Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-11-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/11/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] "Βασιλική περιουσία"
  • [03] Εργασιακά
  • [04] Ολυμπιάδα
  • [05] Τρελές αγελάδες
  • [06] Χρηματιστήριο
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Ολυμπιάδα 2004

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για "βασιλική περιουσία", η επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΔΟΕ για Ολυμπιάδα, τα μέτρα κατά της νόσου "τρελών αγελάδων", η πορεία του Χρηματιστηρίου και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βασιλικός στο παραθύρι του. Δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος για την περιουσία.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Συλλήψεις στη Σοφοκλέους. Στα δίχτυα του εισαγγελέα πολλοί "επιχειρηματίες" που λήστεψαν τους επενδυτές.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ντοκουμέντα για παράνομες ελληνοποιήσεις. Πιάστηκε κύκλωμα αστυνομικών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δεν θέλω αποζημίωση. Δώσε μου πίσω την περιουσία. Ο Κωνσταντίνος κέρδισε τη δίκη - χαστούκι στην κυβέρνηση η απόφαση του ευρωδικαστηρίου.

    Η ΑΥΓΗ: Φαρισαίος ο γραμματέας της χουντικής Συνόδου. Ενωμένη η Εθνική Αντίσταση καταγγέλλει τη φιέστα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μπλόκαραν στη Βουλή. Δεν πέρασε η φωτογραφική τροπολογία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ολοι οι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο για το 2001. Οι αναλυτικοί πίνακες με όλες τις αυξήσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εξπρές απαλλοτριώσεις. Με πρόσχημα τα έργα της Ολυμπιάδας.

    ΕΘΝΟΣ: Διέλυσε το μύθο της "κόκκινης κάρτας". 2004: Η ΔΟΕ αναβάθμισε την Ελλάδα στο πρώτο επίσημο τεστ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πρεζέμπορας της Ευρώπης η ....Ευρωπαϊκή Τουρκία. Εξάγει έξι τόνους ηρωίνης τον μήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μέτωπο στη Βουλή για τους κουλοχέρηδες. Επιχειρούν να επαναφέρουν από την "πίσω πόρτα" το βιντεολόττο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αδιαλλαξία μετά το ευρωχαστούκι. Κωνσταντίνος: Μήνυμα συμφιλίωσης μετά τη δικαίωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ζητάει και ρέστα 600 δις. Ο τέως, ως πολίτης, αρχίζει παζάρια. Χρωστάει φόρους, ακίνητα δεν θα πάρει.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Βασιλεύς της αρπαχτής. Και...ρέστα 570 δις αξιώνει ο τέως.

    ΕΣΤΙΑ: Οι περιουσίες δεν δημεύονται! Αφορά κάθε Ελληνα η χθεσινή απόφασις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μόνον τολμηρά μέτρα θα διασώσουν το ΧΑΑ. Η κάθετη πτώση αποδίδεται σε πολιτικά αίτια και όχι σε οικονομικούς δείκτες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Το φάντασμα του παρελθόντος ζητάει τα...ρέστα του. Μ. Σταθόπουλος: Το δικαστήριο έκρινε τον Γλύξμπουργκ μόνο ως ιδιώτη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δεν παζαρεύει με τον τέως η κυβέρνηση. Αλλοι 6 μήνες δικαστικής μάχης.

    ΝΙΚΗ: 600 δις πρόκληση από τον Γλύξμπουργκ! Επαίρεται για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    Νέα Ελλάδα: Κατάρρευση Σοφοκλέους. Ανεξέλεγκτς καταστάσεις στο ΧΑΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πλατιά δημοκρατική συσπείρωση.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: SOS Τώρα! Χοιρινά και κοτόπουλα ο κίνδυνος.

    Η ΧΩΡΑ: Ημουν ο Βασιλιάς. Τι αποκάλυψε στη "Χ" το περιβάλλον του Κωνσταντίνου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το κράτος οφείλει 1,5 τρις στο ΙΚΑ. Στο μισό τρις φτάνει ετησίως η εισφοροδιαφυγή.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 48 φόροι λιγότεροι το 2001. Και νέες φοροαπαλλαγές από το 2002.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οργιο φημών για τη Σοφοκλέους. Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών: ενός κακού μύρια έπονται!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ερχεται θύελλα από τα Σκόπια που επιμένουν στο όνομα "Μακεδονία".

    [02] "Βασιλική περιουσία"

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "δεν είναι διατεθειμένη να κάνει παζάρια ή συμψηφισμούς με τον τέως βασιλιά για το ζήτημα της βασιλικής περιουσίας η ελληνική κυβέρνηση. Η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι αρνητική για τη χώρα μας, αναγνωρίζει όμως τη νομιμότητα της απαλλοτρίωσης. Τους επόμενους έξι μήνες η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο για να επιτύχει μείωση του τελικού ποσού της αποζημίωσης".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "προκαλεί τον ελληνικό λαό ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, απαιτώντας 600 δις δραχμές για αποζημίωση της λεγόμενης "βασιλικής περιουσίας". Ο τέως, που είχε καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ιδιαίτερα "ευγνώμων" για την καταδίκη της Ελλάδας για "παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία", δέχτηκε όμως κι ένα ηχηρό "χαστούκι", αφού το δικαστήριο του στερεί το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τίτλο ευγένειας, κρίνοντας πως η περιουσία ανήκει στους ενάγοντες ως ιδιώτες και όχι ως μέλη πρώην βασιλικής οικογένειας".

    Κατά την ΕΣΤΙΑ "η χθεσινή τελεσίδικη απόφασις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δικαιώνει πλήρως τον τέως Βασιλέα των Ελλήνων, έχει προεκτάσεις οι οποίες αφορούν όλους τους Ελληνες. Αποτελεί ηχηρότατο κόλαφο κατά των μεθοδεύσεων της κυβερνώσης παρατάξεως, η οποία συστηματικώς παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "με μια απόφαση που φέρνει τον Γλίξμπουργκ να ζητάει από τον Ελληνα φορολογούμε 600 δις, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του αναγνωρίζει το δικαίωμα αποζημίωσης για την περιουσία του, όχι ως βασιλιά, αλλά ως ιδιώτη, ύστερα από μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε ουσιαστικά από το 2992 με νόμο-κερκόπορτα του Μητσοτάκη. Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα μετρήσει τις υποχρεώσεις του Τέως σε φόρους και καταβολές και θα του καταβάλει ο,τι απομένει, αν απομένει".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει "ο Γλύξμπουργκ έσυρε για την... αρπαχτή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της χώρα "του" και το λαό "του" και κέρδισε τη "βασιλική περιουσία". Τώρα διεκδικεί απ όλους μας -γιατί εμείς θα τα πληρώσουμε- 570 δις. Ας αποφασίσουμε, λοιπόν, να τον πληρώσουμε. Να τον πληρώσουμε για τις αθλιότητές του σε βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων που τους αποκαλούσε "μιάσματα".

    [03] Εργασιακά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, (με εκατέρωθεν υποχωρήσεις τόσο από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όσο και από τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ), καταβάλλει η ηγεσία του Κινήματος, προκειμένου το μείζον πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων να μην δημιουργήσει μεγαλύτερες αναταράξεις στο κυβερνών κόμμα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "στη Βουλή θα κριθεί το μέλλον του νομοσχεδίου για τα εργασιακά αφού χθες, στην διαδικασία του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, οι υποσχέσεις που δόθηκαν για βελτιώσεις των επίμαχων διατάξεων φάνηκαν αρκετές για να εκτονωθεί -τουλάχιστον προσωρινά- το εκρηκτικό κλίμα των τελευταίων ημερών".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει ότι "μπορεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργου, για το νομοσχέδιο που αφορά στα εργασιακά, να έβγαλαν προς τα έξω, κλίμα εκτόνωσης της κρίσης -που ξέσπασε λόγω των αλλαγών που προβλέπονται- αλλά η στάση τους έχει να κάνει με τις απειλές του Μαξίμου για κομματική πειθαρχία, τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών και την εικόνα της κυβέρνησης. Και αυτό, γιατί αυτές τις ώρες, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα απίστευτο παζάρι, προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο Γιαννίτση, το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΉ υποστηρίζει ότι "με "λίφτινγκ" στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά θέματα προσπαθεί τώρα η κυβέρνηση να αποκλιμακώσει την ένταση που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και να καθησυχάσει τις ανησυχίες των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, όμως, "νίπτει τας χείρας της" αν στις αλλαγές που προτείνονται δεν συμφωνήσουν εργοδότες και εργαζόμενοι".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "ένα νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος, αυτού της ανεργίας, κατάντησε "λάστιχο" προκειμένου να χωρέσει την "ανυποχώρητη στάση" του κυρίου Γιαννίτση, τις ώριμες απαιτήσεις της ΓΣΕΕ, και να ισορροπήσει μεταξύ σφύρας και άκμονος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κυβερνώντος κόμματος".

    [04] Ολυμπιάδα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "σε απάντηση όλων αυτών που προσπαθούν να εμφανίσουν τη χώρα μας ανίκανη να διοργανώσει αξιοπρεπώς αλλά και ασφάλεια τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έρχονται τα θετικά σχόλια της ΔΟΕ για την πορεία της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας. Ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Ζακ Ρόγκ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας είχε χθες σειρά επαφών με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και τον υπουργό Ανάπτυξης προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών ανά τομέα προετοιμασίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "κλίμα ευφορίας επικράτησε χθες, πρώτη ημέρα των επαφών του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής 2004 Ζακ Ρογκ με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης Κ. Λαλιώτη και Ν. Χριστοδουλάκη. Η Αθήνα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση από αυτήν του Σίδνεϊ την αντίστοιχη χρονική περίοδο, δήλωσε ο κ. Ρογκ, ενώ επεσήμανε ότι η άμεση και στενή παρακολούθηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων από τον κ. Σημίτη αποτελεί, κατά τη ΔΟΕ, την εγγύηση για την επιτυχία των Αγώνων".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο αντιπρόεδρός της Ζακ Ρογκ, αλλά κυρίως οι Ελληνες οργανωτές των Αγώνων του 2004, με την αποδοτική εργασία τους, διαλύουν το μύθο της "κόκκινης κάρτας". Στο πρώτο επίσημο τεστ για την πορεία προετοιμασίας της Ολυμπιάδας η Ελλάδα αναβαθμίστηκε. "Τώρα είμαστε σίγουροι", ήταν η χαρακτηριστική φράση του Ζακ Ρογκ μετά τη χτεσινή συνάντησή του με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "ο "επιθεωρητής" Ρόγκ άρχισε από χθες έναν μαραθώνιο συναντήσεων προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι μέλλει γενέσθαι με την Ολυμπιάδα. Στη διάρκεια των επαφών του απέφυγε να σχολιάσει τα πρόσφατα επικριτικά δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων και μετά το πέρας της κάθε συνάντησής του εξέφραζε την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό του. Από την άλλη πλευρά το κλιμάκιο της ΔΟΕ στο οποίο είναι επικεφαλής συνέχιζε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο την επί της ουσίας εξονυχιστική έρευνα της έως τώρα προετοιμασίας της χώρας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "επί "ποδός πολέμου" βρίσκονται κυβέρνηση και "Αθήνα 2004", εξαιτίας της επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες η συντονιστική επιτροπή της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Ζακ Ρογκ> Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η επιτροπή της ΔΟΕ, αναμένεται να δημοσιοποιήσει και τα συμπεράσματά της από το "τεστ".

    [05] Τρελές αγελάδες

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει ότι "μετά τη σύγχυση, ο δικαιολογημένος φόβος. "Τι μας ταΐζουν τελικά;". Το ερώτημα πλανάται σε όλον τον κόσμο, αλλά η απάντηση που ταιριάζει είναι η λέξη του... Καμπρόν. Το γενικό συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα: κανένας δεν ξέρει τι τρώει κι ούτε μπορεί να είναι βέβαιος, όποιες κι αν είναι οι διατροφικές του συνήθειες".

    Ο ΛΟΓΟΣ σε σχόλιό του αναφέρει πως "είναι λογικό με το φαινόμενο των "τρελών αγελάδων" να γυρίζουν στη μνήμη μας τόσα και τόσα προβλήματα με διατροφικές κρίσεις που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς. ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι και το θέμα των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων το οποίο δυστυχώς ακόμη και σήμερα παραμένει άλυτο".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "προκαλεί το δημόσιο αίσθημα η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Γεωργίας, αφού την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται η επικινδυνότητα των εισαγομένων από την ΕΕ βοδινών κρεάτων, επιβάλλονται πρόστιμα στους βοοτρόφους της χώρας μας, επειδή το 1996 και 1997 είχαν περισσότερα αρσενικά μοσχάρια από όσα μας επέτρεπε η Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "με πρόστιμα που ξεκινούν από 50.000 δραχμές και θα φθάνουν έως τα 10 εκατομμύρια θα τιμωρούνται όσοι επιχειρηματίες παραβούν την αγορανομική διάταξη και διαθέτουν στην αγορά βοδινό κρέας με κόκκαλο από σπονδυλική στήλη, έντερα, κρεατάλευρα και οστεάλευρα, που έχουν εισαχθεί από την Γαλλία. την ίδια ώρα η Πανελλήνιος Ομοσπονδία κρεοπωλών με ανακοίνωσή τους καλούν τα συναρμόδια Υπουργεία Γεωργίας και Ανάπτυξης να δώσουν σαφή πληροφόρηση στο καταναλωτικό κοινό που είναι τρομοκρατημένο, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να σταματήσει η λασπολογία εις βάρος των Ελλήνων κτηνοτρόφων".

    [06] Χρηματιστήριο

    Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ αναφέρει ότι "την ώρα που η Σοφοκλέους καταρρέει καθημερινά, σπάζοντας το ένα όριο μετά το άλλο στην ιλιγγιώδη πτώση της και χιλιάδες μικροεπενδυτές βρίσκονται σε απόγνωση και εγκλωβισμένοι, οικονομικά συμφέροντα πιέζουν την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, για την εξυπηρέτηση των δικών τους προτεραιοτήτων. Ετσι χθες κι ενώ ο δείκτης έκλεισε με νέα πτώση της τάξης του 1,42%, ο υπουργός Εθνικής ΟΙκονομίας Γιάννος Παπαντωνίου μιλούσε για μια ακόμη φορά για "συμφέροντα" που επιζητούν την αντικατάστασή του στον επόμενο ανασχηματισμό και για την ανάγκη διάκρισης της πολιτικής από την οικονομία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "η συνεχής κατρακύλα του Γενικού Δείκτη έχει αρχίσει να ανησυχεί τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία προσπαθούν να πείσουν τους Ελληνες θεσμικούς να αλλάξουν τακτική και να στηρίξουν το ελληνικό Χρηματιστήριο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "παράδεισος για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος έχει γίνει η Σοφοκλέους. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν έγκυρες πληροφορίες, που αναφέρουν ότι μετά από συνεργασία του ΣΔΟΕ και των αντίστοιχων αμερικανικών Αρχών, αποκαλύφθηκε φοβερό κύκλωμα ξεπλύματος βρόμικού χρήματος, τα οποία μπορεί να προέρχονται από το σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, αλλά και από άλλες ύποπτες δραστηριότητες του διεθνούς υποκόσμου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκάλεσε η πτώση του Χρηματιστηρίου, που επέστρεψε χθες στα επίπεδα του Απριλίου του 1999. Ο κ. Σημίτης ζήτησε αναλυτική ενημέρωση, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στους εγκλωβισμένους επενδυτές, στην αποτελεσματικότητα των ληφθέντων ως τώρα μέτρων, αλλά και στις πιθανές επιπτώσεις στην οικονομία".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πολιτικό "πείραμα" με ανεργία!"

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κάτι άλλαξε στο τέλος της συνεδρίασης...Γιατί "βγήκαν" αγοραστές".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Απαλλοτριώσεις "εξπρές" για τα δημόσια έργα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το νοσηρό κλίμα εντείνει την κρίση αξιοπιστίας".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Η Αθήνα (ξανά) κερδίζει την Ολυμπιάδα του 2004".

    [08] Ολυμπιάδα 2004

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ υποστηρίζει ότι "το θέμα της Ολυμπιάδας που αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων και στοιχείο αβεβαιότητας για τις επιχειρηματικές εξελίξεις, φαίνεται να κλείνει οριστικά. Η χώρα μας κερδίζει τη μάχη, ανακτώντας το απολεσθέν έδαφος στην "κούρσα" της προετοιμασίας και της δημιουργίας των αναγκαίων υποδομών, ενώ παράλληλα ενισχύεται η αξιοπιστία της στη διεθνή κοινότητα και τη ΔΟΕ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 24 November 2000 - 20:04:43 UTC