Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-12-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/12/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Κόμμα Αβραμόπουλου
  • [03] Ρικομέξ
  • [04] Συνέντευξη Σημίτη
  • [05] 17Νοέμβρη
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Ιδιωτικοποιήσεις

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εξαγγελία κόμματος απο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, το πόρισμα πραγματογνωμόνων για τη Ρικομέξ, η προκήρυξη της 17Νοέμβρη, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τι φέρνει το κόμμα Αβραμόπουλου! Ο "Α.Τ" είχε προβλέψει την ...ξαφνική ανακοίνωση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το νέο κόμμα στη θερμοκοιτίδα! Τα βαφτίσια σε δύο μήνες ... Αιφνιδιασμός με μήνυμα Αβραμόπουλου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: 9 εγκλήματα στη Ρικομέξ. Χάρτινο το κτίριο και στα χαρτιά. Δικαστική πραγματογνωμοσύνη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πώς πήρε τη μεγάλη απόφαση. Οι στόχοι, τα σχέδια και οι επιδιώξεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ταραχή στα κόμμα-Πώς αντιδρούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΥΓΗ: Σφήνα ανάμεσα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κόμμα Αβραμόπουλου σε δόσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δέσμευση για ολική ανατροπή. Τόλμησε ο Αβραμόπουλος. Αρχίζει νέα εποχή για τη χώρα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κεντροδεξιές ανησυχίες ... Το νέο κόμμα ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στη ΝΔ. Τι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό μετά τη δήλωση Αβραμόπουλου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ενότητα η βάση της ΝΔ ζητεί συσπείρωση. Ο Δ. Αβραμόπουλος αιφνιδιαστικά εξήγγειλε το κόμμα του.

    ΕΘΝΟΣ: Ανοιξαν οι ασκοί. Ο Αβραμόπουλος έριξε τον κύβο σε εθνικό δίκτυο και σε μπλέ φόντο...

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κόμμα και ... άνω τελεία απο τον Μήτσο. Σύμπτωση ή εντολή οι χθεσινές πολιτικές εξαγγελίες του δημάρχου ταυτοχρόνως με την αναγγελία της ανάδειξης Μπούς;

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γιατί κάνω κόμμα. Ολόκληρη η διακήρυξη Αβραμόπουλου. Σε ποιούς απευθύνεται το προσκλητήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αβραμόπουλος: ο κύβος ερρίφθη. ΝΔ: Απόφαση για σκληρή αντιπαράθεση με το νέο κόμμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και εγένετο ημίφως. Πρώτες βολές απο ΝΔ-Αποσύρει τους δημοτικούς συμβούλους.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Κόμμα με φωτογένεια.

    Espresso: Πώς σκέφτονται να "χτυπήσουν" τον Αβραμόπουλο. Η "17Νοέμβρη" και η χθεσινή σύσκεψη.

    ΕΣΤΙΑ: Αιφνιδίασε τους πάντες. Η χθεσινή εξαγγελία του κ. Αβραμόπουλου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εγώ ειμί το φώς ... Απο τον άμβωνα του σωτήρος ο κ. Αβραμόπουλος επαγγέλθηκε το νέο κόμμα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μια Ελλάδα με περισσότερο φώς". Δ. Αβραμόπουλος. Εντονες αντιδράσεις απο τα πολιτικά κόμματα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα γκάλοπ τον έσπρωξαν να εκδηλωθεί. Ο Δ. Αβραμόπουλος πέρασε τον Ρουβικώνα.

    ΝΙΚΗ: Δεν είπε τίποτα. Κατώτερο του "επικοινωνιακού θορύβου" το "διάγγελμα" Αβραμόπουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με αίσθημα αισιοδοξίας και ευθύνης. Ξεκίνησαν οι εργασίες του 16ου συνεδρίου.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Κώστα, πες...αλεύρι!

    Η ΧΩΡΑ: Που βρήκε τα λεφτά ο Αβραμόπουλος. Το βασικό ερώτημα σε μυστικές συσκέψεις σε Ρηγίλλης και Μαξίμου. Σε νέα περίοδο η πολιτική μας ζωή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αβραμόπουλος: Είμαι εδώ. Ο δήμαρχος Αθηναίων εξήγγειλε το νέο κόμμα. Απομένουν όνομα, πρόγραμμα και στελέχη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η επόμενη κίνηση Αβραμόπουλου. Ο δήμαρχος ανήγγειλε κόμμα και αναζητά στελέχη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ποιοί θα πάνε με τον Αβραμόπουλο. Ο δήμαρχος Αθηναίων εξήγγειλε χθές τη δημιουργία νέου κόμματος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το διάγγελμα Δημήτρη Αβραμόπουλου δημιουργεί ... Νέα πολιτική κατάσταση στη χώρα.

    [02] Κόμμα Αβραμόπουλου

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε χθές την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, αιφνιδιάζοντας τα πολιτικά κόμματα. Αναμενόμενη η κίνηση Αβραμόπουλου, αλλά η αναγγελία της προκάλεσε αντιδράσεις αμηχανίας και ταραχής". Η Espresso εκτιμά οτι "οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν ορμητικά απο χθές και απειλούν να φέρουν τα πάνω κάτω στο πολιτικό μας σύστημα μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική εξαγγελία απο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο της απόφασής του να προχωρήσει σύντομα στην ίδρυση κόμματος ... δήμαρχος Αθηναίων με εντυπωσιακό και άψογο τηλεοπτικό τρόπο ανακοίνωσε την απόφασή του χωρίς, όμως να διευκρινίσει το χρόνο δημιουργίας του κόμματός του".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "απο χθές το βράδυ, το πολιτικό σκηνικό της χώρας ανετράπη πλήρως. Η επίσημη αναγγελία δημιουργίας κόμματος απο τον κ. Δ. Αβραμόπουλος αιφνιδίασε τους πάντες και τα πάντα. Αλλοι ανέμεναν την εξαγγελία τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου και άλλοι στις αρχές Ιανουαρίου. Ο δήμαρχος όμως, κατέλαβε τους πάντες εξαπίνης".

    Ο ΛΟΓΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "μια Ελλάδα με περισσότερο φώς" υποσχέθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και άφησε για τους επόμενους μήνες να ανακοινώσει τις αρχές του κόμματός του. Θέλησε, προφανώς να σταματήσει τα "μέσα-έξω" που χρησιμοποιούν στελέχη της ΝΔ σε ο,τι αφορά το πρόσωπό του σε σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "ως άλλος σωτήρας, που επαγγέλλεται "μια Ελλάδα με περισσότερο φώς", με γενικού τύπου διακηρύξεις, φιλικές αναφορές προς όλους, χωρίς συγκρούσεις και αιχμές, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Δ. Αβραμόπουλος έκανε χθές το αναγγελλόμενο εδώ και καιρό βήμα προς την ίδρυση νέου κόμματος".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται οτι "διαφορετικό απο σήμερα το πολιτικό σκηνικό, καθώς οι συγμομετρήσεις που ήθελαν να καταγράψουν την πρόθεση ψήφου για το υποθετικό "κόμμα Αβραμόπουλου" απέκτησαν πραγματικό αντικείμενο, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ο δήμαρχος Αθηναίων ανήγγειλε χθές σε "διάγγελμά του" οτι όντως προτίθεται να δημιουργήσει προσεχώς "έναν φορέα ανανέωσης, αισιοδοξίας και δυναμικής εξόδου προς το μέλλον".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "μέσω μιας πολιτικής...μη πρότασης, αφού επί της ουσίας δεν είπε τίποτα για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήγγειλε χθές τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος, πρωτοβουλία που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε διάσπαση της δεξιάς παράταξης και ενδεχομένως λειτορυγώντας ως ντόμινο, να δρομολογήσει και εξελίξεις συνολικότερων διαφοροποιήσεων στο πολιτικό σκηνικό".

    [03] Ρικομέξ

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "καταπέλτης για τους υπεύθυνους μηχανικούς και το διοικητικό της ΡΙΚΟΜΕΞ είναι το πόρισμα του ΥΠΕΧΩΔΕ που επιτέλους μετά απο ενάμιση χρόνο στάλθηκε στην 16η τακτική ανακρίτρια. Στο εργοστάσιο- φέρετρο, στα συντρίμμια του οποίου χάθηκαν 43 ανθρώπινες ζωές στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, καταγράφηκαν εγκληματικές παραλείψεις και παρατυπίες, σκόπιμες κακοτεχνίες και παράνομες συνθήκες".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι "ένα κυριολεκτικά χάρτινο οικοδόμημα, το οποίο ωστόσο "φιλοξενούσε" δεκάδες ανθρώπινες ψυχές, περιγράφουν στο προκαταρκτικό τους πόρισμα οι 15 πραγματογνώμονες που ορίστηκαν για να εξιχνιάσουν τα αίτια της πτώσης της Ρικομέξ αλλά και των υπόλοιπων κτιρίων που κατέρρευσαν με το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "τα 11 θανάσιμα αμαρτήματα της Ρικομέξ! Στον ...αέρα στεκόταν το αυθαίρετο εργοστάσιο απο άκρη σε άκρη που έθαψε ζωντανούς κάτω απο τα συντρίμια του, 43 ανθρώνινες ζωές. Χωρίς άδεια χωρίς δομικά υλικά, χωρίς υποστυλώματα, χωρίς κολώνες, χωρίς τσιμέντο, χωρίς σίδερο, χωρίς μπετόν, χωρίς τοιχία, αλλά με τριπλάσιο βάρος απο ογκώδη μηχανήματα "κάθιζαν" τις οροφές πάνω απο τα κεφάλια των άτυχων εργαζομένων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει οτι "ασύλληπτες αυθαιρεσίες και ανατριχιαστικές παρατυπίες των υπεύθυνων κατασκευαστών διαπίστωσαν οι δικαστικοί πραγματογνώμονες στο πόρισμα - καταπέλτης που συνέταξαν για το εργοστάσιο της Ρικομέξ, αποδίδοντας και στα χαρτιά το χαρακτηρισμό "χάρτινο". Απο το πόρισμα "αναδύεται" η αναλγησία των μηχανικών και των αρχιτεκτόνων που χάριν της εξοικονόμησης δομικών υλικών, ανέγειραν ένα σαθρό κατασκεύασμα στα θεμέλια του οποίου "κατοικούσε" ο θάνατος".

    [04] Συνέντευξη Σημίτη

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει οτι "η σταθερότητα στις απόψεις του και η εμμονή στην πολιτική του ήταν τα δύο στοιχεία που χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνέντευξη στο πλαίσιο του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών. Και τούτο παρά το γεγονός οτι οι δημοσιογράφοι, χωρίς να γνωρίζουν την κίνηση Αβραμόπουλου, που ήρθε λίγες ώρες αργότερα, ζήτησαν απο τον κ. Σημίτη με πολλούς τρόπους να ανοίξει τα χαρτιά του για το φλέγον θέμα της επικαιρότητας".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί σαν η συνέντευξη όπου περίσσεψαν οι εκτός τόπου και χρόνου κορόνες, με στόχο να εξυπηρετηθεί απρόσκοπτα ο "μονόδρομος" της ευρώ-υποτέλειας, μέσα απο την καλλιέργεια του ψεύδους και των λαϊκών αυταπατών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "για όλους και για όλα μίλησε ο πρωθυπουργός χθές το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Κάραβελ" στην ετήσια συνέντευξή του προς τους Ξένους Ανταποκριτές. Η μεγάλη είδηση, βέβαια, δεν βγήκε , ωστόσο ο κ. Σημίτης "άνοιξε τα χαρτιά" του σεμ μια σειρά απο θέματα, προκειμένου να διαλύσει την ... "βιομηχανία" παραγωγής σεναρίων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει οτι "αποφασιστικός και δυναμικός προσπάθησε να τονώσει το κλίμα στην αγορά , αλλά και να πείσει το διεθνές οικονομικό κατεστημένο οτι προωθούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές, με βάση τις επιταγές των Βρυξελλών. Παράλληλα, έκοψε κάθε ελπίδα στον Παπαντωνίου, που εμμέσως πλην σαφώς είχε εκφράσει προ ημερών την επιθυμία του να αλλάξει υπουργείο".  

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει οτι "να ανατρέψει την εικόνα μιας κυβέρνηση που επικρίνεται για παλινωδίες και αναποφασιστικότητα επιχείρησε χθές ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας οτι υλοποιεί τις εξαγγελιες της και "προχωρεί με αυτοπεποίθηση, σταθερότητα και σοβαρότητα". Ξεκαθάρισε οτι δεν σκοπεύει να αλλάξει τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και πρόσθεσε οτι οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί θα γίνουν αλλά οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν θα πουληθούν όσο, όσο".

    [05] 17Νοέμβρη

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "χτύπημα στον άμεσο χρονικό ορίζοντα προβλέπουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τη μελέτη της έγγραφης παρέμβασης της "17Νοέμβρη" ενώ χαρακτηρίζουν ως άριστο γνώστη επικοινωνιολογίας τον "στρατηγό" όπως έχουν ονοματίσει έναν απο τους τέσσερις συγγραφείς των προκηρύξεων της Οργάνωσης".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι "Αμερικανοί και Αγγλοι πράκτορες βρίσκονται απο χθές στο κτίριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκειμένου να έχουν άμεση γνώση των ενεργειών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που μετά την πρόσφατη προκήρυξη της "17Ν" για τη δολοφονία του Βρετανού ταξιάρχου Στιβεν Σόντερς άρχισε νέο κύκλο ερευνών".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "νέα επίθεση στην Ελλάδα με αντικείμενο τις επιδόσεις της στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ετοιμάζουν εντός των προσεχών ημερών δύο απο τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο - το βρετανικό BBC και το αμερικανικό NBC. Την ίδαι στιγμή, πρόοδος παρατηρείται στις έρευνες που διεξάγουν απο κοινού η ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η βρετναική Σκότλαντ Γιάρντ ενώ ο Κώστας Σημίτης τόνισε οτι η κυβέρνησή του έχει "ανοικτό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "με επιμονή ζητάει η Τουρκία την πληρη συμμετοχή της στον μηχανισμό επεξεργασίας και λήψης αποφάσεων της Κοινότητας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ταυτότητας για την Ασφάλεια και την Αμυνα παρά το γεγονόςοτι ο ΥΠΕΞ Ισμ. Τζέμ συνάντηση στη χθεσινή σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ την πλήρη αντίθεση στις διεκδικήσεις αυτές απο όλες ουσιαστικά τις σύμμαχες χώρες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά οτι "απομονωμένη κινδυνεύει να βγεί η Τουρκία απο τη Σύνοδο των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώνεται σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα. Η αδιάλλακτη στάση που συνεχίζει να κρατά στο θέαμ της χρήσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ απο τον υπο διαμόρφωση ευρωπαϊκό στρατό και την ΕΕ την καθιστά ως τη μοναδική χώρα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου που εμποδίζει την εμβάνθυνση των σχέσεων του ΝΑΤΟ με την ΕΕ στα θέματα ασφάλειας και άμυνας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι "η Τουρκία "μπλοκάρει" τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εκβιάζοντας τη συμμετοχή της στη λήψη κοινοτικών αποφάσεων για στρατιωτικά θέματα. Η αναμενόμενη αυτή εξέλιξη επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες όπου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ αρνήθηκε κατηγορηματικά να συναινέσει στην επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των δύο οργανισμών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "στα ... βράχια απειλεί να ρίξει την καταβαλλόμενη απο τους "15" προσπάθεια για τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού η Τουρκία αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποδοχή του κειμένου της εταιρικής της σχέσεης, το πραγματικό της πρόσωπο, αλλά και τις μελλοντικες της προθέσεις...που δεν κατάφερε να υποσκελίσει ούτε η απερχόμενη αρχηγός του State Department, κατά τη χθεσινή της συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ισμαήλ Τζέμ".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Νέα δέσμευση για ιδιωτικοποιήσεις απο τον πρωθυπουργό για το 2001".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αποφάσεις κορυφής για ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΑ. Αισιόδοξος ο Κ. Σημίτης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ιταλοποίηση" απο Αβραμόπουλο. Ανησυχούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στις αρχές του χρόνου η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Γενικεύεται η στήριξη μετοχών απο αναδόχους. Με μείωση του ορίου απο τα 10 στα 2,5 δισεκατομμύρια".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Μήνυμα Σημίτη προς τις διεθνείς αγορές. Για ιδιωτικοποιήσεις - διαρθρωτικές αλλαγές. Τι θα γίνει με ΟΤΕ, ΔΕΗ, ασφαλιστικό".

    [08] Ιδιωτικοποιήσεις

    Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ γράφει οτι "Ιεραρχώντας ως άμεσες προτεραιότητες την αποκατάσταση θετικού επιχειρηματικού-επενδυτικού κλίματος και τη σταθερότητα της οικονομίας, η κυβέρνηση σπεύδει να διαβεβαιώσει οτι θα προχωρήσει χωρίς ταλαντεύσεις και καθυστερήσεις στα μέτωπα των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, υλοποιώντας όλες τις εξαγγελίες της. Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους και τις αγορές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Sunday, 17 December 2000 - 17:47:13 UTC