Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-03-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/03/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Χρηματιστήριο
  • [3] ΟΝΕ
  • [4] Εκλογές
  • [5] Βιβλίο Ανδρουλάκη
  • [6] Πετρελαϊκή κρίση
  • [7] Συνέντευξη Καραμανλή
  • [8] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [9] Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων,η παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση, η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι αντιδράσεις για το βιβλίο Ανδρουλάκη και η αίτηση ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Το μέλλον ξεκίνησε! Προϋπολογισμός 2001.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δίκη μαμούθ. Με πάνω από 300 μάρτυρες και με ...400 θύματα απάτης.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Εκθεση σοκ για Χρηματιστήριο και Οικονομία. Καταπέλτης η Morgan.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Φωτιά τα καύσιμα παγωνιά στο ΧΑΑ. Η άνοδος του πετρελαίου και η πτώση του δείκτη σκιάζουν την ΟΝΕ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι 4 βόμβες που καίνε τον Σημίτη. Δύο διεθνείς εκθέσεις αποκαλύπτουν την οικονομική πολιτική-φιάσκο της κυβέρνησης.

    Η ΑΥΓΗ: Ιερά εξέταση στήνει ο Χριστόδουλος. Στέλνει στην πυρά το βιβλίο του Ανδρουλάκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δάνεια για αυθαίρετα και οικοδόμηση σε μη άρτια οικόπεδα. Τι προβλέπει η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το πετρέλαιο και το δολάριο αναστατώνουν όλες τις αγορές. Και τα παπαγαλάκια επί το έργον στη Σοφοκλέους.

    ΕΘΝΟΣ: Οι νέες αποδοχές στις Ενοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Ετοιμη η διάταξη-ισχύει από την 1η Ιουλίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελα "Μ ν " στον τόπο σου! Μετά τις καθολικές αντιδράσεις για το βλάσφημο βιβλίου του Ανδρουλάκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ιερό πόλεμο κήρυξε η Εκκλησία. Με αφορμή το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πακέτο λιτότητας για μισθούς-συντάξεις. Αυξήσεις μόλις 2% και περικοπές επιδομάτων σχεδιάζει το Yπ. Οικονομικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΟΝΕ:το κόστος για μια θέση στο μέλλον. Η "Ε" αποτιμά τα κέρδη και τις ζημιές μιας 8ετίας.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Κόψαμε το νήμα του πληθωρισμού. Μειώνει σήμερα τα επιτόκια έως 0,75% ο διοικητής της ΤτΕ Λ. Παπαδήμος.

    ΕΣΤΙΑ: Κατώτεροι των περιστάσεων. Απαράδεκτο σκηνικό στη Νέα Δημοκρατία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πιέζουν πετρέλαιο-χρηματαγορές. Προς τα 35 δολλ. κινείται ο μαύρος χρυσός-Πτώση 3,68% χθες στη Γουόλ Στρητ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ο "θάνατος του..." επενδυτάκου. Αυτοκαταστροφική ψυχολογία και πωλήσεις πανικού κατά συρροήν στη Σοφοκλέους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πετάει το γάντι για τον Αρη ο Καραμανλής. Αποκλειστική συνέντευξη στα ΝΕΑ.

    ΝΙΚΗ: Σπέκουλα ΝΔ στο ΧΑΑ. Φήμες ξανακτύπησαν τη Σοφοκλέους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με το ΚΚΕ αποφασιστικά οι γυναίκες.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Χρηματιστήριο: Λαβή ασφυξίας βάσει πολιτικού σχεδίου.

    Η ΧΩΡΑ: Οργή 500.000 επενδυτών. Η Σοφοκλέους ανατρέπει τα γκάλοπ και γκρεμίζει τον Σημίτη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καύσιμα στο κόκκινο. από τα μεσάνυχτα η βενζίνη ακριβότερη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η παιδεία παιδεύει.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σε κενό αέρος η οικονομία. Απογείωση καυσίμων-δολαρίου. Ανώμαλη προσγείωση μετοχών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καλεί τον Σημίτη να αναλάβει τις ευθύνες του. Εκρηξη Κώστα Καραμανλή.

    [2] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "η Σοφοκλέους έπεσε χθες θύμα του αρνητικού κλίματος που διαμόρφωσαν η έκρηξη στις διεθνείς τιμές των καυσίμων και η άνοδος της τιμής του δολαρίου. Επί συνόλου 345 μετοχών οι 335 έκλεισαν με πτώση και εξ αυτών οι 128 κατέγραψαν απώλειες μεγαλύτερες του 9%. Το αρνητικό κλίμα επιδείνωσε το όργιο φημών που σάρωσε τη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα παπαγαλάκια κυκλοφορούσαν τις πιο απίθανες ιστορίες".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι ήταν "μαύρη μέρα χθες για το Χρηματιστήριο, το οποίο έπεσε θύμα ενός οργίου φημών σχετικά με την ελληνική οικονομία. Παραμονές της υποβολής της επίσημης αίτησης ένταξης στην ΟΝΕ κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς επιδόθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σε ένα προφανές κερδοσκοπικό παιχνίδι, διαδίδοντας "πληροφορίες" περί επικείμενης έκθεσης της MORGAN STANLEY,η οποία σύμφωνα με τις φημολογίες, θα αμφισβητούσε ευθέως τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, οι επενδυτές πολύ θα ήθελαν να την διαγράψουν τελείως από τη μνήμη τους! Μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις των τελευταίων μηνών, σηματοδοτήθηκε από πρωτοφανές "κατρακύλισμα" του δείκτη των κατασκευαστικών εταιριών, σε ποσοστό - ρεκόρ -9,49% καθώς και του δείκτη των εταιριών της παράλληλης αγοράς κατά -9,21%".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει οτι "η νέα σημαντική υποχώρηση των τιμών του συνόλου σχεδόν των μετοχών, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΧΑΑ, πίεση το Γενικό Δείκτη κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων, αποκαλύπτοντας τη γύμνια της κυβέρνησης, που εδώ και καιρό στην προσπάθειά της να καλύψει τις "εγκληματικές παραλήψεις και ενοχές" της, άρχισε να δρέπει τους καρπούς τους οποίους η ίδια έσπειρε".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ σημειώνει οτι "ούτε η εκπλήρωση των κριτηρίων ένταξης στην ΟΝΕ ούτε η σημερινή μείωση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ελλάδος δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κλίμα ανόδου του Γενικού Δείκτη. Αφορμή για τη χθεσινή πτώση στάθηκε το "μπουμ" των διεθνών τιμών των καυσίμων, που επηρεάζει και τις διεθνείς αγορές".

    [3] ΟΝΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι " η Ελλάδα εκπλήρωσε από χθες και το κριτήριο του πληθωρισμού και κερδίζει τη θέση της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η "Ε" αποτιμά το κόστος της 8χρονης προσπάθειας, αναλύει το τίμημα και περιγράφει τις αλλαγές που εμφανίστηκαν στο εισόδημα, τους φόρους, τους μισθούς, τα επιχειρηματικά κέρδη και την απασχόληση, για να κερδηθεί η ΟΝΕ. Οι θυσίες έγιναν. Τι τέξεται η επιούσα εντός της ΟΝΕ;"

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "περιορισμό των αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου, δραστικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές και επιχορηγήσεις, μείωση των λειτουργικών δαπανών του κράτους, περιορισμό στις προσλήψεις και κατάργηση εκατοντάδων φορέων του Δημοσίου προαναγγέλλει για το 2001 ο υφυπουργός Οικονομικός Νίκος Χριστοδουλάκης σε εγκύκλιο στην οποία αναλύει τις βασικές αρχές του νέου προϋπολογισμού. Αν και το timing θα δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση εν όψει εκλογών, η εγκύκλιος ισοδυναμεί με "προειδοποίη ση" προς πάσα κατεύθυνση ότι η μετά - ΟΝΕ εποχή θα είναι περίοδος ακόμα σκληρότερης λιτότητας υπό το πρόσχημα της "διατηρησιμότητας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ προσθέτει οτι "το 12ο μέλος της ΟΝΕ είναι ουσιαστικά από χθες η Ελλάδα, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Φεβρουαρίου, από τα οποία προκύπτει οτι εκπληρώθηκε και το τελευταίο κριτήριο για την ένταξη. Σήμερα η Τρ. της Ελλάδος αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια παρέμβασης κατά 0,5-0,75%".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "αναμενόμενο ήταν να συμβεί μια και είχε προαναγγελθεί, αλλά το γεγονός οτι η ελληνική οικονομία ολοκλήρωσε χθες την πορεία της προς την ΟΝΕ επιτυγχάνοντας και το στόχο του πληθωρισμού, αποτελεί ένα σταθμό ,που αν μη τι άλλο αποδεικνύει οτι η συστηματική και επίμονη προσπάθεια οδηγεί τελικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

    [4] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "κύριο προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ είναι η "καθεστωτική " μορφή του ΠΑΣΟΚ. Μετά την μονοπώληση της εξουσίας επί μιας σχεδόν 20ετία, το κόμμα αυτό δεν έχει πολλά να προσφέρη. Αντίθετα, η αλαζονεία των στελεχών του και η διαρκώς αυξανόμενη διαφθορά καθιστούν την επανεκλογή του ΠΑΣΟΚ επικίνδυνη. Αυτό προβάλλει σήμερα η ΝΔ. Και ορθώς, αφού ανταποκρίνεται πλήρως στο αίσθημα κορεσμού από την διακυβέρνηση ενός κόμματος".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "σαφείς αποστάσεις από την πολιτική όπως αυτή εκφράζεται από τα κόμματα φαίνεται ότι κρατούν σήμερα οι νέοι άνθρωποι, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό για τις πολιτικές διαδικασίες, τις οποίες βλέπουν με δυσπιστία. Ενδεικτικά των παραπάνω είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της "METRON ANALYSIS"η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του "Φλας 9,61" η οποία ασχολήθηκε με προβλήματα που "καίνε" σήμερα τους νέους ανθρώπους, όπως η ανεργία, η απασχόληση, η παιδεία κ.α".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο σχόλιό του τονίζει μεταξύ άλλων οτι "θα ήταν έκπληξη αν η προπαγανδιστική μηχανή του ΠΑΣΟΚ δεν κατέφευγε προεκλογικά στη φαιά προπαγάνδα και τα "χτυπήματα κάτω από τη ζώνη". Ομως η ηγεσία του νέου ΠΑΣΟΚ δε διαψεύδει την παράδοση και τον εαυτό της...Ενα μήνα περίπου πριν τις εκλογές "έριξε στην κυκλοφορία" την ξαναζεσταμένη θεωρία της "χαμένης ψήφου" με προφανή στόχο να πλήξει τα "μικρά " κόμματα και να αποτρέψει διαρροές δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του "προς κάθε κατεύθυνση".

    [5] Βιβλίο Ανδρουλάκη

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει ότι "το βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη "Μ εις τη ν", εκτός από την ένταση που πυροδοτεί στους κόλπους της εκκλησίας, φαίνεται να είναι από μόνο του και μια καλή αφορμή για τους εκκλησιαστικούς πατέρες προκείμενου να κλείσουν ορισμένες εκκρεμότητες ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Απριλίου".

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "μέρες χούντας θύμισε χθες η Εκκλησία της Ελλάδος με την απόφασή της να ρίξει στην πυρά το βιβλίο του Μ. Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας έτσι το χειρότερο πρόσωπό της, που πολλοί είχαν ξεχάσει ακούγοντας ανέκδοτα και βλέποντας ένα πρόσωπο που "λέει αλήθειες" (κάποιοι άλλοι, πάντως δεν είχαν πάψει να θυμούνται ότι πολλοί από τους σημερινούς ιεράρχες ανατράφηκαν και αναδείχθηκαν μέσα στο χουντικό περιβάλλον)".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "ισχυρό και απόλυτα δικαιολογημένο ράπισμα για το γνωστό χυδαιογράφημα "Μου εις την Νι" που συνέγραψε ο Μίμης Ανδρουλάκης με στόχο την ύβρι εναντίον του Αρχηγού της Πίστεώς μας απετέλεσε το χθεσινό ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ. για τους οποίου κατεδίκασε το περιεχόμενο του βιβλίου προσδίδοντας σε αυτό τους χαρακτηρισμούς "αισχρό", "βρωμερό" και "χυδαίο".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει οτι "ιερό πόλεμο κήρυξε η Εκκλησία ενάντια σε όλους όσους επιχειρούν να αλλοιώσουν τη θρησκευτική, πολιτιστική και πολιτισμική φυσιογνωμία της χώρας. Ιδιαίτερα σκληρή είναι η γλώσσα που χρησιμοποιεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ανακοίνωσή της σχετικά με το βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη "Μ".

    [6] Πετρελαϊκή κρίση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών αναμένεται να διαμορφωθούν από τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, με τη σούπερ να αγγίζει τις 290 δραχμές το λίτρο. Οπως αναφέρουν εκπρόσωποι της αγοράς καυσίμων, και μετά τη συνεχιζόμενη άνοδο των διεθνών τιμών αλλά και την αλματώδη άνοδο του δολαρίου, οι αυξήσεις που θα επέλθουν στις λιανικές τιμές των βενζινών και των πετρελαίων στην ελληνική αγορά από τα μεσάνυχτα, αναμένεται να είναι της τάξης των περίπου 8-10 δραχμών για τη βενζίνη σούπερ και την αμόλυβδη βενζίνη και των περίπου 4-6 δραχμών για το ντίζελ κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "η ανεξέλεγκτη αύξηση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου σε συνδυασμό με την ανατίμηση του δολαρίου έναντι της δραχμής προκάλεσαν έντονες πληθωριστικές πιέσεις τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα ο εθνικός δείκτης να κλείσει στο 2,9% έναντι 2,6% που ήταν τον Ιανουάριο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "φωτιά" στις τσέπες των καταναλωτών βάζει πλέον τόσο η διεθνής τιμή του πετρελαίου (Μ.Ο. 30,5 δολάρια το βαρέλι) όσο και η μεγαλύτερη ως σήμερα διαφορά ισοτιμίας του δολαρίου έναντι της δραχμής (348 δρχ ανά δολάριο)".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι "η πέραν κάθε προβλέψεως κούρσα των διεθνών τιμών του πετρελαίου, προκαλεί ρίγη ανησυχίας απανταχού στον κόσμο, εμφανιζόμενη ιδιαίτερα απειλητική και για την ελληνική οικονομία. Συνδυαζόμενη δε με την αναστάτωση που επικρατεί στις διεθνείς χρηματαγορές και ιδιαίτερα στην Γουόλ Στρίτ, που χθες κινήθηκε εντόνως πτωτικά κλείνοντας με απώλειες 374,47 μονάδων κατά 3,68% προκαλεί ένα μίγμα άκρως προβληματικό που αν δεν ελεγχθεί μπορεί να διαμορφώσει ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες σε πολλά μέτωπα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "ουρές σχηματίζονταν χθες στα βενζινάδικα από τους ΙΧήδες που έτρεξαν να προλάβουν τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων που ανακοινώνονται σήμερα.Οι ανατιμήσεις στις βενζίνες υπολογίζονται σε 8-10 δρχ. το λίτρο για τις βενζίνες και 4,5-5 δρχ για τα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης και οδηγούν τις λιανικές τιμές σε επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών".

    [7] Συνέντευξη Καραμανλή

    "Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει ο Κώστας Καραμανλής σε όσα στελέχη του κόμματος αμφισβητούν τις επιλογές και τις αποφάσεις του ένα μήνα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση". Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ "τονίζει οτι θα στηρίξει μέχρι τέλους τον εκπρόσωπο του κόμματος, Αρη Σπηλιωτόπουλο, στα πυρά που δέχεται. Δηλώνει πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα "συνδυάζει τη σοφία της εμπειρίας με τη δυναμική του νέου και του καινούργιου" και εμφανίζεται σίγουρος για νίκη στις εκλογές".

    [8] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Κατάσταση συναγερμού! Σε μαζική έξοδο "πανικού" προχώρησαν οι μικροεπενδυτές".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διχάζει την κυβέρνηση η Σοφοκλέους. Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ευθύνες για το δράμα. Σοφοκλέους: Ανοιχτές πωλήσεις. Οργιο φημών. Ανεύθυνες συμπεριφορές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υψηλά μερίσματα από τη βιομηχανία".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Χαμηλό βαρομετρικό. Κρίση εμπιστοσύνης στην αγορά".

    [9] Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει οτι "Θορυβώδης υπήρξε η πτώση του δείκτη κατά 3,12%. Μόνο 8 μετοχές διασώθηκαν. Ο Γιάννος Παπαντωνίου παίρνει αποστάσεις. Συσκέψεις στο Μαξίμου"
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 8 March 2000 - 20:40:57 UTC