Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-06-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/06/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ταυτότητες
  • [3] Νέα Δημοκρατία
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Ολυμπιακή
  • [6] Ολυμπιάδα 2004
  • [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] ΔΕΚΟ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις ταυτότητες, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η προετοιμασία για την Ολυμπιάδα του 2004, η πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τουρκία:Ρίχτερ πάσης φύσεως. Ιεραρχία: και Αβραμόπουλος Νο 2: "η επιστροφή".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σημίτης τέλος! Επέλεξε χυδαία, βάρβαρη και χωρίς λόγο σύγκρουση με την Εκκλησία.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Στα νύχια του Γερακιού και η Ολυμπιακή. Δεύτερο "δώρο" στον Χόλμπρουκ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αρνούμαι να μιλήσω με τον Αρχιεπίσκοπο! Απίστευτο: ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε διάλογο με την Εκκλησία.

    Η ΑΥΓΗ: Η Ιεραρχία διεκδικεί την διακυβέρνηση. Ο Χριστόδουλος σπρώχνει σε σύγκρουση με τα συλλαλητήρια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ολοταχώς για κόμμα ο Αβραμόπουλος. Τολμηρή κίνηση με στόχο την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Πολιτεία και η Εκκλησία διάλεξαν τη σύγκρουση. Πώς εξηγείται το "όχι" του κ. Σημίτη προς τον κ. Χριστόδουλο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καμπάνες "πολέμου". Χριστόδουλος: Η περιφρόνηση Σημίτη οδηγεί σε ξεσηκωμό.

    ΕΘΝΟΣ: Και τώρα...μπαλκόνι. Χριστόδουλος: με "διάγγελμα" κάλεσε σε συλλαλητήρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προβληματισμένος ο ελληνικός λαός. Προσποιητά ήρεμος ο Χριστόδουλος, σκληρός ο Σημίτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μετωπική σύγκρουση Κράτους-Εκκλησίας. Πρωτοφανής πρόκληση Σημίτη που περιφρόνησε την Ιεραρχία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στους δρόμους οι πιστοί. Με απόφαση της Ιεραρχίας και ευθύνη του Σημίτη δύο συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάγος Σημίτη στον Χριστόδουλο. Αρνήθηκε εκβιαστική επίσκεψη, ενώ συνεδρίαζε η Ιεραρχία.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Γενική Συνομοσπονδία Επισκόπων Ελλάδος. Παλλαϊκά συλλαλητήρια αποφάσισε η Ιεραρχία.

    ΕΣΤΙΑ: Ολυμπιακή: ποιός υπέγραψε. Τεράστιες ευθύνες για την Σύμβαση.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτική σύγκρουση Σημίτη-Χριστόδουλου. Ο πρωθυπουργός πιστεύει οτι ο αρχιεπίσκοπος επιδιώκει συγκυβέρνηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 17 ιδιωτικοποιήσεις σε ένα χρόνο. Γ. Παπαντωνίου: "δεν ξεπουλάμε, δεν κινούμαστε άκριτα, δεν έχουμε άγχος".

    ΤΑ ΝΕΑ: Στα άκρα οδηγεί στην Εκκλησία ο Χριστόδουλος. Εκλεισε οριστικά το θέμα ο Σημίτης.

    ΝΙΚΗ: Στο δρόμο του Χομεϊνί. Ανυποχώρητος ο Σημίτης στους εκβιασμούς του Χριστόδουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η κυβέρνηση συντηρεί την ένταση με την Εκκλησία. Διαμάχη για τις ταυτότητες.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Ιερό" Σφάλμα! Το ποτήρι δεν ξεχείλισε! Πλαστή η ταυτότητα της κρίσης.

    Η ΧΩΡΑ: Ρεσιτάλ αλαζονείας και αδιαλλαξίας. Καίσαρας ο Σημίτης αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο!

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ρήξη χωρίς επιστροφή. Με την προσφυγή σε συλλαλητήρια παρεμβαίνει η Εκκλησία στην πολιτική ζωή.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ημαρτον Κύριε. Την αντιπαράθεση επέλεξε η Ιερά Σύνοδος.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε καθεστώς ομηρίας από τη Γιάννα ο Σημίτης. Νέα επεισόδια στο δραματικό σίριαλ της Ολυμπιάδας του 2004.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με 5,9 Ρίχτερ ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος στην Τουρκία.

    [2] Ταυτότητες

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν στο σχόλιό τους μεταξύ άλλων ότι "τη μία - στα πλαίσια των ... νηφάλιων αντιδράσεων - χαρακτήρισαν τον πρωθυπουργό "πραξικοπηματία" ... την άλλη του έσυραν τα εξ αμάξης ως οπαδό "του άθεου Διαφωτισμού" ... Κήρυξαν και "ανένδοτο αγώνα" γιατί τάχα οι κυβερνώντες καραδοκούν "να κατασπαράξουν σαν λυσσασμένα σκυλιά το σώμα της Εκκλησίας". Και κατόπιν όλων αυτών - των απειλών μη εξαιρουμένων - ήρθαν χθες και ζήτησαν συνάντηση ... κορυφής, την οποία - όπως ήταν φυσικό - αρνήθηκε ο πρωθυπουργός".

    ΤΟ ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "στον δρόμο της σύγκρουσης βαδίζουν πλέον Πολιτεία και Εκκλησία και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις είναι σαφές οτι το βασικό ερώτημα που προκαλεί τη διένεξη είναι "ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο". Ο κ. Κ. Σημίτης αρνήθηκε χθες να δεχθεί αντιπροσωπεία ιεραρχών με επικεφαλής τον κ. Χριστόδουλο, απαιτώντας να αποδεχθεί η Εκκλησία τις αρμοδιότητες της Πολιτείας. Η Ιερά Σύνοδος θεώρησε τη στάση του πρωθυπουργού ταπεινωτική για την Εκκλησία και προανήγγειλε "παλλαϊκές συγκεντρώσεις" στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "η ανεξέλεγκτη οξύτητα επικυριαρχεί πλέον στις σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας και όλα τα στοιχεία βεβαιώνουν οτι βαίνουμε προς ευθεία πολιτική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη και του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστόδουλου. Οι χθεσινές εξελίξεις είναι ενδεικτικές".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "πυροδότηση της έντασης γύρω από το ζήτημα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες προκαλεί η ελληνική κυβέρνηση με την ιεραρχία της Εκκλησίας. Με μια περιφρονητική απάντησή της χτες, η κυβέρνηση έριξε "λάδι στη φωτιά", αφού αρνήθηκε τη συνάντηση που ζήτησε η Εκκλησία. Στη συνέχεια και με τη σειρά της η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε συλλαλητήρια πιστών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση της Ιεραρχίας στην πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να αρνηθεί το διάλογο με την Εκκλησία και ειδικότερα μετά την απόρριψη του αιτήματος της τελευταίας για συνάντηση του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου με τον πρωθυπουργό".

    [3] Νέα Δημοκρατία

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ξένο σώμα για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί πλέον ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του, με τις οποίες φρόντισε να αποστασιοποιηθεί πλήρως από τα τεκταινόμενα στην παράταξη και να δηλώσει έτοιμος για επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "ένα φάντασμα πλανάται, πλέον πάνω από τη Ρηγίλλης, αλλά και από το πολιτικό σύστημα γενικότερα. Είναι αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος όχι μόνο προανήγγειλε την επάνοδό του, μετά από 2,5 χρόνια, στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά την αποσύνδεσε από τις εσωτερικές εξελίξεις στα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Η παρέμβαση αυτή έδωσε τροφή σε πλήθος σχολίων, αφού κατ ουσίαν ερμηνεύθηκε ως πρόθεση ακόμη και δημιουργίας νέου κόμματος, το οποίο θα επηρεάσει, ασφαλώς, περισσότερο τη Ρηγίλλης, πλην όμως θεωρείται απίθανο, εφόσον συμβεί αυτό, να μείνει ανεπηρέαστο και το κυβερνών κόμμα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "τρία μόλις 24ωρα πριν από το κρίσιμο συνέδριο της ΝΔ και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με παρέμβασή του αφήνει και πάλι ορθάνοικτο το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, επιδεινώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα στο κόμμα. Η Ρηγίλλης απέφυγε επιμελώς να αντιδράσει στη νέα "πρόκληση" Αβραμόπουλου, αδυνατώντας στην παρούσα φάση να κάνει οτιδήποτε. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Κώστας Καραμανλής δεν του επιτρέπουν τέτοιου είδους "πολυτέλειες", αφού πρωτίστως πρέπει να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις σε στελέχη εντός του κόμματός του, τα οποία αμφισβητούν συγκεκριμένες επιλογές του".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "με το όπλο παρά πόδα βρίσκονται στη ΝΔ τα "στρατόπεδα" εν όψει του Συνεδρίου, ενώ πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ αναφέρουν οτι η Ρηγίλλης κατακλύζεται από επιστολές - προτάσεις συνέδρων τις οποίες παραλαμβάνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Συνεδρίου κ. Μεϊμαράκης και οι οποίες θα διανεμηθούν στο Συνέδριο. Την ίδια στιγμή, σύνεδροι φίλα προσκείμενοι στον Κ. Καραμανλή επισκέπτονται τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο και λαμβάνουν οδηγίες που αποτελούν "μπούσουλα" για τις ομιλίες τους στο Συνέδριο".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ σημειώνει ότι "η ΝΔ τρία 24ωρα πριν το έκτακτο Συνέδριό της τελεί ιδεολογικώς εν πλήρει συγχύσει με το εφεύρημα του μεσαίου χώρου, αλλά ο κ. Καραμανλής κατακτά επαξίως τον τίτλο του "ενδιάμεσου ηγέτη", αφού γίνεται όλο και πιο σαφές πλέον ότι ασφυκτιά ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οι κινήσεις των δύο αυτών στελεχών, με στόχο την ηγεσία της παράταξης, επιβεβαιώνουν επίσης αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε γράψει το "ΚΑΡΦΙ": ότι η κρίση στη ΝΔ δεν αρχίζει και, κυρίως, δεν τελειώνει με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, αλλά αφορά πρωτίστως τον κ. Καραμανλή και τον τρόπο που διαχειρίζεται την παράταξη".

    [4] Χρηματιστήριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "αδυνατεί η Σοφοκλέους να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, παρά τα σημαντικά οικονομικά γεγονότα που υπάρχουν. από την άλλη πλευρά οι συνεχείς μειώσεις των τιμών των καυσίμων έχουν καλλιεργήσει το αρνητικό αυτό κλίμα, το οποίο φαίνεται να μην μπορεί να αλλάξει εύκολα όσο οι επενδυτές κρατούν τόσο επιφυλακτική στάση. Ο όγκος των συναλλαγών για άλλη μια μέρα κυμάνθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, αποδεικνύοντας την έντονη έλλειψη ενδιαφέροντος".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "στο γνώριμο υποτονικό σκηνικό των προηγουμένων συνεδριάσεων κινήθηκε η αγορά και κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τον δείκτη να παραμένη για δεύτερη ημέρα κάτω από τις 4.500 μονάδες. Πτωτικώς κινήθηκαν όλοι οι επί μέρους δείκτες με τις μετοχές των κατασκευών και της Παράλληλης Αγοράς να κλείνουν με τις μεγαλύτερες απώλειες".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "με νέες απώλειες, της τάξης του 0,65% τερμάτισε και χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών που έπεσε κάτω από τη βάση στήριξης των 4.500 μονάδων στις 4.465,70 μονάδες. Την ίδια ώρα, υποτονικός ήταν ξανά ο όγκος των συναλλαγών, που ανήλθε στα 126 δις δρχ. Οπως τονίζουν κύκλοι της αγοράς, η χθεσινή συνεδρίαση αποτελεί συνέχεια της προχθεσινής, καθώς το στοιχείο που κυριαρχεί είναι ο προβληματισμός του επενδυτικού κοινού, παρά τη χθεσινή θετική γνωμοδότηση του ECOFIN, με την οποία είναι πλέον τυπική η ένταξη της Ελλάδας, στην ΟΝΕ από 1-1-2001.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) εκτιμά ότι "απογοήτευση προκάλεσε τόσο στους επενδυτές όσο και στους χρηματιστές η χθεσινή εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς στη Σοφοκλέους, καθώς όλοι περίμεναν οτι ο γενικός δείκτης τιμών, μετά την απόφαση του ECOFIN να γίνει έξι μήνες νωρίτερα η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, θα ακολουθούσε ανοδική πορεία".

    [5] Ολυμπιακή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οριστικά εκτός αεροπορικής αγοράς κινδυνεύει, πλέον να μείνει η Ολυμπιακή. Εάν δεν κατορθώσει να εξυγιανθεί και να μετεγκατασταθεί έγκαιρα στα Σπάτα, στο νέο αεροδρόμιο, η κατασκευάστρια Γερμανική εταιρία απειλεί να παραχωρήσει την κύρια χρήση του σε άλλη ή άλλες αεροπορικές εταιρίες. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απεγνωσμένη, πλέον ύστατη προσπάθεια να βρεθεί με διεθνή διαγωνισμό αξιόλογος στρατηγικός επενδυτής, καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "άσφαιρη η ομολογία του πληθωρικού υπουργού Πολιτισμού Θ. Πάγκαλου ότι θα έπρεπε να είχε διαλύσει την Ολυμπιακή και τους συνδικαλιστές της όταν ήταν υπουργός Μεταφορών. Απλώς τώρα η Ολυμπιακή διαλύει την κυβερνητική αξιοπιστία και δημιουργεί το παράδειγμά της εύλογες απορίες για το αν είναι σε θέση η κυβέρνηση Σημίτη να προχωρήσει στις λοιπές διαρθρωτικές αλλαγές".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι " την αναγκαιότητα εισροής στην ΟΑ περισσοτέρων κεφαλαίων που μόνον ιδιώτης μπορεί να εισφέρει, επεσήμανε ο ΥΠΕΘΟ Γιάννος Παπαντωνίου ανακοινώνοντας το όνομα του Συμβούλου (GREDIΤ SWISSE BOSTON) που θ αναλάβει να φέρει σε πέρας τον διεθνή διαγωνισμό για την "Ολυμπιακή".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία από τα αποτυχημένα κυβερνητικά πειράματα για την εξυγίανση του εθνικού αερομεταφορέα. Η πορεία απαξίωσης της εταιρίας εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της και θέτει μείζονα προβλήματα για την προοπτική του διεθνούς διαγωνισμού. Το τελευταίο εγχείρημα με την ανάληψη του μάνατζμεντ πριν από ένα χρόνο από τη θυγατρική της British Airways όχι μόνο δεν κατέληξε σε συμφωνία και δεν έδωσε διέξοδο στα χρονίζοντα προβλήματα της Ολυμπιακής, αλλά αντιθέτως επισώρευσε νέα ελλείμματα".

    [6] Ολυμπιάδα 2004

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "έντονα δυσαρεστημένη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου, επειδή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, τον οποίο επισκέφθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν έκανε δεκτή την πρότασή της για τα τρία νέα πρόσωπα που θα μπουν στην ΟΕ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτιμά ότι "χαώδης είναι η κατάσταση που βρήκε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, "Αθήνα 2004", στην υπόθεση "Ολυμπιακοί Αγώνες", η οποία καλείται τώρα να βγάλει "τα κάστανα από τη φωτιά". Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη φέρεται να εξεπλάγη με τα όσα διαπιστώνει αυτές τις ημέρες στο ζήτημα της προετοιμασίας της Ολυμπιάδας, ενώ αμφισβητεί και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την κατασκευή των ολυμπιακών έργων".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ισχυρίζεται ότι "καθαρές λύσεις απαιτεί από τον Κ. Σημίτη η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, ζητώντας να γίνει μέχρι κεραίας πράξη η πρωθυπουργική δέσμευση οτι θα έχει εν λευκώ αρμοδιότητες χειρισμού των θεμάτων της Ολυμπιάδας. Η "σιδηρά κυρία" της Οργανωτικής Επιτροπής συναντήθηκε εκτάκτως χθες με τον πρωθυπουργό και ζήτησε επίμονα να ξεκαθαριστεί ο ρόλος της στην πορεία της Αθήνας προς το 2004".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "σε "γόρδιο δεσμό" εξελίσσεται για την κυβέρνηση η διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, καθώς τα προβλήματα, που με προσωπική ευθύνη και του πρωθυπουργού έχει σωρευτεί, όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά φαίνεται οτι περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Εντονες πιέσεις, που φτάνουν μέχρι και την απειλή παραίτησής της, από τη θέση της προέδρου του "Αθήνα 2004", ασκεί η Γιάννα Αγγελοπούλου, με στόχο να πετύχει τον πλήρη έλεγχο της υπόθεσης διοργάνωσης της Ολυμπιάδας".

    [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Χάθηκε το πρώτο τρένο... Η κυβέρνηση μετέθεσε κατά 6 μήνες το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποιήσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με ΟΤΕ-ΟΑ σπάει το 50%. Σήμερα η απόφαση για την Εμπορική".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κάτι "στράβωσε" με τις ιδιωτικοποιήσεις. Γ. Παπαντωνίου: Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί ούτε ξεπουλά τις ΔΕΚΟ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εξι μήνες πίσω οι ιδιωτικοποιήσεις. Ενώ ο κ. Παπαντωνίου βλέπει "αδικαιολόγητη αδημονία".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Προειδοποιητικές βολές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μεγάλα πρόστιμα σε εταιρίες".

    [8] ΔΕΚΟ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Ανοικτό άφησε ο Γ. Παπαντωνίου το ενδεχόμενο να δοθεί τώρα πλειοψηφικό πακέτο της Ολυμπιακής. Ερωτηματικά για την εμμονή διάθεσης μόνο του 20% στην British. Ολο το χρονοδιάγραμμα για τις μετοχοποιήσεις. Το σχέδιο για ΔΕΗ, ΑΤΕ. Στη Σοφοκλέους τον Σεπτέμβριο η Cosmote".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 7 June 2000 - 15:06:05 UTC