Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Χρηματιστηριακές εταιρίες
  • [03] Εκκλησία - κράτος
  • [04] Ασφαλιστικό
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [07] Επενδύσεις

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το ασφαλιστικό, η απασχόληση και η αντιμετώπιση της ανεργίας, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι διώξεις χρηματιστηριακών εταιριών και οι σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ανοίγει η αγορά! Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των καυσίμων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το "πόθεν έσχες" τα κάνει...αόρατα. Να επέμβει ο εισαγγελέας ζητούν Σούρλας, Παπαθεμελής.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Οι "χάρτες" για το Αιγαίο επανέρχονται. Στα άκρα το τραβάνε οι Τούρκοι στρατηγοί.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συντάξεις: 6 μήνες αργότερα και μείωση του συντάξιμου μισθού. 8 αλλαγές στο ασφαλιστικό από 1η Ιανουαρίου.

    Η ΑΥΓΗ: Δεύτερες σκέψεις του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά. Θορυβημένη η κυβέρνηση από αρνητική δημοσκόπηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Με 11 εκ. σπίτι 150τμ στο Λυκαβηττό αγόρασε ο Τσουκάτος. Να μας πει ποιοί πουλάνε τόσο φθηνά για να αγοράσουμε και 'μείς...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οκτώ αλλαγές στο Ασφαλιστικό από τον Ιανουάριο του 2001.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τσεκούρι στις συντάξεις. Ολες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό από 1/1/2001.

    ΕΘΝΟΣ: Επίδομα 60.000 σε 2,2 εκ. Ελληνες. Θέρμανση: πότε καταβάλλεται - Ποιοί οι δικαιούχοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χαίρε των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα. Ενώ ο Πατριάρχης επιστρέφει σήμερα στην Πόλη και τα ...λοιπά και τα λοιπά!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βάζουν χέρι στις συντάξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 8 αλλαγές στις συντάξεις. από 1η Ιανουαρίου 2001 περικόπτονται τα δώρα εορτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τους τρομάζει τώρα ο Κόκκαλης. Αγχος στην κυβέρνηση με την ΕΑΒ και το μονοπώλιό του.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Επιχείρηση "καθαρά χέρια" στο ΧΑΑ.

    ΕΣΤΙΑ: ΕΛΔΕ στην Βουλή! Ιδανικοί πελάτες εγγυημένα κέρδη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δυσχεραίνεται η "προσγείωση" των επιτοκίων. Σε αντίξοες συνθήκες ο κ. Παπαδήμος επιχειρεί ομαλή κάθοδο τριών μονάδων εντός του Δεκεμβρίου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Εσπασε ο πάγος" Σημίτη - Χριστόδουλου. Καλό κλίμα στο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με...ανέκδοτο Σημίτη σε Χριστόδουλο ανοίγει διάλογος. Η κυβέρνηση δεν συζητά για τις ταυτότητες αλλά...

    ΝΙΚΗ: Βαθιά ρήξη με χαμόγελα. Αδυσώπητος πόλεμος Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου.

    Νέα Ελλάδα: Αναγκαστική προσέγγιση. Σημίτης - Χριστόδουλος. Ανήσυχος ο πρωθυπουργός από το πολιτικό κόστος της σύγκρουσης με την Εκκλησία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εμπρακτη αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης. Συνεχίζεται η σφαγή άοπλων από το Ισραήλ.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Να ο πρώτος διαπλεκόμενος! (Καραμανλής).1 δις η περιουσία του.

    Η ΧΩΡΑ: Φόρμουλα με την υπογραφή Χριστιανός Ορθόδοξος! Ελιγμοί Χριστόδουλου - Σημίτη για τις ταυτότητες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 8 αλλαγές στις συντάξεις. Προβλέπονται από νόμους που ψήφισε η ΝΔ και θα ισχύσουν από 1/1/2001.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Καίνε" οι ...πισίνες. Αυξημένο τιμολόγιο από την εταιρία ύδρευσης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τι λένε οι νέοι για την Εκκλησία. Ερευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επιβάλλεται άμεσος-ασφαλής εξοπλισμός μας. Με την ευκαιρία της χθεσινής σύσκεψης για τον εξοπλισμό.

    [02] Χρηματιστηριακές εταιρίες

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι "κλιμακώνεται η ιδιότυπη επιχείρηση "καθαρά χέρια" στη Σοφοκλέους, την οποία έχει αρχίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τη συνδρομή των εισαγγελικών αρχών και του ΣΔΟΕ. Χθες ανακοινώθηκε η επιβολή βαρύτατων προστίμων, μέχρι 180 εκ. δρχ σε τέσσερα ηχηρά ονόματα της αγοράς, ενώ θα υποβληθούν μηνύσεις ώστε να διωχθούν ποινικώς. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε", ολοκληρώνεται η σύνταξη της μήνυσης κατά του κ. Θ. Λαναρά, ο οποίος έχει ήδη τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι " κομπίνα" στη Σοφοκλέους με αγοραπωλησίες πακέτων μετοχών ύψους 2,1 δις δρχ ανακάλυψε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα. Προχώρησε στην επιβολή υψηλών προστίμων και υπέβαλε έγκληση στη Δικαιοσύνη για διασπορά ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών για τους επικεφαλής τριών εισηγμένων και μιας χρηματιστηριακής εταιρίας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "βαριά πρόστιμα που φτάνουν συνολικά στα 360 εκ. δρχ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε μια χρηματιστηριακή εταιρία και τρεις επιχειρηματίες εισηγμένων εταιριών. Σύμφωνα με το σκεπτικό που δημοσιοποιήθηκε Χθες, η υπόθεση αφορά "μεταβιβάσεις πακέτων μετοχών σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που ανακοίνωναν και οι διαφορές μεταφέρονταν σε προσωπικούς λογαριασμούς άλλων προσώπων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει ότι "βαρύς έπεσε ο πέλεκυς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη χρηματιστηριακή εταιρία "Κονταλέξης" και στους επιχειρηματίες Γιώργο Μπατατούδη, Παναγιώτη Πανούση και Κωνσταντίνο Στέγγο. Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν μεγάλο χρονικό διάστημα διαπίστωσε ότι οι προαναφερόμενοι επιχειρηματίες μέσω της χρηματιστηριακής μεταβίβαζαν πακέτα μετοχών σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που ανακοίνωναν και οι διαφορές μεταφέρονταν σε προσωπικούς λογαριασμούς άλλων προσώπων".

    [03] Εκκλησία - κράτος

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ σημειώνει ότι "γέφυρες για προσέγγιση μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης στήθηκαν Χθες στα επίσημα γεύματα, αλλά είναι άγνωστο ποιοί θα αποφασίσουν να τις διαβούν. Πάντως το κλίμα στις σχέσεις Σημίτη-Χριστόδουλου φαίνεται πως βελτιώθηκε, αν και σ αυτές τις περιπτώσεις περισσότερο μετρούν τα θέματα αρχών και λιγότερο τα προσωπικά".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "έσπασε ο πάγος, αλλά το θέμα είναι ...ποιός θα μαζέψει τα νερά έτσι ώστε να μπουν πλέον στο αυλάκι ενός διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. Τα φρέσκα ψαρικά που σερβιρίστηκαν με ωραίες γαρνιτούρες άνοιξαν την όρεξη των συνδαιτυμόνων Χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, όχι όμως για συζήτηση περί ταυτοτήτων, αλλά για μια σύντομη καταγραφή των εμπειριών τους από τον κόσμο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι "οι δύο συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο μέσα σε μια ημέρα, στο γεύμα και το δείπνο που αντίστοιχα παρέθεσαν προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη, φαίνεται ότι πέτυχαν την "τήξη των πάγων" στις μεταξύ τους σχέσεις. Με την φράση "οι πάγοι άρχισαν να λιώνουν" συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου περιέγραφαν Χθες το απόγευμα τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από το γεύμα που είχε παραθέσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου".

    Η Νέα Ελλάδα τονίζει ότι "αξιοποιώντας την ευκαιρία της παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης προχώρησε σε μια πρώτη φάση επαναπροσδιορισμού των σχέσεών του με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ατυπο αποτελούσε πρωταρχικό σκοπό τις τελευταίες εβδομάδες για τον πρωθυπουργό, αφού δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του δείχνουν ότι το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για την κυβέρνησή του προέρχεται από τη σύγκρουση με την Εκκλησία και στη συνέχεια από τους χειρισμούς στα εθνικά μας θέματα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με ένα ανέκδοτο, το οποίο αυτή τη φορά είπε ο πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο οι δύο άνδρες άφησαν να εννοηθεί ότι έσπασε ο πάγος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά τη συνάντηση στο γεύμα που παρέθεσε ο κ. Σημίτης στο Μέγαρο Μαξίμου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη έχουν δημιουργηθεί, οι συνθήκες για την έναρξη διαλόγου".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "ελπίδες για μια "καλύτερη ημέρα" στις σχέσεις της Πολιτείας με την Ελλαδική Εκκλησία δημιουργήθηκαν Χθες, μετά το γεύμα στο οποίο παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. "Εσπασε ο πάγος"; ο καιρός θα το αποδείξει".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "ο πάγος στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας καθώς επίσης και Αρχιεπισκόπου και Πατριάρχου εξελίχθηκε Χθες σε παγόβουνο, παρά περί της θερμότητας διαγνώσεις ορισμένων. Αυτή η διαπίστωση έρχεται να επισφραγισθεί μέσω των λόγων οι οποίοι διημείφθησαν μεταξύ του πρωθυπουργού και του Πατριάρχου αλλά και του Αρχιεπισκόπου".

    [04] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά έξι μήνες, δραστική περικοπή του ποσού των δώρων εορτών που συμπεριλαμβάνεται στις συντάξιμες αποδοχές, μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων που εργάζονται και αύξηση στο 23% του ποσοστού των αποθεματικών που μπορούν αν επενδύσουν τα ταμεία σε ακίνητα και μετοχές, είναι οι ασφαλιστικές αλλαγές που αναμένονται από 1/1/2001".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "δεν είναι μόνο οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν, καθώς και αυτές που προετοιμάζονται από τα συνδικάτα, που αναδεικνύουν τη διαρκώς εντεινόμενη ανασφάλεια των εργαζομένων και συνακόλουθη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας παρέδωσε μόνο στον πρωθυπουργό δημοσκόπηση που αναδεικνύει την ιδιαίτερα αρνητική κρίση των πολιτών απέναντι στα μέτρα που σχεδιάζει το υπουργείο".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "σε πορεία συμφωνίας, που θα παραδίδει τα εργατικά δικαιώματα στους μεγαλοεργοδότες, εξελίσσεται το παζάρι της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ, καθώς βρίσκονται κοντά στη δημιουργία κοινής συμφωνίας-πρότασης προς την κυβέρνηση. Καταγγέλλει το ΠΑΜΕ τη συνδιαλλαγή και καλεί σε αντίσταση τους εργαζόμενους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "και ενώ συνεχίζονται οι επαφές εργαζομένων-εργοδοτών για τις εργασιακές σχέσεις, η κυβέρνηση (μετά και την προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ) φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου στις 10 Νοεμβρίου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "τη διαμόρφωση των κυβερνητικών προτάσεων και την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου προλαμβάνουν οκτώ ουσιώδεις αλλαγές του ισχύοντος συστήματος, οι οποίες τίθενται σε εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2001. Οι μεταβολές αποτελούν την "ουρά" παλαιότερων ασφαλιστικών νόμων και βάσει αυτών αυξάνονται κατά ένα εξάμηνο τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, οι επικουρικές συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, το κατώτατο όριο συντάξεων του ταμείου αυτοκινητιστών και το ποσοστό των αποθεματικών των Ταμείων το οποίο μπορεί να επενδύεται στο Χρηματιστήριο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "την "εξόντωση" των συνταξιούχων θα σηματοδοτήσει η νέα χρονιά καθώς με τον ερχομό της τίθενται σε ισχύ τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης. Ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς της κυβέρνησης θα είναι αύξηση των ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές στον συντάξιμο μισθό και κόψιμο του δώρου των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των επιδομάτων αδείας στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών".

    [05] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "επικίνδυνες εξελίξεις προδιαγράφονται στις σχέσεις μας με την Τουρκία σε ό,τι αφορά στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα, Ακης και Γιωργάκης δείχνοντας ότι δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει ακολουθεί ο καθένας τη δική του πολιτική".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι "νέα μελέτη με χάρτες των γκρίζων ζωνών, ανάλογη εκείνης που έχει εκδώσει ο τουρκικός στρατός, προωθεί η Ναυτική Ακαδημία της γείτονος. Το κατεστημένο της Αγκυρας ανεβάζει τους τόνους της έντασης και ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση Σημίτη να ολισθήσει σε εφ όλης της ύλης διάλογο για τις επεκτατικές βλέψεις του στο Αιγαίο! Την ίδια ώρα , η παλαιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ κάθισε στο "σκαμνί" την εξωτερική πολιτική με τις βολές της κατά του Γ. Α. Παπανδρέου, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητεί συγκεκριμένη εθνική στρατηγική πολιτική έναντι των τουρκικών προκλήσεων".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "σκλήρυνση της ακολουθούμενης μέχρι τώρα πολιτικής έναντι της Τουρκίας αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της γείτονος που ξεκίνησαν στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Destined Glory 2000", η οποία σε στρατιωτικό επίπεδο καταγράφεται με την απόφαση του υπ. Αμυνας να προχωρήσει στο δραστικό περιορισμό των αδειών για δέσμευση περιοχών στο Αιγαίο που παραχωρούνταν στη γείτονα για τη διεξαγωγή ασκήσεων, να συνεχιστεί η τακτική της άμεσης αναχαίτισης όσων τουρκικών αεροσκαφών προχωρούν σε παραβάσεις και παραβιάσεις, επιπλέον δε να καταστήσει σαφές προς "κάθε κατεύθυνση" ότι η προοπτική συμμετοχής ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων σε κοινά γυμνάσια στο Αιγαίο απομακρύνεται, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαριστούν πλήρως οι επιχειρησιακοί ρόλοι των δύο πλευρών".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ενώ σύσσωμος η ελληνική κυβέρνησις απορρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς για τις ασκήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο, διάστασις απόψεων διαπιστώνεται όσον αφορά στο ΝΑΤΟ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "το άρωμα Υμίων που επέστρεψε στο Αιγαίο έφερε ακόμη πιο κοντά την ελληνική κυβέρνηση και το τουρκικό καθεστώς . Η σύμπνοια των δύο πλευρών δημιουργεί εύλογο προβληματισμό για το που τελειώνει η αυθαιρεσία της Αγκυρας και που αρχίζει η συναίνεση της Αθήνας, την ώρα μάλιστα που η περιώνυμη κοινοτικοποίηση των διμερών ζητημάτων ακυρώνεται στην πράξη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "κάθε φορά που προκύπτει κάποιο πρόβλημα με την Τουρκία ακόμη και η ΕΕ σφυρίζει αδιάφορα ή μάλλον ευθυγραμμίζεται με την Ουάσιγκτον, η οποία προστατεύει τον καλό "φίλο" και "σύμμαχο". Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της ΕΕ της οποίας είναι πλήρες μέλος η Ελλάδα. Απλώς αναγνωρίζεται ότι το θέμα είναι σοβαρό για την Ελλάδα. Κατά τα άλλα τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ".

    [06] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "από το "παράθυρο" η ΔΕΗ. Το υπ. Ανάπτυξης προωθεί την είσοδό της στην ασύρματη σταθερή τηλεφωνία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πέλεκυς για απάτες με μετοχές. Βαριά πρόστιμα 360 εκ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τέλος εποχής για τις αυξήσεις κεφαλαίου. Τεράστια προβλήματα σε επιχειρήσεις και τράπεζες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χρονοδιάγραμμα ιδιωτικο-ποιήσεων για ΔΕΗ-ΑΤΕ με παράλληλες κινήσεις για ΕΑΒ-ΟΤΕ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Φάμπρικα πλουτισμού με μεταβιβάσεις πακέτων. Το ΣΔΟΕ ξετυλίγει τον μίτο της Αριάδνης".

    [07] Επενδύσεις

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Προβληματισμό στους επιχειρηματικούς κύκλους δημιουργεί τελευταία το γεγονός ότι το επενδυτικό κοινό δεν ανταποκρίνεται στο να καλύψει τις δημόσιες εγγραφές ή τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες προχωρούν οι εταιρίες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 25 October 2000 - 14:44:11 UTC