Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-10-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/10/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Επικίνδυνες τροφές
  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [4] Χρηματιστήριο
  • [5] Φήμες για νέο σεισμό
  • [6] Δημοσκοπήσεις
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Χρηματιστήριο - Στροφή στην "περιφέρεια"

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η ανησυχία απο φήμες για νέο σεισμό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η πορεία του Χρηματιστηρίου και το νέο κρούσμα στην Ευρώπη με επικίνδυνες τροφές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι Αθηναίοι"σνομπάρουν" τον... Σεισμό, ενώ η ανησυχία απο τις "προφητείες" είναι διάχυτη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κατάσκοποι της CIA αλωνίζουν την Ελλάδα. Ξαφνική επίθεση της Ιεράς Συνόδου κατά Αμερικανικής Πρεσβείας.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τα νεύρα μας. Πανικός, φυγή και χαπάκια. Δοκιμάζονται απο κυβέρνηση, ΒΑΝ και σεισμολόγους.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Στο στόχαστρο τα δύο "κλειδιά". Αναζήτηση ευθυνών για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην κρίση της Σοφοκλέους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Απέραντο σεισμο-κομείο η Ελλάς. Κωμικοτραγικές αντιδράσεις λόγω Βαρώτσου.

    Η ΑΥΓΗ: Τσέρνομπιλ στην Ιαπωνία. Πυρηνικό ατύχημα παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 100.000 προβληματικά σπίτια. Πώς θα γίνει η εγκατάσταση των σεισμοπαθών στα λυόμενα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οργισμένα ράσα! κατά των Αμερικανών. Η Ιερά Σύνοδος καταγγέλλει κατασκόπους και... ανακαλεί.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι συμβαίνει με τον Βαρώτσο. Αμόκ φυγής απο την Αθήνα.

    ΕΘΝΟΣ: Η λίστα με τις επικίνδυνες κονσέρβες. Σάλος στην Ευρώπη-Αναμονή στην Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ολοι θυμήθηκαν τώρα τον ερευνητή Η. Τσιάπα, ενώ η "Ε. Ω" απο το 1981 δημοσιεύει τις προβλέψεις του για σεισμούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σέρνεται στην παγίδα παρά τα απανωτά χαστούκια απο την Αγκυρα και τη νέα διπλωματική ήττα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρόμος στον πλανήτη Γή. Νέο Τσέρνομπιλ σε εξέλιξη στην Ιαπωνία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στο 0,6% η διαφορά υπέρ ΝΔ. Γκάλοπ της "ΟΡΙΝΙΟΝ" για την "Ε".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τελική ευθεία για την Εμπορική. Η J. P. MORGAN ορίζεται σύμβουλος για τη στρατηγική συμμαχία.

    ΕΣΤΙΑ: Οι νέες τάσεις στο Χρηματιστήριο. Δεν αποκατεστάθη το κλίμα εμπιστοσύνης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σημαντικές αυξήσεις σε Στρατό, ΕΛ. ΑΣ. κλπ. Κατά 11-12% υψηλότεροι οι μισθοί στο προεκλογικό εξάμηνο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Καρκίνος... Βρυξελλών. Σάλος και σύγχυση στην αγορά μετά τη δημοσιοποίηση απο την Ενωση Καταναλωτών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εντυπωσιακή άνοδος Σημίτη-κυβέρνησης. Γκάλοπ της V. PRC για "ΤΑ ΝΕΑ".

    ΝΙΚΗ: Επιτέλους κ. Βαρώτσε! Αδειάζει το Λεκανοπέδιο απο την κινδυνολογία του ΒΑΝ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ενωμένοι σε μέτωπο εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, νεολαία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κονσέρβες θανάτου. Καρκινογόνες αποδείχτηκαν ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά της οξείδωσης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τον πλανήτη αγκάλιασε ο Εγκέλαδος.

    [2] Επικίνδυνες τροφές

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "σάλο έχουν προκαλέσει στην Ευρώπη οι αποκαλύψεις για τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που ανιχνεύτηκαν σε κονσέρβες, που πολλές απ'αυτές έχουν ευρεία κατανάλωση και στην Ελλάδα. Στην Αθήνα οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αναμονή, αφού οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές υπηρεσίες των Βρυξελλών δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στην αναγκαία επίσημη ενημέρωση".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "σάλος και σύγχυση έχει προκληθεί στην αγορά μετά τη δημοσιοποίηση απο την Ενωση Καταναλωτών στο Βέλγιο οτι ανιχνεύθηκαν καρκινογόνες ουσίες, επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία σε κονσέρβες στη συγκεκριμένη χώρα, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είτε αυτούσιες, είτε για να συσκευασθούν σ'αυτές ελληνικά προϊόντα".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "σάλο έχει προκαλέσει στο Βέλγιο η αποκάλυψη της Ενωσης των Καταναλωτών οτι σε πάρα πολλές κονσέρβες βρέθηκαν αντιοξειδωτικά βερνίκια που προστατεύουν το μέταλλο απο τη σκουριά, τα οποία είναι καρκινογόνα. Το πρόβλημα δεν είναι βελγικό, αλλά ουσιαστικά πανευρωπαϊκό, διότι η ίδια με το Βέλγιο έρευνα και ανάλυση έγινε και στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία με τα ίδια δυσάρεστα ευρήματα, ιδίως στις ισπανικές κονσέρβες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι "δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία απο τις χημικές ουσίες (βερνίκια) που προστατεύουν τις κονσέρβες απο την οξείδωση. Την καθησυχαστική αυτή διαβεβαίωση έδωσε χθές ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λούκ Βερόν, επικαλούμενος σχετική γνωμοδότηση που εξέδωσε η Μόνιμη Επιτροπή Τροφίμων της Κοινότητας στις 24 Μαρτίου 1999".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι "ούτε τα απανωτά χαστούκια, ούτε οι νέες διπλωματικές ήττες της κυβέρνησης πτοούν τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος επιμένει να σέρνεται στην πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που απαιτούν και υποδεικνύουν οι Αμερικανοί. Λίγες μόνο ώρες μετά τη νέα πρόκληση Ετσεβίτ, που έσβησε σχεδόν όλες τις ελπίδες για τη δρομολόγηση λύσης στο Κυπριακό, κατά περίεργο τρόπο κάνει νέα βήματα στην πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης βαδίζοντας ουσιαστικά κατ'ευθείαν στην παγίδα που στήνει η Αγκυρα για να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων την Αθήνα όσον αφορά τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "βολές εκ των έσω αρχίζει να δέχεται η πολιτική προσέγγισης με την Τουρκία που ακολουθεί η κυβέρνηση. Οι επιθέσεις αυτές, αν και υποκρύπτουν μικροπολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες δικαιολογούνται απόλυτα απο διπλωματικούς παράγοντες του ΥΠΕΞ, οι οποίοι εκτιμούν οτι η επίδειξης "καλής θέλησης" της Αθήνας έμεινε αναπάντητη απο την Αγκυρα και το "καλό κλίμα" που εμφανίστηκε μετά τους σεισμούς στις δύο χώρες, μετατρέπεται σε "παγίδα" για την ελληνική διπλωματία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "την τρίτη συνάντησή τους εντός ενός μηνός θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, ενώ στην Αθήνα ήδη διατυπώνονται οι πρώτοι προβληματισμοί για την ακολουθητέα τακτική έναντι της Τουρκίας, η οποία πλέον έχει τεθεί υπο το... πρίσμα των επικείμενων εκλογών"

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) αναφέρει οτι "την ώρα που η κυβέρνηση Σημίτη και, ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου έχουν επενδύσει "τα μάλα" για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων στη συναισθηματική προσέγγιση των δύο λαών (μετά την πρόσφατη οδυνηρή δοκιμασία που υπέστησαν απο τον Εγκέλαδο) και έχουν εγκαινιάσει τον ελληνοτουρκικό διάλογο, έστω και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, η τουρκική πλευρά συνεχίζει να επιδεικνύει όχι μόνο δύσκαμπτη αδιαλλαξία αλλά και αύξουσα προκλητική διάθεση έναντι της Ελλάδας".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει οτι "ανταλλαγή απόψεων στον απόηχο της συνάντησης Κλίντον - Ετζεβίτ θα έχουν τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας Γ. Παπανδρέου και Ι. Τζέμ. Οι κκ Παπανδρέου και Τζέμ θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του Ελληνα υπουργού ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Αν και μέχρι στιγμής το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου δεν προβλέπει ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Τζέμ, εκτιμάται οτι οι δύο υπουργοί θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία κατ'ατη διάρκεια του γεύματος για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις χωρίς τις δεσμεύσεις του πρωτοκόλλου και τις τυπικότητες των προγραμματισμένων συναντήσεων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος)επισημαίνει οτι "προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών για την πορεία όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την Κύπρο, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες επηρεάζονται απο τις εξελίξεις. Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έκανε μια δήλωση μάλλον αινιγματικού χαρακτήρα, εξερχόμενος απο το μέγαρο Μαξίμου όπου συμμετείχε στην κυβερνητική σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για την προετοιμασία των ελληνικών θέσεων στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι. Είπε λοιπόν οτι "οι θέσεις του Μπουλέντ Ετσεβίτ δεν εκπλήσσουν την κυβέρνηση, αλλά και η ίδια δεν το βάζει κάτω".

    [4] Χρηματιστήριο

    "Προ ενός ακριβώς μηνός, όταν ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους ήταν ακόμη στις 5.000 μονάδες, η "ΕΣΤΙΑ" ετόνιζε οτι οι προοπτικές του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι ευοίωνες. Και σχεδόν προεξοφλούσε την περαιτέρω άνοδό του, λόγω του επικρατούντος κλίματος ευφορίας και της υπάρξεως διαθεσίμων κεφαλαίων που -όπως ετονίζετο τότε- δεν είχαν που αλλού να τοποθετηθούν. Εκείνο το οποίο δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθή, είναι οτι ο γενικός δείκτης θα εκτινάσσετο εντός δύο εβδομάδων στις 6.335 μονάδες και οτι κατά την φρενήρη πορείς του το Χρηματιστήριο θα απορροφούσε ποσά της τάξεως πολλών τρισεκατομμυρίων δραχμών".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "διαφορετική εικόνα απο αυτή των τελευταίων ημερών έδωσε χθές η Σοφοκλέους καθώς η "περιφέρεια" ή αλλιώς οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης επανήλθαν στο προσκήνιο έπειτα απο απουσία και απώλειες περίπου δύο εβδομάδων, προσφέροντας στη χθεσινή συνεδρίαση πλούσιο μενού απο limit up. Οι μετοχές που έκλεισαν με άνοδο αποτέλεσαν τη συντριπτική πλειονότητα μεταξύ των εισηγμένων και έφθασαν τις 259, ενώ εκείνες που "έπιασαν" το ανώτατο επιτρεπτό όριο διακύμανσης ήταν 119".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "η προσπάθεια για την εξομάλυνση του Χρηματιστήριου δεν αποτελεί απλώς κυβενρητική εντολή. Συνδέεται και με την τύχη των κορυφαίων παραγόντων της χρηματαγοράς, που έγιναν τώρα στόχοι του οικονομικού επιτελείου. Η αντίδρασή τους δεν περιορίζεται στις προφανείς παρεμβάσεις για τη στήριξη του Γενικού Δείκτη. Επεκτείνεται και στην άσκηση όσης επιρροής τους έχει απομείνει για να καλλιεργηθεί εικόνα ηρεμίας".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "την πολυπόθητη ισορροπία της βρήκε χθές η Χρηματιστηριακή Αγορά μετά απο τον κλυδωνισμό των τελευταίων ημερών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 5.667,6 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,26% με την αξία των συναλλαγών να κυμαίνεται γύρω στα 350 δις δρχ δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα μεν της "τρέλας" που επεκράτησε προ δεκαπενθημέρου, αλλά πολύ υψηλότερα απο τηνπερασμένη εβδομάδα".

    [5] Φήμες για νέο σεισμό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "υστερία σε μεγάλο αριθμό κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής, προκαλούν οι αστήρικτες προβλέψεις της ομάδας ΒΑΝ, οτι επίκειται νέος μεγάλος σεισμός το σαββατοκύριακο και πολλοί άρχισαν να εγκαταλείπουν την Αθήνα τρομοκρατημένοι, ενώ η φυγή των Αθηναίων προβλέπεται οτι θα ενταθεί σήμερα και θα κορυφωθεί αύριο".

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "κυβέρνηση και επιστήνμονες σεισμολόγοι καθησυχάζουν την κοινή γνώμη, εν όψει του προσεχούς κρίσιμου σαββατοκύριακου κατά το οποίο η ομάδα ΒΑΝ έχει "προβλέψει" οτι θα γίνει νέος σεισμός! Την ίδια ωστόσο ώρα που κυβερνητικοί παράγοντες καθησυχάζουν τους πολίτες και καταδίκαζαν με πολύ γλαφυρό τρόπ οτην καταστροφολογία, οι κάτοικοι των Αθηνών ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν κατά χιλιάδες την πρωτεύουσα, αναζητώντας στην επαρχία την ασφάλεια απο τον υποτιθέμενο νέο σεισμό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "ο πανικός για το "νέο σεισμό" στέλνει τους Αθηναίους... εκδρομή και η πόλη αναμένεται να θυμηθεί το αυγουστιάτικο πρόσωπό της, αυτό το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Αλλωστε το επιτρέπει και ο καιρός! Πάντως η υπουργός Εσωτερικών κ. Βάσω Παπανδρέου διαβεβαίωσε χθές οτι έκτακτες άδειες σε δημοσίους υπαλλήλους δεν θα δοθούν, και ευχήθηκε να μην υπάρχουν περισσότερα θύματα στις εθνικές οδούς απ'οτι σε έναν τυχόν σεισμό".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "η παραπρογνωσιολογία των ημερών και οι απανωτές ανακοινώσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό μέσα στο Σαββατοκύριακο, έχουν αναστατώσει όπως φαίνεται πολύ μεγάλο μέρος των Αθηναίων, οι οποίοι αναμένεται να εγκαταλείψουν ήδη απο σήμερα την πόλη των Αθηνών, με κατεύθυνση τα κοντινά προάστια της πρωτεύουσας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "με αεροπλάνα και βαπόρια αλλά και με οποιδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο, οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα χτυπημένοι αυτή τη φορά όχι απο τη μανία του Εγκέλαδου αλλά απο αυτήν των σεισμοπροφητών. Η οποία ίσως είναι μεγαλύτερη απο την άλλη".

    [6] Δημοσκοπήσεις

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας V. PRC, που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, ικανοποιημένο απο την κυβέρνηση δήλωσε το 33,6% των ψηφοφόρων και είναι το υψηλότερο ποσοστό κυβερνητικής δημοτικότητας στη δεκαετία του '90. Επίσης, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, συγκεντρώνει την προτίμηση του 56,9 των ερωτηθέντων. Σε δημοσκόπηση της OPINION, που δημοσιεύεται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στο 0,6% είναι η διαφορά υπέρ της ΝΔ, καθώς το 30,1% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του ΠΑΣΟΚ και το 30,7 υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    (Γ. Π.)

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η στροφή των επενδυτών στις μετοχές της "περιφέρειας", η παρουσίαση του νέου εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι πιέσεις που δέχτηκε η δραχμή στην αγορά συναλλάγματος και οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από τις εισηγμένες εταιρίες είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Κερδοσκοπία μέσω φημών - Στο στόχαστρο πάλι η δραχμή. ``

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Γύρισε σελίδα - Ανακτά τον ρυθμό της η Σοφοκλέους. ``

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Σοφοκλέους: Η μεγάλη επιστροφή των "μικρών". ``

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Φθηνά χαρτιά 600 δισ. μπαίνουν στη Σοφοκλέους - 170 δισ. οι αυξήσεις κεφαλαίου τον Οκτώβριο. ``

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ``Πιέσεις στη δραχμή - Μαζικές πωλήσεις-εκροή κεφαλαίων. ``

    [8] Χρηματιστήριο - Στροφή στην "περιφέρεια"

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: ``Στροφή στην "περιφέρεια" έκανε εκ νέου χθες η Σοφοκλέους, που εμφανίστηκε μάλλον "αδιάφορη" για τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Συγκεκριμένα ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ έκλεισε χθες με κέρδη 70,76 μονάδες ή 1,26% στις 5,667,60 μονάδες. Και τούτο ένω ο δείκτης FTSE/ASE που αποτελείται από μετοχές τραπεζών και εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο της τάξης του 0,09% κλείνοντας στις 2.938,70 μονάδες. ``

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 1 October 1999 - 8:12:09 UTC