Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-08-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/08/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Χρηματιστήριο
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] Εκκλησία
  • [05] Ελληνική Οικονομία
  • [06] Ολυμπιακή
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Δολάριο -Δραχμή

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η διαμάχη Εκκλησίας - κράτους, η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι εξελίξεις στην Ολυμπιακή, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η ελληνική οικονομία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τέρμα στις μετατάξεις σε όλα τα όπλα. "Κόβονται" τα χιλιάδες βουλευτικά "ρουσφετάκια".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Γυμνοί στην Ολυμπιάδα. "Καλλιστεία" της Εθνικής ομάδας και εμπόριο σώματος και ρεκόρ. Ενώ ο εισαγγελέας ερευνά το "ντοπάρισμα".

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Εισαγγελέας για τα δις ταμείων και Ολυμπιακής. Μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπαίνει ο εισαγγελέας σε Ολυμπιακή και ταμεία. Για τα εκατοντάδες δις που φαγώθηκαν.

    Η ΑΥΓΗ: Αρχισε κυνηγητό των αλλοδαπών ασθενών. ΕΣΥ...Εθνικώς καθαρόν, με βάση την εγκύκλιο Παπαδόπουλου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πρόγραμμα για 16.000 ανέργους. Επιθετική πολιτική για την καταπολέμηση της ανεργίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ανοιχτές επιταγές" τα βιβλιάρια υγείας δημοσίων υπαλλήλων. 60 δις υπέρβαση στις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αλλοδαποί εκτελεστές. Ρώσοι και Αλβανοί "νονοί" πολεμούν για την αρχηγία! Νέος μεγάλος πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ.

    ΕΘΝΟΣ: Θησαυρός στο φως. Αποκλειστικό: σπουδαία ανακάλυψη στη Θεσσαλονίκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ντόρα: τελειωμένο το "δόγμα Γιωργάκη" στην εξωτερική πολιτική. Την ώρα που οι Τούρκοι βλέπουν το Αιγαίο υποψήφιο θέατρο πολέμου!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εισαγγελέας για τα σκάνδαλα σε "Ολυμπιακή" - ασφαλιστικά ταμεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσβολή της Μεγαλόχαρης από την κυβέρνηση. Μποϊκοτάρουν τον εορτασμό στην Πάρο λόγω της παρουσίας του Χριστόδουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κάλυμνος...Γιόκ.Οι Ράμπο του ΣΔΟΕ δεν βρήκαν τους φορολογούμενους.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ποιοί θα μπουν στο Δημόσιο. Ερευνα της "Ε":τι προβλέπει η εγκύκλιος της Β. Παπανδρέου.

    ΕΣΤΙΑ: Οι Τούρκοι αποθρασύνονται. Και ο πρωθυπουργός "λούεται" στην Σίφνο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Φαινόμενο "ανεστραμμένου καθρέφτη" στη Σοφοκλέους. Πληγωμένη από κλίμα αναξιοπιστίας αδυνατεί να ακολουθήσει τις διεθνείς τάσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Φωτιά" στην οικονομία. Φόβοι για αναζωπύρωση του πληθωρισμού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μεταλλαγμένος κίνδυνος από το βαμβάκι. Φόβοι για τις επιπτώσεις στη διατροφική αλυσίδα.

    ΝΙΚΗ: Νέα βόμβα Χριστόδουλου. Ενώ βαθαίνει τη σύγκρουση με το Πατριαρχείο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διεκδικούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης. Πληγέντες από τις πυρκαγιές.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Τον Σεπτέμβρη ο νόμος. Νονοί και 17Ν στο ίδιο σκαμνί. Ρυθμίσεις-πακέτο για νύχτα, τρομοκρατία, εκβιασμούς.

    Η ΧΩΡΑ: Στο σκαμνί τα ταμεία. "Εφαγαν" τα χρήματα χιλιάδων ασφαλισμένων. Επεμβαίνει ο εισαγγελέας και ελέγχει τα παιχνίδια τους στο ΧΑΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τρύπα στα δημόσια έσοδα. Η δραστική μείωση των συναλλαγών στη Σοφοκλέους οδηγεί την εφορία σε νέες εξορμήσεις.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεκρός Πηνειός. Μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αφόρητη ακρίβεια για το λαό.

    [02] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "την ώρα που στα διεθνή χρηματιστήρια επανακάμπτει το κλίμα ευφορίας, στηριζόμενο στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η Σοφοκλέους παραπαίει επικίνδυνα, πληγωμένη από το κλίμα αναξιοπιστίας και τα βάρη της πολιτικοδικαστικής εμπλοκής που την καταδιώκει".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "στην υλική και ψυχολογική στήριξη επιχειρηματικών χαρτοφυλακίων της αγοράς αναγκάστηκε να καταφύγει χθες η Σοφοκλέους, προκειμένου να ξεπεράσει τους φόβους και την έντονα ανακυκλούμενη ανασφάλεια, που εκδηλώθηκε κυρίως μεταξύ των μικροεπενδυτών".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτσης), "στο φθινόπωρο εναποθέτει τώρα τις ελπίδες του για ανάκαμψη της Σοφοκλέους το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς πλέον γίνεται αντιληπτό ότι ήταν λανθασμένες οι συνεχείς παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο, που οδήγησαν την αγορά στα σημερινά επίπεδα, χωρίς να φαίνεται ακόμη φως στο σκοτεινό τούνελ της πτώσης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "θορυβημένη αναφέρουν όλες οι πληροφορίες εμφανίζεται η κυβέρνηση από τη συνεχιζόμενη κατρακύλα του Χρηματιστηρίου. Πέραν του κοινωνικού και κατ' επέκταση του πολιτικού κόστους, υπάρχει βλέπετε και σοβαρό πρόβλημα στα δημόσια έσοδα, αλλά και στις σχεδιαζόμενες μετοχοποιήσεις, που υπό τέτοιο χρηματιστηριακό κλίμα δεν πρόκειται να γίνουν, διότι, πολύ απλά τα κορόϊδα, τουτέστιν οι μικροεπενδυτές, έβαλαν μυαλό".

    [03] Ελληνοτουρκικά

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση αναζητά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν την είδηση πως η Τουρκία κατέληξε στην απόφαση να αγοράσει 145 επιθετικά ελικόπτερα τύπου Κόμπρα όταν "διασφάλισε" αμερικανική στήριξη των θέσεών της στο Κυπριακό. Αλλά δεν λεει λέξη για τη νέα πρόκληση που έρχεται από τον Τούρκο αρχηγό ΓΕΣ Αττίλα Ατές, ο οποίος θεωρεί το Αιγαίο "μία από τις σημαντικότερες τρέχουσες ή πιθανές εστίες σύγκρουσης στις θάλασσες του κόσμου".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει πως "κάπως έτσι ξεκίνησαν και τα Ιμια. Η Ελλάς έφθασε μέχρι του σημείου να υποστείλη την σημαία της από τα Ιμια για ένα λόγο: Κατ' ουσίαν δεν υπήρχε Κυβέρνησης. Αν τότε ο κ. Σημίτης είχε κάποια δικαιολογία για όσα τραγελαφικά επηκολούθησαν, σήμερα δεν έχει καμμία. Το Ελληνικό Κράτος τελεί και πάλιν υπό διάλυσιν. Το μισό Υπουργικό Συμβούλιο βρίσκεται εκτός Αθηνών σε διακοπές, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι στην Σίφνο και δεν θυσιάζει με τίποτε τις 20ήμερες -συνολικώς- διακοπές του, η δε Κεντρική Διοίκησις και οι Δημόσιες Υπηρεσίες της Χώρας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Και έτσι, οι Τούρκοι βρίσκουν την ευκαιρία να προβαίνουν σε προκλήσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "από την μία πλευρά στην Τουρκία σε συγκινητικό όντως κλίμα θυμούνται τους περισυνούς σεισμούς, που από το θανατηφόρο πλήγμα τους παρήλθε έτος -σεισμούς, που αποτέλεσαν την τυπική αφορμή της Ελληνοτουρκικής προσέγγισης και της διπλωματίας των λαών. από την άλλη όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι η προσέγγιση από πλευράς τουλάχιστον Αγκυρας είναι επίπλαστη, εάν όχι εργαλείο προώθησης με άλλο "ήπιο" τρόπο που εναλλάσσεται με τους σκληρούς τόνους των παγίων επιδιώξεών της".

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "ακόμα ένα "χαστούκι" στους αφελείς υποστηρικτές της ελληνοτουρκικής προσέγγισης έριξε η Αγκυρα, η οποία κλιμακώνει επικίνδυνα τις προκλήσεις της για το Αιγαίο. Μετά τον Ισμαήλ Τζέμ που ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστήριξε ότι θα σύρει τη χώρα μας σε έναν εφ' όλης της ύλης διάλογο, τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΣ, ο οποίος όχι μόνο δεν αρκέστηκε στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά και βραχονησίδες όπως συνηθίζουν να πράττουν επιφανή στελέχη του στρατιωτικού κατεστημένου αλλά εμμέσως χαρακτήρισε πιθανή την πολεμική σύγκρουση των δύο χωρών εάν η Τουρκία παραμείνει αποκλεισμένη στα παράλια και τα χωρικά της ύδατα."

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "στη θέση ότι "υπάρχουν πολλά νησιά που βρίσκονται στην ηπειρωτική Τουρκία, των οποίων το καθεστώς δεν έχει διευκρινιστεί, μετατρέποντας το πρόβλημα του Αιγαίου σε μια από τις σημαντικότερες τρέχουσες ή πιθανές εστίες σύγκρουσης στις θάλασσες του κόσμου", επιμένει ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αττίλα Ατές, παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για βελτίωση των σχέσεων".

    [04] Εκκλησία

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υπογραμμίζει ότι "λάδι στη φωτιά της κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία συνεχίζουν να ρίχνουν ιεράρχες, παρά τις καθυστερημένες εκκλήσεις του Αρχιεπισκόπου για αυτοσυγκράτηση. την ίδια στιγμή και το Φανάρι παίρνει αποστάσεις από την πολεμική τακτική των Ιεραρχών εκφράζοντας διαμαρτυρίες για τη μη μνημόνευση του πατριάρχη Βαρθολομαίου σε λειτουργία μονής του Αγίου Ορους, οι οποίες στην ουσία υποκρύπτουν τη δυσαρέσκεια που υπάρχει μεταξύ του Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "ξεφεύγει μέρα με τη μέρα από τον έλεγχο και του ίδιου του ΑΡχιεπισκόπου ο χειρισμός της κρίσης που έχει ξεσπάει στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας. Νέα μέτωπα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τόσο στο εσωτερικό της Εκκλησίας, από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις ιεραρχών, όσο και στις σχέσεις της με το κράτος από τις κορόνες μητροπολιτών σε βάρος ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκαλούν την άμεση -σκληρή- αντίδραση των κυβερνητικών στελεχών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι "αφελή και αδύναμα χαρακτηρίζει τα επιχειρήματα περί διακρίσεων, που λέγονται από την Καθολική Εκκλησία, σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, σε απαντητική του επιστολή προς τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο, Νάξου-Τήνου-Ανδρου και Μυκόνου κ. Νικόλαο".

    Σύμφωνα με το ΚΑΡΦΙ, "στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου για προσωρινή έστω ανακωχή, εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου. Μία μόλις ημέρα μετά την έκκληση, με την οποία ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησί8ας καλεί όλους να επιδείξουν νηφαλιότητα και καταλαγή, ο χαρακτηριστικότερος εκπρόσωπος της σκληρής πτέρυγας της Ιεραρχίας, ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, επανέρχεται με σκληρότατες δηλώσεις και απειλές, αγνοώντας την αρχιεπισκοπική δήλωση".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "αναζωπυρώθηκε από χθες σε δύο μέτωπα "η φωτιά" του εκκλησιαστικού με ευθύνη απολύτως του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλού. Ο κ. Χριστόδουλος έκρινε ότι έπρεπε χθες να δώσει στη δημοσιότητα την από 13ης Ιουλίου επιστολή του προς τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας κ. Νικόλαο, στην οποία κατηγορεί την Καθολική Εκκλησία ότι τάσσεται για ιδιοτελείς λόγους με το μέρος της Πολιτείας στο θέμα των ταυτοτήτων, αλλά και τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη ότι επιδιώξει τη δημιουργία "κοσμικού κράτους" τύπου Γαλλίας".

    [05] Ελληνική Οικονομία

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών (και στα ταμεία των επιχειρηματιών) έχουν βάλει οι ανατιμήσεις στα υγρά καύσιμα, που οφείλονται στην άνοδο των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου και στην "κούρσα" του δολαρίου. Την ίδια στιγμή, το οικονομικό επιτελείο ανησυχεί για τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό, που "σήκωσε" κεφάλι τον περασμένο μήνα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ στο βασικό της σχόλιο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "η κυβέρνηση, μετά την αποδοχή της χώρας μας στην ευρωζώνη, επίστευσε ότι έχει δικαιωθεί στις επιλογές της που, απέδωσαν, απλώς και μόνο διότι -ας μας επιτραπεί η έκφραση- η χώρα "μπορεί και γλείφει ένα κόκαλο", πλέον, από την πραγματοποιούμενη ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση. Το πόσο ευάλωτα άλλωστε είναι τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας -κάτι που αποδεικνύει ότι μπήκαμε στην ευρωζώνη με όρους ονομαστικής και όχι πραγματικής σύγκλισης - φαίνεται από το αγκομαχητό της κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα του πληθωρισμού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "νέο άλμα πραγματοποίησε χθες η ισοτιμία δολαρίου και γιεν, πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματα για την ελληνική οικονομία, που εκδηλώνονται τόσο με την ανατίμηση των υγρών καυσίμων, όσο και με την αύξηση του κόστους αποπληρωμής των δανείων που έχουν συναφθεί στα δύο νομίσματα, από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα της οικονομίας".

    Σύμφωνα με τον ΛΟΓΟ, "έντονος φόβος αναζωπύρωσης του πληθωρισμού από την αύξηση των τιμών των καυσίμων, άρχισε να εμφανίζεται στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, τα στελέχη του οποίου καλούνται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με περαιτέρω συγκράτηση της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και με την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην οικονομία".

    [06] Ολυμπιακή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "εισαγγελέας στην Ολυμπιακή για μια ακόμη φορά. Εν τω μεταξύ, "σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου εμφανίζεται η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Μεταφορών, για την Ολυμπιακή Αεροπορία, δημοσιοποιώντας την τραγική οικονομική θέση και το πλήθος παρανομιών στα οικονομικά της εταιρίας, αποσιωπώντας την αποκλειστική ευθύνη της για την κατασπατάληση 800 δις. Δρ. στα τρία περίφημα προγράμματα εξυγίανσης, τα οποία τελικά την οδήγησαν στην απαξίωση και τη χρεοκοπία".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει ότι "νέες ζημιές σοκ περί τα 50 δις. Δρ. υπολογίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ολυμπιακής Αεροπορίας ότι θα παρουσιάσει η εταιρεία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Το διοικητικό συμβούλιο του αερομεταφορέα ενημερώθηκε χθες για την πορεία των οικονομικών μεγεθών με έμφαση στα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2000. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, η Ολυμπιακή αδυνατεί να κλείσει και να δημοσιεύσει τον ισολογισμό της προηγούμενης χρήσης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι "η κατάσταση της Ολυμπιακής χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα. Οι εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας για τον προϋπολογισμό του 2000 ανεβάζουν το έλλειμμα στα 50 δις. Δρ., ενώ την ίδια ώρα τα σωματεία των εργαζομένων βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων. Μέχρι στιγμής, παρ' ότι δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση μέχρι και του 65% των μετοχών της εταιρείας, δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον, ούτε και αναμένεται να υπάρξει όταν θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός, τουλάχιστον ώσπου να πλησιάσει η Ολυμπιακή το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει πως "μετά το Χρηματιστήριο, ο εισαγγελέας διέταξε χθες και δεύτερη έρευνα, που αφορά τις καταγγελίες για την απαξίωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Τα σχέδια Βερελή συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών οικονομικών εφημερίδων έχουν ως εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Βόμβα" από το δολάριο. Για την πορεία του δημοσίου χρέους".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Σοφοκλέους σε κρίση. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι θεσμικοί".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ντόμινο" στην αγορά. Σοφοκλέους:Γύρισε 20 μήνες πίσω".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ραντεβού στο 2,5% δίνει ο πληθωρισμός. Εκτιμήσεις για αναζωπύρωση πριν από το 2001".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "φως στο τούνελ. Επιλεκτικές τοποθετήσεις ξένων οίκων".

    [08] Δολάριο -Δραχμή

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "απειλή" για το δημόσιο χρέος αποτελεί η νέα ανοδική "κούρσα" του δολαρίου. Η άνοδος της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος, έναντι του ευρώ, ασκεί "πίεση και στην ισοτιμία δολαρίου - δραχμής, ενώ συμπαρασύρει σε διολίσθηση και την ισοτιμία της δραχμής έναντι του ιαπωνικού γιέν".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 10 August 2000 - 13:20:43 UTC