Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 17 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-04-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/04/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Διπλωματικές προσπάθειες
  • [3] Δόγμα ΝΑΤΟ
  • [4] Ελληνική οικονομία
  • [5] Επαφές Σημίτη
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Μετοχές, ομόλογα - Περιορισμένο ενδιαφέρον

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση της κρίσης, οι αντιδράσεις για το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, οι συνέπειες στην ελληνική οικονομία απο τον πόλεμο και οι επαφές Σημίτη στην Ουάσιγκτον είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πνίγουν τους Σέρβους. Ασφυκτικός αποκλεισμός απο ΝΑΤΟ και Ευρώπη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ντροπή μας....λένε τώρα και οι Δυτικοί. TIMES (για τον Μπλέρ): βούτηξες τα χέρια σου στο αίμα. Φίσερ: κάναμε τραγικά λάθη... Γάλλοι: παράνομος ο αποκλεισμός της Σερβίας.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Το μυστήριο παζάρι του κ. Κ. Σημίτη. Ζήτησε ΟΝΕ, τα έδωσε όλα στον Κλίντον.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μιαρά... συμμαχία στη θέση του ΟΗΕ. Ο Πλανητάρχης -Μέτερνιχ καταλύει την εθνική κυριαρχία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εδωσε ρέστα στο ΝΑΤΟ. Με προσδοκώμενο αντάλλαγμα την ένταξη στην ΟΝΕ. Ολο και περισσότερο μπλέκει η Ελλάδα στις εχθροπραξίες.

    Η ΑΥΓΗ: Μεταλλαγμένο ΝΑΤΟ καταβροχθίζει ΟΗΕ και Ευρώπη. Επιθετική και με τη βούλα τώρα η "Συμμαχία".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η Γιάφκα του UCK στην Αθήνα. Αποκαλύπτουμε τη δράση της αλβανικής μαφίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ντράσκοβιτς εναντίον Μιλόσεβιτς. Ο αντιπρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας με δηλώσεις του αλλάζει το σκηνικό. Κόπηκε στα δύο η Γιουγκοσλαβία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ζάπινγκ στη μαύρη προπαγάνδα. Η παγκόσμια δικτατορία δεν θα περάσει. Οι λαοί σηκώνουν κεφάλι μπροστά στη γενοκτονία του λαού της Σερβίας.

    ΕΘΝΟΣ: Εκρηξη αντι-ΝΑΤΟ και στη Γερμανία. Οι Ευρωπαίοι βγαίνουν απο τον λήθαργο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δένουν την αρβύλα τους αλλά θα... την πατήσουν. Ετοιμοι οι ΝΑΤΟϊκοί για την χερσαία επέμβαση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αποφασίζει στο Γιουγκοσλαβικό ερήμην της Βουλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 7.665 νέες προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους, πυροσβεστική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξαφνικά κάποιο φώς. Στη Μόσχα άνθρωπος του Κλίντον για σχέδιο λύσης.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Διάσπαση στην ηγεσία της Σερβίας. Συμβιβασμό με το ΝΑΤΟ προτείνει ο Βούκ Ντράσκοβιτς.

    ΕΣΤΙΑ: Ξανασκάβουν τώρα την Ερμού. Πέταξαν 2,5 δις απο το παράθυρο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε βρόχο πνιγμού η Σερβία. ΝΑΤΟ: γενικός αποκλεισμός και ένταση των βομβαρδισμών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πλανητική δικτατορία. Ξαφνική στροφή Βούκ Ντράσκοβιτς προς τη Ρεάλ Πολιτικ. Το ΝΑΤΟ σε ρόλο παγκόσμιου εισαγγελέα, χωροφύλακα και δήμιου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βουτιά 3,5 δις $ στον τουρισμό απ'τους βομβαρδισμούς. Απαισιόδοξες εκτιμήσεις των Ελλήνων ξενοδόχων. Η Ευρώπη υπέκυψε και δέχτηκε το εμπάργκο.

    ΝΙΚΗ: Αντίβαρο στο ΝΑΤΟ ψάχνει η Γαλλία Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην Ευρώπη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ευρωατλαντικός φασισμός το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Παράνομη η απόφαση των κυβερνήσεων της αυτοκρατορίας του εγκλήματος.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νατοϊκή μέγγενη. Ολοκληρωτικό εμπάργκο στη Σερβία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε ρήξη Μιλόσεβιτς-Ντράσκοβιτς ή προετοιμασία για επιδέξιο συμβιβασμό με το ΝΑΤΟ;

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Διχόνοια στη Σερβία. Ντράσκοβιτς: αμφισβητεί ανοικτά τον Μιλόσεβιτς και τον καλεί να πεί την αλήθεια στο λαό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θα βρεθεί τεχνητή λύση στην κρίση εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [2] Διπλωματικές προσπάθειες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "αχνό φώς στο τούνελ του πολέμου, ξαφνικά χθές. Κέντρο των διπλωματικών πρωτοβουλιών φαίνεται οτι καθίσταται η Ρωσία. Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τάλμποτ φτάνει στη Μόσχα για επαφές με Τσερνομίρντιν. Ενώ αναμένεται η άφιξη Ανάν που ξεσπαθώνει κατά των Ευρωπαίων για την ατολμία τους και τους καλεί ουσιαστικά να τον στηρίξουν. Παράθυρα για συμβιβασμό ανοίγουν και οι αντιπρόεδροι της Γιουγκοσλαβίας Ντράσκοβιτς και Λίλιτς, ενώ στο ΝΑΤΟ διευρύνονται οι ρωγμές για την παντοδυναμία των ΗΠΑ".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "έριξε το γάτνι στον Μιλόσεβιτς ο Βούκ Ντράσκοβιτς τολμώντας να ζητήσει το συμβιβασμό της Σερβίας με το ΝΑΤΟ. Αργά χθές βράδυ ο Στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού Studio B που ελέγχει η αντιπολίτευση. Ο Βουκ κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση, δήλωσε οτι δεν φοβάται τη σύλληψη διότι αντιπροσωπεύει την πλειονότητα του σερβικού λαοόυ. Εν τω μεταξύ, στη Μόσχα σπεύδουν αμειρκανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο μεθόδευσης μιας διπλωματικής διεξόδου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "έντονη είναι η διπλωματική κινητικότητα στη Μόσχα. Υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι απο χώρες -μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και ο γγ του ΟΗΕ αναμένεται να επισκεφθούν, την εβδομάδα αυτήν, τη ρωσική πρωτεύουσα για να συζητήσουν πιθανές διπλωματικές λύσεις στη γιουγκοσλαβική κρίση. Αγκάθι, ωστόσο στις σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας πραμένει το θέμα του εμπάργκο πετρελαίου που επέβαλε το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "νέες προσπάθειες άρχισε χθές το ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσει τη συνεργασία της Ρωσίας, σε αναζήτηση διπλωματικής λύσης στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου, αλλά με τους όρους της Δύσης, όπως τουλάχιστον λέγεται επίσημα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "την εκτίμηση οτι υπάρχει η αίσθηση για ένταση των διπλωματικών προσπαθειών διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Σημιτης σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ".

    [3] Δόγμα ΝΑΤΟ

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "η πρώτη αντίδραση στο νέο ρόλο και στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ ως "παγκόσμιου χωροφύλακα" ήρθε απο το Παρίσι. Ο Γάλλος υπουργός Αμύνης Αλέν Ρισάρ, σε δηλώσεις του στο BBC σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τάχθηκε εμμέσως πλήν σαφώς υπέρ της δημιουργίας ενός Στρατιωτικού Οργανισμού Ασφαλείας, αντίβαρο του ΝΑΤΟ, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται τις κρίσεις στην Ευρώπη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι οι 19 φιλελεύθερες σοσιαλδημοκρατικές, κεντροαριστερές κυβέρνησης συμφώνησαν να θέσουν εκτός νόμου και δικαίου κάθε έννοια σεβασμού της "εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας". Εχουμε μπροστά μας το σύγχρονο ευρωατλαντικό φασισμό, εναντίον του οποιου πρέπει να κηρύξουν το δικό τους κοινό πόλεμο οι λαοί".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "ο ΟΗΕ απέθανε. Ζήτω η νέα... Μιαρά Συμμαχία που θα επεμβαίνει όπου αποφασίζει ο νέος Μέτερνιχ για την προστασία των... ανθρώπινων δικαιωμάτων, τα οοία αναδεικνύονται πολυτιμότερα απο τα εθνικά σύνοερα. Οι αλλαγές στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό γεωπολιτικό -οικονομικό-στρατηγικό στρέωμα που επιφέρει το νέο στρατηγικό πλαίσιο της Συμμαχίας είναι καταλυτικής σημασίας για τον πλανήτη μας".

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει οτι "η διακήρυξη του ΝΑΤΟ, η οποία αναδεικνύει και επίσημα πλέον το νέο ρόλο του, ως δύναμης που μπορεί να επεμβάινει στρατιωτικά και χωρίς προηγούμενη απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, προκαλεί ήδη αντιδράσεις και αναταραχή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Τα κόμματα διαχωρίζονται πλέον σε εκείνα τα οποία διαφαίνεται οτι παρά τη δυσφορία τους θα ανεχθούν τη νέα κατάσταση πραγμάτων, με το επιχείρημα οτι αυτό επιτάσσει η "ρεάλ πολιτίκ" και στα άλλα που πιέζουν με αίτημα την αποστασιοποίηση της χώρας απο την Ατλαντική Συμμαχία".

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται οτι "ο "ενταφιασμός " του ΟΗΕ απο το ΝΑΤΟ και οι ανηλεείς βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, προκάλεσαν ήδη το πρώτο ρήγμα το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας. Ο Οσκαρ Λαφοντέν καταδίκασε τη γερμανική στάση στο Κόσοβο. Μαζί του συντάχθηκαν κορυφαία στελέχη του κόμματος και επιφανείς διανοούμενοι. Ο Σρέντερ έχει τώρα να αντιμετωπίσει αντι-ΝΑΤΟϊκό μέτωπο στο ίδιο του το κόμμα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "σοβαρό πλήγμα στους μέχρι τώρα κανόνες του διεθνούς δικαίου επιφέρει η νέα συμφωνάι για το ΝΑΤΟ που ανατρέπει βασικές και κατοχυρωμένες αρχές στο σύστημα της διεθνούς έννομης τάξης. Το ΝΑΤΟ αυτοαναγορεύτηκε πλέον και επισήμως σε επιθετικό στρατιωτικό μηχανισμό με δικαίωμα επέμβαση όπου κρίνει σκόπιμο. Με τη νέα "μεταλλαγμένη" μορφή του υποβαθμίζει τον ΟΗΕ, στον οποίο αποδίδει ουσιαστικά επικουρικό ή διακοσμητικό ρόλο, ενώ αποκτά επικυριαρχικά δικαιώματα στην εξωτερική πολιτική και ασφάλεια της ΕΕ".

    [4] Ελληνική οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "έντονες πιέσεις δέχθηκε χθέ ςη Σοφοκλέους κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Το υποτονικό κλίμα και το μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον, τα οποία κυριάρχησαν αποδεικνύουν οτι η Αγορά παραμένει επιφυλακιτική αφού δεν βλέπει άμεση εκτόνωση της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "πώς οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία είναι σχεδόν αυταπόδεικτο... και επομένως εύλογη είναι και η ανησυχία της κυβέρνησης που πιέζεται να ανταποκριθεί στα κριτήρια για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Και η παράταση του πολέμου- όλοι το αντιλαμβάνονται - επιτείνει τις συνέπειες και φυσικό είναι να συζητείται... με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπιστούν ώστε να μην υπάρξει ουσιώδες κώλυμα-στο τέλος του χρόνου- για την ένταξη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "εν μέσω του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο και με έκδηλη την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για πιθανές επιπτώσεις, οι ελληνικές τράπεζες εγκαινιάζουν ένα χορό εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δραχμών, που ξεκίνησε χθές με την έναρξη της δημόσιας εγγραφή γι ατη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ύψους 170 δις δρχ".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι "η άνοδος των τιμών των καυσίμων δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των οικονομιών των χωρών μελών της ΕΕ "μοιράζοντας ισότιμα τις επιπτώσεις στο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Ανάλογες πιέσεις με αυτές που προκαλεί η ανοδική πορεία των τιμών των καυσίμων, στον εγχώριο πληθωρισμό, παρατηρούνται και στον "ευρωπαϊκό"κάνοντας το κριτήριο "λάστιχο" και ανακουφίζοντας έτσι τον πονοκέφαλο της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη του σχετικού κριτηρίου που απομένει για να ανοίξει ο δρόμος της ευρωζώνης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "όμηρος του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία παραμένει η αγορά των ομολόγων του Δημοσίου, καθώς είναι σαφής η στάση των ξένων επενδυτών να αογράζουν στις υψηλές τιμές που είχαν διαμορφωθεί τον τελευταίο μήνα. Χθές η αγορά των ομολόγων χαρακτηρίσθηκε, όπως και η αγορά συναλλάγματος και το Χρηματιστήριο απο μικρό τζίρο σημάδι ενδεικτικό της στάσης αναμονής που διαπερνά τις αγορές".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ιδιατέρως ελπιδοφόρες είναι οι προβλέψεις των επιχειρήσεων όσον αφορά στη βελτίωση των βασικών τους μεγεθών τους προσεχείς μήνες. Είναι σημαντικό δε να επισημανθή, οτι η αύξησις του σχετικού δείκτου επιχειρηματικών προσδοκιών ακολουθεί μια δυσμενή περίοδο στον επιχειρηματικό τομέα, όπου η χρηματιστηριακή κρίσις του Οκτωβρίου του 1998 είχε αφήσει έντονα τα σημάδια της".

    [5] Επαφές Σημίτη

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "με αντάλλαγμα την ένταξή μας στην ΟΝΕ άμεσα, με πολιτικά κριτήρια, "παζάρεψε" στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, δίνοντας τη συγκατάθεσή του σε όλους τους σχεδιασμούς του Μπ. Κλίντον και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Ετσι είπε ναί στις στρατιωτικές διευκολύνσεις του ΝΑΤΟ απο τη χώρα μας, ναί στις χερσαίες επιχειρήσεις και ναί στη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "η Διάσκεψη Κορυφής για την επέτειο των 50 χρόνων του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε χθές στην Ουάσιγκτον, όπου κυριάρχησε το θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Η Ελλάδα απο την πλευρά της αν και συμφώνησε με την ανυποχώρητη στάση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, κατέστησε σαφές οτι δεν είναι ικανοποιημένη με τη συνέχιση των αεροπορικών βομβαρδισμών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "την εκτίμηση οτι υπάρχει η αίσθηση για ένταση των διπλωματικών προσπαθειών διετύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα τόνισε πως το ΝΑΤΟ έδειξε μεν αποφασισμένο να επιτύχεις τους στόχους του και αυτό δεν τέθηκε υπο αμφισβήτηση, αλλά η συζήτηση δεν σταμάτησε και υπάρχει η αίσθηση οτι δεν φθάνουν τα πολεμικά μέσα και απαιτείται ένταξη των διπλωματικών προσπαθειών. Αυτό πρόσθεσε ρητά ελέχθη και απο τον Χ. Σολάνα αλλά και απο άλλους ηγέτες και απο τον πρόεδρο Κλίντον".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "τη μη εμπλοκή της Ελλάδα και στον οικονομικό αποκλεισμό της Γιουγκοσλαβίας ζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης απο τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, ώστε να απαλύνει τις εντυώσεις για την υπογραφή που έβαλε στην απόφαση αυτή. Ετσι μετά απο συνεννόηση αλλά και αρκετές προτάσεις που διατύπωθηκαν ώστε να μην εμπλακούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στην εφαρμογή του εμπάργκο, η Συμμαχία επεξεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σχέδιο ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της Αθήνας".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον για μετοχές - ομόλογα, οι εκτιμήσεις για την επίτευξη των κριτηρίων σύγκλισης και η κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων στο υπ. Ανάπτυξης είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δεν επισπεύδεται η ένταξη στην ΟΝΕ - Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στοπ οι πωλήσεις σε μετοχές - ομόλογα. Ενδείξεις ομαλοποίησης στην αγορά".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Επιζήμια θα είναι η πρόωρη ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ - Πρόβλημα η σημερινή ισοτιμία δραχμής - ευρώ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ψήγματα ελπίδων αναζητούν οι αγορές - Κρίσιμη δημοπρασία εντόκων σήμερα, αγκάθια στο προϋπολογισμό".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Σε ρυθμό διολίσθησης Σοφοκλέους, δραχμή, ομόλογα - Εξασθενεί το αγοραστικό ενδιαφέρον".

    [7] Μετοχές, ομόλογα - Περιορισμένο ενδιαφέρον

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ αναφέρει ότι: "Συνθήκες "άπνοιας" αρχίζουν να επικρατούν στην αγορά χρήματος και αξιών, οι οποίες κινούνται τώρα σε τροχιά διολίσθησης, καθώς διαψεύδονται οι ελπίδες για αποκλιμάκωση της κρίσης στο Κόσοβο και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία καθίστανται εμφανείς".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 27 April 1999 - 8:33:59 UTC