Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-04-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/04/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκλογές
  • [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [4] Ελληνική οικονομία
  • [5] Χρηματιστήριο
  • [6] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [7] Συνέντευξη Σημίτη
  • [8] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [9] Οικονομία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, η πορεία του Χρηματιστηρίου, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και η ελληνική οικονομία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ο γύρος του θριάμβου. Ο Καραμανλής αγκάλιασε χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο την Ελλάδα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τραγουδώντας τη νίκη. Οι Αθηναίοι κατέκλυσαν το Ολυμπιακό Στάδιο σε ένα σπάνιο θέαμα Πολιτισμού και Πολιτικής.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Σημίτης και Καραμανλής: Παράδεισο υπόσχονται και κόλαση ετοιμάζουν.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Η Αθήνα ψήφισε Καραμανλή. Αέρας νίκης από το κατάμεστο και παλλόμενο Ολυμπιακό Στάδιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νίκη του λαού. Η Αθήνα έστειλε το μήνυμα - Η Ελλάδα ψηφίζει Καραμανλή.

    Η ΑΥΓΗ: Ψήφος ΣΥΝείδησης η αντίσταση στον δικομματισμό. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με φημολογίες στήνουν εκβιαστικά διλήμματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στραπάτσο Καραμανλή στο Ολυμπιακό Στάδιο. Με 400 πούλμαν από την επαρχία δεν κατάφερε να γεμίσει τις κερκίδες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αυξημένη η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ ενώ η ΝΔ...πανηγυρίζει αμετροεπώς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Γυρίζουμε σελίδα." Συνέντευξη του Κ. Καραμανλή στη "Β" μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση.

    ΕΘΝΟΣ: Πανστρατιά. Η απάντηση στα γκρίζα γκάλοπ και στο ...σόου του Σαρτίνι. Απόψε στις 7.30 στο Πεδίον του Αρεως.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν είναι Δεξιό κόμμα η ΝΔ. Μόνο η Εθνική Συμμαχία εκπροσωπεί την Δεξιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σεισμός για Καραμανλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Γιορτή νίκης και ενότητας. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συγκέντρωση της ΝΔ στο ΟΑΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διάλογος με νέους στο Ιντερνετ. Ο Σημίτης απέναντι σε 6.000 κλήσεις για 7 κρίσιμα θέματα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τα πέντε κλειδιά για το νικητή των εκλογών. Βραχύ αλλά σαφές προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ δίνουν τα τελευταία γκάλοπ.

    ΕΣΤΙΑ: Η γενιά των 40άρηδων. Ριζική ανανέωσις αν βγή ο Καραμανλής.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το χαρτί της υπεροχής "παίζει" ο Κ. Καραμανλής. Κηρύσσει τη συναίνεση και δεσμεύεται για κυβέρνηση χωρίς διαχωρισμούς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καταρρέουν οι μηχανισμοί της Ρηγίλλης. Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων διαψεύδουν τη φημολογία για τα γκάλοπ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σύνταξη 150.000 κατώτατο όριο για όλα τα ταμεία. Ο Κώστας Σημίτης μιλάει στα ΝΕΑ.

    ΝΙΚΗ: Ο Ακης δίνει τη διαφορά. Κέρδισε τη μάχη της Θεσσαλονίκης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ: Ανεμος αισιοδοξίας και μάχης.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Κατεβάζει ρολά! ...το δίδυμο κήρυξε πτώχευση.

    Η ΧΩΡΑ: Το τελευταίο γκάλοπ. 2 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κλειδί της νίκης οι νέοι ψηφοφόροι. Αδιευκρίνιστες οι προθέσεις των 455.000 που θα ψηφίσουν πρώτη φορά για Βουλή.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τοπίο στην ομίχλη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καραμανλής από το Ολυμπιακό Στάδιο: "Πάμε μαζί με τη Νέα Γενιά".

    [2] Εκλογές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "αξιοποιώντας το θετικό κλίμα - σαφώς καλύτερο από εκείνο του 1996- που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρός της Κ. Καραμανλής στη χθεσινή συγκέντρωση του κόμματός του στο Ολυμπιακό Στάδιο εμφανίσθηκε υπερκομματικός, θέλοντας προφανώς να ξεπεράσει τις πολωτικές συνθήκες που διαμορφώνει το κυβερνών κόμμα".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "συγκέντρωση "πανστρατιά" απάντηση στις διαρροές των ψεύτικων γκάλοπ, αλλά και στο χθεσινό σόου του Ολυμπιακού Σταδίου πραγματοποιεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ στο Πεδίον του Αρεως με ομιλητή τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Στόχος να κερδηθεί οριστικά το "ρεύμα νίκης" που θα συμπαρασύρει τους αναποφάσιστους και θα αυξήσει τη συσπείρωση".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει ότι "εκστρατεία θα έμοιαζε η μετακίνηση των ετεροδημοτών για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, σε περίπτωση που μετακινούνταν όλοι και με τον ίδιο τρόπο. Οι ετεροδημότες είναι 1.250.000. Απ αυτούς οι 100.000 υπολογίζεται οτι είναι δημόσιοι υπάλληλοι του Λεκανοπεδίου Αττικής οι οποίοι ήδη έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τις υπηρεσίες τους".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "για άλλη μια φορά λίγες μέρες πριν από τις εκλογές οι αριστεροί ψηφοφόροι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα εκβιαστικά διλήμματα που κατασκευάζουν οι δυνάμεις του δικομματισμού. χθες ο Κ. Λαλιώτης όξυνε το μέτωπο που άνοιξε κατά των μικρών κομμάτων καλώντας ονομαστικά τους ηγέτες του ΣΥΝ, του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ να τοποθετηθούν απέναντι στις φιλελεύθερες εξαγγελίες του Κ. Καραμανλή. Εμφανίστηκε μάλιστα τώρα, όψιμα και καθώς πλησιάζει η ώρα της κάλπης, ως αντίπαλος των νεοφιλελεύθερων πολιτών της λιτότητας".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, "η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώνεται σήμερα, αλλά μόλις δύο 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες κανείς δεν είναι σε θέση να δείξει με βεβαιότητα τον νικητή και μόνο τα επιτελεία των δύο πλευρών επιμένουν αντιστοίχως οτι το δικό τους κόμμα θα κερδίσει. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και οι δημοσκοπήσεις των διαφόρων εταιριών διχάζονται ως προς την πρόθεση ψήφου και, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, τρεις από αυτές δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ δύο άλλες στη ΝΔ".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η σημαντικώτερη αλλαγή που θα επέλθη αν στις μεθαυριανές εκλογές επικρατήση η ΝΔ θα είναι ότι ύστερα από πολλά χρόνια ο τόπος μας θα κυβερνηθή από μια νέα πολιτική γενιά. Ο κ. Καραμανλής θα καταστή ο νεώτερος πρωθυπουργός της Ελλάδος, ενώ προβλέπεται οτι και η μέση ηλικία των μελών της νέας κυβερνήσεως θα μειωθή σημαντικά. Οι περισσότεροι υπουργοί θα ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι " ένας πραγματικός παράδεισος θα ήταν η Ελλάδα την επομένη των εκλογών, αν τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν σε θέση να υλοποιήσουν όλες τις υποσχέσεις που έδωσαν οι αρχηγοί τους, στις προεκλογικές ομιλίες τους τις τελευταίες ημέρες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "διανύουμε τα δύο τελευταία 24ωρα πριν από τις κάλπες, δηλαδή τις ώρες της περισυλλογής του ψηφοφόρου, ο οποίος κάνει τώρα τις εκτιμήσεις του, αφού έχει ακούσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τα συνθήματα και τις υποσχέσεις των κομμάτων. Αυτές τις ώρες ο ψηφοφόρος σκέφτεται την επόμενη μέρα, το τι μπορεί να συμβεί με τη δική του τελική επιλογή, ποιά παράταξη θα φέρει στην εξουσία, για να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας και τις δικές του βέβαια".

    [3] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "σημαντικό προβλέπεται να είναι το ποσοστό των αποφοίτων Λυκείου προηγουμένων ετών που θα εισαχθούν με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αν και το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προσδιορίσει ακόμη τον ακριβή αριθμό εισακτέων της κατηγορίας αυτής, εκτιμάται ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους υποψηφίους που συμπλήρωσαν μηχανογραφικό δελτίο θα εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "προσπαθεί να συλλέξει ψήφους, έστω και την τελευταία στιγμή. Ο λόγος για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που, δια στόματος του γενικού γραμματέα του, παρουσίασε χτες απόφαση που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "σε πολιτική ομηρία διατηρεί η κυβέρνηση χιλιάδες παλαιούς υποψηφίους για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε οτι θα εισαχθούν περίπου οι μισοί απ όσους θα δώσουν Γενικές εξετάσεις το Μάϊο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "τη δυνατότητα συμμετοχής στις Γενικές Εξετάσεις που θα δώσουν τα παιδιά των ομογενών τον Σεπτέμβριο δίνει το υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές των Ειδικών Προγραμμάτων (πρώην Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής) του Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε συμβατικές σχολές και τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οσοι συμμετάσχουν στις εξετάσεις αυτές θα διεκδικήσουν θέσεις καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων που αντιστοιχούν στα οριζόμενα γι αυτούς ποσοστά θέσεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) επισημαίνει ότι "το μαύρο άσπρο παρουσιάζει στο "φίνις" της προεκλογικής περιόδου το υπουργείο Παιδείας. χθες, απόντος του υπουργού, συνεχίστηκαν οι ψηφοθηρικού τύπου εξαγγελίες και το ξεπούλημα των θέσεων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μια ύστατη προσπάθεια να καλυτερεύσει το ήδη τεταμένο κλίμα εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, παλαιοτέρων ετών, που έχουν συμπληρώσει το μηχανογραφικό δελτίο για να συμμετάσχουν στις Γενικές Εξετάσεις. Οπως ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αγγελος Ζησιμόπουλος οι μισοί περίπου από τους 70.000 περίπου υποψηφίους με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων, θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

    [4] Ελληνική οικονομία

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι " αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την πορεία της βιομηχανίας, που μπαίνει σε τροχιά ανόδου, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ (Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών), του ΣΕΒ, ενώ η εκτίμηση για την αύξηση του ΑΕΠ το 2000 διαμορφώνεται στο 3,7%. Στην έκθεση τονίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 9ης Απριλίου θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών και των νέων διλημμάτων, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τις βάσεις για μια επιτυχή πορεία της χώρας εντός της ΟΝΕ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει ότι "μάχη για το ένα δέκατο στο μέτωπο του πληθωρισμού το μήνα Μάρτιο. Το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει ο πληθωρισμός να κλείσει στο 2,9%, αλλά το πιθανότερο είναι να αγγίξει το 3% σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με το δείκτη του Φεβρουαρίου".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "η επίσπευση των μετοχοποιήσεων, η αναβάθμιση της Χρηματαγοράς και η απελευθέρωση των αγορών τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρικής ενέργειας, είναι τα τρία "αγκάθια" που θα κληθεί να επιλύσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας μετά το αποτέλεσμα των μεθαυριανών εκλογών".

    [5] Χρηματιστήριο

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "στάση αναμονής τήρησαν και κατά τη χθεσινή, προτελευταία, συνεδρίαση προς της διεξαγωγής των εκλογών, οι επενδυτές - μικρών και μεγάλων χαρτοφυλακίων- οι επιχειρηματίες, καθώς και οι λοιποί εμπλεκόμενοι στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "την εικόνα των προηγουμένων συνεδριάσεων παρουσίασε και χθες η αγορά, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να τηρούν στάση αναμονής εν όψει του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ εκτιμά ότι "την αισιοδοξία οτι τη Δευτέρα θα ξημερώσει μια νέα μέρα για το χρηματιστήριο εκφράζουν κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς, αφού η απεμπλοκή από την προεκλογική αβεβαιότητα μπορεί και πρέπει να δώσει νέα ώθηση. Ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης αποτελεί το πρώτο ζητούμενο, έτσι ώστε η αγορά και με βάση τις αλλαγές που επίκεινται στη δομή της ελληνικής οικονομίας, να αποκτήσει νέα δυναμική".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "πόλεμο χαρακωμάτων" για την τιμή των...κρατικών μπλού τσίπς θυμίζουν τα όσα διαδραματίζονται στο τελευταίο μισάωρο των χρηματιστηριακών συνεδριάσεων. Διάστημα εξαιρετικά κρίσιμο, αφού απ?αυτό προκύπτει η σταθμισμένη τιμή κλεισίματος των μετοχών που δημιουργεί φυσικά και τις ανάλογες εντυπώσεις".

    [6] Συνέντευξη Καραμανλή

    "Μόλις σαράντα ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τη μεγάλη αναμέτρηση, ο πρόεδρος της ΝΔ ανοίγει τα χαρτιά του στη ΒΡΑΔΥΝΗ. Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι "δεν υπάρχει "ντέρμπι" πλέον. Ολα δείχνουν οτι η νίκη της ΝΔ θα είναι μεγάλη και καθαρή. Στις 10 Απριλίου θα διαθέτει μια άνετη πλειοψηφία και την πλατιά εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ που θα σχηματισθεί σε μερικά εικοσιτετράωρα θα αποτελέσει μια θετική, την καλύτερη έκπληξη. Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν πολιτική του κόμματος αλλά η ΝΔ δεν πρόκειται να εξαπατήσει το λαό, όπως έπραξε συστηματικώς στο θέμα αυτό η κυβέρνηση Σημίτη".

    [7] Συνέντευξη Σημίτη

    "Και οι κατώτερες συντάξεις, άλλων ταμείων, πλην αυτής του ΙΚΑ, θα διαμορφωθούν στις 150.000 δραχμές το μήνα, εξαγγέλλει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο δεύτερο μέρος της βαρυσήμαντης συνέντευξης που παραχώρησε στα ΝΕΑ. Ο πρωθυπουργός που προσδιόρισε επίσης οτι η σύνταξη του ΙΚΑ, μαζί με το ΕΚΑΣ, θα διαμορφωθεί από την 1η Ιανουαρίου 2001 στις 152.000 δρχ δήλωσε ότι "εγγυάται προσωπικά" τα συγκεκριμένα μέτρα. Ο πρωθυπουργός ανεβάζει, την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα, τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, υπενθυμίζοντας οτι "από την εμπειρία της φιλελεύθερης λαίλαπας του 1990-'93, το "μάρμαρο" των νεοφιλελεύθερων πειραματισμών το πληρώνουν πρώτοι οι εργαζόμενοι και οι ασθενέστερες τάξεις". Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξή του ο κ. Σημίτης αναφέρεται επί μακρόν στα εθνικά θέματα και προειδοποιεί πως οι μεγάλες αλλαγές, στις οποίες οφείλει να προχωρήσει η Τουρκία μετά το Ελσίνκι, "δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτούν χρόνο". Για το Κυπριακό δηλώνει πως "πρέπει να ξεφύγουμε από την ομφαλοσκόπηση και τη μικροκομματική αντιπαράθεση να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου, να συμβάλλουμε με ιδέες και πρωτοβουλίες στην επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

    [8] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τραπεζική "καραμπόλα". Το ναυάγιο της συγχώνευσης DEUTSCHE με DRESDNER θα έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τι θα κρίνει τις εκλογές. Κλίμα υπέρ Σημίτη. Οι "μαύρες τρύπες" των δημοσκοπήσεων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Χωρίς... διαφορές. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Η ΟΝΕ ασπίδα για την οικονομική πολιτική".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ισχυρή κυβέρνηση προεξοφλεί η δραχμή. Εισροές κεφαλαίων δυο μέρες πριν από την κάλπη".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Τέσσερα "κλειδιά" για την πορεία της αγοράς. Πρόσκαιρη η επίδραση του εκλογικού αποτελέσματος".

    [9] Οικονομία

    Το ΚΕΡΔΟΣ επισημαίνει ότι "Η αγορά ζητάει απλώς ισχυρή κυβέρνηση. Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα. Το οικονομικό σκηνικό είναι από τώρα γνωστό. Οι αποκρατικοποιήσεις θα συνεχιστούν ούτως ή άλλως".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 7 April 2000 - 18:28:00 UTC