Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνική οικονομία
  • [3] Διπλωματικές προσπάθειες
  • [4] Ευρωεκλογές
  • [5] Ελληνοτουρκικά
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Ελληνική Οικονομία - Εκθεση ΟΟΣΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της κρίσης, η μάχη των ευρωεκλογών, οι προβλέψεις για ελληνική οικονομία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ξεχείλισαν τα ιδιωτικά, ενώ η μεταρρύθμιση άδειασε τα δημόσια σχολεία. Χτίζουν καινούργια κτίρια για να χωρέσουν τους νέους μαθητές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προσλήψεις εξπρές. Εξαιρούνται όλες οι ΔΕΚΟ απο το νόμο Πεπονή. 30.000 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: 2η ατιμία στον Οτσαλάν. Πρώτα απο τον Σημίτη, χθές απο τη Βουλή. Θάφτηκε η υπόθεση προδοσίας του Κούρδου ηγέτη.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: DNA: νέοι δρόμοι στην έρευνα. Αισιοδοξεί η αστυνομία οτι το αίμα, με λίγη τύχη, θα προδώσει τη "17ΝΟΕΜΒΡΗ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μόνιμοι 30.000 συμβασιούχοι. Πανικός στο ΠΑΣΟΚ πριν απο τις ευρωεκλογές.

    Η ΑΥΓΗ: Να μιλήσει η Βουλή με τη φωνή του λαού. Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Το κόμμα των επενδυτών κρίνει την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: 15.000 φορολογούμενοι χρωστούν 3,25 τρις δρχ. Με τη μηχανοργάνωση τους έπιασε η "τσιμπίδα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βάση των ΗΠΑ έγινε πάλι το Ελληνικό. Σάλος απο τις αποκαλύψεις της "Β" για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού στην Αλβανία μέσω Αθηνών.

    ΕΘΝΟΣ: Υστατη ευκαιρία για την ειρήνη. Οι πιο κρίσιμες ώρες του πολέμου. Τα γεράκια δείχνουν σχέδια για χερσαία... τα περιστέρια σπεύδουν για να προλάβουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σημίτης χθές: ή το ΠΑΣΟΚ ή το χάος! Τεχνητό αδιέξοδο με πρωθυπουργικό μήνυμα εν όψει της ευρωκάλπης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι φίλοι στα ευρωψηφοδέλτια. Οι περισσότεροι αρχηγοί βολεύουν τους πολιτικούς τους φίλους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φοβούνται το 45άρι της "17Ν". Ο έλεγχος του DNA θα αποκαλύψει πόσοι τρομοκράτες έχουν τραυματιστεί. Η αστυνομία αναμένει κλιμάκωση μετά τα λάθη της οργάνωσης - φάντασμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η ανακωχή στο τραπέζι. Η διπλωματία δίνει την ύστατη μάχη της για την ειρήνη.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ο ΟΟΣΑ αποδέχεται τις προβλέψεις της κυβέρνησης. Αισιόδοξος για πρώτη φορά μετά απο δεκαετίες ο διεθνής οργανισμός.

    ΕΣΤΙΑ: Απαράλλακτα λάθη τακτικής. Σκάνδαλο Λεβίνσκυ και Κοσσυφοπέδιο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σκίρτημα ελπίδας για ειρήνη. Αντιπολεμική ιαχή με άνοδο 4,32% στο ΧΑΑ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η επιστροφή των αποικιοκρατών. Μπίλ Κλίντον: ναι μέν, αλλά ανοιχτό το θέμα των χερσαίων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στην κόψη του ξυραφιού σχέδιο ειρήνης. Ο Τσερνομίρντιν στο Βελιγράδι.

    ΝΙΚΗ: Ρήγμα στο ΝΑΤΟ μετά τη μεταστροφή της κοινής γνώμης σε ΗΠΑ και ΕΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διπλωματική κοροϊδία με ετοιμασία χερσαίας επέμβασης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λιτότητα και το 2000. Σφιχτός ο προϋπολογισμός. Ανοδο πληθωρισμού φοβάται ο ΟΟΣΑ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ακίνδυνο προς το παρόν το ουράνιο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Διάσταση στο ΝΑΤΟ. Τόπο στη διπλωματία ζητούν Σρέντερ, Ντ'Αλέμα και τα....γκάλοπ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πάμε για ειρήνη; Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την εκτόνωση της κρίσης.

    [2] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "ακόμη και ο αυστηρός στις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ φαίνεται να προεξοφλεί τώρα την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Οι προβλέψεις του κορυφαίου οργανισμού για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας (πληθωρισμό, ανάπτυξη, έλλειμμα, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών) είναι βελτιωμένες έναντι της προηγούμενης έκθεσης και συγκλίνουν για πρώτη φορά με τις αντίστοιχες της κυβέρνησης. Θεαματική πτώση επιτοκίων σημειώθηκε χθές στη δημοπρασία τριετών ομολόγων".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτιμά οτι "η Ευρώπη ετοιμάζεται να πάρει τα ηνία στον τομέα της οικονομίας απο την Ουάσιγκτον σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης που παρουσιάζει ο ρυθμός ανάπτυξης στην Αμερική. Οσον αφορά στα του ολίκου μας, ο ΟΟΣΑ εμφανίζεται θετικός γι ατην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και συνιστά την προώθηση στους ρυθμούς αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "σε νέα ιστορικό ρεκόρ οδήγησαν το Γενικό Δείκτη οι επενδυτές καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στο Κόσοβο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη θέση τους πήρε πάλι η αισοδοξία. Το ενδιααφέρον της αγοράς φαίνεται πως "επέστρεψε" και πάλι στις τράπεζες, αφήνοντας πίσω- με μικρότερα κέρδη - τις κατασκευές και τις εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "την συνέχισης της αυστηράς δημοσιονομικής, τον περιορισμό των προσλήψεων, καθώς και τον περιορισμό των καταναλωτικών και λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου θα προβλέπει ο Πρόϋπολογισμός του 2000. Βασικός στόχος του αποκαλουμένου "Προϋπολογισμού της ΟΝΕ" είναι η περαιτέρω μείωσις των δημοσίων ελλειμμάτων και του χρέους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "τα σημάδια της ειρήνευσης στη Γιουγκοσαλβία αλλά και τα εξ Αμερικής μηνύματα οτι επί του παρόντος δεν επίκειται αύξηση των επιτοκίων, αξιοποιήθηκαν πάραυτα απο τη Σοφοκλέους, η οποία χθές κινήθηκε έντονα ανοδικά. Κέρδισε 4,32% με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να εκτιναχθεί στις 4.106,5 μονάδες και οι συναλλαγές να ανέλθουν στα 199,3 δις δρχ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει οτι "σφιχτός και χωρίς κανένα περιθώριο απόκλισης απο τα όρια που καθορίζει η κυβέρνηση θα είναι ο προϋπολογισμός του 2000, ο τελευταίος "δραχμικός" προϋπολογισμός που συντάσσεται, αφού απο το 2001 θα συντάσσεται σε ευρώ".

    [3] Διπλωματικές προσπάθειες

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει οτι "το νήμα της πρότασης των "G-8" που είχε κοπέι με την επίθεση του ΝΑΤΟ στην κινεζική πρεσβεία στο Βελιγράδι, αναλαμβάνει να αποκαταστήσει ο Φινλανδός πρόεδρος Μάρτι Αχτισαάρι, ο οποίος χθές και σήμερα συναντάται με τον Αμερικανό υπουργό αναπληρωτή Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ και τον Ρώσο ειδικό διαπραγματευτή Βίκτορ Τσερνομίρντιν".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "το τρέχον 24ωρο φαίνεται να υπόσχεται ενδιαφέρουσεες διπλωματικές εξελίξεις, με αμφίβολο ωστόσο το πρός τα που'θα γείρει η "ζυγαριά" των όσων - και εάν... - κυοφορήσουν οι συναντήσεις σε δύο κέντρα: τη συνάντηση των αξιωματούχων των υπουργείων Εξωτερικών της "Ομάδας των Οκτώ" σήμερα στη Βόννη και την επίσκεψη Μάρτι Αχτισαάρι (Φινλανδός Πρόεδρος) και Τσερνομίρντιν (Ρώσος ειδικός απεσταλμένος) σήμερα στο Βελιγράδι".

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει οτι "συνεχίζονται οι διπλωαμτικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ αντιφατικά είναι τα μηνύματα για το αν η Ατλαντική Συμμαχία θα προχωρήσει ή όχι σε χερσαίες επιχειρήσεις. Ετσι ενώ ο γεμανός καγκελάριος κ. Γκέρχαρντ Σρέντερ χαρακτήρισε "αδιανόητη"μια ΝΑΤΟϊκή επίθεση με χερσαία στρατεύματα για τον τερματισμό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπίλ Κλίντον άφησε ανοικτό και αυτό το ενδεχόμενο".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "το ρήγμα στο ΝΑΤΟ είνα περισσότερο εμφανές απο το ράγισμα στο εσωτερικό μέτωπο της Σερβίας, για το οποίο πανηγύριζαν τα δυτικά ΜΜΕ μετά απο 55 ημέρες άγριων βομβαρδισμών που συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση. Η Συμμαχία εκτιμά σε επιχειρησιακό επίπεδο οτι τα αποτελέμστα των φονικών επιδρομών είναι πενιχρά, ενώ σε πολιτικό επίπεδο ακούγονται φωνές υπέρ της διπλωματικής επίλησης της κρίσης με διακοπή των βομβαρδισμών, την οποία θέτουν ως προϋπόθεση η Ρωσία και η Κίνα για να "περάασει" απο τον ΟΗΕ το σχέδιο G7".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "οι πρώτοι τριγμοί στους κόλπους της συμμαχίας για τη συνέχιση των βομβαρδισμών αλλά κυρίως η κατηγορηματική άρνηση του Γερμανού καγκελάριου να στηρίξει την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων καθώς και οι πρωτοβουλίες ειρήνης της Ρώμης και της Αθήνας, σηματοδοτούν τη νέα ευκαιρία για τη διπλωματία".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι "ελάχιστα χρονικά περιθώια απομένουν πλέον για την επιτυχία ή τον ταπεινωτικό θάνατο μιας ακόμη διπλωματικής απόπειρας γαι τη διευθέτηση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο. Στην 56η ημέρα του πολέμου, οι διπλωμάτες της Ευρώπης-πλήν Βρετανίας- επιδίδονται σε διπλωματικό μαραθώνιο συνεπικουρούμενοι απ'τη Ρωσία και την Κίνα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "το "ναί" του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο σχέδιο της Ομάδας των Οκτώ για πολιτική λύση επιδιώκει να αποσπάσει ο Βίκτορ Τσερνομίρντιν που πάει σήμερα σοτ Βελιγράδι. Σήμερα συνεδριάζουν και οι εκπρόσωποι των "Οκτώ" για να οριστικοποιήσουν το κείμενο που θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας ως ψήφισμα. Το Βελιγράδι αντέδρασε κατ'αρχήν θετικά στο σχέδιο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της τονίζει μεταξύ άλλων οτι "γνωρίζουν όλοι, ακόμη και αυτοί που επιμένουν συνέχιση των βοβμαρδισμών και ο πολέμαρχος Τόνι Μπλέρ, που υπερθεματίζει για να γίνουν χερσαίες επιχειρήσειες, οτι τη λύση δεν θα τη δώσουν τα όπλα αλλά η διπλωματία και μόνον αυτή. Ολα δείνχουν οτι οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις μπορεί να καρποφορήσουν και να δοθεί η ευκαιρία στην ειρήνη. Την ευκαρία μπορέι να καταστρέψει η αδιαλλαξία τόσο της μιας όσο και της άλλη ςπλευράς, που κάθε μια θα θελήσει να θριαμβολογήσει οτι νίκησε τον αντίπαλο. Η ειρήνη δεν θα επιτευχθεί χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο".

    [4] Ευρωεκλογές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση εν όψιε των Ευρωεκλογών ανζητεί ερείσματα και προσφεύγοντας στην προσφιλή τακτική της πάσης φύσεως παροχών... εξαγγέλλει μονιμοποιήσιεες και υπόσχεται προσλήψεις και δη προσλήψεις εξπρές σε όλο το Δημόσιο, αλλά και οικονμικές "διευκολύνσεις" προς τους δήμους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "βασική πολιτική επιλογή του κυβερνώντος κόμματος και του κ. Κ. Σημίτη προσωπικώς, εν όψει των Ευρωεκλογών, είανι η επιστράτευση τεχνητών διλημμάτων προς το εκλογικό σώμα, ώστε να διατρηθεί η κυριαρχούσα, στη σκέψη πολών ψηφοφόρων, αντίληψη οτι το "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει κατά πολύ απο την "συντηρητική " ΝΔ. Οπως άλλωστε συμβαίνει και με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, το ΠΑΣΟΚ εντάσσεται ευχαρίστως στο παιχνίδι της πολώσεως του πολιτικού κλίματος ώστε να αποφύγει διαρροές οπαδών του προς τα αριστερά".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι "η κατάρτιση των ευρωψηφοδελτίων παρέχει στους αρχηγούς των κομμάτων ένα ιδιαίτερα σημαντικό προνόμιο. Με τις επιλογές που κάνουν (χωρίς να έχουν προηγηθεί κάποιες εσωκομματικές διαδικαασίες εκλογής των υποψηφίων, με εξαίρεση -ίσως- τον Συνασπισμό), έχουν τη δηυνατότητα να "βολέψουν" τους πολιτικούς τους φίλους και να τους εξασφαλίσουν, κυριολεκτικά, μια ονειρεμένη ζωή για πέντε ολόκληρα χρόνια".

    Ο ΛΟΓΟΣ στο σχόλιό του τονίζει μεταξύ άλλων οτι "με πρωτοφανή αδιαφορία αντιμετωπίζονται απο τον ελληνικό λαό οι ευρωεκλογές, αν και βρισκόμαστε μόνο 25 ημέρες πριν την διεξαγωγή τους. Με τα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται οι ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου θα επισφραγιστούν απο την αδιαφορία των ψηφοφόρων. Φυσικά απομένει να δούμε πώς θα βρεί διέξοδο, αν θα καταγραφεί σε ψήφο διαμαρτυρίας ή θα περάσει απαρατήρητη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Οικονομία και το Χρηματιστήριο εξελίσσονται στον βασικότερο παράγοντα που θα κρίνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες των κομμάτων της αντιπολίτευσης να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης προς άλλους τομείς, στους οποίους πιστεύουν οτι μπορούν να... πλήξουν την κυβέρνηση, ο κόσμος δεν δίνει δεκάρα γαι την πολιτική και άπαντες ασχολούνται με την οδό Σοφοκλέους".

    [5] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "ψάχνουν τρόπο να βγούν στο Αιγάιο. Δεν θα τα καταφέρουν. Οι διεθνείς συμβάσεις τους έχουν χαρίσει μόνο τις νησίδες που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη απο 3 ναυτικά μίλια απο της ακτές της Μικράς Ασίας". Με αυτό τον τρόπο ανώτατο στέλεχος του Πενταγώνου σχολίαζε χθές το πρόσφατο "φιάσκο" Τούρκων πολιτών στα Ιμια. Με αφορμή το γάμου του Μιχάλη Λαμπρόπουλου και της Αντονέλα Ρόσι, που έγινε στη νησία "Πλάτη" οι Τούρκοι επανέφεραν στο προσκήνιο το θέμα των "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "χαμηλούς τόνους κρατούν Αθήνα και Αγκυρα για τις προσπάθειες Τούρκων αυτοαποκαλούμενων δημοσιογράφων να αποβιβαστούν στα Ιμια και να φωτογραφηθούν στο νησί. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν προβάλουν σε μεγάλη έκταση τα γεγονόττα που διαδραματίστηκαν τις τρείς προηγούμενες ημέρες στο Αιγαίο, με εξαίρεση τα λιγοστά εκείνα μέσα των οποίων οι δημοσιογράφοι συμμετείχαν στην αποστολή με τα δύο πλοιάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοσιογράφοι αυτοί προσπάθησαν και χθές να μεταβούν στην περιοχή, αλλά η θαλασσοταραχή που επικρατούσε τους απέτρεψε".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η νέα άνοδος ρεκόρ τιμών - συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τα κέρδη των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών, η έκθεση της Moody's για την ελληνική οικονομία και οι εξελίξεις στην κρίση της Γιουγκοσλαβίας είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πλησιάζουν σε πολιτική λύση - Αναψε πάλι φως στο τέλος του τούνελ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Ελλάδα κερδίζει την ΟΝΕ - Αναβάθμιση, πρώτο βήμα από τη Moody's".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Επίθεση" των ξένων στα χαρτιά του δείκτη - Η πτώση του επιτοκίου των ομολόγων απογείωσε τη Σοφοκλέους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "+300% τα κέρδη για τις εισηγμένες - 27ο ρεκόρ με 4.101,5 μονάδες στο ΧΑΑ και πτώση επιτοκίων στα έντοκα".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Εύσημα από Moody's - ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία - Διαπιστώνουν πρόοδο - Προβλέπουν ένταξη στην ΟΝΕ".

    [7] Ελληνική Οικονομία - Εκθεση ΟΟΣΑ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Κινδύνους για ανατροπή της πτωτικής εξέλιξης του πληθωρισμού, επισημαίνει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεση του για την ελληνική οικονομία και τονίζει ότι ενδεχομένως να απαιτηθούν νέα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Στην έκθεση τονίζεται ότι ο μέσος πληθωρισμός θα υπερβαίνει ελαφρώς το 2,75% στο τέλος του 1999, εκτίμηση η οποία εμφανίζει απόκλιση από τον κυβερνητικό στόχο που είναι 2,5%".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 19 May 1999 - 8:09:36 UTC