Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-02-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/02/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΠΑΣΟΚ
  • [3] Υπόθεση Οτσαλάν
  • [4] Φορολογικό
  • [5] Χρηματιστήριο
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο - Πτώση 6,06%

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η υπόθεση Οτσαλάν, η φορολογική πολιτική, τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κοράκια πέφτουν στο "ψητό". Ποιοί τρέφονται απο τις πληγές του Εθνους. Παιχνίδια στο Χρηματιστήριο. Εκβιασμοί διαπλεκομένων. Μικροκομματική εκμετάλλευση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βόμβα ο Καλεντερίδης. Πράκτορας της.."Μοσάντ", λέει ο Γιαννόπουλος. Αποστάσεις κρατάει ο Τσοχατζόπουλος: "Απόδειξέ το". Επιστρέφει σήμερα και απαντά ο ταγματάρχης.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Να, γιατί πούλησε τον Οτσαλάν ο Σημίτης. Αποκάλυψη: όλο το παρασκήνιο της προδοσίας.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μαξίμου-Σοφοκλέους σε παράλληλη πτώση. Με αντεπίθεση απαντά ο πρωθυπουργός στο κλίμα αστάθειας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θα φύγουν όλοι μαζί. Σημίτης-παρεούλα. Συνέντευξη-έκρηξη Σουλαδάκη. Σε τροχιά διάλυσης μπήκε το ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΥΓΗ: Πολιτική αστάθεια διαρκείας. Ο πρωθυπουργός σύρεται σε εξεταστική επιτροπή και αναζητεί στηρίγματα στην Ευρώπη. Οι κινήσεις του πρωθυπουργού δεν εκτονώνουν την κρίση στο ΠΑΣΟΚ εν όψει συνεδρίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξήλωμα στο παρακράτος της ΕΥΠ. Ποιοί φεύγουν απο αμαρτωλές διευθύνσεις της "Κατεχάκη". Πράκτορας της Μοσάντ ο Καλεντερίδης, αποκάλυψε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αίσχος! Βάφτισαν τον ταγματάρχη "πράκτορα των Τούρκων". Επιχείρηση λάσπης για να γλυτώσει ο Σημίτης.

    ΕΘΝΟΣ: Πρώτες κινήσεις για να αλλάξει το κλίμα. Εξεταστική επιτροπή και μάχες στην Ευρώπη για τον Οτσαλάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ταμπουρωμένοι στην ΟΝΕ πάμε για το παραμύθι: Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένας... Οτσαλάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αθλιότητα του πρωθυπουργού. Θέατρο παραλόγου η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, για να κερδίσει χρόνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χυδαία επίθεση στον ήρωα ταγματάρχη. Εκτεθειμένος ο Σημίτης. Απο την καταρρέουσα κυβέρνηση δια στόματος Γιαννόπουλου. Τον χαρακτήρισε πράκτορα της Μοσάντ επειδή αποκάλυψε την προδοσία Οτσαλάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρέχει τώρα να συμμαζέψει, να προλάβει, να αναστρέψει. Εξεταστική και διαβεβαιώσεις για σταθερότητα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Επιστροφή Σημίτη καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση υποχωρεί ατάκτως. Εμφανίστηκε κυρίαρχος του παιχνιδιού. Εξεταστική Επιτροπή με αποδέκτες εσωκομματικούς αντιπάλους και αντιπολίτευση.

    ΕΣΤΙΑ: Εθνική ανάγκη η διάσπασις του ΠΑΣΟΚ. Συνονθύλευμα πολιτικών καιροσκόπων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανασύνταξη δυνάμεων με λάβαρο την ΟΝΕ επιχειρεί ο κ. Σημίτης, ενώ η Αγκυρα έχει καταληφθεί απο ανθελληνικό παροξυσμό. Παραπέμποντας ο ίδιος το φιάσκο Οτσαλάν σε εξεταστική επιτροπή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αντεπίθεση Σημίτη για αλλαγή κλίματος. Διαψεύδει φήμες για παραίτηση και επαναβεβαιώνει την απόφασή του για ολοκλήρωση της τετραετίας. Δραματική έκκληση στα απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ για ενότητα έκανε χθες ο Κ. Σκανδαλίδης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Εκρηξη φημών χτύπησε (και) το Χρηματιστήριο. Η πολιτική αβεβαιότητα ανησυχεί την κυβέρνηση. Την Κυριακή ψηφίζουν στο ΠΑΣΟΚ. Ενόχληση Ακη γιατί δεν ενημερώθηκε.

    ΝΙΚΗ: Ραγδαίες εξελίξεις. Βαρύ το κλίμα στη βάση του ΠΑΣΟΚ. Κρίσιμες ημέρες για το κυβερνών κόμμα. Καταλυτικός ο ρόλος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντίσταση -όχι υποταγή λευτεριά στους Κούρδους- απελευθέρωση Οτσαλάν. Συλλαλητήριο και συναυλία αύριο στις 5.30 μμ στα Προπύλαια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα αίτια της πτώσης στο Χρηματιστήριο. Ποιοί παράγοντες προκάλεσαν τη "βουτιά" στη Σοφοκλέους -Τι προβλέπουν Ελληνες και ξένοι χρηματιστές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κατα-δικαστές. Καταπέλτης η ΚΟΜΙΣΙΟΝ για την Τουρκία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ενεργό ηφαίστειο έγινε το ΠΑΣΟΚ. Ραγδαίες εξελίξεις: Κίνηση Σημίτη με εξεταστική επιτροπή. Επιφυλακή στα σύνορα με το φόβο τουρκικής προβοκάτσιας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ξε-πέφτει η κυβέρνηση Σημίτη.

    [2] ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι " όλοι εύκολα καταλαβαίνουν πως η -βεβαίως ορθή-απόφαση η ίδια η κυβέρνηση να προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Οτζαλάν... Είναι απόροια και των πιέσεων που δέχθηκε τόσο απο την αντιπολίτευση όσο και απο το ΠΑΣΟΚ....Αλλά και της τόσο έντονης αντίδρασης ολόκληρης της κοινής γνώμης για τους χειρισμούς μιας τόσο σοβαρής -και με επίσης σοβαρές συνέπειες-υπόθεσης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτ "εξαιρετικά ρευστή διαγράφεται η κατάσταση μέσα στο ΠΑΣΟΚ-σήμερα συνεδριάζουν εκ νέου Κυβερνητική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία-καθώς οι προσπάθειες του πρωθυπουργού να επιχειρήσει "φυγή προς τα μπρός" εκτιμούνται ως "περιορισμένων δυνατοτήτων". Χαρακτηριστικό είανι οτι χτές, πηγές προσκείμενες σε κορυφαίους υπουργούς διατείνονταν οτι "το πιο εύκολο πράγμα σήμερα είναι να ρίξει τον Σημίτη".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "αλλαγές πολιτικών σε όλα τα επίπεδα σχεδόν "επιβάλλουν" πλέον οι τελευταίες εξελίξεις με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν. Το κυβερνών κόμμα είναι σαφές οτι περνάει "δύσκολες μέρες" λίγες μέρες πριν απο το Συνέδριό του και τρείς μήνες πριν απο τις ευρωεκλογές".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "απο την μία πλευρά είναι οι "εκσυγχρονιστές" που προσπαθούν αγωνιωδώς να συγκρατήσουν την παραπαίουσα Κυβέρνηση. Και απο την άλλη οι "προεδρικοί", οι "κεντρογενείς", οι "λαϊκιστές" και όλες οι άλλες παραφυάδες του ΠΑΣΟΚ που τορπιλλίζουν την κυβέρνηση εκ των ένδον".

    "Την πρόβλεψη οτι σε περίπτωση που χάσει το ΠΑΣΟΚ τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα συμπαρασύρει σε πτώση απο την ηγεσία του Κινήματος και όλους τους πρωτοκλασάτους υπουργούς που φιλοδοξούν να τον διαδεχθούν", διατυπώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ο βουλευτής Επικρατείας και μέλος του ΕΓ του Κινήματος Γιάννης Σουλαδάκης. "Ο κ. Σουλαδάκης τονίζει μάλιστα οτι είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν οτι θα επωφεληθούν απο ενδεχόμενη ήττα Σημίτη και καταγγέλλει οτι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη "φατρίασαν" στον ανασχηματισμό για να βολέψουν πολιτικούς τους φίλους στην κυβέρνηση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) υπογραμμίζει οτι "θα τα πούμε στο Συνέδριο" λένε τώρα προς τους "εκσυγχρονιστές" τα περισσότερα στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος που προς στιγμήν, μετά την τραγωδία Οτσαλάν, είχε αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, τώρα φαίνεται οτι κάνει πίσω, αναμένοντας τις ευρωεκλογές".

    [3] Υπόθεση Οτσαλάν

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "σε κατάσταση πανικού πλέον η κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει με πρωτοφανή ανευθυνότητα μεθόδους πεζοδρομίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης έφτασε χθές στο σημείο να πεί απο την τηλεόραση οτι ο ταγματάρχης Σάββας Καλεντερίδης είναι πράκτοραρς της Μοσάντ και οτι καταδικάσθηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση απο την Τουρκία με την κατηγορία της κατασκοπείας για να θεωρείται υπεράνω υποψίας. Είναι προφανές οτι η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να πλήξει την αξιοπιστία του ήρωα ταγματάρχη που αποκάλυψε το ρόλο της στην προδοσία Οτσαλάν".

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "με απεγνωσμένες κινήσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες επιχείρησε χθές ο πρωθυπουργός να εμφανισθεί πάλι στο προσκήνιο, σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε με την "υπόθεση Οτσαλάν". Ο Κ. Σημίτης, αξιοποιώντας και τις όποιες θετικές εντυπώσεις απο τη δήλωση των "15" ανακοίνωσε οτι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ερήμην του κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το θέμα αυτό".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι"στην αντεπίθεση πέρασε χθές ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι λανθασμένοι χειρισμοί στην υπόθεση Οτσαλάν. Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για τη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης, καθώς και πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "με συντονισμένες κινήσεις ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επιχειρεί να ανατρέψει το κλίμα, που δημιούργησαν οι χειρισμοί στην υπόθεση Οτσαλάν. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή και ξεκινά σταυροφορία στην Ευρώπη".

    Σύμφωνα με την ΑΘΗΝΑΪΚΗ, "στο ουσιαστικό κλείσιμο της υπόθεσης Οτσαλάν προχώρησε χθές ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης με δηλώσεις του μετά τη συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, ανακοίνωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για το θέμα. Με την κίνηση αυτή ο κ. Σημίτης επιχειρεί να κερδίσει χρόνο, μεταθέτοντας τη συζήτηση στο απώτερο μέλλον, αφού είναι γνωστό οτι τα αποτελέσματα τέτοιων επιτροπών παραπέμπονται στις καλένδες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "δέκα μέρες μετά τις θολές συνθήκες κάτω απο τις οποίες ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατέληξε στα χέραι των Τούρκων εξακολουθούν να παραμένουν θολές και πολλές άλλες πτυχές της συγκλονιστικής υπόθεσης που έχει θέσει σε σκληρή δοκιμασία την κυβέρνηση και την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Μπορεί πλέον το θέμα να έχει μεταφερθεί σε άλλα επίπεδα και το ενδιαφέρον να στρέφεται τώρα στο πώς διαχειρίζονται οι Τούρκοι τη σύλληψη αυτή, πως τη χρησιμοποιούν είς βάρος της Ελλάδας και στις επιπτώσεις που προκάλεσε στο κυβερνών κόμμα όμως είναι απαραίτητο να εντοπιστούν και να ξεκαθαριστούν όλα τα σκοτεινά σημεία που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη".

    [4] Φορολογικό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "με απούσα τη ΓΣΕΕ, λόγω της άρνησης των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων (ΝΔ, ΣΥΝ και ΚΚΕ), ξεκινά αύριο η κυβέρνηση στις 12 το μεσημέρι, το διάλογο για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Την ίδια στιγμή οι δημόσιοι υπάλληλοι (ΑΔΕΔΥ) δηλώνουν παρόντες μέν στο διάλογο, εξήγγειλαν όμως 3ωρη στάση εργασίας και προτάσσουν τα δικά τους μισθολογικά αιτήματα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "εδώ και τώρα δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, με αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 2.000.000 δρχ και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, για τα εισοδήματα του 1999 θα ζητήσει η ΑΔΕΔΥ απο την κυβέρνηση ενόψει του κοινωνικού διαλόγου που αρχίζει αύριο για την αναμόρφωση του κοινωνικού διαλόγου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά οτι "θερμός προβλέπεται οτι θα είναι ο διάλογος κυβέρνησης συνδικάτων που αρχίζει αύριο, για τις αλλαγές στη φορολογία. Αν κρίνει κανείς απο το γεγονός και μόνο οτι την τελευταία τετραετία ο μέσος φόρος για τους μισθωτούς αυξήθηκε κατά 113,96%, ενώ η "μέση" αύξηση των αποδοχών τους έφτασε το 32,31% γίνεται αντιληπτό οτι ανοίγει ένα ακόμη ισχυρό μέτωπο διεκδικήσεων για την κυβέρνηση, απο τους δημοσίους υπαλλήλους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "επαφές υπο όρους, εκβιαστικά διλήμματα, αποχωρήσεις εκπροσώπων και "ήξεις αφήξεις" συνδικαλιστικών παρατάξεων συνθέτουν το δυσοίωνο μέλλον του διαλόγου της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, ο οποίος ξεκινά αύριο στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους".

    [5] Χρηματιστήριο

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων βρέθηκε και χθές η Σοφοκλέους με το γενικό δείκτη τιμών να σημειώνει κάθετη υποχώρηση 196,90 μονάδες ή σε ποοστοό 6,06% και να κλείνει στις 3.052,04 μονάδες. Αρνητικά επέδρασε στην ψυχολογία των επενδυτών και η έκθεση της "Σαλομον Σμίθ" που εκτιμά οτι η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ θα καθυστερήσει λόγω των πολιτικών εξελίξεων καθώς και η ρευστότητα που υπάρχει αυτή την περίοδο στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "στον... τρελό ρυθμό των πολιτικών εξελίξεων χόρεψε χθές και η Σοφοκλέους. Η υπόθεση Οτσαλάν και οι επιπτώσεις της στο κυβερνών κόμμα είχαν ορίσει να αφήνουν τα σημάδια τους στο Χρηματιστήριο κατά το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "παράλληλη και ασύμβατη πορεία προς τα κάτω ακολούθησαν η αξιοπιστία του Μεγάρου Μαξίμου και της Σοφοκλέους στην πρώτη δοκιμασία υπο πραγματικές συνθήκες που αντιμετώπισαν μετά την τραγική κατάληξη της υπόθεσης Οτσαλάν. Στην οδό Σοφοκλέους, η αρχική νευρικότητα μετατράπηκε σε πανικό όταν κυκλοφόρησαν φήμες για παραίτηση του πρωθυπουργού και για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, οπότε συσσωρεύτηκαν πάμπολλες εντολές για πωλήσεις μετοχών στο limit down απο επενδυτές που εκλιπαρούσαν να αγοράσουν τις ίδιες μετοχές στο limit up πριν απο λίγες ημέρες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι "μαύρη μέρα χθές για τη Σοφοκλέους με πτώση του Γενικού Δείκτη κατά -6,06%. Η φήμη που μετέδωσε χθές το πρωί το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ρόιτερ" για πιθανή παραίτηση Σημίτη ύστερα απο το φιάσκο Οτσαλάν, λειτούργησε σαν "ηλεκτροσόκ" στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Με την έναρξη της συνεδρίασης εκδηλώθηκε πανικός".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η μεγάλη πτώση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μείωση του επιτοκίου στα έντοκα γραμμάτια, οι ανοδικές τάσεις στις χορηγήσεις καταναλωτικών δανείων και η άνοδος τιμών στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ζητείται ψυχραιμία και ενότητα - Ανήσυχη για την πορεία προς την ΟΝΕ η κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε αύξηση μαμούθ προχωρεί η Εθνική - Σήμερα ανακοινώνεται αύξηση κεφαλαίου 170 δισ. περίπου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Να προστατευθεί η χώρα από την ανευθυνότητα - Ανθρωποι της αγοράς μιλούν στο "Κ" για τα επόμενα βήματα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ομόλογα και δραχμή έδειξαν χαρακτήρα ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών κλυδωνίστηκε από περιέργη φήμη".

    [7] Χρηματιστήριο - Πτώση 6,06%

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: "Η χθεσινή μέρα μπορεί να θεωρηθεί "μαύρη Τρίτη" για το Χρηματιστήριο, αφού ο γενικός δείκτης έχασε 6,06% και έκλεισε στις 3.052,04 μονάδες, ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι απώλειες είχαν αγγίξει και το απόλυτο όριο του 8% με τις περισσότερες μετοχές "κλειδωμένες" στο limit down, καθώς κυκλοφόρησαν στην αγορά φήμες περί ενδεχόμενης παραίτησης του πρωθυπουργού".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Wednesday, 24 February 1999 - 11:04:28 UTC