Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-07-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/07/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Παπανδρέου-Τζέμ
  • [03] Χρηματιστήριο
  • [04] ΑΣΕΠ- Προσλήψεις
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Τρομοκρατία
  • [07] Ολυμπιακή
  • [08] Θεσσαλονίκη-Εδρα ανασυγκρότησης των Βαλκανίων
  • [09] Λιθουανία - Επίσκεψη Στεφανόπουλου
  • [10] Γενικές εξετάσεις
  • [11] Επίσκεψη Πάπα
  • [12] Κυβέρνηση
  • [13] Αγορά αεροσκαφών - Υπουργείο Υγείας
  • [14] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] ΤτΕ - Εμπορικές Τράπεζες - Δάνεια

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι γενικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης Γ. Παπανδρέου - Ι. Τζέμ και οι προσλήψεις στο δημόσιο και ευρύτερο τομέα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Διακοπές στον αέρα. Τα αεροπλάνα στο έδαφος.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Διορισμοί εξπρές στην επαρχία... Για να σωθεί το ΠΑΣΟΚ. Καταργούν ΑΣΕΠ, Νόμο Πεπονή, τα πάντα!

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Χιλιάδες Οτσαλάν είς θάνατον με τη συμφωνία Γιωργάκη-Τζέμ.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Προσλήψεις μέσω κλαδικών. Η Βάσω Παπανδρέου περικόπτει αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ και τις εκχωρεί σε περιφερειάρχες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πλαστές οι τιμές μετοχών. Χρηματιστήριο: συγκλονιστικές διαπιστώσεις των εισαγγελέων.

    Η ΑΥΓΗ: Εξω απο το Λύκειο με υπογραφή Αρσένη. Εκπαιδευτικός αποκλεισμός το μάθημα της μεταρρύθμισης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μόνιμοι οι έκτακτοι των ΔΕΚΟ που συμπλήρωσαν 3 διαδοχικές 8μηνες συμβάσεις με τροπολογία στο νόμο για τις προσλήψεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η αλήθεια για τους μαθητές και τις εξετάσεις στα Λύκεια. Το υπουργείο Παιδείας αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στο έλεος των Αλβανών. Ο τρόμος πλανάται σε όλη τη χώρα.

    ΕΘΝΟΣ: Απόφαση βόμβα για τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Το Σ. Επικρατείας τα κρίνει αντισυνταγματικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα σε ανταμώσει ο Ιστορικός του Μέλλοντος. Χιλιάδες Ελληνες αποχαιρέτησαν, χθές τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αγοράζουν αεροσκάφη απο Τούρκους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύμφωνο ντροπής με την Τουρκία. Νέα Υόρκη: Διάλογος Γ. Παπανδρέου-Τζέμ για Αιγαίο, τρομοκρατία, Κύπρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δύο ώρες έσπαγαν τον πάγο. Προσέγγιση Παπανδρέου-Τζέμ. "Μπράβο" απο ΗΠΑ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Price Waterhouse: Πουλήστε τη ΔΕΗ για να "σωθούν" οι εργαζόμενοι.

    ΕΣΤΙΑ: Κυβέρνησις υπο ομηρείαν. Κίνδυνος να ενδώση στις ασφυκτικές πιέσεις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε τέλμα η μετοχοποίηση ΟΤΕ. Ανήσυχοι οι επενδυτές απο τα έως σήμερα πεπραγμένα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Οριακές αυξήσεις για το 2000. Στα επίπεδα του πληθωρισμού παρά την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αγοράζουν όπλα με δικά τους χρήματα οι αστυνομικοί. Για το Μουσείο αυτά που τους δίνει η ΕΛ. ΑΣ.

    ΝΙΚΗ: Πρόσω για προσλήψεις. Με τροπολογίες στη Βουλή της Β. Παπανδρέου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρώτα βομβαρδίζουν μετά... ανοικοδομούν. Εγκληματικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Διάλογος για 5 θέματα. Συμφώνησαν χτές Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζέμ στη Νέα Υόρκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απιαστο όνειρο η σχολική στέγη, η μεταρρύθμιση, η παιδεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στα δικαστήρια 30.000 ιδιοκτήτες. Κτηματολόγιο: έφερε στο φώς όλες τις εκκρεμείς υποθέσει ακινήτων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ξεκίνημα ζωής σήμερα για 175.000 νέους.

    [02] Παπανδρέου-Τζέμ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "ύστερα απο συνάντηση περίπου δύο ωρών οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συμφώνησαν να συστήνουν 5 επιτροπές που θα συζητήσουν για συνεργασία των δύο χωρών σε τουρισμό, περιβάλλον, λαθρομετανάστευση, ναρκωτικά, εγκληματικότητα, εμπόριο, πολιτιστικά και τρομοκρατία. Ετσι, δείχνει να σπάει ο πάγος μετά την ένταση απο τη σύλληψη Οτσαλάν. Η Ουάσιγκτον υποδέχτηκε με πολύ ευνοϊκή δήλωση την προσέγγιση των δύο υπουργών".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "διάλογος σε επίπεδο ανωτέρων αξιωματούχων των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, σε πρώτο στάδιο για "ανώδυνα" όμως θέματα αποφασίστηκε χθές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο τη συνεργασί και την κατανόηση με την ελπίδα οτι θα υπάρξει στην πορεία ταύτιση απόψεων και στα σοβαρά ζητήαμτα που απασχολούν τις δύο χώρες".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει οτι "αρχή για μια "βήμα προς βήμα" προσέγγιση με την Τουρκία θεωρείται στην Αθήνα η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Τζέμ. Κοινή εκτίμηση ωστόσο είναι ότι όλα εξαρτώνται αοπ τη στάση που θα τηρήσει η τουρκική πλευρά στο άμεσο μέλλον, οπότε θα διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις της γείτονος".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "παράθυρο για την παράκαμψη του Διθενούς Δικαστηρίου της Χάγης άνοιξε χθές μετά τη συνάντηση Παπανδρέου - Τζέμ στη Νέα Υόρκη, καθώς η συνομιλία των δύο πλευρών φαίνεται οτι καθιστά ορατό για το αμέσως προσεχές διάστημα το ενδεχόμενο υπογραφής "Ελληνοτουρκικού Συμφώνου Σταθερότητας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "ως διάσταση απόψεων ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Γιώργο Παπανδρέου ερμηνεύεται η αιφνίδια απόφαση του Κώστα Σημίτη να μετάσχει στις χτεσινοβραδινές συνομιλίες στη Νέα Υόρκη με τον Ισμαήλ Τζέμ και ο Γιάννος Κρανιδιώτης. Ασφαλείς πληροφορίες βεβαιώνουν πως η σχετική απόφαση ελήφθη μετά απο αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επαφές του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος δεν εφμανίζεται ιδιαιτέρως... ευτυχής απο τις συνεχείς πρωτοβουλίες του νέου επικεφαλής του υπουργείου των Εξωτερικών".

    Η ΑΥΓΗ ισχυρίζεται οτι "μια προσπάθεια εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων ξεκίνησε με τη συνάντηση των κκ Παπανδρέου και Τζέμ στη Ν. Υόρκη, η οποία ολοκληρώθηκε χθές τα μεσάνυχτα ( ώρα Ελλάδος). Κατά την πλέον αισιόδοξη εκδοχή, η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την απαρχή μιας διμερούς συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς που αποσκοπεί στη βελτίωση των σχέσεων εμπιστοσύνης και κατανόησης ανάμεσα στις δύο χώρες".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει οτι "η αναμενόμενη υπογραφή συμφωνίας γι την τρομοκρατία ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζέμ αναμένεται να ανοίξει το δρόμο και να καταλήξουν στην κρεμάλα χιλιάδες "Οτσαλάν". Κάθε πολιτικός πρόσφυγας που φθάνει στην Ελλάδα, διωβμένος απο το καθεστώς της Αγκυρας θα παραδίνεεται στα χέρια του "Αττίλα".

    [03] Χρηματιστήριο

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "στήσιμο των τιμών των μετοχών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κυριαρχούν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Οι λαθροχειρίες, τις οποίες διαπίστωσε ο εισαγγελέας στην οδό Σοφοκλέους έγιναν θέμα και έκαναν - μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων- το γύρο του κόσμου. Οι έρευνες, επισημαίνεται, είναι δυσχερείς, όμως "γεννούν" υποψίες οτι "πράγματι κάτι συμβαίνει". Οι καταγγελίες για μετοχές "φούσκες" έγιναν και στη Βουλή".

    [04] ΑΣΕΠ- Προσλήψεις

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "το τελευταίο καρφί στο "φέρετρο" του Νόμου Πεπονή θα βάλει η υπουργός Εσωτερικών κ. Παπανδρέου, με τροπολογία που ετοιμάζεται να καταθέσει το φθινόπωρο-οπότε αρχίζει η μακρά προεκλογική περίοδος. Το πρώτο βήμα γίνεται την προσεχή εβδομάδα και περιορίζει τον ρόλο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού στην ελεγκτική διαδικασία των προσλήψεων για το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει οτι "διορισμοί στο πί και φί με τον ενδιαφερόμενο να πιάνει δουλειά μόλις συμπληρώσει τη σχετική αίτηση, προωθεί η κυβέρνηση. Η διαδικασία αφορά ειδικά τους δήμους της επαρχίας, όπου το ΠΑΣΟΚ υπολείπεται της ΝΔ κατά τουλάχιστον 6 μονάδες και το εποχικό προσωπικό, για το οποίο καθιερώνονται λίστες προτεραιότητας".

    [05] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "έως το τέλος του χρόνου θα έχει λυθεί οριστικά το Κυπριακό, φέρεται να προβλέπει ο Κύπριος Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Αβρούπα" ο κ. Κληρίδης δηλώνει οτι "μέσα σε πέντε - έξι μήνες θα υπάρξει λύση του Κυπριακού", ενώ υποστήριξε οτι η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η "Ομάδα των Οκτώ", σε συνεννόηση με τον γγ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι το σημαντικότερο βήμα που έχει γίνει έως σήμερα για την επίλυση του προβλήματος".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "σε "σολομώντειο λύση" κατέληξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τα δύο ψηφίσματα που ενέκρινε για το Κυπριακό. Το ψήφισμα 1250 για τις "καλές υπηρεσίες" του γγ του ΟΗΕ υιοθετεί πλήρως τη δήλωση του G-8. Με το ψήφισμα αυτό το Σ. Ασφαλείας "κλείνει το μάτι" στον Ραούφ Ντενκτάς, παρέχοντάς του τη δυνατότητα, όπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι, να θέσει στις διαπραγματεύσεις την πρότασή του για συνομοσπονδία. Στο άλλο ψήφισμα το 1251, για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, το Σ. Ασφαλείας επαναβεβαιώνει ρητά τη θέτη οτι η λύση του Κυπριακού πρέπει να βασίζεται "σε ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ιθαγένεια, με διασφαλισμένη την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, που να αποτελείται απο δύο πολιτικά ίσες κοινότητες, όπως περιγράφεται σε προηγούμενα ψηφίσματα, σε μια δκοινοτική διζωνική ομοσπονδία".

    [06] Τρομοκρατία

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει οτι "στις 8 Ιουλίου αναμένεται στην Αθήνα ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία κ. Μάϊκ Σίν. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θέλοντας προσφανώς να προσδώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη αυτή, ζήτησε με έγγραφό του προς το υπουργείο Εξωτερικών να συναντηθεί ο αμερικανός συντονιστής με τον πρωθυπουργό, με τον υπουργό Εξωτερικών, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βεβαίως με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει το προσχέδιο της συμφωνίας που θα προτείνει στους Αμερικανούς. Αποτελείται απο επτά σελίδες και οκτώ άρθρα και δεν προβλέπει ψήφιση απο τη Βουλή ειδικού "αντιτρομοκρατικού νόμου" για τον οποίο πιέζουν οι Αμερικανοί".

    [07] Ολυμπιακή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται οτι "οι αερομαχίες στην Ολυμπιακή πλήττουν το επιβατικό κοινό και τον τουρισμό. Πλήθος πτήσεως θα ματαιωθούν σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας του προσωπικού της εταιρίας. Το πρώτο κύμα εκδρομέων του καλοκαιριού περιμένει στο αεροδρόμιο να πετάξει αλλά η ταλαιπωρία θα είναι και πάλι απερίγραπτη! και θα είναι συνεχής, καθώς οι εργαζόμενοι ανέφεραν οτι θα εξακουλήσουν τις κινητοποιήσεις και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση".

    [08] Θεσσαλονίκη-Εδρα ανασυγκρότησης των Βαλκανίων

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "σε κέντρο ιμπεριαλιστικής εξόρμησης και οικονομικής καταπίεσης των λαών των Βαλκανίων, θέλουν να μεταττρέψουν τη Θεσσαλονίκη. Αγανάκτηση προκαλεί στον ελληνικό λαό και τη νεολαία η απύθμενη υποκρισία όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ που μέχρι χτές πρωτοστατούσαν στις φονικές επιδρομές ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, σκοτώνοντας αμάχους και μικρά παιδιά, καταστρέφοντας την οικονομία και τον πολιτισμό μιας βαλκανικής χώρας".

    [09] Λιθουανία - Επίσκεψη Στεφανόπουλου

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "αγώνα δρόμου κάνει η Ελλάδα με την Τουρκία για να "απλωθεί"-επιχειρηματικά- στις βαλτικές χώρες, έχοντας ήδη καθυστερήσει στο διπλωματικό επίπεδο σε σχέση με την Αγκυρα. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η ελληνική αντιπροσωπεία υπο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, η οποία είναι απο χθές το βράδυ στην καταπράσινη πρωτεύουσα Βίλνιους της Λιθουανίας".

    [10] Γενικές εξετάσεις

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "με το μάθημα της Εκθεσης, για την Πρώτη, τη Δεύτερη και την Τρίτη Δέσμη, ξεκινούν νωρίς σήμερα το πρωί οι Γενικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "έκλεισε χθές ο κύκλος των προαγωγικών εξετάσεων πανελλαδικού τύπου για τους μαθητές της Β'Λυκείου ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τις 10 Ιουλίου καθώς σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, καθυστερεί η διαδικασία της βαθμολόγησης λόγω κακού σχεδιασμού".

    [11] Επίσκεψη Πάπα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "την επιθυμία να επισκεφθεί το 2000 την Αθήνα εξέφρασε χθές ο αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας της Ρώμης Ιωάννης Παύλος Β' ο οποίος ενέταξε το ταξίδι στο πλαίσιο μια περιοδείας σε περιοχές απο τις οποίες πέρασε ο Απόστολος Παύλος. Ο Πάπας της Ρώμης εκτός απο την Αθήνα θα επισκεφθεί την Ουρ στη ΜΕσοποταμία, το Ορος Σινά, τη Βηθλεέμ και τα Ιεροσόλυμα".

    [12] Κυβέρνηση

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "δύο μόλις εβδομάδες μετά την διενέργεια των ευρωεκλογών, η Κυβέρνησις Σημίτη δίδει την αίσθηση οτι ευρίσκεται σε πλήρη αποσυντονισμό. Η αρνητική έκβασις των εκλογών έχιε επιδράσει τόσο καταλυτικώς είς βάρος της, ώστε να τελή πλέον υπο καθολικήν ομηρείαν".

    [13] Αγορά αεροσκαφών - Υπουργείο Υγείας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας, έπειτα απο δημοσιεύματα εφημερίδων του εξωτερικού, το υπουργείο Υγείας φέρεται να προωθεί την προμήθεια δύο αεροσκαφών για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών απο τα ακριτικά νησιά προς τα αστικά κέντρα της χώρας, απο εταιρία τουρκικών συμφερόντων. Γεγονός που δίνει απρόβλεπτες διαστάσιες στα όλο θέμα".

    (Γ. Π.)

    [14] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι δηλώσεις Παπαδήμου για την πιστωτική επέκταση των τραπεζών, τα νέα στοιχεία της έρευνας του εισαγγελέα στο Χρηματιστήριο, η κατάργηση των Duty Free εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης και η μεγάλη άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Νέες εταιρίες στο μικροσκόπιο από τον εισαγγελέα για το Χρηματιστήριο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πάρτι στη Wall St. - Εκρηξη του Dow Jones μετά την απόφαση του Αλαν Γκρίνσπαν".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ψαλίδι Παπαδήμου στα καταναλωτικά δάνεια - Τράπεζα Ελλάδος: Θα τιμωρηθούν οι τράπεζες που "τροφοδοτούν" τον πληθωρισμό".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποινικές ευθύνες στο ΧΑΑ βλέπει το ΣΔΟΕ - Θωμαδάκης: Με μέσο όρο η τιμή κλεισίματος".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Καταλυτική παρέμβαση στις φήμες και στο "κυνήγι μαγισσών" - Ενώ προαναγγέλλονται ποινικές διώξεις".

    [15] ΤτΕ - Εμπορικές Τράπεζες - Δάνεια

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: "Με νέα αυστηρότερα μέτρα και παρεμβάσεις "απειλεί" τις εμπορικές τράπεζες η Τράπεζα της Ελλδός, η οποία φέρεται ως ιδιαίτερα ενοχλημένη από το γεγονός ότι δεν έχει περιοριστεί μόνο ο τραπεζικός δανεισμός προς τον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα οι ρυθμοί αύξησης των καταναλωτικών δανείων είναι εκρηκτικοί κάτι που βέβαια σημαίνει ότι τα μέτρα δεν εφαρμόστηκαν".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 1 July 1999 - 11:51:32 UTC