Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-11-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/11/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Μειώσεις στις τιμές ΙΧ
  • [3] Κυπριακό
  • [4] Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Πληθωρισμός - Εκτιμήσεις - Παπαντωνίου

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι μειώσεις στις τιμές των ΙΧ αυτοκινήτων, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και το Κυπριακό είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τρώει τα παιδιά του. "Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα" ενοχλούν τον Σημίτη. Με τεχνάσματα διαλύεται η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Χάος στην Παιδεία. Αλλάζουν πάλι τα μαθήματα στα Λύκεια. Στους δρόμους μαθητές, καθηγητές και γονείς. Σύστημα παρραγωγής αγραμμάτων, λέει η ΟΛΜΕ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κυριαρχία Μητσοτάκη. Κλίμα ομηρίας για τον Κώστα Καραμανλή. ΝΔ: ανακατατάξεις, αναταράξεις, τελεσίγραφα.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ενα εκατομμύριο δικαιούχοι για αναδρομικά στο εφάπαξ. Προβλέπεται καταιγίδα ομαδικών προσφυγών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κοκτέϊλ θανάτου σε νεανικό ολονύκτιο πάρτι. Στο νοσοκομείο 5 παιδιά 12-14 χρόνων.

    Η ΑΥΓΗ: Αναβρασμός στην εκπαίδευση. Με εξαγγελίες επιχειρεί να εκτονώσει την κατάσταση ο Γ. Αρσένης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ασφαιρα κατά διαπλεκομένων απο Εβερτ. Τους καταγγέλλει, αλλά δεν τολμάει να τους κατονομάει... Γιατί;

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εθνική ήττα στις Βρυξέλλες. Η πολιτική Σημίτη απομόνωσε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Πέρασε η χρηματοδότηση της Τουρκίας με 14-1.

    ΕΘΝΟΣ: ΙΧ:50 μέρες θα κρατήσουν οι ευκαιρίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξεβρακώνουν και βιάζουν τα χωριά μας οι Λιάπηδες. Φόβος και τρόμος οι Αλβανοί λήσταρχοι στην παραμεθόριο. Κλοπές, ληστείες και απαγωγές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δυνατή μαχαιριά απο τους Ευρωπαίους συντρόφους του κ. Σημίτη. Ανθελληνικό παραλήρημα απο Γαλλία-Γερμανία-Ιταλία και... Ολλανδία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διορισμοί. Πού και πότε θα γίνουν οι προσλήψεις μονίμων και εποχικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέες τιμές σε 120 μοντέλα. Ισχύουν τυπικά απο σήμερα, στην αγορά απο Δευτέρα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Η εξεταστέα ύλη Β'και Γ'Λυκείου. Πώς θα γίνουν προαγωγικές- απολυτήριες και βαθμολόγηση. Φόβοι για αναταραχή στην Παιδεία απο καθηγητές και φοιτητές.

    ΕΣΤΙΑ: Παραλήρημα γραφειοκρατίας. Το σχέδιο νόμου για τα αυτοκίνητα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ξεσπά κρίση στην Παιδεία. Με δυναμικές κινητοποιήσεις και στις τρείς βαθμίδες της.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επιστρατεύουν το ΣΔΟΕ για την αποφυγή "καπέλων". Πώς διαμορφώνονται απο τη Δευτέρα οι νέες μειωμένες τιμές στα ΙΧ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ολες οι τιμές αυτοκινήτων με τα νέα μέτρα. Πίνακες για καινούργια και μεταχειρισμένα.

    ΝΙΚΗ: Φθηνότερα τα ΙΧ απο 150 χιλ-1,2 εκατ. δρχ. Ποιές οι νέες μειωμένες τιμές κατά κατηγορία. Καταργείται η φορολογική διάκριση καινούργιων και μεταχειρισμένων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απορρίπτεται η αντιμεταρρύθμιση στην παιδεία. Στους δρόμους του αγώνα φοιτητές-σπουδαστές-μαθητές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΙΧ: πόσα κερδίζουν οι αγοραστές. Οι επίσημες τιμές των αντιπροσωπειών που θα ισχύσουν απο τη Δευτέρα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μείον 60% η διδακτέα ύλη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Φθηνά τα ΙΧ για 50 μέρες. Πίνακες με τις νέες τιμές και αναλυτικά στοιχεία για τις ρυθμίσεις Δρύ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Μπλόκο" στην ένταξη της Κύπρου απο 4 χώρες. Κατατέθηκε κοινή δήλωση χθές στις Βρυξέλλες.

    [2] Μειώσεις στις τιμές ΙΧ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "μειώσεις στις τιμές των ΙΧ που κυμαίνονται απο 200.000 δρχ έως 1.500.000 δρχ επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που τυπικά ισχύει απο χθές και ουσιαστικά απο την προσεχή Δευτέρα. Απο συγκρίσεις της "Ε" σε 120 μοντέλα, προκύπτει επίσης οτι μειώνονται μέχρι 400.000 δρχ οι τιμές των επαγγελματικών φορτηγών, ενώ για τις μοτοσυκλέτες η μείωση θα φθάσει μέχρι και 300.000 δρχ. Η νέα ρύθμιση "ρίχνει"- όχι σημαντικά - και τις τιμές των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "φθηνότερα θα αγοράζει απο τη Δευτέρα ο καταναλωτής τα καινούργια ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα. Η μείωση των τιμών θα κυμανθεί απο 150.000 μέχρι και 1.200.000 δραχμές. Οι ευκαιρίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή για περίπου πενήντα μέρες. Τότε αναμένονται οι νέες εργοστασιακές τιμές, που θα είναι σαφώς υψηλότερες απο τις σημέρα ισχύουσες".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "κάθε όριο γραφειοκρατίας υπερέβη το υπουργείο Οικονομικών στο περιβόητο νομοσχέδιο για την φορολόγηση των αυτοκινήτων. Μετά απο πολλές ημέρες σκέψεων, συσκέψεων και επαφών, ο υφυπουργός κ. Δρύς κατέθεσε χθές στη Βουλή ένα σχέδιο νόμου 22 σελίδων εκ του οποίου υποτίθεται οτι προκύπτει ο νέος τρόπος φορολογίας των αυτοκινήτων".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "απο 150.000 έως και 1,2 εκατ. δρχ ανάλογα με τα κυβικά και την κατηγορία, μειώνονται οι τιμές των καινούργιων ΙΧ αλλά και των μεταχειρισμένων, με τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι αλλαγές στη φορολογία θα έχουν ως αποτέλεσμα μια μεσοσταθμική μείωση της τιμής λιανικής πώλησης των αυτοκινήτων της τάξεως του 5,5%. Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει στη μείωση του πληθωρισμού κατά 0,29% ενώ η συνολική απώλεια των εσόδων του προϋπολογισμού θα είναι περίπου 65 δις δρχ".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει οτι "η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το ειδικό νομοσχέδιο που αλλάζει το καθεστώς φορολόγησης των αυτοκινήτων, καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ειδικό εφάπαξ τέλος και θεσπίζοντας το τέλος ταξινόμησης. Οι συντελεστές αυού του τέλους θα κυμαίνονται ανάλογα με τον κυβισμό και την αντιρρυπαντική τεχνολογία του οχήματος. Παράλληλα, καταργείται η έως σήμερα φοροογική διάκριση μεταξύ των καινούργιων και των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, με αποτέλεμσ ανα περαμένει ασύμφορη η αγορά εισαγόμενου μεταχειρισμένου ΙΧ".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει οτι "απο τη Δευτέρα θα ισχύει το νέο καθεστώς φορολόγησης στα αυτοκίνητα, με μειωμένο κατά 5,5% κατά μέσο όρο, το φόρο κατανάλωσης. Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε χθές στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο προωθείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδος".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν οτι "μείωση τιμών, αποτη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου μέχρι 7% για τα καινούργια ΙΧ αυτοκίνητα και κατά μέσο όρο 5% για τις καινούργιες μοτοσυκλέτες, προβλέπει το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο καθεστώς φορολογίας των ΙΧ αυτοκινήτων και των άλλων οχημάτων (ταξί, φορτηγά κα), που κατατέθηκε χθές στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο μειώνεται επίσης σημαντικά ο φόρος και συνακολουθούν οι τιμές αγοράς των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, που γίνονται φθηνότερα και πιο προσιτά για τον καταναλωτή".

    [3] Κυπριακό

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες επιχείρησαν να "μπλοκάρουν" την ένταξη της Κύπρπου στην Ενωση, "υπενθυμίζοντας" οτι υπάρχει άλυτο πολιτικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να έχει διευθετηθεί ώς την ολοκλήρωση των ενταξιακών διπραγματεύσεων. Καλά πληροφορημένες πηγές περίμεναν οτι τη στάση αυτή θα κρατούσε η Γαλλία, αλλά σχηματίστηκε μέτωπο με τη συμμετοχή της Ιταλίας και της Γερμανίας και την προσχώρηση της Ολλανδίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "την ερχόμενη Παρασκευή στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου "κληρώνει" για τους S-300. Οπως όλα δείχνουν τα σενάρια που είδαν το φώς της δημοσιότητας και αφορούν την εγκατάσταση των πυραύλων στην κρήτη αντί της Κύπρου ανταποκρίνονται εν πολλοίς στην πραγματικότητα και όπως άλλωστε είπε ο (αρμοδιότατος) υφυπ. Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και "μελετώνται". Στο μεταξύ, τορπίλλη είς βάρος της ενταξιακής πορείας της Κύπρου εξαπέλυσαν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στι ςΒρυξέλες οι ΥΠΕξ Γαλλίας, Γερμανίας Ολλανδίας και Ιταλίας επανλαμβάνονται την θέση που ως πρόσφατα αναμασούσσε με κάθε ευκαιρία η Γαλλία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "σε νέο ανεθλληνικό παραλήρημα προέβησαν χθές οι κυβερνήσεις Γαλλάις, Ολλανδίας, Ιταλίας και Γερμανίας, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τις προκλητικές τουκρικές απόψεις και θέσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, οι τέσσεριες εταίροι αν και συμφώνησαν με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Κύπρο σήμερα ευθέως έθεσαν θέμα διακοπής των συνομιλιών εάν δεν επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα της νήσου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ "πέρασε" χθές με 14-1 η πρόταση χρηματοδότησης της Τουρκάις με παράκαμψη του ελληνικού βέτο. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα βρέθηκε απομονωμένη και μόνη στην Ευρώπη. Μάταια υπολόγιζε η κυβέρνηση Σημίτη οτι κάποιοι εταίροι θα βρεθούν στο πλευρό μας. Δεν ήταν το 14-1 η μόνη ήττα που υπέστη χθές η Ελλάδα στις Βρυξέλλες: με κοινή δήλωσή τους η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία αντιτάσσονται στην προώθηση των διαπραγματέυσεων ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαίκή Ενωση. Αξίωσαν, ουσιαστικά, να αναβληθούν έως ότου επιλυθεί το Κυπριακό".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "με veto στη διεύρυνση της ΕΕ προτίθεται να απαντήσει η χώρα μας θέτοντας δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού των Εξωτερικών Γ. παπανδρέου, τους ισχυρούς της Δύσης, ενώπιον των ευθυνών τους οι οποίοι είκοσι τέσσερις μόλις ώρες πριν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύρπου με κοινή δήλωσή τους την οποία κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ημέρας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ζητούν ουσιαστικά την αναβολή των διαπραγματεύσεων της νήσου, έως οτου επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι "άρχισαν σοβαρά πλέον, στο Συμβούλιο Υπουργών οι διαξιφισμοί μεταξύ της Ελλάδας και ορισμένων εταίρων σχετικά με το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ενώ μπήκε κανονικά στο δρόμο της η κοινοτική διαδικασία για τη χορήγηση κοινοτικών κονδυλίων προς την Τουρκία, παρά τις ελληνικές αντιδράσεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει οτι "τα χτυπήματα κρατών - μελών της ΕΕ εναντίον της Ελλάδος και φυσικά της Κύπρου συνεχίζονται. Την ίδια στιγμή η Τουρκία βαφτίζεται "ιδιόμορφη" υποψήφια χώρα. Και όλα αυτά συνέβαιναν, λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που ξεκινουν σήμερα".

    [4] Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "στα πρόθυρα γενικευμένης αναταραχής, που ενδέχεται να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα, απο τα δημοτικά σχολεία μέχρι τα ΑΕΙ της χώρας, ευρίσκεται η ελληνική Παιδεία. Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, ενθαρρυνόμενοι απο τους γονείς τους, απο τις εσωτερικές συγκρούσεις των ακαδημαϊκών δασκάλων τους, αλλά και απο τις αντιδράσεις των καθηγητών των Λυκείων κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, προετοιμάζουν το έδαφος γαι δυναμικές κινητοποιήσεις που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε επανάληψη της προ ετών τραυματικής εμπειρίας των καταλήψεων των εκπαιδευτηρίων και της παράλυσης της δημόσιας παιδείας".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα που προκάλεσε η εκπαιδευτική "απορρύθμιση" που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας έχει φέρει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αναβρασμό. Ολες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν οξύτατες καταστάσεις εξαιτίας της προχειρότητας των σχεδιασμών, της βεβιασμένης προώθησής τους και των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει οτι "μαζικό χαρακτήρα παίρνει η δυσφορία, η δυσαρέσκεια και η αντίδραση της νεολαίας και των εργαζομένων απέναντι στη συνολική κατάσταση στο χώρο της παιδείας. Μπροστά στις αντιδράσεις γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών για την κατάσταση που παρουσιάζει η παιδεία και που προμηνύεται χειρότερη με την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την εξεταστέα ύλη για τους μαθητές της Β'και Γ'Λυκείου, η οποία-όπως είπε- αποτελεί το 60% της διδακτέας ύλης".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "είναι πλέον προφανές οτι ο χώρος της εκπαίδευσης στη χώρα μας βρίσκεται σε μια απο τις πιο κρίσιμες στιγμές του, έχοντας διανύσει μια μακρόχρονη περίοδο μίζερης πρακτικής. Οταν πριν απο δύο χρόνια ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης ανακοίνωνε το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η "Ε" με σοβαρότητα και υπευθυνότητα εξέφρασε ανοικτά αποαυτή τη σελίδα (και πολεμήθηκε γι αυτό) τη θετική στάση της απέναντι σε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που προδιέγραψε μια προσπάθεια για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Σημερα, που τίθεται ουσιαστικά στη διαδικασία εφαρμογής η μεταρρύθμιση, βιώνουμε φαινόμενα βεβαισμένων και πρόχειρων ενεργειών απο πλευράς υπουργείου Παιδείας, τα οποία με έναν μεγαλύτερο συντονισμό και προγραμματισμό θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, "με δύο απανωτά συλλαλητήρια, αύριο Τετάρτη και την ερχόμενη Παρασκευή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα οποία θα συμμετέχουν φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ανεβαίνει το θερμόμετρο σε Λύκεια και πανεπιστήμια εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Η αιχμή των κινητοποιήσεων είναι τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής και τα νέα τμήματα που σχειδάζεται να λειτορυγήσουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ την επόμενη διετία, προκειμένου να χωρέσουν οι 80.000 εισακτέοι που έχει εξαγγελθεί οτι θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2000".

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, (Ρίζος), "δεινά για μαθητές, φοιτητές, γονείς αλλά και για την ίδαι τη χώρα μας και το μέλλον της αρχίζουν αν διαγράφονται εντονότατα, τόσο στον πανεπιστημιακό όσο και στον μαθητικό και καθηγητικό ορίζοντα".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι εκτιμήσεις για περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού, το νομοσχέδιο για την φορολογία των αυτοκινήτων, η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών από την Moody's και η άνοδος του δολαρίου στις διεθνείς αγορές είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Nέα τάξη πραγμάτων στην αγορά του αυτοκινήτου - Η μείωση στις τιμές των ΙΧ θα ρίξει 0,3% τον πληθωρισμό".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Βonus" στις ιδιωτικές με την ετήσια έκθεση του Moody's για τις ελληνικές Τράπεζες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μοody's: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ευάλωτες σε επιθέσεις οι ελληνικές τράπεζες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευκαιρία εξυγίανσης της αγοράς για τη μείωση φόρων στα αυτοκίνητα".

    [6] Πληθωρισμός - Εκτιμήσεις - Παπαντωνίου

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: "Στο 2% θα έχει διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στην αρχή του δευτέρου εξαμήνου '99. Το αισιόδοξο αυτό σενάριο αποκάλυψε χθες ο κ. Γ. Παπαντωνίου ο οποίος τόνισε ότι η πτώση αυτή θα συμπαρασύρει σε σημαντική μείωση τα τραπεζικά επιτόκια με αρχή τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Tuesday, 10 November 1998 - 10:37:03 UTC