Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκκλησία-Πολιτεία
  • [3] Απασχόληση
  • [4] Πυρκαγιές - Δάση
  • [5] Νέα Δημοκρατία
  • [6] Ελλάδα - Βουλγαρία
  • [7] Κυπριακό
  • [8] Μεταλλαγμένα τρόφιμα
  • [9] Αυτοκινητόδρομοι-Ιδιώτες
  • [10] Ολυμπιάδα
  • [11] Τσοχατζόπουλος-Συνέντευξη
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, οι συζητήσεις κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων για την απασχόληση, το Κυπριακό και οι συνομιλίες των πρωθυπουργών Ελλάδας-Βουλγαρίας στο Πλόβντιφ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας εγείρει τώρα η κυβέρνηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στόχος και η περιουσία. Στα άκρα οδηγούν τη σύγκρουση με την Εκκλησία.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Παίζει η Σεούλ για την Ολυμπιάδα του 2004. Απίστευτο και όμως αληθινό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανοίγει νέο μέτωπο στη μάχη κυβέρνησης-εκκλησίας. Ξαφνικά θέτουν θέμα μοναστηριακής περιουσίας.

    Η ΑΥΓΗ: Στη σκληρή γραμμή επιμένει ο Χριστόδουλος. Ζητούν τη μη παραλαβή ταυτοτήτων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μετωπική ρήξη Σημίτη - Χριστόδουλου και για την εκκλησιαστική περιουσία.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ιδιωτικοί αυτοκινητόδρομοι με νέα διόδια-φωτιά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καταργούνται τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Νέο μισθολόγιο με βάση την αποδοτικότητα.

    ΕΘΝΟΣ: Μισθωτοί φαντάροι για 10 χρόνια. Ο Ακης εξηγεί το νέο σύστημα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κάλυψη στους ιεχωβάδες με τις νέες ταυτότητες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αρπάζουν την εκκλησιαστική περιουσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκβιάζουν την Εκκλησία με την περιουσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διόδια με κόστος βενζίνης. Παραχωρούνται σε εργολάβους, ως προκαταβολή.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Προς δευτέρα... περιουσία. Θέμα μοναστηριακών κτημάτων ανακινεί η κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Η Εκκλησία να τολμήση! Να εξαγγείλη η ίδια χωρισμό από το Κράτος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αυξήσεις σε μέγεθος... ΟΝΕ.2,2% προτείνει η κυβέρνηση, 6,5% θέλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ναι στη συζήτηση και για 35ωρο. Δεν κόβονται οι γέφυρες της κυβέρνησης με τα συνδικάτα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ηρθε η ώρα της περιουσίας λέει η κυβέρνηση. Αγριεύει η σύγκρουση με την εκκλησία.

    ΝΙΚΗ: Μαστίγιο και καρότο. Κρίσιμη συνάντηση μεταξύ υπουργού Εργασίας και ΓΣΕΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε ρόλο Δούρειου Ιππου η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Επιχείρηση παγίδευσης των εργαζομένων.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Σημίτης προς Χριστόδουλο: Και τώρα διάλογο περιουσίας.

    Η ΧΩΡΑ: Ψαλίδι στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων. Νέο μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στη φυλακή όσοι χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εφ' όπλου λόγχη. Γιαννίτσης: Εχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ανοίγει μέτωπο για την εκκλησιαστική περιουσία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χωρίς εθνικότητα και θρήσκευμα οι Ελληνες.

    [2] Εκκλησία-Πολιτεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ``νέο μέτωπο κατά της Εκκλησίας ανοίγει η κυβέρνηση, καθώς με αιφνιδιαστικό τρόπο έθεσε επί τάπητος το θέμα της μοναστηριακής περιουσίας, διαρκουσών της έντασης και της κρίσης που έχουν προηγηθεί από το θέμα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες``.

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "Στη σκληρή γραμμή εμμένει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, καθώς αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη δική του τοποθέτηση, χθες και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εν εξάλλω κατάσταση δεν έπαψε ούτε στιγμή να κατηγορεί την κυβέρνηση για τους τελευταίους χειρισμούς της, στις επαφές που είχε με τους συνεργάτες του".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι ``ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παπαθεμελής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως στις συγκρούσεις κράτους - Εκκλησίας ``ηττάται πάντοτε το κράτος``. Εντονες ήταν οι αντιδράσεις και για τις νέες ταυτότητες, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σθεναρά αντιστέκεται η Ιεραρχία και ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος δηλώνει πως ``πάνω απ` τους νόμους των ανθρώπων είναι ο νόμος του Θεού``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ``θέλουν να σύρουν την Εκκλησία σε διάλογο ταπεινωμένη και τραυματισμένη. Στόχος πρωτοφανών επιθέσεων ο Αρχιεπίσκοπος. Τον χλεύαζαν ανοικτά οι εκπρόσωποι της κυβερνήσεως μετά τις αυταρχικές μεθοδεύσεις τους. Ενας-ένας αποκαλύπτονται οι πρωτομάστορες της μαύρης προπαγάνδας που θέλουν να εμφανίσουν τον προκαθήμενο της Εκκλησίας ως εκπρόσωπο μιας μικρής μερίδας Ελλήνων πολιτών και νοσταλγών της ... χούντας``.

    Η ΕΣΤΙΑ διερωτάται ``αντέχει η Εκκλησία της Ελλάδος την αντιπαράθεσή της με ένα Κράτος, η ηγεσία του οποίου επιδιώκει τον χωρισμό της από αυτό; Και αρκούν οι ``λαοσυνάξεις`` και τα ``άτυπα δημοψηφίσματα`` για να αμυνθή στον απηνή -και υποχθόνιο- πόλεμο που υφίσταται εκ μέρους της Πολιτείας από τότε που ήλθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ουδέποτε απέκρυψε ότι αποσκοπεί στον χωρισμό της από το Κράτος;

    [3] Απασχόληση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ``συνεχίζονται οι τριγμοί μεταξύ εργαζομένων και Κυβέρνησης, κάτι το οποίο δημιουργεί έντονη σύγχυση και στις δύο πλευρές. Σήμερα, ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και δεν αποκλείεται να τους ανακοινώσει την απόφασή του για διεύρυνση της ατζέντας του διαλόγου, με μόνο ανοικτό θέμα προς συζήτηση το 35ωρο. Η αλλαγή αυτή, δεν αποκλείεται να διευκολύνει την ΓΣΕΕ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου``.

    [4] Πυρκαγιές - Δάση

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει ότι ``ξεπερνούν τις τριακόσιες χιλιάδες τα στρέμματα που έγιναν στάχτη κατά τη διάρκεια του εφιαλτικού πύρινου δεκαήμερου. Τα συνεργεία των νομαρχιών καταγράφουν συνεχώς τις καμένες περιοχές, αλλά και τις ζημιές σε καλλιέργειες, σπίτια και εξοχικές κατοικίες, ώστε να υπάρχει ένας συνολικός απολογισμός``.

    [5] Νέα Δημοκρατία

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ``οι απόψεις της Ντόρας Μπακογιάννη που αφορούσαν τις κυοφορούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις προκάλεσαν την έντονη δυσφορία της ηγεσίας της ΝΔ. Στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στον Κώστα Καραμανλή δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι η τομεάρχης Εξωτερικών πρόσφερε πλήρη κάλυψη στην κυβέρνηση. Εκτιμούσαν παράλληλα ότι οι δηλώσεις Μπακογιάννη, που έγιναν πριν καν το κόμμα τοποθετηθεί επίσημα, είχαν στόχο να προκαταλάβουν τις θέσεις του``.

    [6] Ελλάδα - Βουλγαρία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΎΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι ``θετική εξέλιξη είχαν οι συνομιλίες του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Βούλγαρο ομόλογό του Ιβάν Κόστοφ, οι οποίες επισφραγίστηκαν με την υπογραφή τροποποιητικού πρωτοκόλλου συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας από τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Ζαφειρόπουλο και τον Βούλγαρο υπουργό Εθνικής Οικονομίας Χ. Μιχαήλοφσκι, ενώπιον των δύο ηγετών``.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ``ταύτιση απόψεων σε θέματα της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, αλλά αργή πρόοδο σε ζητήματα αιχμής όπως ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και η πώληση του Βουλγαρικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, διαπιστώθηκε στις συνομιλίες που είχαν στη Φιλιππούπολη οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας. Αναφερόμενος στον αγωγό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν από ρωσικής πλευράς ορισμένα θέματα, καθώς η αλλαγή κυβερνήσεων και της ``Γκαζπρόμ`` δημιούργησαν καθυστερήσεις``.

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει ότι ``η καθυστέρηση στην κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρουπόλεως κυριάρχησε στις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Βούλγαρου ομόλογού του Ιβάν Κόστοφ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσημης επίσκεψης του κ. Σημίτη στη γειτονική χώρα. Οι επίσημες συνομιλίες επισφραγίστηκαν με την υπογραφή τροποποιητικού πρωτοκόλλου συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας από τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Ζαφειρόπουλο και τον Βούλγαρο υπουργό Εθνικής Οικονομίας Χ. Μιχαήλοφσκι, ενώπιον των δύο ηγετών``.

    Αντίθετα ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ``άδοξο τέλος είχε η χθεσινή μονοήμερη επίσκεψη Σημίτη στη Βουλγαρία καθώς τα δύο θέματα αιχμής -ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και η πώληση του βουλγαρικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών- παρέμειναν ``κολλημένα``, κατά το χαρακτηρισμό Σημίτη, ενώ επιφυλακτικός έως και αρνητικός εμφανίστηκε και ο κ. Κοστόφ``.

    [7] Κυπριακό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ``οριστικές αποφάσεις για την τακτική που θα ακολουθήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στην επόμενη φάση του τρίτου γύρου των συνομιλιών θα ληφθούν στη νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, που θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις πέντε το απόγευμα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει ότι ``Δύο τάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου. Η μία θεωρεί πως οι σκέψεις Ντε Σότο είναι ευφυώς διατυπωμένες ώστε να αναγκάσουν την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά να τοποθετηθούν συνολικά στην επίλυση του Κυπριακού για ``ένα κράτος με κοινή διεθνή εκπροσώπηση``. Η άλλη τάση θεωρεί πως οι σκέψεις του Ντε Σότο είναι ασαφείς και με αρκετές παγίδες``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ``η θέση του ΟΗΕ για δημιουργία δύο κρατιδίων στην Κύπρο όχι μόνο δεν ικανοποιεί την κυπριακή ηγεσία, όπως φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες για τη στάση που θα κρατήσουν στη διαπραγμάτευση τόσο ο γ.γ. του ΟΗΕ κ. Κ. Ανάν όσο και οι Αμερικανοί και Βρετανοί διαμεσολαβητές. Οι θέσεις του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ Αλβάρο Ντε Σότο, σχετικά με τη λύση του Κυπριακού, όχι μόνο αναφέρονται στη δημιουργία δύο κρατιδίων, αλλά αφήνουν αδιευκρίνιστο το θέμα της κυριαρχίας τους``.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ ``ο υπουργός Εξωτερικών μετά από επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του Γιαννάκη Κασουλίδη, απέστειλε χθες το πρωί επιστολή προς τις επτά περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες από τη Ρωσία, δια της οποίας η Αθήνα ζητεί να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο της Συνόδου (21-23/7) που οι ``G8`` θα πραγματοποιήσουν, ειδική αναφορά για το Κυπριακό. Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει την ανάγκη να επαναληφθεί από τους ``G8`` η προσήλωση, αλλά και ο σεβασμός των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Οπως επανειλημμένως η ``Α`` έχει επισημάνει με σειρά δημοσιευμάτων της, τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία, εμφανίζονται ιδιαιτέρως προβληματισμένες για τις μεθόδους που ο Γενικός Γραμματέας ακολουθεί προκειμένου να οδηγήσει την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά σε μια συμβιβαστική λύση``.

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν ότι ``με προκλήσεις από ξηράς, αέρος και θαλάσσης ανεβάζουν το θερμόμετρο οι Τούρκοι εν όψει της επετείου της τουρκικής εισβολής, την οποία σχεδιάζουν να γιορτάσουν κατά τρόπο χωρίς προηγούμενο, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσουν την οντότητα του ψευδοκράτους``.

    [8] Μεταλλαγμένα τρόφιμα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ``η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί να ανοίξει η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα μεταλλαγμένα αγροτικά προϊόντα, προτείνοντας την άρση του διετούς μορατόριουμ στις άδειες καλλιέργειας. Η πρόταση, η οποία ικανοποιεί τις ενδιαφερόμενες εταιρίες βιοτεχνολογίας αλλά όχι τις περισσότερες οργανώσεις καταναλωτών, απορρίφθηκε το περασμένο Σάββατο από το συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες. Μετά τα τόσα σκάνδαλα με θύμα τη δημόσια υγεία, οι κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης διστάζουν να συγκατανεύσουν σεκάτι που μπορεί να στρέψει την κοινή γνώμη των χωρών τους εναντίον τους``.

    [9] Αυτοκινητόδρομοι-Ιδιώτες

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι ``αυτοκινητόδρομοι με ... αντιπαροχή και διόδια-φωτιά προαναγγέλλονται με τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Ι. Παπαντωνίου, και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Κ. Λαλιώτη να υπογραφούν συμβάσεις με ιδιώτες για την κατασκευή τμημάτων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Οι ιδιώτες θα λάβουν ως αντίτιμο την εκμετάλλευση των διοδίων μεγαλυτέρων τμημάτων από αυτά που θα κατασκευάσουν, ώστε να αποβεί κερδοφόρος η επένδυσή τους, γεγονός που προαναγγέλλει και αυξήσεις-φωτιά στις τιμές των διοδίων όλων σχεδόν των αυτοκινητοδρόμων της χώρας``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ``σε εργολάβους παραχωρούνται άμεσα τα υπάρχοντα διόδια και ταυτόχρονα τριπλασιάζονται (15 δρχ. ανά χιλιόμετρο, που δεν απέχει πολύ από το κόστος βενζίνης). Οι εργολάβοι θα αναλάβουν να κατασκευάσουν μελλοντικά δρόμους που δεν υπάρχουν ή τμήματα εθνικών οδών. Το ρόλο των επιχειρήσεων για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας εξήρε ο Γ. Παπαντωνίου``.

    [10] Ολυμπιάδα

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ με τίτλο ``Παίζει η Σεούλ για την Ολυμπιάδα του 2004`` αναφέρει ότι ασκούνται πιέσεις για τις οποίες ``τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κορυφαίοι υπουργοί γνωρίζουν ότι πίσω από τα δημοσιεύματα αυτά υπάρχει το αμερικανο-τουρκικό λόμπι, το οποίο χρηματοδοτείται και ενισχύεται με πολλούς τρόπους και από επιχειρηματίες του Ισραήλ, με βασικό στόχο να μην αναλάβει την Ολυμπιάδα η Αθήνα, αλλά οι αγώνες να γίνουν στη Σεούλ, καθώς στη Νότιο Κορέα (και λόγω ένωσης με τη Β. Κορέα) ``εξυπηρετούνται`` πολλά και ποικίλα συμφέροντα κυρίως των Αμερικανών``.

    [11] Τσοχατζόπουλος-Συνέντευξη

    Πέντε χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες θα προσληφθούν με πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε να είναι εφικτή η μείωση της θητείας κατά δυο μήνες, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση. Ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ αναφέρει πως και με ποιές προϋποθέσεις θα γίνει η σταδιακή πρόσληψη 15.000 επαγγελματιών στρατιωτών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, μειώνοντας παράλληλα τη θητεία στους 12 μήνες.

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Σκληρή γραμμή" από το ΥΠΕΘΟ. Νέα παρέμβαση Παπαντωνίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέα δοκιμή για διάλογο. Στο τραπέζι και το 35ωρο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ανοδος με... δόντια. Επάνω και πάλι ο δείκτης, ελέω τραπεζών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο διάλογος διευρύνεται για να... χωρέσει η ΓΣΕΕ".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Τα τραπεζικά χαρτιά συντηρούν τις προσδοκίες. Ενώ η αγορά ψάχνει ισορροπίες".

    [13] Χρηματιστήριο

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Παρά την άνοδο, έπεσαν 232 μετοχές. Η αγορά δίνει εξετάσεις αν μπορεί να σταθεί σε αυτά τα επίπεδα. Η μεσαία κεφαλαιοποίηση δεν άντεξε τις πιέσεις. Ο τζίρος παραμένει σταθερά κάτω από τα 100 δις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 19 July 2000 - 13:49:01 UTC