Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-04-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/04/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [3] Εκθεση Παπαδήμου
  • [4] [Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [5] Νέα Δημοκρατία
  • [6] Ελληνοτουρκικά
  • [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Οικονομία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι προτάσεις Παπαδήμου για την ελληνική οικονομία, πορεία του χρηματιστηρίου,η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φρένο στις παροχές ... απο τον τραπεζίτη. "Προγραμματικές" δηλώσεις Παπαδήμου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ψήφισαν και οι .... "μπάμπουσκες". Νέα στοιχεία - σόκ για τη νοθεία.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φαγωμάρα υπουργών για την Ολυμπιάδα. Αμηχανία Σημίτη, προχωρά σε αλλαγές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Διώξεις για μετοχές - φούσκες. Αξιόποινες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

    Η ΑΥΓΗ: Αβέβαιη η πορεία της οικονομίας τη μετά-ΟΝΕ εποχή. Η εκθεση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 800 δρχ η ντομάτα 2.600 το αρνάκι. "Φούσκες" και στην αγορά.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι τέσσερις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την ΟΝΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο σκαμνί η Σοφοκλέους. Ασκήθηκε δίωξη κατά μελών του ΔΣ του ΧΑΑ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    ΕΘΝΟΣ: Αλλάζει το τοπίο στις σχέσεις εργασίας. Ελαστικό ωράριο -- ευκαμψία στις αμοιβές --φοροελαφρύνσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή. Αμετανόητη και ασυγχώρητη η Ρηγίλλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα φάμπρικα προσλήψεων και μονιμοποιήσεων στον δημόσιο τομέα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατάργηση του 8ώρου χωρίς πληρωμή υπερωριών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι "φούσκες" κρεμώνται επί ξύλου. Διώξεις κατά υπευθύνων του ΧΑΑ και έπεται συνέχεια.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: 4 MUST +1 ALARM Παπαδήμου για την οικονομία. Στο επίκεντρο η ανάπτυξη, η παιδεία, η απελευθέρωση αγορών - εργασίας.

    ΕΣΤΙΑ: Τώρα ανατρέπουν τους κανόνες! Τέταρτη αλλαγή εκλογικού νόμου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αμέσως οι διαρθωτικές αλλαγές. Ο κ. Παπαδήμος κρούει τον κώδωνα κινδύνου, απαιτώντας εδώ και τώρα δημοσιονομική εξυγίανση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εξετάσεις: ανακοινώθηκε το οριστικό πρόγραμμα. 20 Μαϊου οι "δέσμες" - 25 Μαϊου το Ενιαίο Λύκειο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Το πρόγραμμα των εξετάσεων μετά τις αλλαγές. Σε αναλυτικούς πίνακες.

    ΝΙΚΗ: Το τελικό πρόγραμμα των εξετάσεων. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι εξεταζόμενοι μαθητές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εντολή επιτάχυνσης αντιλαϊκών μέτρων. Εκθεση Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδας.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Καραμανλής - Μητσοτάκης:Τυφλό μίσος! Ο ένας δεν αντέχει τον άλλον. Οπλίζουν επίθεση μέχρι τελικής πτώσης.

    Η ΧΩΡΑ: Πέφτουν κεφάλια στη Σοφοκλέους. Ποινικές διώξεις για τις "φούσκες" του καλοκαιριού.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πακέτο κινήτρων. Μέτρα για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων ανακοίνωσε ο υφ. Οικονομικών Απ. Φωτιάδης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συναίνεση στην πόλη. ΥΠΑΘ: πρώτη σύσκεψη φορέων της Θεσσαλονίκης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εξαντλούνται οι προθεσμίες. Λουκάς Παπαδήμος: επείγουσες οι μεταρρυθμίσεις προς την ΟΝΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επικίνδυνη ψευδαίσθηση. Η ελευθερία πεποιθήσεων που νομίζουμε οτι έχουμε.

    [2] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Χρηματιστήριο Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "στην απαγγελία κατηγοριών για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των διοικούντων το ΧΑΑ προχώρησε η Εισαγγελία Αθηνών, για τα "παιχνίδια" με τις μετοχές - "φούσκες" που αναστάτωσαν τη χρηματιστηριακή αγορά τον τελευταίο χρόνο. Υπο κατηγορία βρίσκονται τα μέλη του ΔΣ του Χρηματιστηρίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "βόμβα" έσκασε στα θεμέλια του ελληνικού Χρηματιστηρίου μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας για διαφάνεια στη Σοφοκλέους που είχε διαταχθεί το προηγούμενο καλοκαίρι".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "πραγματική εβδομάδα των παθών αποδεικνύεται η τρέχουσα για όσους έχουν αποθέσει το κομπόδεμά τους στο ναό του χρηματιστηριακού τζόγου. Η ανάσα της προηγούμενης εβδομάδας μάλλον ήταν μια μικρή παρένθεση στην κακοδαιμονία των τελευταίων μηνών, η οποία (κακοδαιμονία) έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών και είς βάρος των ανίσχυρων, αλλά ουχί και ανεύθυνων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "δραματικές εξελίξεις σημειώνονται στο Χρηματιστήριο. Θα ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τις αξιόποινες πράξεις που διαπιστώθηκαν στη Σοφοκλέους. Πρόκειται για τις μεγάλες ευθύνες που προκύπτουν απο την εντυπωσιακή πτώση του Σεπτεμβρίου 1999 και για όλα όσα αφορούν στις μετοχές "φούσκες" που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση και έρευνα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει ότι "σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑΑ, εξέλιξη που σύμφωνα με αρκετούς χρηματιστηριακούς παράγοντες δεν μπορεί να αποδοθεί στην πτώση του Δείκτη Nasdaq της Νέας Υόρκης. Αλλωστε και η συμπεριφορά των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ήταν πολύ καλύτερη του ελληνικού".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "σε "free fall" ή ελληνιστί ελεύθερη πτώση βρέθηκε η χρηματιστηριακή αγορά της οδού Σοφοκλέους, όπου η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος απο τους θεσμικούς επενδυτές και ο ιδιαίτερα χαμηλός όγκος των συναλλαγών, χαρακτήρισαν τη χθεσινή συνεδρίαση".

    [3] Εκθεση Παπαδήμου

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει ότι "επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και ακόμη ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης συστήνει για τη μετά- ΟΝΕ εποχή η τελευταία έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμου, πριν η Ελλάδα γίνει και ουσιαστικά μέλος της ΟΝΕ. Στην έκθεσή του ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται αισιόδοξος για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία πέντε χρόνια και αναλύει τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν για την ελληνική οικονομία, με τη δραχμή να έχει "κλειδώσει" στην κεντρική της ισοτιμία και τα επιτόκια να έχουν συγκλίνει μ αυτά των 11 χωρών της Ζώνης του Ευρώ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να αντεπεξέλθη η χώρα μας στην μετά-ΟΝΕ εποχή, επεσήμανε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος παρουσιάζοντας χθές την ετήσια έκθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας για την ελληνική οικονομία. Ο κ. Παπαδήμος υπενθύμισε οτι το "εργαλείο"της εθνικής νομισματικής και συναλλαγματικής πολιτικής θα παροπλιστεί αμέσως μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, οπότε οι στόχοι για την ανάπτυξη και την απασχόληση "θα πρέπει να επιδιωχθούν με μέτρα διαρθρωτικής πολιτικής".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "μετά την παραζάλη και τις ωραιοποιήσεις της προεκλογικής περιόδου, η πολιτική επιστρέφει στη σκληρή πραγματικότητα και χθές ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Λ. Παπαδήμος επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της διαρκούς προσοχής στη δημοσιονομική εξυγίανση και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαφαινόμενες καθυστερήσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "τον κώδωνα του κινδύνου για έναν νέο κύκλο πληθωριστικών πιέσεων που θα προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας, αλλά και την απασχόληση, έκρουσε χθές απο του βήματος της γενικής συνελεύσεως των μετόχων της Τραπέζης της Ελλάδος ο διοικητής του ιδρύματος κ. Λουκάς Παπαδήμος".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "εντατικοποίηση και επιτάχυνση όλων των παραμέτρων της εφαρμοζόμενης πολιτικής για την προσαρμογή της χώρας στα δεδομένα της μετα- ΟΝΕ περιόδου και τις απαιτήσεις του πολυεθνικού κεφαλαίου, ζητά με την ετήσια έκθεσή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο Λ. Παπαδήμος ξεκαθαρίζει πως για την Τράπεζα της Ελλάδας - ως εκπρόσωπο πλέον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας -"η δεκαετία που αρχίζει πρέπει να αποτελέσει περίοδο ταχύρυθμης ανάπτυξης, η οποία για να είναι διατηρήσιμη, προϋποθέτει σταθερότητα".

    [4] [Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "στην τελική ευθεία των εξετάσεων μπαίνουν οι μαθητές του Ενιαίου Λυκείου, καθώς σε λιγότερο απο ένα μήνα θα διαγωνιστούν στο πρώτο τους μάθημα. Ο εξεταστικός μαραθώνιος, που θα διαρκέσει 45 ημέρες, ξεκινάει απο το Σάββατο 20 Μαϊου, ενώ στις 22 λήγει το διδακτικό έτος για τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΤΕΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι "με μια ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές της Β Λυκείου κυρίως, αλλά και για τους μαθητές της Γ τάξης 12 λυκείων της χώρας, ανακοινώθηκε χθές το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων, καθώς και των Γενικών του Μαϊου..Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β τάξης του Ενιαίου λυκείου δεν θα εξεταστούν στο μάθημα τεχνολογικής κατεύθυνσης "Τεχνολογία Επικοινωνιών", καθώς σε πολλά σχολεία δεν διδάχθηκε λόγω των κενών σε καθηγητές της Πληροφορικής".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "απο τις 20 Μαϊου εως και τςι 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν φέτος, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, οι πάσης φύσεως εξετάσεις. Οι γενικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν 20-24 Μαϊου, οι πανελλαδικές Β και Γ Λυκείου απο 25 Μαϊου εως και 24 Ιουνίου, οι εξετάσεις Γ και Δ Εσπερινών Λυκείων απο 26 Μαίου έως και 22 Ιουνίου, οι εξετάσεις του Β κύκλου των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) 13 και 15 Ιουνίου και οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα απο 26 Ιουνίου εως και 3 Ιουλίου".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "απο τα Αγια Πάθη των ημερών στα "πάθη" των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, καθώς δόθηκαν χθές στη δημοσιότητα απο τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου οι τελικές ημερομηνίες ανα μάθημα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις της Β?και Γ?τάξης των Ενιαίων Λυκείων, της Γ?και Δ' των Εσπερινών ΤΕΕ, Δεσμών και Ειδικών Μαθημάτων".

    [5] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι " ένα σύγχρονο μοντέλο οργάνωσης του κόμματος βρίσκεται στα σχέδια που εξετάζει η ηγεσία της ΝΔ προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πολιτικής ζωής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αλλάξει ριζικά την οργανωτική δομή του κόμματος γι αυτό προσανατολίζεταιστη στελέχωση της Ρηγίλλης απο εξωκομματικά στελέχη και μάλιστα μάνατζερ".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ ισχυρίζεται ότι "μια ολέθρια σχέση δεσπόζει αυτή την ώρα στη ΝΔ και φωτογραφίζει τα δύο μεγάλα πολιτικά μέτωπα: απο τη μια της Ντόρας Μπακογιάννη και της Αραβαντινού, απο την άλλη του Κ. Καραμανλή με το παραδοσιακό καραμανλικό λόμπι. Και είναι μια σχέση που , όπως δείχνουν όλες οι πληροφορίες,θα περάσει απο πολλές και μεγάλες δοκιμασίες καθώς τα δύο αυτά στρατόπεδα ήδη προετοιμάζονται για τη μεγάλη σύγκρουση, που μάλιστα χρονικά δεν τοποθετείται πάρα πολύ αργά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "οι πρόσφατες αναφορές του επίτιμου προέδρου Κων. Μητσοτάκη, στο εκλογικό αποτέλεσμα, οι διακριτικές συστάσεις του για αυτοκριτική και οι προβλέψεις του για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ενέτειναν τον προβληματισμό στην ηγεσία της ΝΔ σχετικά με τα μελλούμενα".

    [6] Ελληνοτουρκικά

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ένα μήνα πριν απο τον τρίτο γύρο συνομιλιών για το Κυπριακό στη Ν. Υόρκη, η Λευκωσία σκληραίνει τη στάση της αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να μη συγκατανεύσει σε τέταρτο γύρο εάν οι ξένοι μεσολαβητές δεν πείσουν την τουρκική πλευρά να προχωρήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση. Παράλληλα με τις προειδοποιήσεις όμως η κυπριακή κυβέρνηση "προκαλεί" τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς σε τολμηρές πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "μόνο ένα θέμα υπάρχει στο Αιγαίο και είανι αυτό της οριοθετήσεως της υφαλοκρηπίδος του. Αυτό εδήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημ.Ρέππας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Χουσείν Κιβρίκογλου. Ο κ. Ρέππας προσέθεσε οτι υπάρχει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στο οποίο μπορεί να προσφύγη η Τουρκία αν πιστεύη οτι υπάρχουν προβλήματα".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά οτι η Τουρκία βλέπει διαφορετικά το φάσμα των ελληνοτουρκικών διαφορών, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Χουσείν Κιβρίκογλου, έκανε τη Μεγ. Δευτέρα το βράδυ μια παρέμβαση, δίνοντας το στίγμα του διπλωματικού πεδίου στο οποίο σκοπεύει να κινηθεί η Αγκυρα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "εντατικές συνομιλίες στον τρίτο γύρο, που προγραμματίστηκε ν?αρχίσει στις 23 Μαϊου στη Ν. Υόρκη, με στόχο την ουσιαστική διαπραγμάτευση επί των τεσσάρων κύριων ζητημάτων (συνταγματικό, εδαφικό, ασφάλεια, περιουσίες) και τη γεφύρωση των διαφορών, επιδιώκουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Ντόναλντ Μπάντλερ, έφθασε η ώρα για εντατικές συνομιλίες αφού η ανταλλαγή πληροφοριών έχει ολοκληρωθεί στους δύο πρώτους γύρους των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών".

    [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ποινικές διώξεις για χειραγώγηση και φούσκες!"

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ο Λ. Παπαδήμος προειδοποιεί: Το ευρώ δεν είναι... το μαγικό ραβδί".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σκληρές μεταρρυθμίσεις αλλά με συναίνεση. Λ. Παπαδήμος: Απαιτούνται αλλαγές σε κράτος και ιδιωτικό τομέα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δίωξη κορυφής για τις "φούσκες".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Αφαίμαξη κεφαλαίων διαπιστώνει και ο Λ. Παπαδήμος. Ελλειψη ρευστότητας - Χαμηλός τζίρος".

    [8] Οικονομία

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Θετικές προβλέπει ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος τις προοπτικές για την πορεία της χώρας εντός της ΟΝΕ, αρκεί να προωθηθεί ταχέως η εισαγωγή μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και την κοινωνία. Αναγκαία η απελευθέρωση αγορών και η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Προώθηση της εξυγίανσης των ΔΕΚΟ και αναδιάρθρωση των κρατικών δαπανών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 26 April 2000 - 16:21:22 UTC