Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-01-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/01/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [3] Δίωξη Δήμητρας Λιάνη
  • [4] Επιτόκια
  • [5] Κυπριακό
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Εθνική Τράπεζα - Μείωση επιτοκίων - Ανταγωνισμός

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η δίωξη κατά Δήμητρας Λιάνη, η μείωση των επιτοκίων και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κάτσε καλά! πρωθυπουργέ, εσύ εργατοπατέρα, Ελληνα μαθητή, διαπλεκόμενε έμπορε εντυπώσεων, Ελληνα πολίτη. Αρνήσου να γίνεις άθυρμά τους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ζητούν το κεφάλι του Ντογιάκου. Αθλιότητες για χάρη της "Σαλώμης". Δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη μαύρη τρύπα (μισό δις) της Μιμής.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αρσένης τέλος. Ψάχνει υπουργό. Ξεσηκωμός σ' όλη την Ελλάδα. Εξελίξεις: σε αδιέξοδο ο πρωθυπουργός, όλοι του γυρίζουν την πλάτη για το υπουργείο Παιδείας. Αρνήθηκε ο Κρεμαστινός, πιέζεται ο Βενιζέλος. Ο Χυτήρης στο υπουργείο Πολιτισμού.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Υπουργοί κατά δικαστών για τη δίωξη Δήμητρας. Β. Κόκκινος: "άψογος ο εισαγγελέας".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Νόμιμα χιλιάδες οικόπεδα με τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια στέγασης.

    Η ΑΥΓΗ: Ελιγμοί και τρύκ διαλόγου αντί για καθαρές λύσεις. "Είμαστε πάντα εδώ" διαδήλωσαν και χθές οι μαθητές. Επιχείρηση Αρσένη να ρίξει γέφυρες με καθηγητές και μαθητές ελπίζοντας να εκτονώσει την κατάσταση χωρίς να υποχωρήσει.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ολόκληρη η Αττική στο σχέδιο πόλεως. Τα έργα για την Ολυμπιάδα επιβάλλουν ριζοσπαστικές πολεοδομικές αλλαγές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παρασκήνιο με ψηλό και Αβραμόπουλο. Επαφές της Αραβαντινού με το δήμο. Ο ρόλος του επίτιμου προέδρου της ΝΔ στα τελευταία γεγονότα. Ο Γιώργος Τράγκας φωτίζει τις εξελίξεις.

    ΕΘΝΟΣ: Πυρηνικά όπλα ετοιμάζει η Τουρκία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Προλογίζουν" ανωμαλία για την πορεία του τόπου. Κάποιο αόρατο σχέδιο πλανάται πάνωθέ μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκαψε τους υπουργούς Παιδείας του ΠΑΣΟΚ. Πραγματικό "ηφαίστειο" ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ "τα έριξε χοντρά" και στη ΝΔ, επειδή αποστάτησε απο τις φιλελεύθερες αρχές της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέα δάνεια για την εξόφληση των παλιών. Το πρόγραμμα της Εθνικής για την αναχρηματοδότηση των στεγαστικών με χαμηλότερο επιτόκιο. Διευκολύνσεις και απο άλλες τράπεζες για τις πιστωτικές κάρτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απέραντο "παιδειοκομείο". Αμήχανη η κυβέρνηση, μπλόκα, ξύλο φώς ουδέν. ΕΛΑΣ: βρείτε λύση, δεν θέλουμε να δερνόμαστε με τα παιδιά.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μετωπική επίθεση Ακη στον Σημίτη. Σε ρόλο πρωταγωνιστή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Η κυβερνητική αδράνεια προκαλεί την αντίδραση Τσοχατζόπουλου.

    ΕΣΤΙΑ: Οι γυναίκες στην ουρά για ΑΦΜ. Ολα "εν taxis" με πλήρη αταξία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα σημαντική μείωση στα επιτόκια δανείων. Εως 1,25 απο την ΕΘνική Τράπεζα, που πρωτοστατεί στον ανταγωνισμό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Φεύγουν για τα ιδιωτικά σχολεία. Οι καταλήψεις έδιωξαν χιλιάδες μαθητές απο τη δημόσια παιδεία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε απόγνωση οι γονείς για την κρίση στα σχολεία. Σήμα κινδύνου για τη δημόσια παιδεία.

    ΝΙΚΗ: Δεν πάει άλλο, έλεος. Σε επικίνδυνη απορρύθμιση μπήκε η ζωή μας. Υπερβολές κι απόγνωση απο τα παιχνίδια στην Παιδεία. Καθηγητής δάγκωσε μαθητή και οδηγοί με σπασμένα νεύρα. Διάλογος των μαθητών με τον Απ. Κακλαμάνη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χρεοκόπησαν οι νόμοι της αντιεκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης". Μεγαλειώδη συλλαλητήρια χτές. Το κίνημα Παιδείας δεν κάμπεται.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φθηνά δάνεια για στέγη και εμπόριο. Τι ανακοίνωσε χθές ο διοικητής της ΕΘνικής Τράπεζας. Πώς θα μειωθούν τα επιτόκια παλαιών δανείων.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δεν πάει άλλο. Ανευθυνότητα απο κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παίζουν με τη φωτιά. Το... λάδι έριξε χθές ο Θ. Πάγκαλος: "διεφθαρμένοι καθηγητές και μαθητές".

    [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες γονείς μαθητών που φοιτούν στα υπο κατάληψη σχολεία. Η δημόσια Παιδεία εκπέμπει σήμα κινδύνου. Οι γονείς, αντιμέτωποι εδώ και δύο μήνες, με τον κίνδυνο να χαθεί η σχολική χρονιά, αναζητούν τρόπους να γράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή σε άλλα δημόσια, που δεν έχουν κατάληψη. Οι έκτακτες εγγραφές στα ιδιωτικά σχολεία είναι αρκετές και οι αιτήσεις εκατοντάδες, ενώ σε ορισμένα απο αυτά έχουν ήδη κλείσει οι θέσεις για τα τμήματα της Α'Δημοτικού της επόμενης χρονιάς".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "σε πεδίο μάχης, μετεβλήθη χθές ολόκληρος η Χώρα, εξ αιτίας των χθεσινών συλλαλητηρίων και καταλήψεων οδοστρωμάτων απο μαθητές και άλλους που αντιδρούν στην "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση". Στην Αθήνα, την Πάτρα, τα Τρίκαλα συνελήφθησαν συνολικώς 57 άτομα, ενώ εσημειώθησαν καταστροφές και τραυματισμοί. Το κέντρο της πρωτευούσης μετετράπη και πάλι σε τόπο ταλαιπωρίας οδηγών και πεζών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "σε επικίνδυνες ατραπούς οδηγεί το Εθνος η παράταση της κρίσεως και των ταραχών που σοβούν εξ αφορμής του Εκπαιδευτικού ζητήματος και της Μεταρρυθμίσεως. Μια συνηθισμένη αντιπαράθεση, μιας κοινωνικής ομάδος με την κυβέρνηση, η οποία ανεξαρτήτως του ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο έπρεπε κατά τον έναν ή άλλο τρόπο να είχε κοπάσει, συνεχίζεται και οποιαδήποτε στιγμή, εξ οποιασδήποτε τυχαίας η "τυχαίας" αφορμής μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις γενικευμένης εσωτερικής κρίσεως".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι "η αδιαλλαξία όλων των πλευρών εντείνει το αδειέξοδο στην Παιδεία, η οποία μετατρέπεται καθημειρνά σε πεδίο μάχης. Χαρακτηριστικό της εξαλλοσύνης και του παραλόγου στην οποία μπήκε η ζωή μας είναι οτι στην Κορώνη καθηγητής δάγωσε μαθητή. Επεισόδια σημειώθηκαν και χθές στα πανεκπαιδευτικά συλληλητήρια της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, ενώ ιδιαιτέρως κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα, που οι πληροφορίες λένε πως θα φέρει κυβερνητικές ανακοινώσεις με στόχο την εκτόνωση".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η κυβέρνηση είναι πλέον δεδομένο οτι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Αρκεί να ανατρέξει κανείς στις επίσημες χτεσινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που έγιναν ακριβώς την ώρα που όλη η Ελλάδα βρισκόταν στο "πόδι" απο τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Πρέπει να σημειωθεί εισαγωγικά δε οτι και χτές κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλεγαν, ανεπισήμως οτι "δεν προβλέπεται κάπιοα κίνηση" ούτε σήμερα Παρασκευή απο το υπουργείο Παιδείας, ενώ εκτιμούσαν οτι "δε φαίνεται να αλλάζει κάτι θεαματικά" μέσα στο Σαββατοκύριακο".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "ενώ μαθητές και καθηγητές ήταν στους δρόμους, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλαλλητηρίου, το υπουργείο Παιδείας μελετούσε την παράταση του τετραμήνου που έληξε προχθές. Ο υπουργός απηύθυνε χθές πρόσκληση διαλόγου τόσο στους καθηγητές όσο και στους μαθητές και συγκεκριμένα στα 15μελή συμβούλια των σχολείων που λειτουργούν".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει οτι "με παραλλαγές του..πρωινού καφέ επιχειρεί ο υπουργός Παιδείας να εκτονώσει την κρίση στην Παιδεία. Την ώρα που η ελληνική κοινωνία σπαράσσεται αοπ το αδιέξοδο στον χώρο της Παιδείας, ο Γ. Αρσένης περιορίζεται παρά τις πιέσεις που δέχεται απο κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, σε ελιγμούς επικοινωνίας".

    Το ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του τονίζει μεταξύ άλλων οτι "όταν πριν απο μερικές ημέρες ρωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας πότε θεωρεί οτι εξαντλούνται τα όρια γαι την επάνοδο των μαθητών στα σχολεία, η απάντηση που έδωσε ήταν "χθές". Εκείνο όμως που και ο ίδιςο αλλά και ο πρωθυπουργός πλέον δεν φαίνεται ν'αντιλαμβάνονται είαν οτι αυτό το "χθές" το επαναλαμβάνει ήδη η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε σχέση με την εξεύρεση μιας λύσης που δεν θ'αποκαταστήσει μόνο την τάξη στα σχολεία, αλλά και τη λειτουργία της χώρας, που έχει ουσιαστικά ανασταλεί".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει οτι "ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μιλούσε κάποτε για "απέραντο φρενοκομείο". Σήμερα η Ελλάδα γνωρίζει το απέραντο"παιδειοκομείο". Με τους μαθητές στους δρόμους, τους αστυνομικούς να δέρνουν, τους "συνήθεις" να καίνε και την κυβέρνηση να παρακολουθεί ανίκανη να λύσει τον γόρδιο δεσμό".

    [3] Δίωξη Δήμητρας Λιάνη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι "άκρα του κόσμου σιωπή" εξακολουθεί να τηρείται στο μείζον σκάνδαλο της βίλας της Εκλάλης. Παρά τα κθημερινά εμπεριστατωμένα δημοσιεύματα του "Ελεύθερου", σύμπας ο πολιτικός κόσμος αλλά και τα ΜΜΕ εξακολουθούν να σιωπούν. "Παλαιό" και "νέο" ΠΑΣΟΚ μάλιστα σε αγαστή συνεργασία υπερασπίζονται υποκριτικά και για το θεαθήναι τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς να μαπίνουν στο κρίσιμο ερώτημα: "που βρέθηκαν τα 2,5 δις που στοίχισε η αμαρτωλή βίλα της οδού Αγράμπελης 3, στην Εκάλη; ".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "φραστικό πόλεμο με οξύτατες εκφράσεις και βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσαν υπουργοί της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής και στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, εν ονόματι της "μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου"εξ αφορμής της δίωξης κατά της κ. Λιάνη. Παρακάμποντας την ουσία της δίωξης, ο κ. Τσοχατζόπουλος και ο κ. Κακλαμάνης καταφέρθηκαν κατά του κ. Ντογιάκου, που εξέδωσε το πόρισμά του για την υπόθεση της βίλας της Εκάλης, κι έκαναν ανοιχτά λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "συνεχίστηκαν και χθές οι αντιδράσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ κατά της απόφασης του εισαγγελέα Ντογιάκου να ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον της Δήμητρας Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και καταλόγισε στον κ. Ντογιάκο πολιτική σκοπιμότητα. Ενώ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης κάλεσε τα στελέχη απο όλες τις τάσεις να μην προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν ένα θέμα που αφορά τη μνήμη του Α. Παπανδρέου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "το κεφάλι του γνωστού εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου ζητούν διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες για να ικανοποιήσουν οι ίδιο την Σαλώμη της Εκάλης και να μην χρησιμοποιήσει εναντίον τους "χαρτιά" του Ανδρέα, αλλά και για να αναχαιτίσουν τη δικαστική έρευνα, η οποία οδηγεί τη Σαλώμη με δικαστική ακρίβεια στη φυλακή".

    [4] Επιτόκια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "μια αδικία ετών για χιλιάδες νοικοκυριά, που είχαν πάρει στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο έως και 25% αποκαθίσταται. Η Εθνική ανακοίνωσε χθές οτι όσοι έχουν παλαιά δάνεια μπορούν να τα αποπληρώσουν με νέα που θα έχουν χαμηλότερο κυμαινόμενο επιτόκιο. Την ίδια στιγμή δύο ακόμη τράπεζες, η American Express και η ΑΒΝ ανακοίνωσαν ειδικά προγράμματα χαμηλότοκης χρηματοδότησης για την εξόφληση των λογαριασμών πιστωτικών καρτών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται οτι "το "χορό" που άνοιξαν η ALPHA Τράπεζα Πίστεως και η XIOSBANK στη μείωση των επιτοκίων ακολούθησε και η Εθνική Τράπεζα. Απο τη Δευτέρα θα ισχύσουν τα νέα επιτόκια, ενώ ειδικές ρυθμίσεις θα γίνονται και σε όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο, ανακοίνωσε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι "η Εθνική Τράπεζα εκκινούμενη απο τις συνθήκες του εντεινόμενου ανταγωνισμού στην εγχώρια τραπεζική αγορά, έσπευσε να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, προεξοφλώντας τόσο τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, όσο και την προδιαγραφόμενη κάμψη του πληθωρισμού. Ο διοικητής της κ. Θ. Καρατζάς απο τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά ανακοίνωσε μειώσεις στα επιτόκια των δανείων μέχρι και 1,25 κερδίζοντας και πάλι την πρωτιά απο την Τράπεζα Πίστεως και πιέζοντας όλες τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες προς ανάλογες κατευθύνσεις".

    [5] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "εντατικές επαφές έχουν το τελευταίο διάστημα Αθήνα και Λευκωσία εξετάζοντας τις νέες παραμέτρους του θέματος των πυραύλων S-300που αν και σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του πρέσβη της Ρωσίας στην κυπριακή πρωτεύουσα Γκεόργκι Μουράτοφ, βρίσκεται πλέον εκτός Κύπρου, θεωρείται ωστόσο βέβαιο οτι εξακολουθεί ν'αποτελεί "πονοκέφαλο" για την ελληνοκυπριακή ηγεσία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών επανέφερε στο προσκήνιο τα ελληνοτουρκικά, λίγα 24ωρα πριν τη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών της ΕΕ. Ο Γιόσκα Φίσερ θυμήθηκε την κοινοτική αλληλεγγύη, ενώ ταυτόχρονα "χτύπησε καμπανάκια" στην Αγκυρα δηλώνοντας οτι τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας δυσκολεύουν την πορεία της προς την Ευρώπη".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ με τίτλο "Νέο χαστούκι κατά της Αγκυρας" προσθέτει οτι "το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα που αφορά την ΕΕ και η Ελλάδα στο ζήτημα αυτό δεν είναι μόνη στην αντιπαράθεσή της με την Τουρκία αλλά έχει την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής κοινότητας" δήλωσε σήμερα στη Βόννη ο υπουγός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "διπλωματική εκστρατεία για την προώθηση του Κυπριακού μετά την απόφαση για ακύρωση της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο, αρχίζει η κυπριακή κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό ο Κύπριος ΥΠΕΞ Γ. Κασουλίδης θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Ευρωπαίο επίτροπο Χάνς Βαν ντεν Μπρούκ, την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράϊτ και το Γερμανό ΥΠΕξ Γιόσκα Φίσερ. Οι συναντήσεις αυτές θα γίνουν στις 17 Φεβρουαρίου και στις 15 Μαρτίου"

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι νέες μειώσεις των επιτοκίων από την Εθνική Τράπεζα, οι θετικές εκτιμήσεις ξένων οργανισμών για την ελληνική οικονομία, οι προβλέψεις για νέα μείωση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο, η νέα άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και η αύξηση του ενεργητικού των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Στο 3,7% κλείνει ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο - Αναμένεται "βουτιά" στο 2,5% τον Απρίλιο. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Αισιόδοξες προβλέψεις από ξένους οίκους για την Ελλάδα. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Μείωση επιτοκίων από Εθνική-Εμπορική-Εντείνεται ο ανταγωνισμός των τραπεζών. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Κέρδη μαμούθ για το 1998 από τον Ομιλο της Εθνικής - Στη μάχη των ανταγωνιστικών επιτοκίων μπαίνει από Δευτέρα. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Εθνική: μείωση επιτοκίων και αναχρηματοδότηση στεγαστικών σε δάνεια για επιχειρήσεις και ιδιώτες. ''

    [7] Εθνική Τράπεζα - Μείωση επιτοκίων - Ανταγωνισμός

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: ``Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει ο πόλεμος επιτοκίων στην τραπεζική αγορά. Ο διοικητής της Εθνικής κ. Θ. Καρατζάς, εξέπληξε και πάλι ανακοινώνοντας χθες στην Θεσσαλονίκη νέα μείωση επιτοκίων, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια με υψηλά επιτόκια. ''

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 22 January 1999 - 18:03:16 UTC