Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-05-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/05/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελλάδα - ΟΝΕ
  • [3] Παπανδρέου-Τζεμ-Ολμπράιτ
  • [4] Τουρκία - Υποβολή σχεδίων πτήσεων
  • [5] Χρηματιστήριο - Πόρισμα
  • [6] Παιδεία
  • [7] Δημόσιο - Διαφθορά
  • [8] Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων
  • [9] ΗΠΑ-Ελλάδα-Τρομοκρατία
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Ελλάδα - ΟΝΕ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι εκθέσεις Κομισιόν και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ΟΝΕ, οι συνομιλίες Ολμπράιτ - Παπανδρέου - Τζεμ, το πόρισμα για την πτώση του Χρηματιστηρίου την 9η Απριλίου και οι αντιδράσεις από την έκθεση των ΗΠΑ για την τρομοκρατία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 7 "ίσως" για την ΟΝΕ. Σήμερα η έκθεση της Κομισιόν.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σάπιο κράτος. Νόμος είναι το δίκαιο του ισχυρού...Ειδικός εισαγγελέας για τους μιζαδόρους δημοσίους υπαλλήλους.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: "Φούσκα" το πόρισμα για το Χρηματιστήριο. Μετά από επεξεργασία δυο μηνών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μισθοί σε νέα βάση. Με κατηγορηματικές εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η ΑΥΓΗ: Ενταξη με "στενό κορσέ". Σήμερα η έκθεση της Κομισιόν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πιάστηκαν στη φάκα οι κερδοσκόποι. Αποφασισμένη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να βάλει τάξη στη Σοφοκλέους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Θα ανοίξουν και όλα τα κλειστά επαγγέλματα. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τους ευρωπαίους εταίρους οτι θα τα καταργήσει που υπολογίζεται οτι υπερβαίνουν τις 2.000.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χωρίς φακελάκι είσαι χαμένος. Πόρισμα-καταπέλτης των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

    ΕΘΝΟΣ: Κρίσιμες ρυθμίσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ. 3 αλλαγές εν όψει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ολμπράιτ και Τζεμ στη Νέα Υόρκη: Giorgakis δώστα όλα!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το τέλειο έγκλημα στο Χρηματιστήριο. Πως καταστράφηκαν οι μικροεπενδυτές την 9η Μαρτίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εφορία: Ποιοί θα πάρουν επιστροφή και ποιοί θα πληρώσουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κλείδωσαν ΟΝΕ-δεσμεύσεις. Ναι σήμερα από τραπεζίτες και τεχνοκράτες.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τεστ κοπώσεως για γονείς και μαθητές. Οκτώ διαδοχικές εξεταστικές δοκιμασίες σε ένα δίμηνο.

    ΕΣΤΙΑ: Λύσις-πακέτο εντός του έτους. Για κυπριακό και ελληνο-τουρκικά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διαρθρωτικές αλλαγές υπό την πίεση της ΕΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ευθύνες χωρίς ... ονόματα. Σημειώθηκαν μαζικές πωλήσεις από ξένους μέσω τεσσάρων ΑΧΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξήλωσε τον γιατρό με το φακελάκι ο υπουργός από το νοσοκομείο Σπάρτης.

    ΝΙΚΗ: Σφίγγουν τα λουριά ... Αυστηρές συστάσεις από Κομισιόν και ΕΚΤ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ωμές επεμβάσεις των ΗΠΑ. Τρομοκρατική έκθεση και... διάλογος.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Δώστε χωρίς παγίδες φθηνά δάνεια! Για άστεγους, επαγγελματίες, αγρότες.

    Η ΧΩΡΑ: Μετέωρο το εκλογικό αποτέλεσμα. Οργανωμένες κινήσεις από τη ΝΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανεξέλεγκτο το δολάριο. Ξεπέρασε τις 375 δρχ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κλεφτοπόλεμος. Θεσσαλονίκη: Πρόβα τζενεράλε χθες στην αγορά.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΟΝΕ: Διπλό ναι με 6 συστάσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κρίνεται το ελληνικό αίτημα για εισδοχή στην ΟΝΕ.

    [2] Ελλάδα - ΟΝΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "Με τις θετικές εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - που δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα - κλειδώνουν ουσιαστικά για την Ελλάδα η ΟΝΕ και οι δεσμεύσεις για την περίφημη διατηρησιμότητα (συγκράτηση μισθών, απελευθέρωση αγορών, μείωση ελλειμμάτων και χρέους, διαρθρωτικές αλλαγές)".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "Στις Βρυξέλλες είναι στραμμένο το ελληνικό οικονομικό ενδιαφέρον, καθώς δίνονται στην δημοσιότητα οι εκθέσεις δύο κορυφαίων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αξιολογούν την πορεία και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση που θα δώσει στη δημοσιότητα η Κομισιόν και η οποία θα απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της Ε.Ε, θα αποτελεί μία εισήγηση που θα αναφέρει ότι η Ελλάδα πληροί όλους τους όρους ένταξης στη ζώνη του ευρώ (πληθωρισμός, δημόσια ελλείμματα, δημόσιο χρέος, επιτόκια κ.α.) και ότι, βάσει αυτών, μπορεί να ενταχθεί στην ΟΝΕ από την 1η Ιανουαρίου. Ωστόσο, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και ένα άλλο κείμενο της Κομισιόν, στο οποίο θα γίνεται αναφορά στην πορεία σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας προς την Κοινοτική, στο οποίο θα γίνονται επισημάνσεις και υποδείξεις για το τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να επιτευχθεί η διατηρησιμότητα των γενομένων και να αναζητηθεί η πραγμάτωση των υπολοίπων".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "Παρά το γεγονός ότι από την Κομισιόν δηλώνεται ότι δεν τίθενται όροι και προϋποθέσεις, στην πραγματικότητα ορίζεται ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο πολιτικής λιτότητας που πρέπει να συνεχιστεί. Ένας άλλος σοβαρός τομέας παρατηρήσεων της Κομισιόν αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές και αναφέρονται κυρίως η απελευθέρωση των αγορών ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών. Προτείνεται μια επιθετικότερη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και σοβαρές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις".

    Αντίθετα, ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "Τελικά, πολύ σκληρότερο απ ό,τι αναμενόταν θα είναι το "ναι" που θα πάρει σήμερα η Ελλάδα από τον Κομισιόν και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ένταξή της στην ΟΝΕ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση "καταρτίζει χρονοδιάγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών οι οποίες οδηγούν: Στην απελευθέρωση, το ταχύτερο, των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Στην ιδιωτικοποίηση η μετοχοποίηση, στο προσεχές οκτάμηνο, 15 κρατικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων είναι και η Εμπορική Τράπεζα. Στην άρση πλήθους γραφειοκρατικών εμποδίων. Στην εφαρμογή ρυθμίσεων που θα ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, καθώς και ειδικών μέτρων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

    [3] Παπανδρέου-Τζεμ-Ολμπράιτ

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ "Η διεύρυνση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στο Αιγαίο επανέρχεται στο τραπέζι των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με την ελληνική κυβέρνηση να εμφανίζεται καλύτερα προετοιμασμένη σε σχέση με το παρελθόν και να είναι έτοιμη να αποδεχθεί κάθε πρόταση που συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο χωρών, αλλά και να απορρίψει τουρκικές θέσεις που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα. Το επόμενο διάστημα οι δύο πλευρές αναμένεται να διερευνήσουν και ενδεχομένως να συμφωνήσουν τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ατζέντας".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει "Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε στον συνομιλητή του ότι το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμαζ μπορεί να διευρυνθεί, έχοντας υπόψη τον σχετικό κατάλογο που ετοίμασε ο υπουργός Αμυνας κ. Ακης Τσοχατζόπουλος. Η τουρκική πλευρά επιμένει στην πρόταση για διμερή στρατιωτικό διάλογο ως προς το ``στάτους κβο`` στο Αιγαίο, ενώ η ελληνική αναμενόταν να επαναλάβει ότι το μόνο πρόβλημα στο Αιγαίο είναι η οροθέτηση της υφαλοκρηπίδας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "Ο κ. Τζεμ επιμένει στον διάλογο για το Αιγαίο χωρίς όμως να αποδέχεται τη λύση της Χάγης, σε περίπτωση που ο υποτιθέμενος διάλογος ναυαγήσει (κάτι που θεωρείται βέβαιο). Για το Κυπριακό, ο κ. Τζεμ αποστασιοποιείται και συνηθίζει να λέει ότι είναι ένα θέμα που αφορά τον ΟΗΕ και τον Ντενκτάς ως ``αρχηγό κράτους``. Οι Αμερικανοί, πάντως, βρίσκονται κοντά στις ελληνικές θέσεις και ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση αφενός να αποδεχτεί τη Χάγη, αφού δεν μπορεί να την αποφύγει και λόγω της απόφασης του Ελσίνκι και αφετέρου να πιέσει τον Ντενκτάς να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "Η κ. Ολμπράιτ κατέστησε σαφή την βούληση του Αμερικανού Προέδρου να προωθήση "με όλες του τις δυνάμεις" την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, ει δυνατόν μέχρι το φθινόπωρο".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "Καμιά περίπτωση αποδοχής της τουρκικής πρότασης για σύσταση πολιτικοστρατιωτικής επιτροπής, δεν υπάρχει, διαμήνυσε στον Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, κάνοντας ισχυρή παρέμβαση στα ελληνοτουρκικά, την ώρα της διεξαγωγής των συνομιλιών Παπανδρέου-Ολμπράιτ-Τζεμ στη Νέα Υόρκη, υπό τη σκιά των αμερικανικών εκβιασμών περί τρομοκρατίας".

    [4] Τουρκία - Υποβολή σχεδίων πτήσεων

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "Εκπληξη αλλά ευχάριστη δοκίμασαν χθες οι πιλότοι και οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν τέσσερα τουρκικά F-16, όχι μόνον ζήτησαν άδεια από τις ελληνικές αρχές για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών, αλλά υπέβαλαν και σχέδια πτήσης. Τέτοια ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας έχει να παρατηρηθεί εδώ και 26 χρόνια!"

    [5] Χρηματιστήριο - Πόρισμα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχουν μπει 4 χρηματιστηριακές εταιρίες και ένας θεσμικός επενδυτής του εξωτερικού που "έπαιξε διπλό παιχνίδι" πίεσης του Γενικού Δείκτη στη Σοφοκλέους σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ελέγχων που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Σταύρος Θωμαδάκης για την επίμαχη συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου αλλά και σε ευρύτερο διάστημα".

    Αντίθετα η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "Φούσκα" τα ευρήματα της έκθεσης ελέγχου που συνέταξε η Διεύθυνση Εποπτείας και Ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών την 9η Μαρτίου 2000. Η συγκεκριμένη έρευνα δεν φέρει ονόματα χρηματιστηριακών εταιριών καθώς και ξένων θεσμικών οι οποίοι ελέγχονται για χειραγώγηση και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Σταύρο Θωμαδάκη ``σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να δώσει τα ονόματα των χρηματιστηριακών εταιριών αλλά και των ξένων θεσμικών εάν βρεθούν υπεύθυνοι".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει "Οι ξένοι επενδυτές εγκατέλειπαν τη χώρα μας και τη Σοφοκλέους, προβλέποντας πως σε περίπτωση επανεκλογής του κ. Σημίτη η ελληνική οικονομία, όχι μόνο θα εξακολουθήσει να έχει γυάλινα πόδια, αλλά θα αντιμετωπίσει και τον κίνδυνο αυτά να θρυμματιστούν. Το πρώτο χτύπημα το δεχόμαστε σήμερα με τις δύο εκθέσεις της ΕΚΤ και της Κομισιόν, ενώ πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το εθνικό νόμισμα".

    [6] Παιδεία

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "Μπροστά σε νέες αλλαγές βρίσκεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εντός των αμέσως προσεχών ημερών προωθείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία το διάταγμα για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους πτυχιούχους κοινοτικών πανεπιστημίων. Αναμένονται επίσης, αποφάσεις του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις διαρκείας τριών ετών σπουδές στα ΤΕΙ και τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων, που αφορούν τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής".

    [7] Δημόσιο - Διαφθορά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "Διαπιστώσεις -σοκ για την έκταση της διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση περιέχει η ετήσια απολογιστική έκθεση που απέστειλε προς την υπουργό Εσωτερικών ο επίτιμος γενικός επιθεωρητής Δημήτρης Σφήκας. Η κ. Βάσω Παπανδρέου έχει δώσει ήδη εντολή για τη σύνταξη τροπολογίας με την οποία ενισχύονται οι αρμοδιότητες των "Ράμπο" και συστήνεται οργανική θέση εισαγγελέα στο Σώμα".

    [8] Κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις - με μοναδική εξαίρεση την αποστρατεία του μέχρι πρότινος διοικητή στρατιάς, αντιστράτηγου Ελευθέριου Σταμάτη - ξεκίνησαν χθες οι ετήσιες τακτικές κρίσεις 2000-2001 των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων".

    [9] ΗΠΑ-Ελλάδα-Τρομοκρατία

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "Η "κόντρα" του Γιώργου Παπανδρέου με την Μαντλίν Ολμπράιτ για το θέμα της τρομοκρατίας, αλλά και το γόνιμο έδαφος που διαπιστώθηκε στη συνάντηση με τον Ισμαήλ Τζεμ για την προώθηση Μέτρων Οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, σημάδεψαν τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Παπανδρέου στην 20λεπτη κατ' ιδίαν συνάντησή του με την Αμερικανίδα ομόλογό του, της εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για το περιεχόμενο της ετήσιας έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία - επισημαίνοντας μάλιστα οτι είναι καταφανώς άδικη".

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ επισημαίνεται ότι "Ισως είναι τολμηρό να μιλήσει κανείς για τριβές στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αλλά θα μπορούσε να αποδώσει την πραγματικότητα λέγοντας πως υπάρχουν σύννεφα. Σύννεφα που υποχρέωσαν ακόμη και τον "ήπιων τόνων" Γ. Παπανδρέου να μιλήσει για τη "δυσαρέσκειά του" για την άδικη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την τρομοκρατία, αναφορικά με την Ελλάδα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του εκτιμά ότι "Οι ΗΠΑ μας θεωρούν ένα είδος διπλωματικής μπανανίας. Μπορεί η καραμανλική στρατηγική της αποδέσμευσης από τις ΗΠΑ και της συμμετοχής μας, σε πρωταγωνιστικό επίπεδο, στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης να επέζησε των διεθνοπολιτικών αναζητήσεων της παπανδρεϊκής "αλλαγής" τώρα όμως ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Επεσε θύμα της επιβολής της αμερικανικής Νέας Τάξης στα Βαλκάνια και της κρίσης στρατηγικής που διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ενωση".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "ο υπ' αριθμόν ένα τρομοκράτης των λαών, οι ΗΠΑ, με την προκλητική στάση τους και αξιοποιώντας την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, στρέφεται πλέον απροκάλυπτα κατά του αντιμπεριαλιστικού κινήματος στην πατρίδα μας. Η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήρθε σε μια στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη νέες ιμπεριαλιστικές υπονομευτικές μεθοδεύσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας και ενώ διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπό την υψηλή εποπτεία των Αμερικανών, που με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τον εφ' όλης της ύλης διάλογο ανάμεσα στις δυο χώρες".

    Ο ΛΟΓΟΣ στο σχόλιό του υποστηρίζει ότι "Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στο στόχο της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η έκθεση είναι καθαρά κατασκεύασμα των ΗΠΑ, αφού παραβλέπει εντελώς τις προσπάθειες της χώρας μας για συνεργασία με πολλές άλλες χώρες, ακόμη και με τις ΗΠΑ, όπως έχει ήδη κάνει".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Απάντηση στις συστάσεις. Ταυτόχρονα με την έγκριση ένταξης στην ΟΝΕ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις". Τι εισηγούνται Σόλμπες - Ντουίζενμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 11 πμ σήμερα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Τομές στις ΔΕΚΟ. Ιδιωτικοποιήσεις: Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα της Κομισιόν".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χωρίς προϋποθέσεις η δραχμή στην ευρωζώνη. Μόνο με συστάσεις σήμερα οι δυο εκθέσεις".

    [11] Ελλάδα - ΟΝΕ

    Σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ "Το σχέδιο απόφασης που προτείνει η Κομισιόν στο Συμβούλιο Κορυφής της Σάντα Μαρία ντε Φέιρα της Πορτογαλίας όχι μόνο δεν περιέχει επιφυλάξεις και όρους για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, αλλά χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς διατύπωση με την οποία έγιναν δεκτές οι 11 χώρες του "πρώτου κύματος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 3 May 2000 - 15:54:31 UTC