Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-03-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/03/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [3] Παραίτηση ΚΟΜΙΣΙΟΝ
  • [4] Οτσαλάν
  • [5] Χρηματιστήριο
  • [6] Ελληνοτουρκικά
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Χρηματιστήριο Αθηνών-Νέα άνοδος ρεκόρ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η υπόθεση Οτσαλάν, η παραίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: 2.162 δ. υπάλληλοι αποφασίζουν. Ο τρίτος δρόμος για το... σοσιαλισμό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φιμώνουν τη Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση μοιράζει τα απόρρητα στο Συγκρότημα και μετά κατηγορεί τους εισαγγελείς.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ο Ντεμιρέλ "ψηφίζει" Σημίτη. Με επιστολή του στον Κλίντον.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Η μαύρη λίστα του Συνεδρίου. Ποιά στελέχη θα αποκλείσουν οι εκσυγχρονιστές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ντελίριο στη Σοφοκλέους. Κέρδη-ρεκόρ: έσπασε και το φράγμα των 3.600 μονάδων.

    Η ΑΥΓΗ: Ζήτημα παραίτησης για την Κομισιόν. Η Ευρωβουλή πιέζει για κάθαρση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ποιοί οικισμοί μπαίνουν στο σχέδιο πόλεως. Συμβούλιο Επικρατεία και δήμοι μπλοκάρουν τις διαδικασίες ένταξης χιλιάδων στρεμμάτων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο Καραμανλής αποδοκιμάει τον Λαμπράκη. Θέμα επιβίωσης του τύπου η αντίσταση στα μονοπώλια.

    ΕΘΝΟΣ: Οι 5.799 σύνεδροι που αποφασίζουν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και του τόπου. Ηλικίες, μόρφωση, επαγγέλματα και..διαθέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βράχο-βράχο τον καϋμό τους τον μετράνε και... απειλόυν. 150 βραχονησίδες ζήτησαν οι Τούρκοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τουρκικό φέσι στο Αιγαίο. Ο Ντεμιρέλ απαιτεί 150 βράχους και βραχονησίδες και απειλεί με πόλεμο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διορισμοί 3.478 μονίμων και εποχικών. 344 στην COSMOTE. 1.274 σε νοσοκομεία, ιδρύματα πρόνοιας και τρία υπουργεία. 938 στον ΟΤΕ. 320 στην Πολεμ. Αεροπορία. 206 στους δήμους. 56 στα Duty Free.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παραιτήθηκε τη νύχτα η Κομισιόν. Την γκρέμισαν τα σκάνδαλα -Πόρισμα καταπέλτης.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Καταργείται ο νόμος Πεπονή σε 3 ΔΕΚΟ. Αμεση αντίδραση του υπ. Μεταφορών στο δημοσίευμα της "Ε". Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ σε ΟΤΕ, Ολυμπιακή και Ελληνικά Πετρέλαια.

    ΕΣΤΙΑ: Γενικό χάος στις εφορίες. Δεν αποτελεί λύση η σιωπηρά παράτασις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πυρετός λόγω Ιονικής σε τράπεζες και ΧΑΑ... την ίδια στιγμή η Γουόλ Στρίτ αγγίζει τις 10.000 μονάδες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: 35ωρο... παρακαλώ περιμένετε. Οχι των εργοδοτών στη μείωση της εβδομαδιαίας απασχόλησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με 2+1 λίστες η μάχη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τα 5.802 ονόματα των Συνέδρων.

    ΝΙΚΗ: Ο Ακης στο επίκεντρο. Συνεδριάζουν σήμερα τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ. "Πόλεμος" δηλώσεων των διαφορετικών τάσεων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το ΝΑΤΟ κουρελιάζει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Πάνοπλοι κυκλοφορούν οι κατακτητές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μοιραίο λάθος σκότωσε τους τρείς ορειβάτες.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κατά Ακη. Ηγετικά στελέχη λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Υπόγειες" εξελίξεις στην Αθήνα. Υπονοούμενα εισαγγελέων για τις διαρροές στον Τύπο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μπούμερανγκ για Τουρκία ο Οτσαλάν.

    [2] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ αναφέρουν ότι "μάχη με τρείς, βασικά, λίστες θα δώσουν οι 5.802 σύνεδροι που συμμετέχουν στο 5ο Συνέδριο του κόμματος. Οι δύο λίστες θα προωθηθούν απ'τους "εκσυγχρονιστές" και θα είναι συμπληρωματικές μεταξύ τους. Η τρίτη θα προωθηθεί απ'τη λεγόμενη "εσωκομματική αντιπολίτευση" και θα εκφράζει ενιαία τον χώρο αυτό. Στο μεταξύ εντείνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η διαμάρχη για τον αριθμό των συνέδρων και τη νομιμοποίησή τους".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφουν οτι "στην τελική ευθεία μπήκε το ΠΑΣΟΚ για το 5ο συνέδριό του, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Πέμπτη. Στο συνέδριο αναμένεται να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και να ληφθούν αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον του τόπου και του ΠΑΣΟΚ. Απο τους 5.799 συνέδρους, οι 5.170 εκλέχθηκαν απευθείας απο τη βάση".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "με αμείωτο ρυθμό, συνεχίζονται οι "ζυμώσεις" στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, λίγες μόνο μέρες πριν τη διεξαγωγή του 5ου συνεδρίου του Κινήματος, ανάμεσα στο "εκσυγχρονιστικό μπλόκ" και στην "εσωκομματική αντιπολίτευση". Ωστόσο, άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της λεγόμενης "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" σε αυτή την κρίσιμη για το κόμμα δοκιμασία".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "συνεδριάζουν σήμερα τα κορυφαία όργανα του ΠΑΣΟΚ σε τελική ευθεία προς το Συνέδριο. Στο κέντρο των δηλώσεων κι αντιδηλώσεων των στελεχών των διαφορετικών τάσεων βρέθηκαν χθές και πάλι οι τελευταίες απόψεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου και η στάση των 40 και πλέον μελών της ΚΕ που αποχώρησαν απο τη Σύνοδό της το Σάββατο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται οτι "ανεβάζουν τους τόνους εν όψει του 5ου συνεδρίου, τα στελέχη του Κινήματος που πρόσκεινται στην "εκσυγχρονιστική" ηγεσία. Βέβαιοι όντως για τη χωρίς αντίπαλο, άνετη επικράτηση του πρωθυπουργού οι προσκείμενοι στον Κ. Σημίτη επιτίθενται στους διαφωνούντες με σκληρή γλώσσα".

    [3] Παραίτηση ΚΟΜΙΣΙΟΝ

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "σε συνθήκες μιας ιστορικής εσωτερικής κρίσης το τελευταίο 24ωρο η ΕΕ λόγω του πλήγματος που δέχθηκε η Ευρ. Επιτροπή ως προς την ικανότητά της να ελέγχει τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "καταπέλτης για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η έκθεσις της Επιτροπής των Σοφών, των πέντε συνταξιούχων δικαστικών που εκλήθησαν τον Ιανουάριο να εξετάσουν, ως ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες τις κατηγορίες για απάτη, ευνοικρατία και κακοδιαχείριση στους κόλπους του εκτελεστικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην Ε. Επιτροπή ύστερα απο το πόρισμα - σόκ της Ειδικής "Επιτροπής των Σοφών" που καταλόγισε ευθύνες σε ορισμένους επιτρόπους για απάτες, ευνοιοκρατάι και κακοδιαχείριση. Τα 20 μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα να παραιτηθούν, απόφαση την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Σαντέρ, τα ξημερώματα. Μεταξύ των παραιτηθέντων περιλαμβάνεται βεβαίως και ο Ελληνας Επτίροπος Χρήστος Παπουτσής. Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση επιτροπής στα 42 χρόνια του ευρωπαϊκού θεσμού-με τη μια ή άλλη μορφή Ενωσης των ευρωπαϊκών κρατών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι "με μια πρωτοφανή απόφαση για την ιστορία της ΕΕ τα μέλη τη ςΚΟΜΙΣΙΟΝ συμφώνησαν να υποβάλουν συλλογικά τις παραιτήσεις τους μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Ο πρόεδρός της Ζάκ Σαντέρα μετά απο ολονύχτια δραματική συνεδρίαση κάλεσε τους δημ οσιογράφους και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις. Σήμερα θα ενημρεωθούν οι πρόεδροι των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

    [4] Οτσαλάν

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "την προδοσία της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση Οτσαλάν ή τουλάχιστον την προδοτική στάση ορισμένων λειτουργών της κρατικής μας μηχανής επιβεβαιώνει και στου ςεισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση και συνέταξαν το γνωστό πόρισμα ο ηρωικός ταγματάρχης Σάββας Καλεντερίδης. Οι καταθέσεις που έδωσε ο Σάββας Καλεντερίδης και έχουν προφανέστατα άκρως απόρρητο περιεχόμενο, επιβεβαιώνουν οτι ο Οτσαλάν παραδόθηκε ουσιαστικά στους Τούρκους, καθώς κάποιοι έβαλαν στην υπόθεση άτομα που έδωσαν σχεδόν απο την πρώτη στιγμή κάθε πληροφορία σε ξένες μυστικές υπηρεσίες και απο εκεί στους Τούρκους".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "την έκθεση του πρέσβη Κωστούλα απο την οποία προέκυπτε οτι η κυβέρνηση αντιμετώπισε τον Α. Οτσαλάν στο πλαίσιο της γραμμής "πετάξτε τον απο τα εθνικά χρώματα" επιβεβαιώνει απο την πλευρά του ο ταγματάρχης της ΕΥΠ Σ. Καλεντερίδης στι ςδύο καταθέσεις του στις εισαγγελικές αρχές που αποκάλυψαν χθές ΤΑ ΝΕΑ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση Οτσαλάν έρχονται στο φώς της δημοσιότητας. Απόλυτα καθαρή εικόνα των όσων συνέβαιναν στην πρεσβεία μας στο Ναϊρόμπι είχαν οι τουρκικές αρχές μέσω δύο δορυφόρων τους, που τους επιτρέπουν την παρακολούθηση κτιρίων ακόμη και τη νύχτα χωρίς φωτισμό".

    [5] Χρηματιστήριο

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι ``στον αστερισμό του διαγωνισμού για την πώληση της Ιονικής έχει εισέλθει η Σοφοκλέους. Εγκυροι χρηματιστηριακοί κύκλοι προβλέπουν ότι το ενδιαφέρον για τους τραπεζικούς τίτλους θα συνεχίσει να εκδηλώνεται αμείωτο και στις επόμενες συνεδριάσεις και ότι ο Δείκτης θα προσεγγίσει πιθανότατα τα επίπεδα των 3.900 μονάδων. Επισημαίνουν όμως ότι μετά τις 26 Μαρτίου, οπότε θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την Ιονική, θα υπάρξει διόρθωση, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του διαγωνισμού``.

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει ότι ``γύρω γύρω όλοι και στη μέση η Ιονική. Οι τράπεζες-μνηστήρες αυξάνουν το μετοχικό τους κεφάλαιο. Στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 110 δισ. που θα πραγματοποιήσει η EEC Eurobank κατά τη διαδικασία εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο``.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι ``Συνθήκες επενδυτικού ``παροξυσμού`` διαμορφώνονται στη χρηματιστηριακή αγορά της οδού Σοφοκλέους. Με... ``ατμομηχανή`` τις τράπεζες, ο γενικός δείκτης συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα του, σαρώνοτνας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ. Χθες έκλεισε στις 3.625,2 μονάδες, αποκομίζοντας ημερήσια ποσοστιαία κέρδη της τάξεως του 2,47%``.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι `` ``Τραπεζικός πυρετός`` τείνει να καταλάβει τη χρηματιστηριακή αγορά, με άξονα τις ανακατατάξεις που προδιαγράφονται από την αναμενόμενη ιδιωτικοποίηση της Ιονικής Τράπεζας. Παραμονές ολοκλήρωσης του διαγωνισμού πώλησης της Ιονικής, το σύνολο του τραπεζικού συστήματος δείχνει υπερκινητικότητα μεγάλη, με τους τρεις μνηστήρες, τους ομίλους της Πίστεως, της Eurobank και την Πειραιώς, να δείχνουν διατεθειμένοι να κερδίσουν πάση θυσία την Ιονική``.

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι ``Με θεαμτική άνοδο κατά 2,47% ξεκίνησε η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, ξεπέρασε με ευκολία το νέο ``φράγμα`` των 3.600 μονάδων και έκλεισε στις 3.625 μονάδες στο τέλος της συνεδρίασης. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για μετοχές του τραπεζικού κλάδου καθώς η έντονη φημολογία για υψηλές προσφορές στην εξαγορά της Ιονικής, οδήγησε τους Επενδυτές σε σημαντικές αγορές τραπεζικών μετοχών. Ολες σχεδόν οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, ενώ Εθνική, Εμπορική και Ιονική βρέθηκαν στο ανώτατο πλαφόν του 8%``.

    [6] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ``Βήμα προς βήμα η τουρκική πολιτική ηγεσία προωθεί τα σχέδια που έχουν καταστρώσει οι Τούρκοι στρατοκράτες και απειλεί ανοιχτά πλέον με πόλεμο την Ελλάδα. Ορμώμενος από τους ολέθριους χειρισμούς της κυβέρνησης Σημίτη στην υπόθεση των Ιμίων και εκμεταλλευόμενος την ένταση που προκλήθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τη σύλληψη του Α. Οτσαλάν, ο Τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ επανέφερε με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα τη θεωρία της Αγκυρας περί ``γκρίζων`` ζωνών``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι ``η θεωρία των 150 ``γκρίζων`` βραχονησίδων στο Αιγαίο επανήλθε χθες συνδυασμένη με απειλές πολέμου από τουν Τούρκο Πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ ο οποίος ταυτοχρόνως επιμένοντας στο γνωστό μοτίβο της ``εμπλοκής`` της Ελλάδας με το PKK επανέλαβε τα περί ``προειδοποιήσεων`` και ``κυρώσεων``. Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Ντεμιρέλ όπως και σειρά άλλων ενεργειών και διατυπώσεων ιθυνόντων της Αγκυρας πιστοποιούν ότι η παρούσα ελληνοτουρκική κρίση θα κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα και θα αυτοτροφοδοτείται συνεχώς από τη γειτονική χώρα``.

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ υπογραμμίζει ότι ``πρωθυπουργό με... κατανόηση`` χαρακτηρίζει τον Κώστα Σημίτη ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ σε επιστολή του προς τον Μπιλ Κλίντον, στην οποία γίνεται σαφής η επιδίωξη της Αγκυρας για απευθείας διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε επίπεδο πρωθυπουργών. Την ίδια στιγμή η τουρκία διεκδικεί εκ νέου περίπου 150 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου``.

    (Γ. Π.)

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα άνοδος-ρεκόρ των τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η εισαγωγή της Eurobank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι εκτιμήσεις για νέες μειώσεις των επιτοκίων και η επικείμενη πώληση της Ιονικής τράπεζας είναι τα βασικά θέματα του οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Nέο άλμα του Δείκτη από τις Τράπεζες - Εκλεισε στις 3.625,20 μονάδες. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Εκτακτοι έλεγχοι σε ύποπτα limit up - Ανοδος 2,47% - Νεο ρεκόρ στη Σοφοκλέους. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Οι τράπεζες ωθούν το δείκτη του ΧΑΑ σε νέα ιστορικά ρεκόρ - Η επικείμενη πώληση της Ιονικής τροφοδοτεί την αγορά με νέα σενάρια. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Χρηματιστήριο και για Hi-Tech μικρομεσαίους - Ξεχωριστή αγορά για ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρίες. ''

    [8] Χρηματιστήριο Αθηνών-Νέα άνοδος ρεκόρ

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: ``Νέο ιστορικό ρεκόρ πραγματοποίησε χθες ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου, καθώς το εκρηκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές έδωσε νέα ώθηση στην αγορά. Ο γενικός δείκτης έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, στις 3.625,20 μονάδες, κερδίζοντας 2,47%, ενώ η άνοδος του τραπεζικού δείκτη ήταν 5,30%. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Tuesday, 16 March 1999 - 13:10:16 UTC