Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-01-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/01/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [3] Δημοσκόπηση-Αβραμόπουλος
  • [4] Δήμητρα Λιάνη
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Δημοπρασία τριετών ομολόγων - Μείωση επιτοκίων

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το γκάλοπ για κόμμα Αβραμόπουλου και η δίωξη για τη βίλα της Εκάλης είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναικού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ελεος. "Μπλόκα" και όποιος αντέξει. Αμετανόητοι οι μαθητές. Επικινδύνως ανίκανη η κυβέρνηση... και στη μέση οι πολίτες. Δραματική παρέμβαση Απόστολου Κακλαμάνη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Λησταρχίνα η πρόεδρος της Ενωσης Φίλων της..Αστυνομίας. Κλοπιμαία αξίας εκατοντάδων εκατ. βρέθηκαν στα χέρια της. Αλβανική σπείρα εκμετάλλευσης παιδιών των φαναριών στην έδρα της Ενωσης.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Οι βίλες των υπουργών. Σήμερα: Γιάννος Παπαντωνίου, Σταύρος Σουμάκης. Μονοκατοικία 180 τμ στην Κηφισιά, 18 εκατ. δρχ. Μισό στρέμμα στις Σπέτσες, 4 εκατ. δρχ. Οι Ράμπο έψαξαν αυτές τις αγορές;

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Το πρώτο γκάλοπ "μαμή" εξελίξεων. Πλειοψηφία η κεντροδεξιά 20% ο Αβραμόπουλος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κυνήγι θησαυρού. Φρενίτιδα αγορών στο Χρηματιστήριο. Υπερβολικά κέρδη-μεγάλοι κίνδυνοι.

    Η ΑΥΓΗ: Οδό διαφυγής αναζητεί η κυβέρνηση για την παιδεία, ενώ αρχίζουν και οι απεργίες των καθηγητών. Εντονες πιέσεις στον Σημίτη για υποχωρήσεις, ενώ ο Αρσένης δηλώνει οτι δεν παραιτείται.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 25% με την πρώτη ο Αβραμόπουλος. 20% η ΝΔ και 32% το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το τελευταίο γκάλοπ της "Kappa Research".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παίζει με τις ζωές των παιδιών. Οδηγεί σε αιματοκύλισμα η αδιαλλαξία του Σημίτη. Συμπλοκές, τραυματισμοί, μαχαιρώματα, συλλήψεις, μπλόκα, δακρυγόνα και οδομαχίες. Πολιτικά παιχνίδια με Αρσένη. Γλιστράει στην ίντριγκα και στο χάος.

    ΕΘΝΟΣ: Δώσε λύση μέσα στην εβδομάδα. Σημίτης προς Αρσένη. Του ζήτησε να καλέσει σε διάλογο χωρίς ατζέντα τους καθηγητές και να "παραχωρήσει" στους μαθητές την κατάργηση των φετινών εξετάσεων στη Β'Λυκείου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γκρέμισαν το σχολείο που δίδαξε ο πατρο-Κοσμάς. Ο Νικήτας Κακλαμάνης καταγγέλλει στην Ευρώπη τα αίσχη των Σκοπιανών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρώει τις σάρκες του ΠΑΣΟΚ το "Παλατάκι" του Ανδρέα Παπανδρέου. Πανικόβλητο το παλαιό και το νέο ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί την εξέλιξη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μεγάλο σεισμό βλέπουν οι επιστήμονες. Αιτία η παρατεταμένη σεισμική ύφεση των τελευταίων μηνών. Πιθανόν και πάνω απο 6 R. Ποιές περιοχές θερωρούνται πιο επικίνδυνες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δύο κινήσεις Αρσένη για εκτόνωση. Μετά τη δίωρη συζήτηση με τον Σημίτη. Προς καθηγητές: διάλογος για όλα απο σημεία κοινής αποδοχής. Προς μαθητές: μόνιμο το δικαίωμα της επιλογής βαθμών απο τη Β'Λυκείου.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ιδού το σχέδιο της κυβέρνησης για επιστροφή στα θρανία. Οι 5 αλλαγές που αποφασίστηκαν χθές στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    ΕΣΤΙΑ: Το πόθεν έσχες των πολιτικών. Δεν εγνώριζαν επί έξι χρόνια;

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εκπτώσεις στη μεταρρύθμιση. Η κυβέρνηση προωθεί διόρθωση σε εξετάσεις Β'Λυκείου και μετεξεταστέους.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εξελίξεις μετά τη συνάντηση Σημίτη-Αρσένη. Γ. Ράλλης: ο νόμος έχει θετικά στοιχεία, απορώ με εκείνους που γίνονται συνένοχοι σε παράνομες καταλήψεις σχολείων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διάλογος τώρα για την κρίση στα σχολεία. Εξαντλήθηκαν πλέον όλα τα όρια.

    ΝΙΚΗ: Νίπτει τας χείρας του ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν πήρε θέση για το κόμμα Αβραμόπουλου. Σιβυλλική δήλωση εν όψει εξελίξεων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πανεργατικός-παλλαϊκός ο αγώνας για την Παιδεία. Αύριο το πρωί τα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μήνυμα απο 3 λύκεια. Ούτε μια ώρα κατάληψης στο 7ο Θεσσαλονίκης, τα Λαγκαδίκια και το Νεστόριο Καστοριάς.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παιδεία μολότοφ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σχέδιο για μερικό ανασχηματισμό. Επιβεβαίωση της "Μ" για διαδοχή στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Παιδείας.

    [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "σαφείς οδηγίες έδωσε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στον Γεράσιμο Αρσένη να προχωρήσει στους χειρισμούς εκείνους που είναι απαραίτητοι για την εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία, εντός της εβδομάδας. Στόχος είναι να μη θιγεί η ουσία της μεταρρύθμισης, αλλά να γίνουν κινήσεις τέτοιες, που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία εκείνων των σχολικών μονάδων οι οποίες βρίσκονται σε κατάληψη. Μέσα σ'αυτό το πλαίσιο θα επιδιωχθούν ουσιαστικού περιεχομένου συζητήσεις με τους καθηγητές και τους μαθητές".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "το αδιέξοδο στην Παιδεία παραμένει καθώς η κυβέρνησις παραμένει αμετακίνητη. Ο υπουργός Παιδείας κ. Γ. Αρσένης, είχε το πρωί δίωρη συνάντηση με τον πρωθυπουγό, μετά το πέρας της οποίας, υπεγραμμίσθη οτι δεν τίθεται θέμα παραιτήσεως ή απομακρύνσεώς του. Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εδήλωσε οτι η συνάντησις ήταν προγραμματισμένη, ετόνισε δε οτι "δεν τέθηκε ούτε τίθεται" θέμα υποχωρήσεων ως προς την πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Αρσένης".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται πλέον ο Κ. Σημίτης. Ο πρωθυπουργός δέχεται καθημερινά εισηγήσεις και απο στενούς συνεργάτες του που του ζητούν να αναλάβει γενναία πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία. Ως τέτοια πρωτοβουλία προβάλλεται η αναστολή των εξετάσεων στη Β'Λυκείου, που συναντά όμως την αντίδραση του υπουργού Παιδείας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "εντός των ημερών πιθανώς μέχρι την Παρασκευή, ο υποργός Παιδείας κ. Γερ. Αρσένης θα επιχειρήσει να αμβλύνει περαιτέρω τα πιεστικά στοιχεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης βελτιώνοντας τον εξεταστικό μηχανισμό της Β'Λυκείου και προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες στους μαθητές, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "σε αδιέξοδο εξακολουθεί να βρίσκεται το εκπαιδευτικό πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και πέντε μήνες. Η κυβέρνηση υπόσχεται διάλογο με ανοιχτά σχολεία, οι δε μαθητές δηλώνουν οτι τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο εάν αποσυρθεί ο Νόμος 2525/97".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται οτι "σε ένα τεντωμένο σχοινί φαίνεται οτι βαδίζει η κυβέρνηση και αυτή τη στιγμή ουδείς μπορεί να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το ποιά θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων στο θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ενδεικτικό του πόσο..πελαγωμένοι είναι κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας είναι το γεγονός οτι κρατήθηκε μυστική χθές το πρωί η συνάντηση των κ. Σημίτη και Αρσένη".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι " όσες παρεξηγήσεις και αν έχουν γίνει..όση ένταση και αν έχει προκληθεί όλον τον τελευταίο κιρό γύρω απο την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση..τη μία στα υπο κατάληψη δημόσια σχολεία... την άλλη στη Βουλή..την τρίτη στους δρόμους με τα μπλοκαρίσματα και τις πορείες... με κάθε ειλικρίνεια η κάθε πλευρά πρέπει να εννοήσει πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Και να κάνουν όλοι-τώρα- ένα γενναίο βήμα για διάλογο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει οτι "σήμερα ή αύριο αναμένται να κάνει ο Γερ. Αρσένης που χθές είχε δίωρη συνάντηση με τον Κ. Σημίτη, μια διπλή "κίνηση εκτόνωσης". Στους μαθητές μπορεί να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για βελτίωση βαθμών και μια επιπλέον "ανακούφιση" στο εξεταστικό. Δηλαδή, να γίνει μόνιμη η ρύθμιση, που προβλέπει οτι ο βαθμός των εξετάσεων της Β'Λυκείου θα λαμβάνεται υπόψη μόνο αν είναι ευνοϊκός. Επίσης, αναμένεται να καλέσει ξανά την ΟΛΜε σε διάλογο, που θα ξεκινά απο σημεία κοινής αποδοχής".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει οτι "παρά την εντύπωση που δημιούργησε η κυβέρνηση οτι θα τηρήσει αδιάλλακτη στάση όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά, εντούτοις ο υπ. Παιδείας είχε χθές, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κρίσιμη συνάντηση με τους επιτελείς του, οπότε και συγκεκριμενοποιήθηκαν τα επόμενα βήματα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Προηγουμένως υπήρξε συνάντηση του Γ. Αρσένη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και εδόθησαν οι τελευταίες εντολές προς τον υπ. Παιδείας. Το σχέδιο 5 σημείων είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει καταλυτικά και να δρομολογήσει την εκτόνωση της κρίσης, σύμφωνα με τη γνώμη των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών".

    [3] Δημοσκόπηση-Αβραμόπουλος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει οτι "σαρώνει το δίδυμο Καραμανλή-Αβραμόπουλου, βάζοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικόυ σκηνικού στην πατρίδα μας. Τα πρώτα στοιχεία της δημοσκόπησης που διέρρευσαν δείχνουν οτι ένα νέο κόμμα απο τον Δημ. Αβραμόπουλο εδραιώνει την πολιτική κυριαρχία της κεντροδεξιάς, αφού όλα πλέον τα κόμματα που κινούνται στο χώρο αυτό υπερτερούν σε δύναμη των κομμάτων της κεντροαριστεράς".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει οτι "σε κρίσιμη φάση έχει εισέλθει το εγχείρημα του Δ. Αβραμόπουλου, καθώς ο χρόνος έπαψε να δουλεύει προς όφελος των σχεδίων του δημάρχου και των υποστηρικτών του. Οι πιέσεις που δέχεται ο δήμαρχος απο πολλές πλευρές για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του "εδώ και τώρα", τον υποχρεώνουν να δώσει άμμεσα απάντηση στα διλήμματα που αντιμετωπίζει σχετικά με το χρόνο εξαγγελίας καιτη μορφή του νέου σχήματος".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "τα σενάρια στην κεντροδεξιά δίνουν και παίρνουν σχετικά με το νέο κόμμα του Δ. Αβραμόπουλου. Ο Κ. Μητσοτάκης επιστρέφοντας απο τις χειμερινέ του διακοπές σε Ταϋλάνδη και Νεπάλ, δήλωσε οτι εφόσον υπάρξουν εξελίξεις, θα μιλήσει, υπονοώντας εμμέσως οτι θα υπάρξουν, ο Γ. Ράλλης αρνήθηκε να τοποθετηθεί, ενώ ο Μιλτ. Εβερτ παίζοντας το ρόλο του εγγυητή της ενότητας ή του πάτερ φαμίλια, προέβλεψε οτι δεν θα προχωρήσει στην κίνησή του ο δήμαρχος Αθηναίων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "τεράστια δυναμική εμφανίζει το υπο ίδρυση κόμμα του δήμαρχου Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλου. Στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε στο Λεκανοπέδιο της Αττικής μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του κ. Αβραμόπουλου, το υπο ίδρυσιν κόμμα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χάνουν σημαντικό ποσοστό της δύναμής τους".

    Σύμφωνα με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, "η κοινή γνώμη είναι έτοιμη να "δεχθεί" ένα καινούργιο κόμμα υπ τον δήμαρχο Αθηναίων κι ένα σημαντικό μέρος της είναι πρόθυμο να το στηρίξει, όπως προκύπτει απο την πρώτη δημοσκόπηση, στοιχεία της οποίας διέρρευσαν. Την έρευνα διεξήγαγε για λογαριασμό πελατών της η εταιρία K-research σε καθημερινή βάση επί τρείς μήνες και τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται "εκκωφαντικά"Ενα νέο κόμμα υπο τον κ. Αβραμόπουλο θα συγκέντρωνε ποσοστό 20% επιταχύνοντας καταλυτικά τις πολιτικές εξελίξεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "μετά τα σενάρια, τις δηλώσιες και τις τοποθετήσεις απ'όλες τις πλευρές, σειρά έχουν οι δημοσκοπήσεις οπυ καταγράφουν τις πρώτες αντιδράσεις της κοινής γνώμης απέναντι στο ενδεχόμενο ανάληψης πολιτικής πρωτοβουλίας απο το δήμαρχο Αθηναίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, και αυτή η δημοσκόπηση καταγράφει τη διεισδυτικότητα του δημάρχου σε όλους τους πολιτικούς χώρους, τον εμφανίζει ψηλά στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, αν και είαν μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων".

    [4] Δήμητρα Λιάνη

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "πανικόβλητο το "παλαιό" και το "νέο" ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη στην υπόθεση της αμαρτωτλής βίλας της Εκάλης. Η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου κατηγορείται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, επειδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο εξαπάτησε την Εφορία, δηλώνοντας για την αγορά της βίλας 180 εκατομμύρια δραχμές λιγότερα απο την πραγματική της αξία, που ξεπερνούσε τότε τα 350 εκατομμύρια δραχμές. Βέβαια, είναι αστείο να γίνεται λόγος για τα 76 εκατομμύρια που γλίτωσε η Δήμητρα Λιάνη, ζητώντας αντίστοιχα το ελληνικό δήμοσιο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "εσφαλμένη" χαρακτηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, την ποινική δίωξη σε βάρος της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου εισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Παράλληλα, επισημαίνουν οτι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, έχουν πιθανότατα παραγραφεί καθώς έχει παρέλθει η 5ετία. Να σημειωθεί οτι εάν κατά την ανάκριση διαπιστωθεί οτι πρόκειται για φορολογικές παραβάσεις που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως απάτη, τότε με βούλευμα θα παύσει οριστικά η ασκηθείσα ποινική δίωξη λόγω παραγραφής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "ισχυρούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ πυροδότησε η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της Δήμητρας Λιάνη _ Παπανδρέου, η οποία ερμηνεύεται ανοιχτά πλέον απο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ως βίαιη επιχείρηση διασυρμού της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, "σε μπούμερανγκ εξελίσσεται για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ το θέμα της Δήμητρας Παπανδρέου, μετά τη δίωξη για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος εναντίον της, για τη βίλα της Εκάλης. Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώθηκε μέσα στους κόλπους του Κινήματος, εναντίον της ηγεσίας γεγονός που ανάγκασε ακόμη και πολέμιους ή αποστασιοποιημένα απο τη Δήμητρα στελέχη να προβαίνουν σε δηλώσεις, ενώ μέχρι προχθές είτε σιωπούσαν είτε προέβαιναν σε εχθρικές ή ειρωνικές αναφορές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) υποστηρίζει οτι " η ασκηθείσα εναντίον της κ. Δ. Λιάνη ποινική δίωξη θα παύσει οριστικά, λόγω παραγραφής. Αυτό πιθανολογούσα, χθές, εισαγγελικές πηγές για τη δίωξη κατά της χήρας Παπανδρέου, που κατηγορείται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η μείωση των επιτοκίων των τριετών ομολόγων, οι εκτιμήσεις για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Εύσημα Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία - Προτείνει επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων και αλλαγή ασφαλιστικού. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``"Μεροκάματο" 300 εκατ. δρχ ! - Το ελληνικό δημόσιο είναι ο μεγάλος κερδισμένος του Χρηματιστηρίου. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Πτώση επιτοκίων - Το "πώς" και τα "γιατί" της χθεσινής δημοπρασίας - Ντε Σιλγκί: Θα μπείτε στην ΟΝΕ. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Σε παράλληλη πορεία με την Ευρώπη η Σοφοκλέους - Μετεξέλιξη του ΧΑΑ σε ώριμη χρηματιστηριακή αγορά. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Κλίμα σύγκλισης με επιτόκια και εισαγόμενες θετικές εκθέσεις - Ελληνικά χαρτιά συνιστά η Credit Swiss στους πελάτες της. ''

    [6] Δημοπρασία τριετών ομολόγων - Μείωση επιτοκίων

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: ``Σημαντική υποχώρηση κατά 1,8 μονάδες σημειώθηκε χθες στη δημοπρασία 3ετών ομολόγων, στην οποία προσφέρθηκαν 563 δισ. και το Δημόσιο άντλησε 314 δισ. Ετσι συνεχίστηκε ο ρυθμός μείωσης των μακροχρονίων τίτλων ως αποτέλεσμα των νέων ευνοϊκών συνθηκών που δημιουργούνται στην Οικονομία. ''

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Wednesday, 20 January 1999 - 10:09:25 UTC