Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-11-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/11/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Επίσκεψη Κλίντον
  • [3] Καταστροφές
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Χρηματιστήριο - Νέες ρυθμίσεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η επικείμενη επίσκεψη Κλίντον, η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι πλημμύρες είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): (φωτογραφία Κλίντον). Και με καταδικάσανε;

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πόλεμος δεσποτάδων για τα φουστάνια. Ο Αγιος Κορίνθου και η... Λούλα άναψαν φωτιές στην Ιερά Σύνοδο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ερχεται ο Κλίντον να ζητήσει το Αιγαίο.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Χρηματιστήριο για μεγάλους. Η αγορά είχε προεξοφλήσει τα μέτρα, που δεν αναστρέφουν το κλίμα κερδοσκοπίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Προβάδισμα με διαφορά η ΝΔ. MRB 4%-ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ 2,5%.

    Η ΑΥΓΗ: Οκέι παρά τους "λεκέδες". Και δεύτερο τρομο-δημοσίευμα απο την "Ουάσιγκτον Πόστ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στεγαστικά δάνεια με 4,5% χορηγεί το Ταμιευτήριο με απόφαση Μαντέλη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ερχεται - δεν έρχεται ο πρόεδρος Κλίντον στην Αθήνα. Διπλωματικές συζητήσεις και έντονο παρασκήνιο ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τρίζει τα δόντια. Με αλαζονικό ύφος ο "πλανητάρχης" λίγο πριν απο την άφιξή του.

    ΕΘΝΟΣ: Δεν με ενοχλούν οι διαδηλώσεις. Απτόητος ο πλανητάρχης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κλίντον: Είμαι πλανητάρχης και το κέφι μου θα κάνω

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα νάρκη απο τους Αμερικανούς. Λάδι στη φωτιά ρίχνει και πάλι η εφημερίδα "Ουάσιγκτον Πόστ" με νέες κατηγορίες κατά της χώρας μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φιάσκο η επίσκεψη Κλίντον. Θα περάσει τράνζιτ μετά την περιοδεία σε Τουρκία - Βουλγαρία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πεντάωρο με ρίσκο (σύν-πλήν) 12%. Σοφοκλέους: Τι σημαίνουν οι αλλαγές στα "λίμιτ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Νευρική κρίση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Απίστευτα λάθη Αθήνας - Ουάσιγκτον οδηγούν σε φιάσκο την επίσκεψη Κλίντον.

    ΕΣΤΙΑ: Η σιωπή του πρωθυπουργού. Παρακολουθεί άβουλος τα γεγονότα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Περιπετειώδης η επίσκεψη. Ο Κλίντον θα έλθει τελικώς, παραμένει όμως υπο διαπραγμάτευση το πότε, το πώς και για πόσο..

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Μαστίγιο και καρότο" απο τις ΗΠΑ. Νέο εμπρηστικό δημοσίευμα της "Ουάσιγκτον Πόστ" για Ελλάδα - τρομοκρατία.

    ΤΑ ΝΕΑ: 20 ώρες παζάρι για την επίσκεψη Κλίντον. Συζήτηση και για την αναβολή.

    ΝΙΚΗ: Επιδείνωση στις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ. Σε μπούμερανγκ εξελίσσεται η επίσκεψη Κλίντον.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προκαλούν οι ΗΠΑτον ειρηνόφιλο ελληνικό λαό.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τελεσίγραφο ΗΠΑ. Σκληραίνει η στάση της Ουάσιγκτον όσο πλησιάζει η ημερομηνία της άφιξης Κλίντον.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ωμός εκβιασμός Κλίντον. Βομβαρδίζουν την Ελλάδα με κατάπτυστα δημοσιεύματα της Ουάσιγκτον Πόστ.

    [2] Επίσκεψη Κλίντον

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "ένα πολύωρο παζάρι μεταξύ Αθήνας - Παρισιού και Ουάσιγκτον, με αντικείμενο τους όρους πραγματοποίησης της επίσκεψης Κλίντον, έσωσε το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου. Ο ίδιος ο κ. Κλίντον δήλωσε οτι "αναμένει" τις διαδηλώσεις και πως δεν ανησυχεί για θέματα ασφαλείας. Και ο εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε οτι "θα πάει στην Ελλάδα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "περιπετειώδης, πέραν πάσης προβλέψεως, αποδεικνύεται η επίσκεψη του προέδρου Κλίντον στην Ελλάδα. Υστερα απο μαραθώνιες διαβουλεύσεις, σε ανώτατο επίπεδο, της ελληνικής κυβέρνησης με την αμερικανική, ένα είναι βέβαιο: ο πρόεδρος Μπίλ Κλίντον θα έλθει μεν στην Αθήνα, αλλά παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα ο ακριβής χρόνος και η διάρκεια της επίσκεψης. "

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "επανήλθε χθές η αμερικανική εφημερίδα "Ουάσιγκτον Πόστ" στο ζήτημα των σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος στην Ελλάδα με την τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη". Την ίδια ώρα αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε στην Ελλάδα η προειδοποίηση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τις επισκέψεις Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας, λόγω των διαδηλώσεων εναντίον της επίσκεψης Κλίντον και των επιθέσεων εναντίον στόχων αμερικανικών συμφερόντων, που αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει οτι "υπεράνω (!) του... αναγκαίου κακού, δηλαδή των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των... εγχωρίων ιθαγενών, εμφανίζεται ο πολύς Πλανητάρχης, ο οποίος με χθεσινές του δηλώσεις, δείχνει οτι, αφού προηγήθηκαν ορισμένοι υπολογισμοί για τα "υπερ και τα κατά" της εν Αθήναις επισκέψεώς του, το αποφάσισε: "αδιαφορώντας" για το "go home" που του απευθύνει ένας λαός περίπου... "αναρχοκομμουνιστών" (κατά την δήλωσή του, πάντοτε!), θα έλθει στην Ελληνική πρωτεύουσα καθ'οσον: προέχει η διευθέτηση των γεωστρατηγικών ζωνών της περιοχής και η απαρχή της, δια του πλέον αθεμίτου τρόπου, "διευθετήσεως" των Ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού, καθώς η Ευρωαναβάθμιση της Αγκυρας με τη συναίνεση των... αρχηγών των ιθαγενών, δηλαδή της Κυβερνήσεώς μας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο βασικό του σχόλιο επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "δεν θ'αναμέναμε, ασφαλώς, ικανοποιημένοι να είναι ή αδιάφορα ν'αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί τις αντιδράσεις που η επικείμενη άφιξη του προέδρου Κλίντον στη χώρα μας έχουν προκαλέσει, και τις κινητοποιήσεις που ήδη έχουν προγραμματιστεί, αφού κάθε άλλο παρά ευχάριστο θα είναι το κλίμα που θ'αντιμετωπίσει ο "πλανητάρχης" στο διάστημα της διήμερης ουσιαστικά παραμονής του στην Αθήνα. ".

    Κατα τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "συνεχίζουν να προκαλούν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του ελληνικού λαού, με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη χώρα μας. Χτές η "Ουάσιγκτον Ποστ" επανήλθε με νέο προβοκατόρικο δημοσίευμα, το οποίο ευθέως στρέφεται κατά του λαϊκού κινήματος και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει πως "επιστροφή στην αμερικανική κινδυνολογία και "ο ελληνικός τρόμος" που προβάλλει η "Ουάσινγκτον Πόστ" ζητώντας μάλιστα την επιβολή κυρώσεων απο το Κογκρέσο στην Ελλάδα, αν η χώρα μας δεν επιδείξει αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δένεται αρμονικά με την ταξιδιωτική οδηγία -"δημόσια ανακοίνωση" χαρακτηρίστηκε απο το Στειτ Ντιπάρτμεντ- αλλά και με τις άγονες πιέσεις Μπέρνς για απαγόρευση των διαδηλώσεων.

    [3] Καταστροφές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "ωρες αγωνίας συνεχίζουν να περνούν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου, οι οποίοι είδαν την περιουσία τους να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά απο τις έντονες βροχοπτώσεις. Η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Αρκαδία και η Κορινθία δοκιμάστηκαν και χθές, οταν για ακόμη μια φορά άνοιξαν οι ουρανοί. Την ίδια ώρα, στην Πιερία τρία χωριά εκκενώθηκαν, άλλα δύο αποκλεισθηκαν, ενώ δύσκολες ώρες πέρασε και ο νομός Μαγνησίας.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει οτι "η μισή Ελλάδα έρμαιο των ισχυρών βροχοπτώσεων, αλλ_αη κυβέρνηση Σημίτη έχει το βλέμμα στραμμένο στην άφιξη του Πλανητάρχη. Λακωνία, Κόρινθος, Μεσσηνία και Μαγνησία χτύπησε η θεομηνία. Ανυπολόγιστες είναι οι ζηνμιές. Ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στα λασπόνερα, σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν, γέφυρες κατέρρευσαν ενώ οι επικίνδυνες κατολισθήσεις που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, φαίνεται να μη συγκινούν την Πολιτεία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει οτι "έπρεπε να έρθουν οι πρώτες πλημμύρες και να γίνουν, για μια ακόμα φορά, τεράστιες καταστροφές εξαιτίας των μπαζωμένων ρεμάτων, προτού αποφασίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ να προωθήσει προς τη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζεται η προστασία των ρεμάτων και των παρεμάτιων περιοχών και βρίσκονται εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως".

    Σύμφωνα με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ, "Ελ(ε)ος! η κραυγή των ανθρώπων της Λασπωμένης Πολιτείας δεν έφτασε στα ώτα των -ούτως ή άλλως- μη ακουόντων της κυβέρνησης. Πρόκειται για τους ίδιους που εδωσαν εντολή να ασφαλτοστρωθεί σε μια νύχτα η Συγγρού, αλλά αδιαφορούν για το εάν οι μισοί Ελληνες ετοιμάζονται να δού τη χώρα στη ζώνη του ευρώ, μετ α πόδια τους βουτηγμένα στη λάσπη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "το φονικό μπουρίνι που πλήττει, σχεδόν όλη την Ελλάδα απο την περασμένη Δευτέρα δεν λέει να κοπάσει. Οι ουρανοί άνοιξαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα χθές και μαζί και ο "ασκός του Αιόλου" με τα χιλιάδες παράπονα και τις καταγγελίες απο ανθρώπους που βλέπουν αν χάνουν τα υπάρχοντά τους, απο την οργή της φύσης αλλά και απο την παντελή έλλειψη οργάνωσης απο την πλευρά του κράτους".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται οτι "με το φόβο μιας νέας νεροποντής, οι κκάτοικοι πολών περιοχών της Αττικής της Πελοποννήσου, της ΜΑγνησίας και της Πιερίας μετρούν τις πληγές και προσπαθούν να περισώσουν οτι μπορούν απο τις καταστροφικές πλημμύρες".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει οτι "ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που έχει προκαλέσει η πρωτοφανής θεομηνία που απο τις αρχές της εβδομάδας έπληξε κυρίως τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Αττική και στοίχισε τη ζωή σε τρείς ανθρώπους. Κοντά σ' αυτήν "βροχή" είναι και οι καταγγελίες γαι μπαζωμένα ρέματα, κακοτεχνίες και παραλείψεις που μετέτρεψαν τεράστιες εκτάσεις σε λίμνες, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη ζωή πολλών κατοίκων στις πληγείσες περιοχές".

    [4] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει οτι "οι τράπεζες και αρκετές μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν χθές την κόυρσα που είχαν ξεκινήσει στην αρχή της εβδομάδος με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης που ξεκίνησε με έντονες ανοδικε_ς διαθέσεις να κλείσει τελικά κάτω απο την τιμή της Δευτέρας. Το αρνητικό κλίμα στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης τροφοδοτήθηκε απο τη διάχυση πληροφόρησης μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων που αναφεόταν σε δηλώσεις του υπουργού ΕΘνικής Οικονομίας για τη διατήρηση της προκαθορισμένης κεντρικής ισοτιμίας της δραχμής με το ευρώ σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί ισχυρότερης ιστοιμίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "αυξημένες προσδοκίες, κέρδη, αλλά αυξημένο δραματικά και το ρίσκο - για τους μικροεπενδυτές, κυρίως - με τα νέα μέτρα για τη Σοφοκλέους. Το σύν πλήν 12% δεν εξαλείφει τα φαινόμενα με τις "φούσκες", τον "αέρα" και τη χειραγώγηση των μετοχών. Αντίθετα η πεντάωρη συνεδρίαση απο τον Ιανούάριο εκτιμάται οτι θα εξασφαλίσει σχετική ηρεμία στην αγορά".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει οτι "ως το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση της Σοφοκλέους εκλαμβάνουν οι παράγοντες της αγοράς τα μέτρα Παπαντωνίου. Πολλοί, ωστόσο, ζητούν διεύρευνση των μέτρων, ενώ - όπως δήλωσε στην "Ε" ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ Π., Βοϊλής - η συνεδρίαση πρέπει να παραταθεί έως τις 18.00, ενώ η διεύρυνση του ορίου διακύμανσης πρέπει να επαναλαμβάνεται εως την εκτόνωση των πιέσεων".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τονίζει οτι "τα προαναγγελθέντα μέτρα για την τόνωση του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε χθές ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου μεταθέτοντας όμως την εφαρμογή τους για την 1η Ιανουαρίου του 2000. Οι δηλώσεις έγιναν δεκές με ανακούφιση απο την αγορά, η οποία τις είχε προεξλοφλήσει αλλά πολλοί αναλυτές εκφράζουν επιφυλάξεις τόσο για τα διαδικαστικά προβλήματα που θα προκύψουν όσο και για τη μακροπρόθεσμη επιρροή τους στη λειτουργία του ελληνικού Χρηματιστηρίου".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "σε ρευστοποίηση κερδών αποδίδεται η χθεσινή υπχώρηση του γενικού δείκτη κατά 0.44% σε μια συνεδρίαση όπου κυριάρχησαν για πολλοστή φορά οι πιέσεις στις τράπεζες και τα blue chips ενώ ευνοήθηκαν οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται οτι "καθοριστικά ως προς την κατεύθυνση της ομαλοποίησεως της εγχωρίου χρηματιστηριακής αγοράς θεωρούνται απο την πλειονότητα των χρηματιστών τα δύο μέτρα για την χρηματιστηριακή αγορά που εξήγγειλε χθές ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαντωνίου".

    Κατά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "διπλή όψη παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στη χθεσινή της συνεδρίαση, στη διάρκειας της οποίας δοκιμάστηκε - ανεπιτυχώς όωμς - να "κατοχυρωθεί" το επίπεδο των 5.800 μονάδων. Απο τη μια πλευρά βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και ορισμένα άλλα "βαριά" χαρτιά εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης που δεν μπόρεσαν να κεντρίσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον κι έτσι υποχώρησαν σε χαμηλότερες τιμές. Απο την άλλη πλευρά όωμς υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον για μια σειρά μετοχών μιρκής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που αποκόμισαν αξιόλογα κέρδη".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι αλλαγές στην λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι πιέσεις που δέχθηκε η χρηματαγορά - κεφαλαιαγορά, η μεγάλη άνοδος του όγκου συναλλαγών στην αγορά Παραγώγων και οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από τις εισηγμένες εταιρίες είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Xρηματιστήριο: Τράπεζες και ρευστοποίηση έφεραν πτώση. ``

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ανοδο των μετοχών προβλέπει ο Γ. Παπαντωνίου. ``

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Η δραχμή "φρένο" στα blue chips``.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Mε διευρυμένα όρια το millenium του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. ``

    ΧΡΗΜΑΤΙΤΗΡΙΟ: ``Με αφορμή δηλώσεις Παπαντωνίου για δραχμή αναστροφή τάσεων σε χρημαγορά - Σοφοκλέους. ``

    [6] Χρηματιστήριο - Νέες ρυθμίσεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: ``Αλλάζει από τις πρώτες ημέρες του 2000 ριζικά η λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου διευρύνεται το όριο διακύμανσης των τιμών των μετοχών και επεκτείνεται ο χρόνος της συνεδρίασης. Το όριο διακύμανσης των τιμών των μετοχών, τόσο το ανώτατο όσο και το κατώτερο, από 8% γίνεται 8% συν 4%, δηλαδή συνολικά 12%. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 10 November 1999 - 9:04:06 UTC