Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-01-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/01/2001

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [02] "Σύνδρομο Βαλκανίων"
  • [03] Χρηματιστήριο
  • [04] Πάγκαλος
  • [05] Πτώση ελικοπτέρου
  • [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [07] Οικονομία Το "Σύνδρομο των Βαλκανίων και η στάση του ΝΑΤΟ, η πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ , ο απόηχος των δηλώσεων και της στάσης του Θεόδωρου Πάγκαλου και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

  • [01] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ο σφαγέας κοροϊδεύει τα θύματά του ΝΑΤΟ: το σημείο της φρίκης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εγκλημα χωρίς τιμωρία! Ασανσέρ η χρηματιστηριακή σχιζοφρένεια. Νέο σόκ:4,43% κάτω.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φουσκωτοί "εξυγιαντές". Σε καλό δρόμο η "κάθαρση" στο ποδόσφαιρο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εκατόμβη νεκρών στα Βαλκάνια. Μεγαλύτερες, απ όσο πιστεύαμε αρχικά, οι επιπτώσεις από το ουράνιο.

    Η ΑΥΓΗ: Μεταπολεμικό ρεκόρ ανεργίας. Εφτασε το 12,4% σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιατί πέφτει το Χρηματιστήριο. Ποιές εξηγήσεις έδωσαν οι τραπεζίτες στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εντός-εκτός(;) ο Πάγκαλος. Η συνέντευξη, το παρασκήνιο, οι αντιδράσεις και οι εξελίξεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εξυπνες καταθέσεις για μεγάλες αποδόσεις. Νέα τραπεζικά προϊόντα για κέρδη χωρίς ρίσκο.

    ΕΘΝΟΣ: 4 νέοι διαγωνισμοί για προσλήψεις. Αποκλειστικό: νέες θέσεις σε 3 υπουργεία και σε 3 περιφέρειες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξέχασες τις εκδηλώσεις με το πουλί από πίσω σου; Η χουντάρα Χρυσόστομος χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο...χουντικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απειλούν με εξέγερση οι μικρομέτοχοι. Ενώ με έντονες αποδοκιμασίες και χειρονομίες υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διπλός οδηγός για προσλήψεις και συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ποιός μπορεί να τους δικάσει; Ουράνιο: έγκλημα υπάρχει, στοιχεία υπάρχουν αλλά...

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Το μαύρο κουτί του Agusta. Τι οδήγησε στην πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου.

    Espresso: Εγκλημα με τα ελικόπτερα. Γιατί βάφτισαν "παντός καιρού" το ιπτάμενο φέρετρο!

    ΕΣΤΙΑ: Πολύ ψηλά ο Αβραμόπουλος. Παράλληλη καθίζησις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ολες οι μειώσεις φόρου στη μεταβίβαση ακινήτων. Εν όψει της...υπέρτερης φορολόγησης της αξίας από 1ης Μαρτίου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αδιαφορούν οι ξένοι για το ΧΑΑ! Δυσμενέστατες απόψεις διαχειριστών ξένων χαρτοφυλακίων για τη Σοφοκλέους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φωνή αγωνίας γιατρών μετά την τραγωδία. Η κόπωση πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος.

    ΝΙΚΗ: Ξεσκεπάζει την Ολμπράϊτ ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Αποκάλυψη-καταγγελία του υπουργού Αμυνας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οργή για τα ευρω-ΝΑΤΟϊκά εγκλήματα. Δυναμώνει η λαϊκή κινητοποίηση.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Οι ντορικοί απαιτούν: Ρήξη και όχι φλερτ. Τι υποστηρίζει η ίδια. Πώς οργανώνεται ο Καραμανλής.

    Η ΧΩΡΑ: Λίστα θανάτου για επιχειρηματίες. Συναγερμός στο υπ. Δημ.Τάξης: φοβούνται χτύπημα της 17Ν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αρνούνται να πετάξουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Ζητούν να αποφασίζουν μόνοι τους οι πιλότοι των ελικοπτέρων για τις πτήσεις.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μας "τρώει" η αγωνία για τα τρόφιμα. Ενας στους δύο Ελληνες ανησυχεί για το φαγητό του.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αποκάλυψη τώρα. Οι Αμερικανοί γνώριζαν εδώ και 20 χρόνια περιστατικά εργαζομένων που προσβλήθηκαν από καρκίνο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γέμισε χιόνια η Μακεδονία και όλη η Ελλάδα. Σφοδρή κακοκαιρία με ύφεση από το βράδυ.

    [02] "Σύνδρομο Βαλκανίων"

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "οι τραγικές επιπτώσεις από το ουράνιο θα είναι, στα Βαλκάνια, μεγαλύτερες από όσο αρχικά πιστεύαμε. Θα θρηνήσουμε εκατόμβη νεκρών από αύξηση κρουσμάτων καρκίνου-λευχαιμίας, ενώ μόνον από εισπνοή ραδιενεργών ουσιών θα μπορούσαν να πεθάνουν 500.000 άτομα".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "τις πιέσεις της Μαντλίν Ολμπράϊτ προς τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ για συγκάλυψη της υπόθεσης των επιπτώσεων από τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ξεσκεπάζοντας την προσπάθεια που καταβάλλει η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών για "κουκούλωμα" του τεράστιου σκανδάλου που έχει προκαλέσει σάλο σε ολόκληρη την Ευρώπη".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "βροχή αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων και στον βρετανικό Τύπο αποδεικνύει τη σωρεία των ΝΑΤΟϊκών ψεμάτων και συγκαλύψεων για τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου σε πληθυσμό και στρατιώτες. Βαριά είναι τα συμπτώματα από εισπνοή τέτοιων σωματιδίων αναφέρει έκθεση του 1998 της αμερικανικής Υπηρεσίας για τις Τοξικές Ουσίες που δημοσίευμα η "Γκάρντιαν" ενώ για ανάλογες επιπτώσεις προειδοποιεί από το 1991η βρετανική επιτροπή ατομικής ενέργειας όπως γράφουν οι "Τάιμς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό τους επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "είναι δυνατόν να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου οι ηγέτες του ΝΑΤΟ , ο πρόεδρος Κλίντον, ο Σολάνα, η Ολμπράϊτ, ο Μπλέρ και οι ηγέτες που συνέπραξαν στην καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας έστω και αν έχει αποδειχθεί οτι με τον παράνομο πόλεμό τους σκόρπισαν τον όλεθρο όχι μόνον τότε αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει ότι "ουραν(ι)οκατέβατο πρόβλημα ενέσκηψε αίφνης στο υπουργείο Αμυνας μετά την εκδήλωση του "Συνδρόμου των Βαλκανίων", καθώς μέρα με την ημέρα όσοι είχαν υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής τους στην ελληνική δύναμη του Κοσσόβου τις αποσύρουν. Το φαινόμενο παρ ότι ελεγχόμενο τις πρώτες ημέρες, πήρε επιδημικές διαστάσεις τα τελευταία 24ωρα και τώρα το Γενικό Επιτελείο Στρατού βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας καθολικής άρνησης".

    [03] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "το χρηματιστήριο, που μέχρι πριν από αρκετούς μήνες ήταν ένα από τα ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης, τώρα πλέον της γυρίζει μπούμερανγκ. Οι παραστάσεις των επενδυτών έξω από τη Σοφοκλέους, οι οποίοι στο σύνολό τους ζητούν την απόδοση ευθυνών, έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει οτι "σε μεγάλο πρόβλημα για την περαιτέρω πορεία του Χρηματιστηρίου έχει εξελιχθεί το θέμα των κόκκινων κωδικών που απειλεί να τινάξει στον αέρα πολλές χρηματιστηριακές εταιρίες, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αρνείται να αποδώσει ευθύνες σε παράγοντές του επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι "οι πολιτικοί δεν πρέπει να κάνουν δηλώσεις για το Χρηματιστήριο".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "η προσδοκία της "επέλασης" των ξένων επενδυτών στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, αμφισβητείται πλέον ριζικά, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια ουσιαστικής βελτίωσης του κλίματος και του επιπέδου των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "η αγωνία της κυβέρνησης για την αρνητική πορεία της Σοφοκλέους, η οποία αγγίζει πλέον τις παρυφές της "πραγματικής" Οικονομίας, κατεγράφει στο χθεσινό γεύμα εργασίας στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τα ...τυπικά για την ένταξη της χώρας στη ζώνη του Ευρώ και τις διαδικασίες προσαρμογής της οικονομίας στο ενιαίοι νόμισμα, το πρώτο θέμα που έθεσε στο διοικητή της ΤτΕ και τους διοικητές των εμπορικών τραπεζών που παρέστησαν στο γεύμα, ήταν αυτό της χρηματιστηριακής κρίσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν οι χιλιάδες μικροεπενδυτές της Σοφοκλέους, που βλέπουν ότι κάθε μέρα που περνάει χάνουν και τα τελευταία υπολείμματα των κεφαλαίων τους με συνέπεια να έχουν περιέλθει σε απόγνωση. Βλέπουν συγχρόνως την κυβέρνηση να παριστάνει πλέον τον Πόντιο Πιλάτο αν και κορυφαίοι αξιωματούχοι της πριν από δύο περίπου χρόνια προέτρεψαν τους Ελληνες πολίτες να επενδύσουν τα χρήματά τους στο Χρηματιστήριο και συγχρόνως δημιουργούσαν κλίμα υπερβολικών προσδοκιών υποσχόμενοι ότι ο Γενικός Δείκτης θα φθάσει τις 7.000 μονάδες".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "το κλείσιμο "ανοιχτών θέσεων" οι ρευστοποιήσεις εγχώριων θεσμικών επενδυτών, αλλά και οι πιέσεις στα "βαριά χαρτιά" από funds αναδυόμενων αγορών οδήγησαν - εν μέσω διαμαρτυριών ομάδας μικροεπενδυτών- σε μεγάλη πτώση 4,43% του γενικού δείκτη στις 3.167,22 μονάδες. Η χθεσινή πτώση προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις, οι οποίες δεν περιορίστηκαν στον χώρο της αντιπολίτευσης".

    [04] Πάγκαλος

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "παρά το "άδειασμα" που έκανε ο πρωθυπουργός στον Θεόδωρο Πάγκαλο, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι απόψεις που εξέφρασε στο "Βημαγκαζίνο" το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο Μαξίμου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος "να απομονώση δια της σιωπής" τον κ. Θ. Πάγκαλο. Οπως εδήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημ. Ρέππας απαντώντας χθες σε σχετικές ερωτήσεις η κυβέρνησις δεν πρόκειται να ακολουθήση ο κ. Πάγκαλος".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "στροφή 180 μοιρών από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην αντιμετώπιση του Θεόδωρου Πάγκαλου. Φανερά ενοχλημένος από την ευθεία αμφισβήτηση των ηγετικών του ικανοτήτων, ο πρωθυπουργός, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου εγκαταλείπει την τακτική του μη σχολιασμού και περνάει στην αντεπίθεση χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "ανοίγει για τα καλά πλέον το παιχνίδι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που φαντάζει πλέον ως η αιχμή του δόρατος των επίδοξων δελφίνων".

    [05] Πτώση ελικοπτέρου

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "την υγειονομική γύμνια των νησιών του Αιγαίου, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις, όπως και το ζήτημα ασφάλειας του συστήματος αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας ΕΚΑΒ, φέρνει στην επιφάνεια το τραγικό προχτεσινό δυστύχημα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "ερωτηματικά και καταγγελίες που χρήζουν άμεσης απάντησης ανασύρονται μέσα από τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ. Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν διασωθέντων συνεχίζονταν με τις ελπίδες να περιορίζονται όσο περνούσε η ώρα, ο προϊστάμενος πτητικών μέσων του ΕΚΑΒ κ. Γ. Χαμαλάκης,δήλωνε οτι οι ενέργειες του πιλότου "δεν ήταν αυτοθυσία, αλλά προχειρότητα".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "η θύελλα που παρέσυρε σε τραγικό τέλος την πτήση αυτοθυσίας του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ συνεχίζεται εντός του Κέντρου Αμεσης Βοήθειας, που περνά τη σοβαρότερη ίσως κρίση από συστάσεώς του. Τη στιγμή που οι έρευνες για τους πέντε επιβαίνοντες διανύουν τις τελευταίες απέλπιδες ώρες τους ο προϊστάμενος του τμήματος αεροδιακομιδών αποκαλύπτει οτι το 50% των πτήσεων δεν αφορούν έκτακτα περιστατικά, αλλά γίνονται κατόπιν πιέσεων".

    Η Espresso εκτιμά οτι "η πτώση του ενός από τα πέντε ελικόπτερα του ΕΚΑΒ και ο χαμός του πληρώματος και του 75χρονου καρδιοπαθούς από την Πάτμο φέρνει στην επιφάνεια την ανικανότητα της κρατικής μηχανής να ελέγξει τις συμβάσεις που υπογράφει και τις προμήθειες που κάνει, δαπανώντας πολλά δις δρχ από τα χρήματα του ελληνικού λαού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "το ελικόπτερο που διαφημιζόταν προεκλογικά από τον πρωθυπουργός ως "παντός καιρού" αποδείχτηκε ότι ήταν "καιρού επιτρέποντος". Η συντριβή του ελικοπτέρου δεν οφείλεται μόνο στις καιρικές συνθήκες αλλά και στις ιδιοτελείς "εκπτώσεις" που έγιναν στην αγορά των συγκεκριμένων ελικοπτέρων".

    Το ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "είναι πολλά τα ερωτήματα και οι απορίες που ανακύπτουν από το προχθεσινό τραγικό ατύχημα του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ το οποίο έπεσε ενώ μετέφερε έναν καρδιοπαθή από την Πάτμο στην Αθήνα. Διότι εύλογα διερωτάται κανείς για παράδειγμα, αν υπάρχουν-και γιατί δεν υπάρχουν - καταλληλότερα για άσχημες καιρικές συνθήκες ελικόπτερα ή για ποιο λόγο και από ποιόν κρίθηκε οτι έπρεπε να μεταφερθεί ο ασθενής στην Αθήνα ή αν έπρεπε να υπάρχει ένα κεντρικό συντονιστικό όργανο που ν αποφασίζει και να κατευθύνει τέτοιες πτήσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "το τραγικό δυστύχημα κατά το οποίο χάθηκαν δύο συνάδελφοί τους έχει συνταράξει τους ιπτάμενους γιατρούς του ΕΚΑΒ. Κάποιοι από αυτούς δήλωσαν ήδη ότι δεν θέλουν να ξαναπετάξουν γιατί φοβούνται. Και αυτό παρ?όλο που τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν οτι ίσως ο πιλότος υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και μπήκε μέσα στην καταιγίδα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "μηχανική βλάβη, άσχημες καιρικές συνθήκες ανθρώπινο λάθος ή ο συνδυασμός κάποιων από τους παραπάνω παράγοντες στάθηκαν η αιτία για την πτώση ενός υπερσύγχρονου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στο οποίο επέβαιναν πέντε άνθρωποι;"

    [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τρία μεγάλα θέματα... Στη συζήτηση των τραπεζιτών με τον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τι είπαν οι 15 στον Κ. Σημίτη. Ενας διάλογος χωρίς ατζέντα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Να επιταχυνθούν τα διαρθρωτικά μέτρα. Εξι μεγαλοτραπεζίτες εξέθεσαν τις απόψεις τους στον πρωθυπουργό".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο... αέρας παρέσυρε και τη Σοφοκλέους στο -4,43%. Σκωτσέζικο ντους από τις απόψεις ξένων διαχειριστών".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Χιονοστιβάδα εκθέσεων συνθλίβει τη Σοφοκλέους. Δύσκολο δίμηνο βλέπουν οι χρηματιστές".

    [07] Οικονομία

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει οτι "Στη συζήτηση των τραπεζιτών χθες με τον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική και σύμφωνα με τους επικεφαλής των έξι μεγάλων ομίλων Εθνική, Εμπορική, Alpha, Eurobank Εργασίας, Πειραιώς και Αγροτική, οι βασικές προτεραιότητες είναι: οι διαρθρωτικές αλλαγές, η βελτίωση της επιχειρηματικότητας και το ασφαλιστικό".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 16 January 2001 - 16:16:11 UTC