βουλευτού Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος τραυματίσθηκε, αλλά διέφυγε κάθε κίνδυνο. Και παρά το γεγονός ότι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν υπήρχαν ενδείξεις για προκήρυξη ή τηλεφώνημα αναλήψεως ευθύνης, όλα δείχνουν ότι η απόπειρα δολοφονίας είναι ενέργεια της '17 Νοέμβρη'".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "χτύπημα που ... μυρίζει τρομοκρατία εκδηλώθηκε χθες στο κέντρο του Πειραιά, με στόχο τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκο. Από την ισχυρότατη έκρηξη που συγκλόνισε τον Πειραιά, τραυματίστηκε τόσο ο βουλευτής, όσο και ο αδελφός του, ενώ ελαφρά τραύματα προκλήθηκαν και σε τρεις ηλικιωμένους ενοίκους της πολυκατοικίας από τα τζάμια που έσπασαν".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου έγινε χθες το βράδυ στο κέντρο του Πειραιά, Δεληγιώργη 119-121 και Βασ. Γεωργίου. Το παρακράτος που προηγουμένως είχε κτυπήσει τους βασιλικούς τάφους στο Τατόι καταστρέφοντας τους σταυρούς έβαλε στόχο το βουλευτή ο οποίος με δηλώσεις του είχε καταδικάσει τους βανδαλισμούς".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η άνανδρη δολοφονική απόπειρα κατά του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου. Οι τρομοκράτες είχαν παγιδεύσει μοτοσικλέτα μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας του βουλευτή και πυροδότησαν με τηλεκοντρόλ τον εκρηκτικό μηχανισμό".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι "ως εκ θαύματος σώθηκε ο βουλευτής Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος χθες βράδυ έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στην οδό Δεληγιώργη 119, στο κέντρο του Πειραιά".

    [03] Αβραμόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "μέσα στο Φεβρουάριο θα προχωρήσει στην επίσημη λειτουργία του κόμματός του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με την ανακοίνωση της Ιδρυτικής Διακήρυξης και του ονόματός του. Αρχές Φεβρουαρίου πρόκειται να λειτουργήσουν τα γραφεία του νέου κόμματος που βρίσκονται στη λεωφόρο Βασιλέως Κων/νου 5-7, ενώ ήδη δημιουργούνται πενταμελείς επιτροπές σε κάθε νομό, με απώτερο στόχο τη διενέργεια του ιδρυτικού συνεδρίου τον Ιούνιο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά και διατυπώνει θέσεις για σειρά ζητημάτων της πολιτικής, προτείνοντας ριζικές αλλαγές στη διακυβέρνηση της χώρας. Στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει ότι σημείο αναφοράς του είναι το κέντρο και υποστηρίζει ότι το κέντρο δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά σενάρια".

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "τα βασικά σημεία της ιδεολογικής διακήρυξης του υπό ίδρυση κόμματός του έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε στο 'Βήμα της Κυριακής'. Προτάσεις, σαφώς επηρεασμένες από την πολύχρονη ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση!".

    [04] Εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι "τις τάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού σκηνικού αποτυπώνει -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- η δημοσκόπηση της Kapa Research, που αναμένεται να προκαλέσει τις επόμενες ημέρες έντονες συζητήσεις μέσα και έξω από τα κόμματα, των οποίων τα επιτελεία τους επεξεργάζονται ήδη τα στοιχεία της".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ "τρίτο κόμμα-μπαλαντέρ για μελλοντικές αναδιατάξεις και ανασυνθέσεις του πολιτικού μας συστήματος αναδεικνύεται το υπό ίδρυση κόμμα Αβραμόπουλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης που έφερε στο φως το 'Βήμα της Κυριακής'. Το νέο κόμμα, που φέρεται να κινείται σε ποσοστά της τάξεως του 15%, εμφανίζεται να καταλαμβάνει μία διακριτή θέση στο χώρο του κέντρου και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων των ειδικών, με τους οποίους επικοινώνησε το 'Κ', προβάλλει οριακά και ως εν δυνάμει απειλή για τον εμβολισμό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ".

    H ESPRESSO τονίζει ότι "με φαινομενική αδιαφορία που, πάντως, δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές διαθέσεις και τους προβληματισμούς τους, αντέδρασαν Μαξίμου και Ρηγίλλης στο κύμα δημοσκοπήσεων που χθες εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή, με την έρευνα της ΚΑΠΑ-RESEARCH και αναμένεται να συνεχισθεί και τις επόμενες μέρες".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ επισημαίνει ότι "δημοσκόπηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης δημοσίευσε χθες το 'Βήμα', παρουσιάζοντας σημαντικό προβάδισμα στον Κ. Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ έναντι του Κ. Καραμανλή και της ΝΔ. Ταυτοχρόνως, το κυοφορούμενο κόμμα του Δημ. Αβραμόπουλου θεωρείται ως μέσον ανατροπής του σημερινού πολιτικού σκηνικού, επί ζημία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πάλι...".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της αναφέρει ότι "η σταγόνα σταγόνα εμφάνιση του δημάρχου Αθηναίων στο πολιτικό προσκήνιο, ύστερα από μακρόχρονη κυοφορία των προθέσεών του, πυροδότησε ακαίρως συζητήσεις, ενοχλήσεις, σκεπτικισμό και προβληματισμό στα στελέχη των δύο μεγάλων, κυρίως, κομματικών σχηματισμών. Δικαίωμά τους να υπολογίζουν το οποιοδήποτε 'αντίπαλον δέος' και να προσπαθούν να ανιχνεύσουν την πιθανολογούμενη επιρροή του στο εκλογικό σώμα".

    [05] Ερευνες για ουράνιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "το σύνδρομο του πανικού έχει απλωθεί στις τάξεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την άρνηση που επιδεικνύουν τα μόνιμα και μη στελέχη που υπηρετούν στο στρατόπεδο του Κοσσυφοπεδίου και της Βοσνίας".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "'γουίκ εντ' στο Κοσσυφοπέδιο για ... καθησυχασμό τους σχεδιάζει για τις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν εκεί το ελληνικό Πεντάγωνο. Στο μεταξύ στο πλαίσιο της διαφάνειας η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕ-ΑΕ) θα δώσει εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα των μετρήσεων στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ χθες δημοσιοποίησε τα αρνητικά αποτελέσματα των μετρήσεων και των δειγματοληψιών στην Κρήτη".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 23 January 2001 - 10:07:56 UTC