Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-08-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/08/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Νέα Δημοκρατία
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] Ναυτική τραγωδία
  • [05] Ταυτότητες
  • [06] Χρηματιστήριο
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η πορεία του Χρηματιστηρίου, η διαμάχη κράτους - εκκλησίας, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ναυτική τραγωδία με το ρωσικό υποβρύχιο είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ο Νο 1 σεισμολόγος προειδοποιεί: Ρίχτερ μέσω...Τουρκίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Υστατη προσπάθεια διάσωσης των 118. Βρετανικό μίνι-υποβρύχιο και Νορβηγοί δύτες θα πλησιάσουν το "KURSK".

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Οικόπεδα σε καμένη γη. Ιδού η εξήγηση για τις φωτιές στην Πεντέλη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα νέα αφορολόγητα όρια για μισθωτούς και συνταξιούχους. Ολες οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος.

    Η ΑΥΓΗ: Πνίγονται οι ελπίδες. Τραγωδία για τη Ρωσία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέο σεισμό περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη. Τι υποστηρίζει ο καθηγητής κ. Παπαζάχος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πώς θα σώσουν τον πλοίαρχο Λιάτσιν και τους άνδρες του. Τελευταία ελπίδα το βρετανικό βαθυσκάφος που σπεύδει στην περιοχή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Περιμένουν νέο σεισμό. Παπαζάχος: απειλή από το ρήγμα της Β. Ανατολίας.

    ΕΘΝΟΣ: 4.864 διορισμοί δασκάλων και καθηγητών. Αναλαμβάνουν υπηρεσία την 1η Σεπτεμβρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μόνον ο Τσιάπας "μυρίζεται" τις επισκέψεις του εγκέλαδου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νεύρα στη ΝΔ για το θέμα Σαμαρά. Επιστροφή ζητάει ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλάζουν οι χρήσεις γης λόγω Ολυμπιάδας. Οι όροι δόμησης σε Σχινιά και Μαραθώνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διεθνές SOS για καύσιμα. Σηκώνει τα χέρια η Ευρώπη, θησαυρίζουν οι εταιρίες.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αποκτάει TV ο Χριστόδουλος. Αρχές του 2001 ο "ανένδοτος" στη μικρή οθόνη.

    ΕΣΤΙΑ: Η εξάρτησις από το πετρέλαιο. Η βενζίνη αυξήθηκε 55 Δρ σε ένα χρόνο!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δυναμική "εισβολή" ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες. Σε συνεργασία με ξένο οίκο μακριά από εγχώριους μνηστήρες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Χωρίς ανάσα....Στενεύουν τα περιθώρια για το πλήρωμα του "Κούρσκ".

    ΤΑ ΝΕΑ: Μπωφόρ στη ΝΔ με Αρη και σενάρια για Σαμαρά. Ανταρσία στελεχών στη βόρειο Ελλάδα.

    ΝΙΚΗ: Εκρηξη το μυστικό. Τι λένε Γάλλοι και Βρετανοί για τα αίτια του ατυχήματος του Κούρσκ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σενάρια για φόρο-επιβάρυνση μισθωτών - συνταξιούχων.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ντόρα- Αβραμόπουλος..τραβούν το χαλί στον Καραμανλή. Θερμό τηλεφώνημα Δημάρχου στον Ψηλό.

    Η ΧΩΡΑ: Νυστέρι στη ΝΔ με αντιδράσεις. Διαψεύδει η Ρηγίλλης σενάρια αλλαγής Σπηλιωτόπουλου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αναξιοποίητο το δυναμικό της ΝΔ. Η Ντόρα Μπακογιάννη σε αποκλειστική συνέντευξή της στον "Α".

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ωρο-άμισθοι. Εκπαιδευτικοί: απλήρωτοι από το Φεβρουάριο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΝΔ:Πυρήνας εσωκομματικής αντιπολίτευσης στη Β. Ελλάδα.

    [02] Νέα Δημοκρατία

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, "πολλά μπωφόρ χτυπούν και πάλι την πόρτα της Ρηγίλλης. Η πρώτη μετά τις θερινές διακοπές επεισοδιακή συνάντηση του κ. Κ. Καραμανλή με τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο, που οδήγησε κάποιους να μιλούν για παραίτηση του εκπροσώπου εντός ολίγων ωρών, η ομαδική ανταρσία στελεχών παλιών φίλων του προέδρου από τη Βόρεια Ελλάδα και οι νέες συγκρούσεις για την επιστροφή του κ. Αντ. Σαμαρά, δημιουργούν αφόρητη ατμόσφαιρα στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "αναταράξεων" συνέχεια στη ΝΔ καθώς χθες ο Γ. Κεφαλογιάννης επέκρινε την Ντόρα Μπακογιάννη για τη στάση που τηρεί στο θέμα Σαμαρά, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι είναι ανεπίτρεπτη η διατύπωση απειλών. Πάντως ο Κ. Καραμανλής είχε και χθες συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες, ενώ ο Α. Σαμαράς αν και αναμένει κάποιο μήνυμα του προέδρου της ΝΔ από τη ΔΕΘ, διαμηνύει ότι δεν θα γίνει "σάκος του μποξ".

    "Ραγδαίες εξελίξεις προοιωνίζεται η επιβεβαιωμένη πλέον προσέγγιση Ντόρας Μπακογιάννη και Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως αποκαλύπτουν οι πληροφορίες που κατ αποκλειστικότητα δημοσιεύει σήμερα το ΚΑΡΦΙ. Σύμφωνα με αυτές, τις τελευταίες εβδομάδες η γραμμή των δύο κορυφαίων στελεχών της ΝΔ ανοίγει μια ιδιαίτερη θέρμη και τούτο φαίνεται τόσο από τα σχόλια βουλευτών, στελεχών και συνεργατών των δύο πλευρών όσο και από ορισμένα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "η αναταραχή που έχει προκαλέσει στη ΝΔ η αιφνιδιαστική καθαίρεση μέσω...ΕΛΤΑ των περιφερειαρχών και των τομεαρχών της ΝΔ από τον νέο γραμματέα Οργανωτικού κ. Αγγελο Μοσχονά δεν φαίνεται να έχει τέλος. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής λογικά θα πρέπει να προσεύχεται τις ημέρες της Παναγίας για τις εξελίξεις στο κόμματου, καθώς η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο Καραμανλής θα προχωρήσει σε βαθιές τομές και ριζοσπαστικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Τα γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης ετοιμάζονται να "αξιοποιήσουν" τις όποιες αντιδράσεις και αντιθέσεις στις αλλαγές. Η βάση του κόμματος, με τη γρανιτένια συνοχή της δεν αφήνει περιθώρια υποτροπής στην ενδοστρέφεια. χθες, η Ρηγίλλης διέψευσε τα περί αντικατάστασης του Αρη Σπηλιωτόπουλου από εκπροσώπου Τύπου, που μετέδωσε μεγάλο κανάλι".

    [03] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "το χαβά τους συνεχίζουν οι Τούρκοι, οι οποίοι επιδίδονται σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας το τελευταίο διάστημα. Τρία πρόσφατα "χτυπήματα" της τουρκικής προπαγάνδας (Κυπριακό - Στροβίλια, αμφισβήτηση του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος στο Αιγαίο μέσω της εκθέσεως με τις απόψεις του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΣ Αττίλα, δημοσίευση προκλητική άρθρου από την τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" που επαναφέρεται το θέμα των "γκρίζων" ζωνών στο Αιγαίο) αναζητούν απάντηση από τη Διεθνή Κοινότητα. Απ?ότι φαίνεται, όμως επιλέγεται η τακτική της αποσιώπησης από τους εταίρους μας".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "τώρα την κάτσαμε"!...με την ελληνικότατη αυτή λαϊκή έκφραση οι Ελληνοαμερικανοί - και όχι μόνο!- συμπεριλαμβάνονται οι "ιθαγενείς καθώς και όλοι οι λαοί της περιοχής θα μπορούσαν να αντιδράσουν στις προγραμματικές θέσεις του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Οι θέσεις αυτές κινούνται στον κυβερνητικό "ρεαλισμό" του Κλίντον και είναι για το λόγο αυτό πολύ πιο συγκρατημένες από τις συνήθεις προεκλογικές "φιλελληνικές" εκρήξεις όλων των προεδρικών υποψηφίων των ΗΠΑ, αλλά ο περιορισμός αυτός δεν είναι και ...προς παρηγοριά! Η συνέχιση της γραμμής Κλίντον που υπόσχεται ο Γκορ αρκεί από μόνη της για να προκαλέσει ανατριχίλες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "τη σταθερή προσήλωση της στην πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης ανακοίνωσε χθες η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, παρά τα αρνητικά μηνύματα που εκτοξεύονται από την Αγκυρα και την εμμονή του πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου στην προώθηση των παράνομων αξιώσεων στο Αιγαίο και την Κύπρο".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "σημαντικές πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό θα αναλάβει η Τουρκία κατά τη διετία 2002 - 2004, σύμφωνα με εκτιμήσεις του διευθυντή του CNN Turk, Μεχμέτ Αλί Μπιράντ. Ο διακεκριμένος Τούρκος δημοσιογράφος δηλώνει ότι η Αγκυρα πιέζεται από την προθεσμία που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, προκειμένου να εξετάσουν την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "η τουρκική εφημερίς "Χουριέτ" σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Το παιχνίδι της Ελλάδος στο Αιγαίο" κατηγορεί την Αθήνα ότι επιχειρεί να ανατρέψει το "στάτους κβό" στο ανατολικό Αιγαίο και καλεί την τουρκική ηγεσία να μην επιτρέψη τη δημιουργία "νέων τετελεσμένων". Επικαλούμενη πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, η εφημερίς αναφέρει ότι η Ελλάς καταστρώνει σχέδιο εποικισμού των βραχονησίδων με το πρόσχημα της οικονομικής αναζωογονήσεως της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι απώτερος στόχος της Ελλάδος είναι η δημιουργία στρατιωτικών εγκαταστάσεων που θα λειτουργήσουν εις βάρος της τουρκικής κυριαρχίας".

    [04] Ναυτική τραγωδία

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "με μοναδικό σύμμαχο την πάντοτε τελευταία αποθνήσκουσα ελπίδα και αντιπάλους τον χρόνο, την εμπειρία, αλλά και την κοινή λογική, Ρωσία, Βρετανία και Νορβηγία επιχειρούν υστάτη προσπάθεια να ανασύρουν ζωντανούς τον πλοίαρχο Γκενάντι Λιάτσιν και τους 117 ναύτες και αξιωματικούς του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου "Κούρσκ" που έχει παγιδευθεί στον βυθό της Θάλασσας του Μπάρεντς από το περασμένο Σάββατο".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι " σε τραγωδία για τη Ρωσία και τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά εξελίσσεται το δράμα του πυρηνικού υποβρυχίου "Κούρσκ". Μια τραγωδία που ήλθε να δείξει με τον πιο ωμό τρόπο τα "όρια" της σημερινής Ρωσίας, την οποία ο Βλ. Πούτιν με τον νικηφόρο πόλεμο της Τσετσενίας, θέλησε να παρουσιάσει ως κατέχουσα ακόμη τον τίτλο της υπερδύναμης. Κάτι τέτοιο όμως στοιχίζει ακριβά και η Μόσχα έδειξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί πια σε αυτόν τον τίτλο".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "ενώ ο χρόνος για τη διάσωση των 118 ναυτικών του υποβρυχίου "Κούρσκ" που έχει προσαράξει στο βυθό της Αρκτικής Θάλασσας από το Σάββατο , λιγοστεύει κάθε ώρα που περνάει - υπολογίζεται ότι έχουν από λίγες ώρες ως 9 μέρες οξυγόνου, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος -εντείνονται οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό τους, στις οποίες συνδράμει και η Βρετανία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι "με αγωνία η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις ύστατες προσπάθειες απεγκλωβισμού των 118 παλικαριών που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο ρωσικό υποβρύχιο "Κούρσκ" εκατό μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας Μπάρεντς. ΔΡαματικές φιγούρες οι συγγενείς των ναυτικών, που βλέπουν ώρα με την ώρα να εξανεμίζονται οι ελπίδες διάσωσης, έχουν συγκεντρωθεί σε νοσοκομείο στο Σεβερομόσκ και περιμένουν με όσο κουράγιο τους έχει απομείνει να δουν τα φορεία να μεταφέρουν ζωντανά τα παιδιά τους".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "οι απελπισμένες προσπάθειες των ρωσικών σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες του υποβρυχίου "Κούρσκ" αποτυγχάνουν η μία μετά την άλλη. Βρετανοί και Νορβηγοί φθάνουν στην περιοχή αύριο - αλλά ίσως ως τότε να είναι αργά για τους 118 παγιδευμένους ρώσους ναυτικούς".

    [05] Ταυτότητες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "γέφυρες, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε έναν εφ όλης της ύλης διάλογο, φαίνεται να ρίχνονται από την πλευρά της Εκκλησίας, καθώς επισήμως τουλάχιστον, τις τελευταίες ημέρες τόσο ο αρχιεπίσκοπος όσο και το στενό του περιβάλλον έχουν επιλέξει τους ήπιους τόνους στη μέχρι τώρα αντιπαράθεση και την δια ζώσης επικοινωνία, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "στην τελική φάση μπαίνει από την Ιερά Σύνοδο η διαδικασία της συλλογής υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες. Ηδη τα έντυπα, που θα είναι για μια μόνο υπογραφή και θα φέρουν υδατογράφημα με τη σφραγίδα της Ιεράς Συνόδου, ετοιμάζονται και θα είναι ένας σημαντικός αριθμός εκατομμυρίων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η επιτροπή της ελλαδικής εκκλησίας για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες προκειμένου να καθορίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες. Η δη τυπώθηκαν τα σχετικά ατομικά ψηφοδέλτια, ενώ εστάλη και εγκύκλιος προς τις Μητροπόλεις από τις οποίες η Ιερά Σύνοδος ζητεί να στείλουν από ένα εκπρόσωπό τους την 1η Σεπτεμβρίου στη Μονή Πετράκη για να γίνει από την επιτροπή ενημέρωση για το δημοψήφισμα".

    [06] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "εν μέσω θυέλλης το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον τζίρο να περιορίζεται στα 40 δις Δρ σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ από το 1998, και τις μετοχές να μην έχουν δύναμη να ξεφύγουν από τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τιμών, υπολογίζει πλέον στην ευεργετική επίδραση που πιθανώς να ασκήσει η αναδιάρθρωση και ο εμπλουτισμός με νέες μετοχές του ελληνικού δείκτη της Morgan Stanley".

    Σύμφωνα με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ, "η επενδυτική αδιαφορία χαρακτήρισε τη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών με αποτέλεσμα η αξία των συναλλαγών να σημειώσει αρνητικό ρεκόρ για τα δύο τελευταία χρόνια. Ο γενικός δείκτης τιμών στην αρχή των συναλλαγών υποχώρησε κάτω από το φράγμα των 3.700 μονάδων πιεζόμενος όχι τόσο από την προσφορά όσο και από την έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει ότι "πολλαπλές εκπλήξεις περιέχονται στην αναμορφωμένη λίστα του δείκτη MSCI Greece που έδωσε σήμερα τα ξημερώματα στη δημοσιότητα η Morgan Stanley. Ειδικότερα, ο αριθμός των εταιριών αυξάνεται από 34 σε 45 με την αφαίρεση 6 εταιριών και την προσθήκη 17 νέων ενώ σημειώνεται και μια αλλαγή (Eurobank) στο εδικό βάρος με το οποίο συμμετέχει στο δείκτη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "στέγνωσε ο τζίρος στο Χρηματιστήριο. Επιασε πάτο. Εκλεισε στα απελπιστικά όρια των 40 δις Δρ γυρίζοντας στα επίπεδα της 7ης Σεπτεμβρίου 1998, εγγράφοντας έτσι στο παθητικό του το αρνητικό ρεκόρ της τελευταίας διετίας".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δυο ανοίγουν μια κλείνει... Μεγάλο το πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγορές 80 δις. σε 10 συνεδριάσεις. Οι ξένοι "χτίζουν θέσεις".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Απνοια στη Σοφοκλέους. Επιστροφή στον Ιούλίο του 1998".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με νέο πακέτο μέτρων μηδενίζεται ο φόρος στα πρώτα κλιμάκια".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Επιασε πάτο" και ο ημερήσιος τζίρος. Συναλλακτική άπνοια στη Σοφοκλέους".

    [08] Χρηματιστήριο

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Μετά τη βουτιά της Τετάρτης, οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης χθες δεν δέχθηκαν σημαντικές πιέσεις, με αποτέλεσμα ο σχετικός δείκτης να έχει περιορισμένες απώλειες στο 0,04%. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και ο πολύ χαμηλός όγκος συναλλαγών, των 40 δις., που δεν ήταν ικανός ούτε να πιέσει σημαντικά, αλλά ούτε και να στηρίξει τις μετοχές".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 18 August 2000 - 16:34:48 UTC