Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 22 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-11-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/11/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Επίσκεψη Κλίντον
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Ελληνική οικονομία
  • [5] Ελληνοτουρκικά
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Εισηγμένες εταιρίες - Αντληση κεφαλαίων από ΧΑΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα, η πορεία του χρηματιστηρίου, η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Θρίλερ στον Πατραϊκό. 306 επιβάτες στη θάλασσα. Ξαφνικά το "ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ" τυλίχτηκε στις φλόγες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η τραγωδία του "Λυμπέριος". Τους έπνιξε ο πλοιοκτήτης. Η Δικαιοσύνη βρήκε την "άκρη" και άσκησε διώξεις.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Το πακέτο Κλίντον. Ολόκληρο το περιεχόμενο της ατζέντας.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: "Βαλκάνιο" το χρηματιστήριο. Φαινόμενα αυτισμού και κερδοσκοπίας στη Σοφοκλέους που αγνοεί τις διεθνείς εξελίξεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εισαγγελέας ρίχνει φώς στις μίζες. Οι αποκαλύψεις της "Α" προκαλούν παρέμβαση του Αρειου Πάγου.

    Η ΑΥΓΗ: Πρωτοβουλία του ΣΥΝ για την απλή αναλογική. Επιστολή Ν. Κωνσταντόπουλου σε Α. Παπαρήγα και Δ. Τσοβόλα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σαμποτάζ στη Ναυτιλία και τον τουρισμό. Ντόπιοι ή ξένοι έβαλαν τις βόμβες στο "Superfast 3".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το κόμμα της Σοφοκλέους λυδία λίθος των εξελίξεων. Ανοδος τιμών χθές παρά τις απόπειρες πολιτικής οξύτητας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κόλαση στο σούπερ φάστ. Εκρήξεις και φωτιά στο οχηματαγωγό κοντά στο Μεσολόγγι.

    ΕΘΝΟΣ: Ζωντανοί απο την κόλαση. Πώς σώθηκαν οι 406 απο το φλεγόμενο "SUPERFAST".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγριο... χούφτωμα η ελληνοτουρκική προσέγγιση. Χθές, ο Ετσεβίτ μας... κατήργησε απο εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χορεύουν στους ρυθμούς του Ετσεβίτ. Νέο ηχηρό ράπισμα στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης απο τον πρωθυπουργό του "Αττίλα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απόσυρση μέχρι την άνοιξη. ΙΧ. Το ΥΠΕΧΩΔΕ εισηγείται την άμεση εφαρμογή του μέτρου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αυτιά CIA και σε τηλέφωνα. Απο αύριο τα δρακόντεια μέτρα για Κλίντον.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Δυναμικές ανατροπές ξεκινούν στις τράπεζες. Ανοίγει ο δρόμος για νέες μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές.

    ΕΣΤΙΑ: Το άρθρο 90 ορίζει τον νικητή. Η κρίσιμη διάταξις του εκλογικού νόμου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στόχος η συντεχνία υπηρεσιών. Ο πληθωρισμός απαιτεί κατάργηση κλειστών επαγγελμάτων και μονοπωλίων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καταγγελίες του "αέρα". Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση απο τον εισαγγελέα ΑΠ για "μίζες" στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πόλεμο λάσπης καταγγέλλουν... και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και με εισαγγελέα απαντά η κυβέρνηση.

    ΝΙΚΗ: Πρόσκαιρη η άνοδος του πληθωρισμού. Οφείλεται κυρίως στα οπωροκηπευτικά και στα καύσιμα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκός συναγερμός κατά της ιμπεριαλιστικής πρόκλησης. Ολη η Ελλάδα στο πόδι για την "υποδοχή" του Κλίντον.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οτι δώσαμε, δώσαμε. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρύς αποκλείει νέες φοροαπαλλαγές.

    [2] Επίσκεψη Κλίντον

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "αστακός απο αύριο και το αεροδρόμιο Ελληνικού εν όψει της άφιξης έπειτα απο δέκα μέρες του προέδρου των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον. Δημιουργείται δίκτυο παρακολούθησης τηλεφώνων, με τη βοήθεια συστημάτων που πιθανόν να χρησιμοποιηθούν και πέραν του αεροδρομίου. Αυξάνονται γεωμετρικά οι περιπολίες απο ένστολους και μη, που θα παρακολουθούν κάθε ύποπτη κίνηση. Πάντως στο πρόγραμμα του Κλίντον περιλαμβάνεται ακόμη και περίπατός του στην Πλάκα".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "σε μεγάλο πονοκέφφαλο για την κυβέρνηση εξελίσσεται η επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα. Οι κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τους Αμερικανούς αξιωματούχους, ενώ ανοιχτή παραμένει ακόμη η "ατζέντα" της επίσκεψης".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "οι λεπτομέρειες της επισκέψεως Κλίντον στην Αθήνα επρόκειτο να συζητηθούν, κατά την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κων. Σημίτη, με τον πρέσβυ των ΗΠΑ κ. Νίκολας Μπέρνς. Συμφώνως προς πληροφορίες το πρόγραμμα της επισκέψεως είανι ακόμη ανοικτό, αν και θεωρείται βέβαιον οτι εκτός των προτάσεων για το Κυπριακό, θα περιλαμβάνη και θέματα εξοπλισμών".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει οτι "σε αυταρχικά και αντιδημοκρατικά μέτρα δεν αποκλείεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, στο όνομα της διασφάλισης της ομαλής εξέλιξης της προγραμματισμένης επίσκεψης Κλίντον στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύονται στον Τύπο απο αστυνομικούς κύκλους, ενδέχεται να ζητηθεί απο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να απαγορευτούν μερικώς οι πορείς και οι συγκεντρώσεις κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος ή κοντά στο χώρο των προγραμματισμένων επισκέψεών του".

    [3] Χρηματιστήριο

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "άργησε να το συνειδητοποιήσει, αλλά τελικώς το κατάλαβε η κυβέρνηση. Η άκομψη προσπάθειά της για τη βίαιη χειραγώγηση του Χρηματιστηρίου είχε απροσδόκητα αποτελέσματα που αποδεικνύονται μονιμότερα των προβλεφθέντων. Παρά τη χθεσινή εντυπωσιακή ανάκαμψη του Γενικού Δείκτη, το οικονομικό επιτελείο ανησυχεί για τη "βαλκανοποίηση" της οδού Σοφοκλέους, την πορεία της οποίας δεν επηρεάζουνοι θετικές διεθνείς εξελίξεις"

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει οτι "το λεγόμενο "κόμμα της Σοφοκλέους" τείνει να αναδειχθεί σε λυδία λίθο των προεκλογικών εξελίξεων: κυβέρνηση και ΝΔ καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις τους με βάση τις προβλέψεις για το κλίμα που θα επικρατεί στο Χρηματιστήριο ως την ημέρα των εκλογών. Η ανοδική πορεία του Δείκτη θα λειτουργήσει κατ'αρχήν υπέρ της κυβερνήσεως, ενώ απο τη στασιμότητα ή την καθοδική πορεία αναμένεται να ωφεληθεί η ΝΔ".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει οτι "τα "βαριά χαρτιά" μετά απο ένα μακρύ διάστημα "ηρεμίας" άρχισαν χθές να τρέχουν και παρέσυραν στο δικό τους ρυθμό το γενικό δείκτη στη Σοφοκλέους. Ολοι οι παράγοντες της αγοράς συμφωνούν πως η τάση στο άμεσο μέλλον θα είναι ανοδική, παρατηρούν όμως μια διάχυτη επιφυλακτικότητα που αντανακλάται στην έλλειψη ρευστότητας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "τα αποθέματα ρευστότητας που διαθέτει το κοινό της Σοφοκλέους καθώς επίσης και η επενδυτική ψυχολογία, θεωρούνται δύο απο τα πιο σημαντικά "κλειδιά" για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς στις αμέσως προσεχείς ημέρες. Η χθεσινή ισχυρή ανάκαμψη των τιμών, δίνει πάντως την αίσθηση οτι και η Σοφοκλέους φέρεται διατεθειμένη να ακολουθήσει τη... γραμμή που χάραξαν τα μεγάλα ξένα χρηματιστήρια".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει οτι "μετά απο πολλές συνεδριάσεις επανειλημμένων πτώσεων ή έστω "σταθεροποιητικών τάσεων" το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών γνώρισε χθές πραγματικά εντυπωσιακή άνοδο. Κατά 3,46% ανέβηκε χθές ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη Σοφοκλέους, τερμαίζοντας τη συνεδρίαση στις 5.630,267 μονάδες, ενώ σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης το κλίμα ήταν θετικό".

    [4] Ελληνική οικονομία

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου επιβεβαίωσε χθές πως ο πληθωρισμός παρουσίασε κατά το μήνα Οκτώβριο ελαφρά αύξηση και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κινηθεί γύρω στο 2,1% με 2,2%. Η άνοδος αυτή δεν ανησυχεί, ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο την αποδίδει σε καθαρά συγκυριακούς λόγους που σχετίζονται με την πρόσκαιρη άνοδο που παρουσιάζουν οι τιμές της ντομάτας και άλλων οπωροκηπευτικών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "η ακαμψία του πληθωρισμού, που επιμένει παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε επίπεδα υψηλότερα του 2% αναδεικνύει το ευρύτερο διαρθρωτικό πρόβλημα της λειτορυγίας των αγορών και της έλλειψης ανταγωνισμού στην οικονομία. Τούτο το συμπέρασμα κυριαρχεί στις κυβερνητικές συσκέψεις των τελευταίων ημερών, καθώς διαπιστώνεται οτι σε μεγάλο τμήμα της αγοράς, και δή στον κρίσιμο τομέα των υπηρεσιών, ο ανταγωνισμός είναι ατελής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "οι πληροφορίες για προσανατολισμό της κυβέρνησης σε "σκληρότερη" ισοτιμία ένταξης της δραχμής στην ΟΝΕ συνέβαλαν, όπως φάνηκε απο τις χθεσινές εξελίξεις, στην ομαλοποίηση των συνθηκών της αγοράς συναλλάγματος. Η βελτίωση στην αγορά συναλλάγματος σημειώθηκε, παρά το γεγονός οτι ο ΥΠΕΘΟ Γ. Παπαντωνίου διέψευσε χθές το μεσημέρι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, οτι επίκειται αλλαγή της συναλλαγματικής πολιτικής της κυβέρνησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει οτι "σύγχυση και διαφωνία για την ανάγκη λήψης, ή όχι πρόσθετων μέτρων στη μάχη της μείωσης του πληθωρισμού παρουσιάστηκε χθές μεταξύ των δύο κορυφαίων αρμόδιων για το ζήτημα υπουργών".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "μονόδρομο αποτελεί για την Τράπεζα της Ελλάδος η αναπροσαρμογή της κεντρικής ισοτιμίας της δραχμής, εκτιμά ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Warburg. Στην ανάλυσή του επισημαίνει οτι ο μόνος τρόπος γιανα αντισταθμιστεί η επίπτωση της εμίωσης των επιτοκίων στις νομισματικές συνθήκες και στον πληθωρισμό είαν η επιλογή μιας "σκληρότερης" ισοτιμίας ευρώ-δραχμής κατά την είσοδο στην ΟΝΕ. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωνε οτι η συναλλαγματική πολιτική της κυβέρνησης παραμένει αμετάβλητη".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν οτι "ένταση μεταξύ των συναρμοδίων υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης προκαλεί η εξέλιξη του πληθωρισμού, απο τον οποίο εξαρτάται η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Σε χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ευ. Βενιζέλος μίλησε για καθοδική πορεία του δείκτη, σε ετήσια βάση, ενώ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γ. Παπαντωνίου προέβλεψε επιτάχυνση, αν και διαβεβαίωσε οτι "η πορεία για την ένταξη στην ΟΝΕ φαίνεται εξασφαλισμενη".

    [5] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "ενώ η προσέγγιση Αθηνών και Αγκυρας τους τελευταίους μήνες οδηγεί σε έναν ιδιότυπο αρραβώνα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ελάχιστοι, τουλάχιστον στη χώρα μας, αντιλαμβάνονται τι είδους "γάμο" επιδιώκουν οι δύο πλευρές και πρωτίστως εάν σε αυτό το "συνοικέσιο" κάποιος επιθυμεί να έχει το "πάνω χέρι".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "το διαρκές "ψαλίδισμα" των όρων που έχει θέσει η Ελλάδα προκειμένου να συναινέσει στην ευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Τουρκίας ανακλάται στο περιεχόμενο της συνεντεύξεως του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στην γερμανική εφημερίδα "ΤΑΖ", καθώς ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναφέρθηκε σε κάποιες "ομιχλώδεις" χειρονομίες καλής θελήσεως απο μέρους της Αγκυρας προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί το τουρκικό αίτημα για ένταξη στην ΕΕ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει οτι "την υποχώρηση της Ελλάδας απέναντι στην αδιάλλακτη Τουρκία προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας οτι η κυβέρνηση δεν θέτει τελεσίγραφα στην Αγκυρα, αλλά οι τυχόν κινήσεις καλής θέλησης απο την πλευρά της θα επιδρούσαν θετικά στις σχέσεις των δύο χωρών. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ επιμένει οτι υπάρχουν διαφορές στο Αιγαίο, οι οποίες πρέπει να επιλυθούν με διάλογο, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο οτι δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις όποιες διεκδικήσεις της".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "οι παλλινωδίες της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική και οι απίστευτοι ερασιτεχνισμοί της στο θέμα της τουρκικής υποψηφιότητας που την έχουν οδηγήσει στο σημείο να αναζητά εικονικά ανταλλάγματα απο τους Ευρωπαίους εταίρους αποθρασύνει πλήρως την Αγκυρα, η οποία όχι μόνο πιστοποιεί την απόλυτη αδιαλλαξία στο Κυπριακό αλλά θέτει επί τάπητος την απαράδεκτη αξίωσή της για διάλογο σχετικά με τα χωρικά ύδατα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται οτι "σε νέες προκλητικές δηλώσεις είς βάρος της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ, λίγες ημέρς πριν απο την άφιξη του προέδρου Κλίντον στην περιοχή. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι, δήλωσε οτι "η Ελλάδα έχει χάσει το δικαίωμα να είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, διότι το πραξικόπημα του 1974 προήλθε απο την Ελλάδα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει οτι "σ συνεχή "ανοίγματα" που στόχο έχουν να καταστήσουν διαλλακτικότερη την τουρκική στάση ενόψει του Ελσίνκι, προχωρεί το ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών. Ωστόσο η γείτονα συνεχίζει να κωφεύει στις όποιες εκκλήσεις, ελπίζοντας προφαφνώς οτι η Αθήνα δεν θα επιχειρήσει να προβάλλει βέετο στον χαρακτηρισμό της ως υποψήφιας, φοβούμενη τον αντίκτυπο που η επιλογή της αυτή, θα έχει για τις σχέσεις με τη Δύση, αλλά και τις ΗΠΑ".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από τις εισηγμένες εταιρίες, η άνοδος κατα 3,46% των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η κατάθεση του προϋπολογισμού του 2000 αύριο στη Βουλή και οι εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού και των επιτοκίων είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αγχωμένη" η κυβέρνηση από το φόβο του πληθωρισμού".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δυναμικό γύρισμα - Αλμα 3,46% - Σκυτάλη στις τράπεζες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "20" χαρτιά με ρίσκο για υπερκέρδη".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "30 εταιρίες ζητούν 570 δισ. το Νοέμβριο".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Εκρηκτική άνοδος με αρνητικό τζίρο".

    [7] Εισηγμένες εταιρίες - Αντληση κεφαλαίων από ΧΑΑ

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Σε επίπεδα ρεκόρ έφθασε ο αριθμός των εισηγμένων που πραγματοποιούν πρωτοφανείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον "πυρετό" στη χρηματιστηριακή αγορά. Συνολικά 570 δισ. δρχ επιδιώκουν να αντλήσουν 30 εισηγμένες μέσα στο Νοέμβριο, ενώ τον Οκτώβριο "ξεδίψασαν" από την κεφαλαιαγορά 7 εταιρίες με 169 δισ. δρχ και άλλες 8 το Σεπτέμβριο με 110 δισ. δρχ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 2 November 1999 - 19:36:00 UTC