Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-09-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/09/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Παιδεία
  • [03] Πετρελαϊκή κρίση
  • [04] Χρηματιστήριο
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] Νέα Δημοκρατία
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η πορεία του Χρηματιστηρίου, η διαμάχη κράτους - εκκλησίας για τις ταυτότητες, η πετρελαϊκή κρίση και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σαθρές βάσεις. 11.500 αριστούχοι εκτός νυμφώνος. Ευνοήθηκαν οι παλιοί.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η σφαγή των άριστων! Πού και πώς έγιναν τα "εγκλήματα". Βάσεις: όλοι οι πίνακες ανά Σχολή.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ανησυχώ για Κύπρο και Αιγαίο. Βαρυσήμαντη δήλωση Αρσένη στην "Α".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σφαγή των αριστούχων. Αποτυχημένο αποδεικνύεται το νέο εκπαιδευτικό σύστημα.

    Η ΑΥΓΗ: Κυβερνητική αμηχανία μπροστά στη διπλή έκρηξη. Πετρέλαιο τύπου Μπρέντ:34,12$ το βαρέλι-δολάριο:406,6 δρχ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: ΜΑΤ Λαλιώτη στους κερδοσκόπους. Ετοιμο το νομοσχέδιο για τις κατασκευαστικές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Χώρα...αριστούχων υποψηφίων φοιτητών. Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ: τα αδιέξοδα και τα παράδοξα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μέσα τα εξάρια έξω τα άριστα. Οι βάσεις επιβεβαίωσαν τον παραλογισμό του συστήματος.

    ΕΘΝΟΣ: 11.000 αριστούχοι δεν τα...κατάφεραν! Βάσεις: Οι 4 λόγοι που τις εκτόξευσαν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ψηφίζουν Θεό και όχι ΠΑΣΟΚ. Πλήθη Ελλήνων συρρέουν στις εκκλησίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Υπόγειες κόντρες υπουργών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σαφάρι βαθμών αρχίζει στα Λύκεια. Αδικία: χιλιάδες αριστούχοι έμειναν εκτός των σχολών επιλογής τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σφαγή άριστων. Ενθετο 16σέλιδο με πίνακες, αναλύσεις και συγκρίσεις με τα προηγούμενα έτη.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αριστούχοι έξω από τα ΑΕΙ! Αλλοι "απέτυχαν" με 19,3 και άλλοι εισάγονται με 5,7.

    ΕΣΤΙΑ: Πάνω από 10% ο τιμάριθμος. Εξοφθάλμως ψευδή τα επίσημα στοιχεία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μ άριστα απέτυχε η μεταρρύθμιση. Πληθωρισμό αριστούχων προκάλεσαν οι "διορθωτικές αλλαγές" Ευθυμίου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μαθητές "Ολυμπιονίκες". Εκπληκτική άνοδος των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απέτυχα με 19,4 να μπω στο Πανεπιστήμιο! Το Βατερλώ του συστήματος εξετάσεων.

    ΝΙΚΗ: Εύκολο το αριστεύειν, δύσκολο το ζην. Ακραία "καιρικά φαινόμενα" στο εκπαιδευτικό σύστημα.

    Νέα Ελλάδα: "Τελείωνε με Κόκκαλη". Επιστολή - βόμβα Γιαννόπουλου προς Σημίτη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στους εργατικούς αγώνες οι ελπίδες.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Με 19 και κάτι...στην εξορία! Χτύπησαν ταβάνι...Οι βάσεις 51 σχολών.

    Η ΧΩΡΑ: Βάσεις για χρυσό μετάλλιο. Με ρεκόρ βαθμολογίας η εισαγωγή σε πολλές σχολές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αριστούχοι άνευ αντικρίσματος! 11.000 με γενικό πάνω από 19, δεν μπαίνουν στη σχολή που ήθελαν!

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λίμιτ άπ βάσεων -εισακτέων. Γέμισαν αριστούχους οι περιζήτητες σχολές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέα εμπλοκή στα Βαλκάνια. Επικίνδυνες εστίες οι εκλογές σε Γιουγκοσλαβία και Σκόπια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανίκανο το κράτος να μορφώσει όλα τα παιδιά του.

    [02] Παιδεία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "σε αδιέξοδο οδηγείται το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το αποδεικνύει ο πρωτοφανής αριθμός αριστούχων (υπολογίζονται στις 11.000) που δεν κατάφεραν να περάσουν σε πανεπιστημιακές σχολές πρώτης επιλογής. Οι βάσεις εκτοξεύθηκαν. Τέσσερις είναι οι αιτίες του προβλήματος, με πρώτη δη διαδικασία που επιλέχτηκε για τον συνυπολογισμό της προφορικής και της γραπτής επίδοσης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας είναι η εφετινή άνοδος των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και δημιουργεί ισχυρότατη αντίθεση με την περυσινή καταβαράθρωσή τους. Τις εντυπώσεις όμως κερδίζουν δύο άλλα στοιχεία: η χωρίς προηγούμενο αύξηση του αριθμού των εισακτέων και η αποτυχία 11.500 αριστευσάντων οι οποίοι, αν και είχαν τα εφόδια και τις "βάσεις" να εισέλθουν σε κάποια σχολή (καθώς επέτυχαν βαθμολογία άνω του 18)".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής" πέτυχε το σύστημα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το πρωτοφανές και πρωτάκουστο: τη σφαγή άριστων υποψηφίων για μισό μόριο. Μετά πολλών επαίνων τους έθεσε εκτός των σχολών πρώτης, δεύτερης έως και τρίτης, ακόμη και τέταρτης προτίμησής τους. Τους στέλνει να σπουδάσουν άλλη επιστήμη από αυτήν που επιθυμούν, ακόμη και αν πέτυχαν βαθμό πάνω από 19".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "η υπερπληθώρα αριστούχων εκτόξευσε φέτος τις βάσεις των ΑΕΙ, που ιδιαίτερα στις πιο περιζήτητες σχολές, όπως η Ιατρική, άγγιξαν το απόλυτο άριστα. Ηδη διατυπώνονται έντονες ενστάσεις για τον εξοντωτικό χαρακτήρα που παίρνει ο ανταγωνισμός για την είσοδο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τη στιγμή μάλιστα που η σκληρή πραγματικότητα αποδεικνύει πως αντί για προθάλαμο επαγγελματικής αποκατάστασης, συχνά αυτά αποτελούν πρώτο βήμα προς την ...ανεργία".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "οι βάσεις χτύπησαν ταβάνι! Σε 51 σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ο τελευταίος εισακτέος συγκέντρωσε γενική βαθμολογία που αντιστοιχεί σε απολυτήριο με πάνω από 19! Στις σχολές αυτές εισάγονται συνολικά 2.766 νέοι φοιτητές. Και το τελευταίο παράδοξο είναι πως μένουν έξω από την πρώτη σχολή της προτίμησής τους περίπου 11.000 αριστούχοι. Είναι αυτοί που θα "εξοριστούν" ή σε σχολή κατώτερης προτίμησης ή σε ομοειδές τμήμα άλλης πόλης ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "σαθρές" αποδεικνύονται οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ανακοινώθηκαν χθες. Ο "πληθωρισμός των αριστούχων" αποτέλεσμα των ευκολότερων θεμάτων που δόθηκαν φέτος, οδήγησε σε καταστάσεις προβληματικές. Περιζήτητες σχολές, όπως η Ιατρική, η βάση της οποίας κινήθηκε στα ανώτερα επίπεδα του άριστα (19,6), έγιναν στην κυριολεξία "άπιαστες". Οι βάσεις ανάμεσα στο παλαιό και το νέο σύστημα, για την είσοδο στην ίδια σχολή, έφτασε ακόμη και τις 2,5 μονάδες, ενώ 11.500 αριστούχοι του νέου συστήματος, με βαθμό άνω του 18, μένουν εκτός των σχολών της πρώτης τους προτίμησης".

    [03] Πετρελαϊκή κρίση

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ενώ το δολάριο και το πετρέλαιο συνεχίζουν την φρενήρη άνοδό τους , οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ψευδέστατα ότι ο πληθωρισμός κινείται με ετήσιο ρυθμό 3%. Ομως ο πραγματικός τιμάριθμος τον οποίο αισθάνεται καθημερινώς η τσέπη των Ελλήνων, αυξάνεται με ρυθμό πάνω από 10% ετησίως. Και μόνον το οικονομικό επιτελείο της κυβερνήσεως παριστάνει ότι δεν το βλέπει".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "η καλπάζουσα άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η συνεχιζόμενη ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ δημιουργούν μια απειλητική πραγματικότητα για την ευρωπαϊκή οικονομία και συνιστούν παράγοντες απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων, όπως δείχνει η κατρακύλα της δημοτικότητας Ευρωπαίων ηγετών που επιμένουν να αγνοούν τις κοινωνικές πιέσεις για έκτακτα μέτρα ανακούφισης των πολιτών. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση δείχνει να μην ...αντιδρά! Αμήχανη περιμένει τον από μηχανής θεό! Περιορίζεται να διοχετεύει αόριστα σενάρια εφάπαξ μικρής ενίσχυση χαμηλών εισοδημάτων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "το πετρέλαιο σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ δεκαετίας ξεπερνώντας χθες τα 37 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ εμμένουν στην άρνησή τους ως προς τη μείωση των φόρων. Οι χώρες του ΟΠΕΚ από την πλευρά τους, υπογραμμίζουν ότι μεγάλο μέρος της ανόδου οφείλεται στην κερδοσκοπία των αγορών. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με αιτήματα των εργατικών συνδικάτων, που ζητούν προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, με την απειλή αναδιαπραγμάτευσης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και των βιομηχάνων που ζητούν την επιδότηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "σε αλλεπάλληλες υπαναχωρήσεις προχωρεί η κυβέρνηση - και μάλιστα δια στόματος του πρωθυπουργού - προκειμένου να απαλύνει το ογκούμενο κλίμα δυσαρέσκειας στα οικονομικώς ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, όπου οι επιπτώσεις από την άνοδο των τιμών των υγρών καυσίμων θα είναι πιο αισθητές".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "καίριο πλήγμα στο εισόδημα των καταναλωτών και την επιχειρηματική δραστηριότητα επιφέρουν οι αυξήσεις στην αγορά, που έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας. Το τεράστιο αυτό κύμα ανατιμήσεων είναι απόρροια της ανεξέλεγκτης ανόδου των τιμών των καυσίμων και της αδυναμίας της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτσης), "εγκλωβισμένους στον ασφυκτικό κλοιό που δημιουργεί στην ελληνική οικονομία ο συνδυασμός του ακριβότερου δολαρίου και πετρελαίου, αφήνει και τους αγρότες η κυβέρνηση, καθώς δεν φαίνεται ότι είναι στις προθέσεις της να προχωρήσει σε μεγάλη μείωση της τιμής του πετρελαίου ικανή να περιορίσει δραστικά το αυξημένο κόστος παραγωγής που ¨"πληρώνει" τα τελευταία χρόνια η ελληνική γεωργία".

    [04] Χρηματιστήριο

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "με αισθητές απώλειες, της τάξης του 1,47% έκλεισε την Τετάρτη ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, που υποχώρησε στις 4.103,01 μονάδες. Σχετικά χαμηλός ήταν και ο όγκος των συναλλαγών, ο οποίος συρρικνώθηκε στις 96,5 δις δρχ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "συνεχίστηκε και χθες το πτωτικό κλίμα στη Σοφοκλέους και ο γενικός δείκτης έπεσε στις 4.103,01 μονάδες (μείωση κατά 1,47%). Το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί και πάλι στο ελληνικό Χρηματιστήριο έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στην αγορά ενώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μιχάλης Παπαγιαννάκης ζητάει την εφαρμογή συγκεκριμένης οδηγίας της Κομισιόν η οποία αναφέρεται στη "δημιουργία συστημάτων αποχημίωσης επενδυτών σε κάθε κράτος -μέλος σε περίπτωση που η επιχείρηση επενδύσεων αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες επενδυτές".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "οι πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ, στις τράπεζες και τις κατασκευές, προκάλεσαν χθες την πτώση του γενικού δείκτη, που κατέγραφε ελαφρώς ανοδική πορεία μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης. Ως προς την προσφορά που υπήρξε στη μετοχή του ΟΤΕ, χρηματιστηριακές πηγές ανέφεραν ότι συνδέεται με ρευστοποιήσεις που έγιναν προκειμένου να αντληθεί ρευστότητα που θα χρηματοδοτεί τις εγγραφές στη θυγατρική του οργανισμού, Cosmote, που αρχίζουν στις 27 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 2 Οκτωβρίου".

    [05] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "μια τρύπα στο νερό παραδέχεται ο Ελληνας πρωθυπουργός ότι δημιούργησε η ακολουθουμένη έναντι της Τουρκίας, πολιτική της Αθήνας! Δήλωση του κ. Σημίτη στο γαλλικό "Μόντ" και μάλιστα σε άρθρο που τιτλοφορείται "απλή αναθέρμανση των ελληνοτουρκικών σχέσεων", φέρει τον πρωθυπουργό ο οποίος έχει, ουσιαστικά, την κορυφαία ευθύνη για την χάραξη της εξωτερικής πολιτικής να επαναλαμβάνει τις απόψεις όλων όσων ενίστανται ότι δεν έχει επέλθει κανένα όφελος, να αδυνατεί να απαντήσει σε αυτές και να στέλνει το μήνυμα προς την Αγκυρα ότι πρέπει να αλλάξει".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "με απόλυτη σύμπνοια, όπως επιβεβαιώθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών- και επίτιμο πρόεδρο του ΝΑΤΟ για έναν χρόνο - η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να οδηγεί τις εξωτερικές υποθέσεις της χώρας σε επικίνδυνα αδιέξοδα. Για το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να ελέγξει τις όποιες αντιδράσεις είναι δυνατό να εγείρουν οι επιλογές της, οι οποίες οδηγούν σε έναν εφ΄ όλης της ύλης ελληνοτουρκικό διάλογο και σε μια απαράδεκτη "λύση" στην Κύπρο".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "διπλή γλώσσα χρησιμοποίησε ο ΓΑ Παπανδρέου για να απαντήσει σε όσους επικρίνουν τόσο την πολιτική του στο Κυπριακό, όσο και την εμπλοκή του στις εσωτερικές υποθέσεις της Γιουγκοσλαβίας. Μετά τη δίωρη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, ο υπουργός Εξωτερικών έλαβε το "πράσινο φως για να καλύψει απολύτως τις διπλωματικές ακροβασίες της κυβέρνησης. Τα θέματα της ατζέντας ήταν λίγο πολύ γνωστά: Κυπριακό, συμβούλιο γενικών υποθέσεων και κυρίως Γιουγκοσλαβικό αλλά και τα ελληνοτουρκικά".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "οι υπόγειες εντάσεις που χαρακτήρισαν τις τελευταίες ημέρες τις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας απασχολούν έντονα την ελληνική κυβέρνηση - και το θέμα συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνάντηση του κ. Κώστα Σημίτη με τον κ. Γ. Παπανδρέου. Στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε ακόμη η πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό, η διαδικασία που συμφωνήθηκε με τον Ισμαήλ Τζέμ για τα ΜΟΕ στο Αιγαίο και η κατάσταση στα Βαλκάνια εν όψει των γιουγκοσλαβικών εκλογών της Κυριακής".

    Κατά την ΕΞΟΥΣΙΑ, "οι χειρισμοί του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου όσον αφορά το Κυπριακό τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Γιουγκοσλαβικό έτυχαν της πλήρους υποστήριξης εκ μέρους του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικές και διπλωματικές πηγές αναφερόμενες στο κλίμα και στην ουσία της μακράς συζήτησης που είχαν χθες οι δύο άνδρες, με τη συμμετοχή και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών κ. Ελ. Παπαζώη".

    [06] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "σε μια προσπάθεια "φυγής" από τα εσωκομματικά προβλήματα και την εσωστρέφεια ενόψει του συνεδρίου ύψωσε χθες τους αντιπολιτευτικούς τόνους με αφορμή την πετρελαϊκή κρίση. Στο ζήτημα των μέτρων αντιμετώπισης της πετρελαϊκής κρίσης, αίσθηση προκάλεσε η εσπευσμένη διαφοροποίηση του Στ. Μάνου από τις θέσεις της ΝΔ". Η Νέα Ελλάδα αναφέρει ότι "αποφασισμένος να κρατήσει αποστάσεις από τους "όψιμους Ηρακληδείς" του είναι ο Κώστας Καραμανλής, εκτιμώντας ότι μόνο αυτοί μπορούν αν δώσουν αφορμές για να αμφισβητηθούν οι διαδικασίες του Συνεδρίου εμφανιζόμενοι για ίδιον όφελος, ως οι άνθρωποι που βρίσκονται παρά τω πλευρώ του".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται ότι "προβληματισμός επικρατεί στη Ρηγίλλης, αλλά και στην Αραβαντινού, για την παραμορφωτική διόγκωση που γίνεται στα φιλοκυβερνητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των διαφορετικών προτάσεων, οι οποίες κατατίθενται στις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος εν όψει του Τακτικού Συνεδρίου". 

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σε συνθήκες κρίσης...Σημαντική η επιβάρυνση στο εξωτερικό δημόσιο χρέος που έχει αυξηθεί κατά 1,3 τρις. δρχ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κατάσταση πολιορκίας. Το δολάριο 407 δραχμές".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κύμα ανατιμήσεων φέρνουν τα καύσιμα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το τριπλό χτύπημα στο Χρηματιστήριο. Καταλύτες ΟΤΕ/COSMOTE και κατασκευαστικές".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Διολίσθηση λόγω... Λαλιώτη. Τα χαρτιά των κατασκευαστικών "γύρισαν κάτω" την αγορά".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Ο χρηματιστηριακός χορός που επιχειρείται εδώ και μερικές ημέρες να στηθεί στη Σοφοκλέους, με αφορμή ή άλλοθι το νομοσχέδιο για τα κίνητρα τω συγχωνεύσεων στις τεχνικές εταιρίες, είχε χθες άδοξο τέλος αφού αποσαφηνίστηκε και από αρμόδιες πηγές ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου δεν αφορά το άμεσο μέλλον".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 21 September 2000 - 15:10:20 UTC