Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-11-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/11/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Προϋπολογισμός

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η κατάθεση του προϋπολογισμού του 1999, η λίστα φοροφυγάδων, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φάτε... μάτια ονόματα για να μη βλέπετε τον προϋπολογισμό. Αντιπερισπασμός στα σκληρά μέτρα με λίστες διαπόμπευσης φοροφυγάδων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):705 "φοροφυγάδες" στο απόσπασμα...4 νέοι κατάλογοι στη δημοσιότητα απο το υπουργείο Οικονομικών.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τι κρύβει η ρήξη Αβραμόπουλου-Λαλιώτη. Αγρια πολιτική σύγκρουση, με βαρείς χαρακτηρισμούς.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Τα νέα πρόστιμα για τα αυθαίρετα. Σε καθεστώς ομηρίας 800.000 ιδιοκτήτες. Ακόμη και αν πληρώσουν δε θα τα σώσουν.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φόροι και.. μισό κουλούρι αυξήσεις. Προϋπολογισμός: Μισθωτοί-συνταξιούχοι στραγγαλίζοναι και το '99. 2.100.000 δρχ ο κάθε φορολογούμενος.

    Η ΑΥΓΗ: Φουντώνει κίνημα για την Παιδεία. Εντυπωσιακή η μαζικότητα και ο παλμός του χθεσινού συλλαλητηρίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σε τροχιά εκλογών. Στο φούλ οι μηχανές της κυβέρνησης για τη διπλή αναμέτρηση του Ιουνίου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μαϊμού ο προϋπολογισμός. Εβγαλαν άχρηστους όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Ωραιοποιούν με πλασματικά στοιχεία τη δραματική οικονομική κατάσταση.

    ΕΘΝΟΣ: Τα σύν και τα πλήν. Ο πιο σκληρός προϋπολογισμός.. πέρασε με δυσφορία απο υπουργούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γκρεμίζει τα "αυθαίρετα" του δημοσίου βίου ο Εβερτ. Με το βιβλίο του "Ειρηνική Επανάσταση για την Νέα Εποχή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Προκαταβολή τους φόρους. Ταυτόχρονα με την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης. Ενας νέος τρόπος για να γεμίζουν τα ταμεία και να δείχνουν οτι όλα βαίνουν καλώς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εφορία: η πρώτη δόση μαζί με τη δήλωση. Προϋπολογισμός '99: νέο κόλπο Παπαντωνίου για είσπραξη-εξπρές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σφιχτείτε πάλι για το καλό σας. Γιάννος: ο τελευταίος προϋπολογισμός πριν την ΟΝΕ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ανοίγει διάπλατα η πόρτα της ΟΝΕ. Κρατικός προϋπολογισμός 1999.

    ΕΣΤΙΑ: Φόροι, δαπάνες έλλειμμα και χρέος. Οι δύο όψεις του προϋπολογισμού.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προϋπολογισμός με ερωτήματα και υποσχέσεις για αλλαγές στη φορολογία απο το...2000.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συγκρουσιακό το κλίμα στην Παιδεία. Επιχειρείται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο τη μεταρρύθμιση Αρσένη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Προϋπολογισμός με 12 μέτρα και... Φοροδιαφυγή με...705 ονοματεπώνυμα

    ΝΙΚΗ: Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός: Αύξηση μισθών 2%... και συστάσεις στους βιομηχάνους να περιορίσουν τα κέρδη τους, μειώνοντας τις τιμές των προϊόντων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΟΝΕ και ξερό ψωμί... κι όλο πληρώνει ο λαός. Κατατέθηκε χθές στη Βουλή ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λίστα φοροφυγάδων έδωσε τη νύχτα η κυβέρνηση. Μαζί με τον προϋπολογισμό όλα τα ονόματα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Θυσίες για την ΟΝΕ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πρόστιμα οριστικής καταδίκης.403 επιχειρήσεις "πλήρωσαν" την κατάθεση του προϋπολογισμού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εγκρίθηκε απο το υπουργικό συμβούλιο προϋπολογισμός λιτότητας και μιζέριας. Αυξήσεις μόνο 2% στους δημόσιους υπαλλήλους.

    [2] Προϋπολογισμός

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "τέσσερις λίστες με 705 ονόματα, που κατά την Εφορία έκαναν φοροδιαφυγή, έδωσε χθές στη δημοσιότητα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννος Παπαντωνίου μαζί με τον προϋπολογισμό για το 1999. Ο νέος προϋπολογισμός στηρίζεται σε 12 μέτρα, ενώ η αύξηση των εσόδων του κατά 500 δις προβλέπεται να προέλθει κυρίως απο ελέγχους. Οι αυξήσεις στους μισθούς θα είανι 2% μια κι έξω απο 1.1.1999".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "τέσσερεις απλοί αριθμοί αποκαλύπτουν τι κρύβεται πίσω απο τα μεγέθη του νέου Προϋπολογισμού τον οποίο κατέθεσε χθές στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: Εσοδα 11 τρις δραχμών, δπαάνες 13,2 τρις, δανειακές ανάγκες 2,1 τρίς και έλλειμμα 1,5 τρίς δραχμών. Και ένας πέμπτος αριθμός- ο πλέον σημαντικός- είναι η εκτίναξις του δημοσίου χρέους στα 43,7 τρίς δραχμών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "η φοροεισπραρκτική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύετεαι μέσα απο το κείμενο του προϋπολογισμύ 1999. παρά τις μεγαλοστομίες του οικονομικού επιτελείου περί... φορολογικής δικαιοσύνης, η κυβέρνηση μεθοδεύει το "ατάκα και επιτόπου" χαράτσωμα των φορολογουμένων. Με λίγα λόγια, ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, οι εφοριακοί θα υπολογίζουν το χρεωστικό ποσό και θα ζητούν την καταβολή μέρους αυτού".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "οι περισσότερες ευχάριστες ειδήσεις πυο φέρνει ο νέος προύπολογισμός ήταν λίγο πολύ γνωστές. Μειώνονται οι φόροι στα αυτοκίνητα, τα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου έδωσε όμως μια καλή είδηση λίγο πριν καταθέσει τον προϋπολογισμό. Παγώνουν για όλο το 1999 τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και μείωση στα τιμολόγια του ΟΤΕ".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "μεγαλύτερη φτώχεια τις τους εργαζόμενους μισθωτούς και συνταξιούχους και οδυνηρά φορολογικά βάρη, αυξημένα κατά 580 δις δρχ φέρνει ο προϋπολογισμός γιατο 1999 που κατέθεσε ο Γιάννος Παπαντωνίου. Οι αυξήσεις μισθών θα είναι 70 δρχ την ημέρα, κόβονται επιδόματα και μειώνονται επικουρικές συντάξεις. Ακόμη οι συντάκτες του προϋπολογισμού κάνουν άκρως ανεδαφικές προβλέψεις για πτώση του πληθωρισμού των ελλειμμάτων και των δημόσιων δαπανών, διαφορετικές απο αυτές των διεθνών οικονομικών οργανισμών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει οτι "λίστες "φοροφυγάδων" έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση όπως πράττει κάθε φορά που θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Ασφαλώς δεν είναι συμπτωματικό το γεγονός οτι οι λίστες δόθηκαν ταυτόχρονα με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμόυ στη Βουλή: πρόκειται για πράξη εντυπωσιασμού, που είναι πολιτικώς ανήθικη, καθώς δεν υπάρχει οριστική δικαστική απόφαση για τους κατηγορουμένους ως φοροφυγάδες".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "κρυφές" αυξήσεις φόρων σε εισοδήματα και ακίνητα φέρνει ο νέος προϋπολογισμός που κατέθεσε χθές στη βουλή η κυβένρηση. Οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις θα ανέλθουν σε 500 δις δρχ το 1999 όμως ενδέχεται να φθάσουν κατα τα 670 δις δρχ εάν η κυβέρνηση διαπιστώσει οτι το πλεόνασμα των εσόδων του φετινού προϋπολογισμού...


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 12 November 1998 - 17:15:49 UTC