Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-12-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/12/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Χρηματιστήριο
  • [03] Εκλογές
  • [04] Ελλάδα - Αλβανία
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] Περιβάλλον
  • [07] Εξοπλισμοί
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Σεισμόπληκτοι
  • [10] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πορεία του Χρηματιστηρίου, τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους, η αντιμετώπιση του "ιού του 2000" και η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Ευρώπη είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Σοφοκλέους: Ανάκαμψη στο παρα 5'.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χαμόγελα στη Σοφοκλέους. Το Χρηματιστήριο δρομολογεί τις εκλογές.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Εψαχναν τις κασέτες του Μάκη. Περίεργοι διαρρήκτες.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Εβδομάδα - πιλότος για το ΧΑΑ. Αρχή ομαλής πορείας ή δίοδος διαφυγής η χθεσινή άνοδος του δείκτη;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μοιράζουν χρήμα σε "ημετέρους". Αποκαλυπτική έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Η ΑΥΓΗ: Πονοκέφαλος της κυβέρνησης ο χρόνος των εκλογών. Αγνωστη η διάρκεια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκλογές με δείκτη 8.000 μονάδες. Επενδυτές, επιχειρηματίες και κυβέρνηση απομονώνουν τους κερδοσκόπους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εκλογικός πυρετός σώζει τις μετοχές!.Πώς εξηγείται η χθεσινή μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τεχνητή αναπνοή στη Σοφοκλέους. Επί ποδός όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός.

    ΕΘΝΟΣ: Βαθιά ανάσα στη Σοφοκλέους. Κύμα αγορών απο ιδιώτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο ιός που τρώει του "Υιούς" με τα παιχνίδια της παρα-Σοφοκλέους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεπουλήστε γρήγορα. Εδώ και τώρα αποκρατικοποιήσεις συνιστούν οι "εφέτες" του ΟΟΣΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδηγός για 6.371 προσλήψεις έως τον Ιανουάριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εγγλέζοι" οι θεσμικοί. Οπως πέρυσι συνεπείς στο ραντεβού και +4,98% εν χορδαίς.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Πανστρατιά για στήριξη της αγοράς. Γενικευμένη προσπάθεια θεσμικών - κράτους- ιδιοκτητών.

    ΕΣΤΙΑ: Το λάθος του Σημίτη. Δεν ετόλμησε όταν μπορούσε.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ελπίδα επιστρέφει διστακτικά στο ΧΑΑ. Μεγάλη άνοδος 5% χθές, αλλά η αβεβαιότητα δεν έχει ξεπερασθεί.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 7,3 δις....εκτάκτως στους σεισμόπληκτους. Πρωτοχρονιάτικος "προεκλογικός" μποναμάς απο την κυβέρνηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκδικείται η φύση με καταστροφές στην Ευρώπη.

    ΝΙΚΗ: Ανοδος ή παρηγοριά στον άρρωστο; Πάνω 4,98% χθές η Σοφοκλέους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τραγική ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων. Η πραγματικότητα είναι σκληρή για τους σεισμόπληκτους.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Γλυκό άλμα. Σοφοκλέους: το ντέρμπι συνεχίζεται. Χλομός ο τζίρος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σήμανε συναγερμός. Σε επιφυλακή δημόσιος - ιδιωτικός τομέας μέχρι το Μάρτιο για τον ιό του 2000.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απλήρωτοι στις γιορτές. 16 δις έχουν να παίρνουν οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Βρόμικα κυκλώματα. Επικίνδυνοι έγιναν οι χώροι με δραχμοβόρα βιντεο-παιχνίδια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σε "κατάψυξη" αποπροσανατολισμού μπαίνει η Ελλάδα στο 2000. Η πλύση εγκεφάλου για Λεσπέρογλου εξόργισε όλους.

    [02] Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί απο χθές τόσο στις τάξεις των επενδυτών της Σοφοκλέους όσο και στα οικονομικά στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία παρακολούθησαν με μεγάλη ανακούφιση την άνοδο του γενικού δείκτη κατά 4,98%. Παρά το γεγονός οτι όλες οι πλευρές έδειχναν να ευελπιστούν οτι "τα χειρότερα έχουν περάσει" απέφευγαν ωστόσο να προβούν σε εκτιμήσεις για την πορεία των τιμών του Χρηματιστηρίου μέσα στις προσεχείς ημέρες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει μεταξύ άλλων στο σχόλιό του οτι "στο παραπέντε αποφεύχθηκε "κράχ" στη Σοφοκλέους, η οποία δοκιμάστηκε άγρια απο ερασιτεχνικούς κυβερνητικούς χειρισμούς και αψυχολόγητες παρεμβάσεις. Μπροστά στον κίνδυνο να κατρακυλήσει το ΧΑΑ σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, άρχισαν απεγνωσμένες προσπάθειες στήριξης. Ευτυχώς, οι προσπάθειες αυτές φάνηκε να αποδίδουν και αποφύγαμε τα χειρότερα, όπως έδειξη η χθεσινή ανοδική κίνηση στη Σοφοκλέους".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υπογραμμίζει οτι "η γενική εκτίμηση οτι για να διεξαχθούν εκλογές θα πρέπει το κλίμα στο Χρηματιστήριο να είναι θετικό οδηγεί σε κινήσεις και δηλώσεις στήριξης. Ακόμη και στη Νέα Δημοκρατία εμφανίζονται να πιστεύουν οτι ενδεχόμενη κατάρρευση του Χρηματιστηρίου θα βλάψει όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά τη γερμανική τράπεζα Μπέρενμπεργκ ο δείκτης θα φθάσεις τις 7.500 μονάδες μέσα στο 2000".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ επισημαίνει οτι "χωρίς να έχει εκλείψει οριστικά ο κίνδυνος να παραταθεί η νευρικότητα, πολλοί αναλυτές εκτιμούν οτι η χρηματιστηριακή αγορά εισέρχεται σε πορεία ανόδου, δεδομένου μάλιστα οτι υπάρχει και η σχεδόν βάσιμη προσδοκία των αλμάτων του Γενικού Δείκτη με την έναρξη της νέας χρονιάς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ωστόσο οτι "ήδη απο χθές το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμξα με τη συμβολή (και) των δελτίων ειδήσεων των "μεγάλων " ΜΜΕ "κάποιοι" φρόντισαν να κατατρομοκρατήσουν τον κόσμο επισείοντας το κατ'ουσίαν ανύπαρκτο για το οικονομικό οικοδόμημα της Χώρας, φάσμα του ιού του 2000".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σε σχόλιό του υπογραμμίζει οτι "την "πανστρατιά", την οποία δεν πέτυχε-τουλάχιστον για την ώρα- ο κ. Καραμανλής στο πολιτικό και παραταξιακό πεδίο, φαίνεται οτι την επιτυγχάνει η κυβέρνηση στο πεδίο της χρηματιστηριακής αγοράς: υπουργοί, υφυπουργοί, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χρηματιστηριακές αρχές, τραπεζίτες, χρηματιστές, διοικητές εισηγμένων δημοσίων επιχειρήσεων, αρκετές εισηγμένες επιχειρήσεις και μεγαλομέτοχοι, όλοι συστρατεύθηκαν, προκειμένου να ανακάμψουν οι Δείκτες στη Σοφοκλέους".

    Η ΝΙΚΗ θεωρεί οτι "κρίσιμες θα αποδειχθούν σε κάθε περίπτωση οι τρείς συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους, οι οποίες θα καταδείξουν εάν βρισκόμαστε όντως προ των πυλών μιας νέας ουσιαστικής ανάκαμψης ή εάν πρόκειται για παροδικό ανοδικό ξέσπασμα, ως απόρροια και της παρέμβασης ισχυρών κρατικών χαρτοφυλακίων, τα οποία αποδεδειμένα στήριξαν την αγορά, κατόπιν κυβερνητικής εντολής αφού το ζήτημα των εκατοντάδων χιλιάδων εγκλωβισμένων μικροεπενδυτών έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι "πολλές αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να κρατηθεί στις 5.000 μονάδες έως το τέλος του χρόνου. Επίμονες φήμες οτι προπηλακίστηκαν επιχειρηματίες απο μικροεπενδυτές. Αγωνία για τις περιφερειακές, αισιοδοξία για τα βαριά χαρτιά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει αντίθετα οτι "στις 8.000 μονάδες θα έχει φτάσει ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ, παραμονές των εκλογών, οι οποίες, όλα δείχνουν πώς θα πραγματοποιηθούν γύρω στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου του 2000. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει οριστικά να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και για το λόγο αυτό θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στο Χρηματιστήριο, αναδεικνύοντας το ρόλο του ως ΚΑΘΡΕΦΤΗ της εντυπωσιακής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει οτι "σαν τους Αγγλους τζέντλεμεν φέρθηκαν χθές οι θεσμικοί, συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους (το Χρηματιστήριο άρχισε την κούρσα του πέρυσι ακριβώς την ίδαι μέρα). Αγόρασαν μαζικά όλα τα "χαρτιά" και ανέβασαν το δείκτη κατά σχεδόν 5% με συνολικό τζίρο 410 δις. Ανοδος και στην παράλληλη αγορά 7,33 %. Η παρέμβαση, που χθές ήταν πιο δυναμική απο ποτέ. Για τη συνέχεια, όλοι συνιστούν προσεκτικά βήματα, ανάμεσά τους και ο Γιάννος Παπαντωνίου που προβλέπει, πάντως, μεσοπρόθεσμη άνοδο".

    [03] Εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "απο τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς και τη λαμπρή τελετή που διοργανώνεται στη "σκιά" της Ακρόπολης για την υποδοχή της νέας χιλιετίας αναμένεται να ξεκινήσει και η προεκλογική περίοδος".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "με γνώμονα το γεγονός οτι οι εκλογές πρέπει να γίνουν, όταν κριθεί οτι έχει εξασφαλιστεί η πρώτη θέση, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, θα "οργώσουν" το επόμενο διάστημα τη χώρα, με στόχο την κεφαλαιοποίηση του κυβερνητικού έργου. Στο κυβερνητικό "στρατόπεδο" παρά το γεγονός, οτι έγινε προσπάθεια να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, αλλά με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την εκλογή Προέδρου, δεν υπήρξε δυσαρέσκεια για την επιστροφή σε αυτό της "μπάλας" της ευθύνης, για την προσφυγή στις κάλπες".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "υπο το βάρος των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν συντόμως, εν όψει της βέβαιης επανεκλογής του κ. Στεφανόπουλου, η κυβέρνηση διανύει περίοδο προβληματισμού και διευρενά όλες τις πιθανότητες προσφυγής στις κάλπες: αμέσως μετά την εκλογή του κ. Στεφανόπουλου (το νωρίτερο πριν απο τις 15 Μαρτίου ) ή αμέσως μετά την καταρχήν θετική απάντηση στην αίτηση ένταξης της χώρας στην ΟΕΝ (περίπου πριν απο το Πάσχα ή και αργότερα στις αρχές Μαίου). Η ημερομηνία των εκλογών δημιουργεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση"

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται οτι "μέσα σε πέντε κρίσιμα λεπτά ο κ. Σημίτης απεμπόλησε την μεγαλύτερη ευκαιρία που του παρουσιάσθηκε μέχρι σήμερα για να εξασφαλίση και δεύτερη κυβερνητική θητεία. Ηταν η στιγμή που ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως τον προεκάλεσε "να προχωρήσουμε σε εκλογές, απεμπλέκοντάς τες απο την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας" και κατέληξε λέγοντας "Πάμε σε εκλογές, αφού πρώτα θα έχουμε εκλέξει απο κοινού πρόεδρο Δημοκρατίας" Ηταν η στιγμή που ο κ. Καραμανλής έθεσε τις πρόωρες εκλογές ως όρο στην επανεκλογή Στεφανόπουλου. Αλλά ο πρωθυπουργός αιφνιδιάσθηκε. Και έχασε την ευκαιρία".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμός είναι το νέο δίλημμα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ενώ το κυβερνών κόμμα έχει παραγγείλει νέα δημοσκόπηση, η οποία βρίσκεται εν εξελίξει. Η δημοσκόπηση έχει παραγγελθεί αμέσως μετά την οπισθοχώρηση Καραμανλή στην επανεκλογή Στεφανόπουλου και έχει ήδη διενεργηθεί ένα μέρος της, ενώ θα ολοκληρωθεί το νέος έτος μετά τις γιορτές".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει οτι "καταδικασμένος να παίξει το χαρτί της διεύρυνσης ως το τέλος-κι ας το έκαψαν Σουφλιάς και Αβραμόπουλος- είναι ο Κώστας Καραμανλής. Και τούτο γιατί, όπως εκτιμούσαν χθές στενοί συνεργάτες του, δεν έχει περιθώρια για άλλες αναδιπλώσεις, αφού τυχόν υπαναχώρηση στο θέμα αυτό θα έδινε την εικόνα ενός πλήρως απομονωμένου πολιτικά αρχηγού".

    [04] Ελλάδα - Αλβανία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "τον συνολικό "ενεργειακό εκσυγχρονισμό" της Αλβανίας στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, των πετρελαιοειδών και του φυσικού αερίου ανέλαβε δι ατων αρμοδίων φορέων η Ελλάδα κατά την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στη χώρα μας".

    [05] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "η οργάνωση των τουρκικών κρατικών υπηρεσιών, και κυρίως του υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να μπορέσει η Αγκυρα να ανταποκριθεί στις πολλές και πολύπλοκες απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ είνα ιθέμα που έχει ενταχθεί στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν οι κκ Γ. Παπανδρέου και Ι. Τζέμ στην Αγκυρα το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου".

    [06] Περιβάλλον

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "η φύση εκδικείται. Η παγκόσμια αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα και των υπολοίπων αερίων του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος, η αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας και οι αλλαγές στη σύσταση της ατμόσφαιρας, έχουν σαν συνέπεια τη συχνότερη εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, όπως αυτές που πλήττουν την Ευρώπη. Την πενταετία 1979-1983, οι αντίστοιχης έντασης φυσικές καταστροφές δεν ήταν περισσότερες απο 20 σε ολόκληρο τον κόσμο. Την περασμένη πενταετία ξεπέρασν τις 45".

    [07] Εξοπλισμοί

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα το πρώτο ιπτάμενο ραντάρ της σουηδικής εταιρίας ERICSSON, το οποίο παραχωρεί στη χώρα μας η Σουηδική Πολεμική Αεροπορία για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της μέχρι την άφιξη του πρώτου απο τα τέσσερα καινούργια αεροσκάφη - ραντάρ πουέχουν παραγγείλει οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, το 2003, τα οποία θα κοστίσουν 173 δις δραχμές. Παραλλήλως προχωρεί η ολοκλήρωση και των άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, που περιλαμβάνουν, εκτός της συμμετοχής στο πρόγραμμα του νέου μαχητικού αεροσκάφους Typhoon Eurofighter, της ανανέωσης του στόλου των MIRAGE με τα νέα MIRAGE 2000-5 και της απόκτησης των νέων F-16 Block 50 (+) και πλήθος άλλων συστημάτων και μέσων".

    [08] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ με τίτλο "Ξόφλησε για την Τουρκία ο Ντενκτάς" γράφει οτι"σίγουρα δεν είναι η ανάπαυση -κατά τον τουρκοκυπριακό τύπο- ο πραγματικός λόγος της μετάβασης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικων Ισμαήλ Τζέμ στα κατεχόμενα. Οι φήμες που θέλουν μερίδα της τουρκικής ηγεσίας να είναι δυσαρεστημένη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, για τη στάση που τήρησε στις αποφάσεις του Ελσίνκι, οργιάζουν στην κατεχόμενη Κύπρο και αποτυπώνονται στα δημοσιεύματα των χθεσινών εφημερίδων του ψευδοκράτους".

    [09] Σεισμόπληκτοι

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "έξι δράσεις για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν στους πληγέντες απο τον σεισμό δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, συνολικού κόστους 7,3 δις δρχ. Σχετική απόφαση υπέγραψε χθές ο υφυπουργός Χρήστος Πρωτόπαπας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση, αλλά και ο φιλικός προς αυτήν Τύπος να αποδείξουν οτι το μεγάλο έργο της αποκατάστασης των σεισμοπαθών προχωρεί και ολοκληρώνεται με επιτυχία, η σκληρή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική".

    (Γ. Π.)

    [10] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η άνοδος κατά 4,98% του δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι εκτιμήσεις για νέα άνοδο του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αλμα επί κοντώ!.. Μετά τις συνεχείς καταδύσεις ο γενικός δείκτης εκτινάχθηκε χθες κατά 4,98% στις 5.048,95 μονάδες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη αναστροφή - Σήμα το 4.98%".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Σωτήρια παρέμβαση - Σοφοκλέους: Το σύνθημα έδωσε ο Πέτρος Λάμπρου με ΚΑΕ, ΕΒΖ και Αγροτική Ασφαλιστική".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανάκαμψη στο ΧΑΑ με συμβόλαια επαναγοράς - Αισιοδοξία για την ομαλοποίηση της αγοράς".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ με 201 "κλειδωμένα" χαρτιά - Αποδίδει καρπούς η παρέμβαση".

    [11] Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Η παρέμβαση που όλοι ανέμεναν από την προηγούμενη εβδομάδα χθες πήρε σάρκα και οστά, στηρίζοντας την αγορά και ανατρέποντας πλήρως το κλίμα του Χρηματιστηρίου. Τα μεγάλα πακέτα-σύμφωνα επαναγοράς-που πραγματοποιήθηκαν σε Εθνική Τράπεζα, Αγροτική Ασφαλιστική, ΚΑΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, βοήθησαν και με το παραπάνω τη χρηματιστηριακή αγορά. Ο γενικός δείκτης κέρδισε ποσοστό 4,98% κλείνοντας στις 5.040,95 μονάδες".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 28 December 1999 - 10:13:04 UTC