Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-02-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/02/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκλογές
  • [3] Νέα Δημοκρατία
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Ασφαλιστικό
  • [6] Ελληνοτουρκικά
  • [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Ασφαλιστικό

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, τα εσωκομματικά της Ν.Δ, το ασφαλιστικό, η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ταύρος η ΝΔημοκρατία. Η συνεργασία με Φιλελεύθερους αλλάζει το σκηνικό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σαρωτικές αλλαγές. Ασφάλιση, σύνταξη, όρια ηλικίας.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Παιχνίδια με τα γκάλοπ. Διαρρέουν ο,τι τους βολεύει.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Η Σοφοκλέους "ψήφισε". Στα όρια πανικού η κυβέρνηση από τη συνεχιζόμενη πτώση του ΧΑΑ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ενισχύει τη ΝΔ και ο Μάνος. Κίνηση ΜΑΤ από τον Κώστα Καραμανλή.

    Η ΑΥΓΗ: Σπεύδουν για σύνταξη 50.000 υπάλληλοι. Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Απόρρητα της Στάζι στη Βουλή. Ευθεία επίθεση της ΝΔ κατά Κόκκαλη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τρία "όχι" για τις συντάξεις. Η κυβέρνηση "σκιαγραφεί τις αλλαγές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σοφοκλέους και Μάνος καίνε το ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική Καραμανλή συνενώνει τις φιλελεύθερες δυνάμεις.

    ΕΘΝΟΣ: Ο "Ταύρος"στο...μαντρί. "Αυτομόλησε" ο αρχηγός- στον αέρα οι "Φιλελεύθεροι".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξε-κοκκάλιασμα του Αιγαίου από την Αγκυρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μέτρα σωτηρίας για το Χρηματιστήριο. Ενδεκα συγκροτημένες προτάσεις του Μιλτιάδη Εβερτ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ταύρος στο άρμα της Νέας Δημοκρατίας. Καραμανλής - Μάνος συμφώνησαν να συνεργαστούν για την εκλογική νίκη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολα υπέρ Σημίτη. Γκάλοπ: Συγκρίσεις με Καραμανλή για ικανότητα κ.α

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: ΜΑΤ Καραμανλή με μετά - κίνηση...Μάνου! Ολο το παρασκήνιο για την ξαφνική μεταστροφή του ηγέτη των "Ταύρων".

    ΕΣΤΙΑ: Συνεργαζόμαστε για να νικήσουμε. Επί τέλους συμφώνησαν Καραμανλής και Μάνος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ανασφάλεια εξωθεί χιλιάδες στη σύνταξη. 30.000 στελέχη του Δημοσίου σπεύδουν να προλάβουν την "έξοδο".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μπροστά το ΠΑΣΟΚ Πανελλαδικά. 2,6 μονάδες πάνω το κυβερνών κόμμα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ξυπνητήρι Σημίτη κατά του εφησυχασμού στο ΠΑΣΟΚ. Ανεβάζουν τους τόνους κατά της ΝΔ.

    ΝΙΚΗ: Οι 3 "πληγές" του ΠΑΣΟΚ. Χρηματιστήριο Γιαννόπουλος Εγκληματι κότητα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το λαϊκό μέτωπο στοχεύει η αντικομμουνιστική επίθεση.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Επέλαση Ντόρας! ...Εν δράσει η γυναίκα - αράχνη.

    Η ΧΩΡΑ: Στα χέρια τους η Σοφοκλέους. Παρασκήνιο:τι θα κάνουν τα 36 "αφεντικά" του Χρηματιστηρίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συντάξεις:γκρίζο μέλλον. Με την ισχύουσα κατάσταση, το 2008 θα αντιστοιχεί ένας συνταξιούχος σε κάθε 1,7 εργαζόμενους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο κλαρί ο Δήμαρχος. Καλεί το λαό σε ξεσηκωμό. Εφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο.

    [2] Εκλογές

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "στο στόχαστρο θέτει τον εφησυχασμό και τη ραθυμία ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ανατροπή του κλίματος αυτού και δίνει, από την Ημαθία, το σύνθημα για να ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ. Το Σάββατο θα μιλήσει σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Νάουσα και θα ανακοινώσει το "πακέτο Σημίτη" για τους αγρότες.

    Παράλληλα, θα κατηγορήσει τον Κ. Καραμανλή για "επιταγές χωρίς αντίκρισμα" και "ακατάσχετη παροχολογία"." Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρεί τον Κώστα Σημίτη το 49,2% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης της OPINION", το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύει σήμερα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. "Ο κ. Καραμανλής συγκεντρώνει το 29,9%. Επίσης, το 45,7% δηλώνει αρκετά ως πολύ ικανοποιημένο από τον τρόπο που άσκησε τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα ο κ. Σημίτης, το 32,3% λίγο και το 20,7% καθόλου. Ακόμη, το 45,2% θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ως το ικανότερο κόμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας και το 30,6% τη ΝΔ. Τέλος, το 57,8% των ερωτηθέντων εκτιμά οτι το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε τις εκλογές αν γίνονταν αύριο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ είναι 24,3%. Η ίδια δημοσκόπηση φέρνει πανελλαδικά το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 36,3% έναντι 33,7 της ΝΔ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται οτι "φωτιές" στη Ρηγίλλης άναψε πρόσφατη πανελλαδική δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα 2,6 μονάδων στο ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη και στο Μαξίμου αντιθέτως υποστηρίζουν οτι το αποτέλεσμα αυτό απηχεί τις διαθέσεις της κοινής γνώμης και αντανακλά την πραγματικότητα, εφιστώντας, όμως επαγρύπνηση".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει ότι "τα παιχνίδια με τα γκάλοπ είναι μεγάλα και ίσως να υπάρξει αιφνιδιασμός στις εκλογές της 9ης Απριλίου. Ο χαρακτηρισμός δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα και αυτό το γνωρίζουν καλά στην κυβέρνηση, όπως γνωρίζουν και τις δημοσκοπήσεις με τα δυσάρεστα στοιχεία που μένουν κρυμμένες στα συρτάρια των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη και τις διαρροές προς το ΔΗΚΚΙ και τον Χαραλαμπίδη που χαλάνε το κλίμα νίκης, και την αδιαφορία της επαρχίας που μπορεί να ανατρέψει πολλά δεδομένα, αλλά και τις δυσκολίες να φέρουν το Χρηματιστήριο εκεί που θέλουν. Ωστόσο ίδια είναι η κατάσταση και για τη ΝΔ, η οποία με την σειρά της επιχειρεί να δημιουργήσει τις εντυπώσεις αριθμών δίνοντας στη δημοσιότητα μόνο τα στοιχεία που την ενισχύουν".

    [3] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "συσπειρωμένη περισσότερο παρά ποτέ κατέρχεται η ΝΔ στη μάχη των εθνικών εκλογών της 9ης Απριλίου. Μετά την απόφαση του προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνη Σαμαρά να απόσχει από τις προσεχείς εκλογές, ο Στέφανος Μάνος ανακοίνωσε οτι οι Φιλελεύθεροι θα συνεργασθούν με τη ΝΔ. Χωρίς πολιτικούς σχηματισμούς, όμορους προς αυτήν, η ΝΔ θα δώσει τη μάχη των εκλογών με άλλο αέρα".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι "ρελάνς στις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χθες ο Κ. Καραμανλής δια της εκλογικής συνεργασίας με το διαγραφέντα από τον ίδιο και νυν πρόεδρο των Φιλελευθέρων Στ. Μάνο. Το πακέτο της συμφωνίας, η οποία επετεύχθη την τελευταία στιγμή με τη μεσολάβηση κορυφαίου επιχειρηματία, περιλαμβάνει συμμετοχή του Στ. Μάνου στη λίστα της Α' Αθηνών, τοποθέτηση του γεν. διευθυντή του ΙΟΒΕ Γ. Ψαχαρόπουλου στην 6η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και εκχώρηση στον κ. Μάνο του υπ. Δικαιοσύνης, αν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "μεταβάλλει άρδην το πολιτικό σκηνικό η συστράτευση του κόμματος των Φιλελευθέρων με τη ΝΔ και σηματοδοτεί την άνετη επικράτηση της μεγάλης παράταξης στις εκλογές της 9ης Απριλίου. Η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Στέφανο Μάνο έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό στη Ρηγίλλης, ενώ, όπως ήταν επόμενο, προκάλεσε ανησυχία και απογοήτευση στη Χαριλάου Τρικούπη".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "με μια μονοκοντυλιά έσβησε ο Στ. Μάνος όσα μέχρι τώρα καταλόγιζε στη Νέα Δημοκρατία και την ηγεσία της, για "να επιστρέψει στο μαντρί". Οι "Φιλελεύθεροι", ο πολιτικός σχηματισμός που δημιούργησε και έμβλημα έχει τον ταύρο, έμειναν στον αέρα. Η Ρηγίλλης, που τα γκάλοπ τη δείχνουν να βρίσκεται πίσω από το ΠΑΣΟΚ, αναζητεί εναγωνίως τρόπους να βγει από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει. Ο Στ. Μάνος θα θέσει υποψηφιότητα στην Α?Αθήνας και θα αναλάβει τον Τομέα Δικαιοσύνης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "τελικώς, το ναυάγιο απετράπη. Μετά από περιπετειώδεις διαβουλεύσεις, χθες το απόγευμα επήλθε επί τέλους συμφωνία:ο Στέφανος Μάνος κατέρχεται στις εκλογές "συνεργαζόμενος" με τη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος ως υποψήφιος στην Α' Αθηνών και ο καθηγητής κ. Γ. Ψαχαρόπουλος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας".

    [4] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει οτι "συνεχίστηκε και χθες, αν και με μικρότερες απώλειες, η κάθοδος του Γενικού Δείκτη, αλλά και η ελεύθερη πτώση της Παράλληλης Αγοράς. Μάλιστα, η δραματική απαξίωση δεκάδων μετοχών της περιφέρειας είναι αυτή που διαμορφώνει αρνητικό κλίμα στη Σοφοκλέους, ενώ προβληματίζει και το οικονομικό επιτελείο, που ωστόσο δείχνει να μην ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς ευελπιστεί στην άνοδο της αγοράς εντός του Μαρτίου".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "η αρνητική ψήφος της Σοφοκλέους έχει οδηγήσει το κυβερνητικό επιτελείο στα όρια του πανικού. Η χρηματαγορά εκδηλώνει με σχεδόν επιθετικό τρόπο τη δυσπιστία της στις επίσημες δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και ακολουθεί τους νόμους της αγοράς, τους οποίους επιχείρησαν να "συγυρίσουν" οι αυτόκλητοι μαθητευόμενοι μάγοι".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει οτι "ουδείς από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους του Χρηματιστηρίου πιστεύει πια στα προεκλογικά δώρα της κυβέρνησης και του Γ. Παπαντωνίου, που υποτίθεται οτι θα φέρει από το εξωτερικό. Μοναδική ελπίδα των 300.000 εγκλωβισμένων, που χθες δέχθηκαν νέο πλήγμα στην Παράλληλη Αγορά, και των υπολοίπων 600.000, τουλάχιστον, μικροεπενδυτών είναι οι 36 μεγαλοεπιχειρηματίες με εισηγμένες εταιρίες στη Σοφοκλέους".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει οτι " αποστάσεις από τον κατήφορο του Χρηματιστηρίου τρέχει τώρα να πάρει η κυβέρνηση, καθώς η Σοφοκλέους αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα για τον κ. Σημίτη. Στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επικρατεί έντονος προβληματισμός για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η πορεία των δεικτών και γι αυτό σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Σημίτης επιθυμεί τώρα να πάρει αποστάσεις δίνοντας παράλληλα εντολή στους συνεργάτες του να πάψουν να ασχολούνται με τους κωδικούς οι οποίοι μέχρι πρότινος χαρακτηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ φιλικοί προς το κυβερνών κόμμα".

    Ο ΛΟΓΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "από μήνα σε μήνα αναβάλλεται από τους "γνωρίζοντες" η άνοδος του χρηματιστηρίου. Ολοι πιστεύουν και εκτιμούν οτι ο δείκτης στη Σοφοκλέους θα ανέβει πριν από την 9η Απριλίου. Τι είναι αυτό που τους κάνει να το πιστεύουν; Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι οτι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε εκλογές με χαμηλό τον δείκτη. Οι εκτιμήσεις είναι σωστές. Κανείς όμως δεν γνωρίζει, όσο και αν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, αν η κυβέρνηση πράγματι μπορεί να ανεβάσει τον δείκτη στη Σοφοκλέους".

    [5] Ασφαλιστικό

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι " κλίμα ανασφάλειας διακατέχει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας για τις κυβερνητικές ακριτομυθίες, τα μισόλογα και τις διαβεβαιώσεις που έρχονται να διασκεδάσουν - αν το μπορούν - τις ξεκάθαρες προτάσεις και εκθέσεις διεθνών οργανισμών, για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων στη χώρα μας. Η ανασφάλεια αυτή δεν υφίσταται εν κενώ. Είναι σαφές οτι για την είσοδο στην ΟΝΕ, για τη "μετά ΟΝΕ" εποχή, το πρώτο ζήτημα για ριζικές αλλαγές που τίθεται σε ουσιαστική διαπραγμάτευση είναι το ασφαλιστικό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "πόλεμος χαρακωμάτων μαίνεται μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεως και της ΝΔ για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της προωθούμενης αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος. Την ίδια στιγμή, δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, φέρονται να προετοιμάζουν..."ηρωική έξοδο" εξαιτίας της ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει οι "θολές" κυβερνητικές εξαγγελίες".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, "τρεις δεσμεύσεις για διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος περιλαμβάνουν τα σχέδια της κυβέρνησης εν όψει της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος, η οποία χρονικά τοποθετείται εντός του 2001. Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε οτι δεν θα επιχειρήσει επώδυνες αλλαγές στις εισφορές, στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση και στις υπάρχουσες παροχές. Ταυτοχρόνως επιχείρησε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους, διαβεβαιώνοντας οτι "δεν πρόκειται να θιγούν τα ώριμα ασφαλιστικά τους δικαιώματα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει οτι "παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου οτι δεν θα θιγούν όσοι θεμελιώνουν προσεχώς συνταξιοδοτικό δικαίωμα, κύμα φυγής και πρόωρης συνταξιοδότησης καταγράφεται τελευταίως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, πλήθος δημοσίων υπαλλήλων - τα καλύτερα και ικανότερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης- κινούνται προς την έξοδο και την πρόωρη σύνταξη, λόγω των αβεβαιοτήτων που επικρατούν για τις αλλαγές, οι οποίες θα προωθηθούν στο καθεστώς κοινωνικής ασφάλισης μετά τις εκλογές και πιθανώς εντός του 2000 ".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "τις προετοιμαζόμενες μεγάλες "τομές" στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα παραδέχτηκε, χτες ο υπουργός Εργασίας, κάνοντας ταυτόχρονα, μια κακότεχνη προσπάθεια καθησυχασμού, της κοινής γνώμης και λέγοντας, πως δε θα θιγούν μόνον όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

    [6] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "με άδεια χέρια για μια ουσιαστική πρόοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά με πολλά σχέδια για τα Βαλκάνια του μέλλοντός μας ήρθε χθες στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Ρόμπερτσον, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ζητήσει την παρέμβασή του, ώστε να ενταχθεί ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας και όχι σε διμερές επίπεδο με τη δημιουργία μικτής στρατιωτικής επιτροπής, όπως επιδιώκει η τουρκική πλευρά".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "η εφαρμογή "ενισχυμένων" Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τις σημερινές συνομιλίες του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Εθνικής Αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλου και Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, ενώ το θέμα συζητήθηκε και κατά την διάρκεια του χθεσινοβραδινού δείπνου των τεσσάρων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει οτι "ώριμη δημοκρατία"βλέπει την Τουρκία ο νέος γενικός του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεών του και της πολιτικής που θα ακολουθήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Ο κ. Ρόμπερτσον θα έχει σήμερα συνομιλίες στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών,σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" δηλώνει οτι θέλει να παραμείνει αμέτοχος στο θέμα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο (ΜΟΕ) αφού οι δύο χώρες μέσω της επαφής Παπανδρέου - Τζέμ βρίσκονται σε καλό δρόμο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "γκρίζα ζώνη" τείνει να καταστεί η θαλάσσια περιοχή του ΒΑ Αιγαίου. Και μάλιστα με τις "ευλογίες" του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και μιας εκ των μεγαλυτέρων ελληνικών εταιριών σε θέματα πληροφορικής, της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Την ίδια στιγμή, η Αγκυρα που από καιρό προετοιμάζεται, έχοντας θέση σε εφαρμογή το σχέδιο "Μακρύς Ορίζοντας" τοποθετεί ραντάρ της εταιρίας "COKCHEED" στα Στενά του Βοσπόρου και βάζει χέρι στο ΒΑ Αιγαίο όπου πλέον θα ελέγχει την θαλάσσια συγκοινωνία ακόμη και εντός των ελληνικών συνόρων".

    [7] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μήνυμα για τα επιτόκια... από την Τράπεζα της Ελλάδος".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μήλον της έριδος οι "έγκλειστοι" της Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα δεδομένα τώρα στην αγορά. Αρνούνται πωλήσεις στα παρόντα επίπεδα οι επενδυτές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υπάρχουν blue chips και στην Παράλληλη. Παρά τη συνεχή πτώση του κλαδικού δείκτη".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Κυβέρνηση προς ιδιοκτήτες: Στηρίξτε τις μετοχές σας. Πυρετώδεις επαφές και διαβουλεύσεις".

    [8] Ασφαλιστικό

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Στην πλήρη καταγραφή της εικόνας του ασφαλιστικού συστήματος και της αγοράς εργασίας, με ορίζοντα 30ετίας προχωρεί η κυβέρνηση, εν όψει της κυοφορούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Το έργο της καταγραφής ανατέθηκε αθόρυβα σε ειδική 11μελή επιτροπή, η οποία θα υποβάλει πόρισμα μέχρι το τέλος Μαρτίου, στο οποίο θα περιέχονται οι κατανομές των ασφαλισμένων και συνταξιούχων κατά μεγάλους τομείς ασφάλισης, κατά ηλικία, φύλο, καθώς επίσης και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 24 February 2000 - 17:57:12 UTC