Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-10-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/10/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκλογές
  • [3] Οικονομική πολιτική
  • [4] Γεγονότα οδού Νιόβης
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Επιτόκια - Μετοχές - Εξελίξεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Ο προϋπολογισμός για το 1999 και η οικονομική πολιτική, οι διαβουλεύσεις των κομμάτων για το β'γύρο των εκλογών και η Ιερά Σύνοδος καθώς και τα οικονομικά της Εκκλησίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τέλος η "Κεντροαριστερά". Χθές τους εκλιπαρούσε, σήμερα... τους απειλεί. ΠΑΣΟΚ: μην ψηφίζετε Συνασπισμό. ΚΚΕ: Δεν μας φοβίζουν με τα φαντάσματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ναρκο.. κράτος!Απίστευτο: Αποφυλακίστηκαν όλοι οι βαρόνοι κοκαϊνης με τον.. αντιτρομοκρατικό νόμο. Πώς τα ισόβια έγιναν.. δύο χρόνια. Εμπορος χασίς και υπάλληλος της ΕΥΠ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ρόμπα ο αρχηγός. "Σταματήστε την ασυλία της ΕΚΑΜ και διαλύστε την".

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: "Φίμωσαν"τον Βασιλόπουλο για να μην εκθέσει το Μαξίμου. Φοβήθηκαν οτι θα επιβεβαιώσει την έκθεση του εισαγγελέα για τη Νιόβης. Τελετή παραλαβής χωρίς παράδοση στην ΕΛΑΣ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Παζάρια χωρίς αντίκρυσμα. Το ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκει συμμάχους. Σε δραματική θέση ο Σημίτης-καλεί πίσω και τους διαγραφέντες.

    Η ΑΥΓΗ: Εκτός "μηνύματος" η οικονομική πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ περιορίζει τη σημασία της ψήφου στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πήρε το μήνυμα η κυβέρνηση. Ανάσα για το λαό η μείωση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολοι στις κάλπες. Χαριστική βολή στην κυβέρνηση ο β'γύρος. Το Μαξίμου δεν βρίσκει συμμάχους.

    ΕΘΝΟΣ: Σήμαναν εγερτήριο. Νύν υπέρ πάντων ο β'γύρος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κόβουν φόρους για να κόψουν φόρα στη ΝΔ. Προεκλογικά "χαρίσματα" για την έμμεση φορολογία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παρακαλάνε τώρα τους "αντάρτες" για να στηρίξουν τους επίσημους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κρύβουν φόρους 1 τρις. Ενώ εξαγγέλλουν επιστροφή 200 δις με μειώσεις: ΦΠΑ σε φάρμακα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και 50% στον Ειδικό Φόρο Αυτοκινήτων. Μπλόφα Σημίτη με στόχο πληθωρισμό και πρόωρες εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μήνυμα 1ον Μείωση φόρων. Ο Σημίτης "ανταποκρίνεται" με ψαλίδι 160 δις.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μάθημα μίσους απο τα σχολικά βιβλία. Ερευνα -σόκ: επικίνδυνη πλύση εγκεφάλου των μαθητών. "Βάρβαροι σφαγείς" οι Τούρκοι, "ύπουλοι εχθροί" οι Ελληνες.

    ΕΣΤΙΑ: Ανέφικτος πλέον ο στόχος της ΟΝΕ. Υπερδιπλάσιος παραμένει ο δικός μας πληθωρισμός.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προϋπολογισμός-αντιμήνυμα. Οι προτάσεις Παπαντωνίου αγνοούν το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παγώνουν για 3 χρόνια μισθοί-συντάξεις. Οριστικοποιήθηκαν τα μεγέθη του τελευταίου προς ΕΥΡΩ, προϋπολογισμού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Και... Αριστερά αλληθωρίζει η Νέα Δημοκρατία με εξόρμηση 17 στελεχών στην περιφέρεια.

    ΝΙΚΗ: Μειώνεται ο ΦΠΑ στα φάρμακα, στο νερό και τα εισιτήρια, σε πρώτη φάση. Επικράτησε η πρόταση της Βάσως Παπανδρέου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΟΧΙ στα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα σχέδια της νίκης για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαντρί or not μαντρί;(εκλογές '98)

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χάνει δις η Ελλάδα. Αποκαλυπτική απάντηση της κοινοτικής επιτρόπου Μόνικα Βούλφ Ματίς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Να δώσει εδώ τον αγώνα ο Καραμανλής για νίκη Κοσκινά-Παπαγεωργόπουλου.

    [2] Εκλογές

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "εξόρμηση στην επαρχία με στόχο να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους απο την Αριστερά ξεκίνησε η ΝΔ. Επώνυμα στελέχη της οργώνουν την Ελλάδα και επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τις κακές σχέσεις της κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να εξασφαλίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "ανήσυχη η κυβέρνηση απο το μήνυμα δυσαρέσκιας των πολιτών στον α' γύρο (ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα) σπεύδει να περιορίσει τη σημασία της ψήφου στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης και καθιστά σαφές οτι ειναι δεδομένη η πολιτική της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων. Η κυβέρνηση αποδίδει τη δυσαρέσκεια στα πρόσωπα των υποψηφίων, παραδεχόμενη μόνο οτι δεν έχουν γίνει σοβαρές αλλαγές σε θέματα της καθημερινής ζωής των πολιτών. Η παραδοχή αυτή προϊδεάζει για το εύρος του πιθανού κυβερνητικού ανασχηματισμού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "το παιχνίδι των "συμμαχιών" που αποτελεί την ύστατη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αντιστρέψει το δυσμενές για το κόμμα κλίμα, το οποίο δημιουργήθηκε την πρώτη Κυριακή θα "παίξει" η ηγεσία του Κινήματος στο δεύτερο γύρο. Ετσι έχει δώσει "γη και ύδωρ" στα κόμματα της Κεντροαριστεράς, για να στηρίξουν την προσεχή Κυριακή τους "πράσινους" υποψήφιους, ενω τώρα παρακαλεί κυριολεκτικά τους "ανταρτες" υποψήφιους που προέρχονται απο τον χώρο του ΠΑΣΟΚ να σταθούν στο πλευρό των επίσημων".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει οτι "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διήμερο οι επαφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο με στελέχη κυρίως του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ για την επίτευξη συνεργασιών στο δεύτερο γύρο με την αμοιβαία υποστήριξη υποψηφίων σε ολη την Ελλάδα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει οτι "σε επίδειξη πυγμής επιδίδεται η κυβέρνηση Σημίτη προσπαθώντας να πείσει οτι δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών. Δεν αλλάζει οικονομική και κοινωνική πολιτική και επιμένει οτι θα κριθεί το 2000. Ωστόσο, τρέμει το β' γύρο καθώς δεν βρίσκει συμμάχους. Οι ψηφοφόροι την Κυριακή θα δώσουν με την ψήφο τους τη χαριστική βολή. Τα τοπικά αντικυβερνητικά μέτωπα δίνουν το σύνθημα: όλοι στις κάλπες".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει οτι "το ΠΑΣΟΚ συσπειρώνεται εν όψει του Β γύρου των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών. Το "οχι" της Αριστεράς κατέστησε αποφασιστική την έκβαση της αναμέτρησης. εγερτήριο σήμανε για τη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και για ολα τα στελέχη. Αυτή τη στιγμή το κύριο βάρος των προσπαθειών πέφτει στο να πεισθούν οι "αντάρτες" των τοπικών αναμετρήσεων, ώστε να συστρατευθούν με τους επίσημους υποψηφίους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει οτι "στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για εξασφάλιση συμμαχών στο β' γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών. Τα κόμματα της Αριστεράς και το ΔΗΚΚΙ ευθέως ή πλαγίως απορρίπτουν ασυζητητί τις όποιες προσφορές. Ο κ. Σημίτης βρίσκεται ασε δεινή θέση γιατί ακόμη και "αντάρτες" του ΠΑΣΟΚ στους οποίους κατέφυγε του "γύρισαν την πλάτη".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "χολωμένο το ΠΑΣΟΚ απο την απόφαση των κομμάτων της Αριστεράς να ψηφίσουν οι οπαδοί τους κατά συνειδηση, εγκατέλειψε τις ικεσίες και πέρασε σε απειλές, οι οποίες ομως έπεσαν στο κενό. Η νέα αυτή εξέλιξη σηματοδοτεί το οριστικό ναυάγιο της Κεντροαριστεράς που ηταν μέχρι τώρα το σωσίβιο του ΠΑΣΟΚ στους δεύτερους γύρους".

    [3] Οικονομική πολιτική

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "σημαντικές μειώσεις στο ΦΠΑ για το νερό, τα εισιτήρια και τα φάρμακα, πέρα απο τις μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης στα ΙΧ, τα καύσιμα (που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί) και τα ποτά προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός για το 1999, που οριστικοποιήθηκε χθες απο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "πράγματι το μήνυμα του πρώτου γύρου των Δημοτικών - Νομαρχιακών εκλογών ελήφθη απο την κυβέρνηση. Το απέδειξε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, όταν εκμεταλλευόμενος την υψηλή άνοδο του πληθωρισμού εξήγγειλε - κατηγορηματικά αυτή την φορά - σημαντικές μειώσεις στους έμμεσους φόρους, με πρώτο αυτόν του ειδικού φόρου καταναλώσεως στο πετρέλαιο θέρμανσης που μάλιστα ισχύει απο σήμερα. επιπλέον ο κ. Παπαντωνίου υπεσχέθη οτι δεν πρόκειται στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον να επιβληθούν νέες φορολογίες αλλά αντιθέτως θα μειωθούν αισθητά οι φόροι σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα εφόσον ο πληθωρισμός εξακολουθήσει να ίπταται".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "χωρίς νέους φόρους αλλά με μεγάλες περικοπές δαπανών και σφικτή εισοδηματική πολιτική καταρτίζεται ο νέος προϋπολογισμός τα βασικά μεγέθη του οποίου οριστικοποιήθηκαν σε μεγάλη σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Ωστόσο οι ευχάριστες αυτές ειδήσεις για τους φορολογούμενους θα αντισταθμιστεί απο το γεγονός οτι για την τριετία 1999-2001 θα εφαρμοστεί ιδιαίτερα σφικτή εισοδηματική πολιτική και οι πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις θα βρίσκονται σε επίπεδα κάτω του πληθωρισμού (περίπου 2%).

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει οτι "το μήνυμα ελήφθη. Σε μια κίνηση που δείχνει οτι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με ευαισθησία στα μηνύματα που εκπέμπονται απο τους πολίτες, το οικονομικό επιτελείο της ανακοίνωσε μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης ευρύτατων κατηγοριών, η εφαρμογή των οποίων θα οδηγήσει στην άμεση ελάφρυνση των μισθωτών, συνταξιούχων και γενικότερα των μικρομεσαίων εισοδημάτων, που κατεξοχήν έχουν πληγεί απο την οικονομική κρίση και απο την προσπάθεια της χώρας για ένταξη στην ΟΝΕ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "η κυβέρνηση πήρε το πρώτο μήνυμα των εκλογών και απαντά με μειώσεις έμμεσων φόρων, οι οποίοι ευνοούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Χθες το οικονομικό επιτελείο υπο τον Γιάννο Παπαντωνίου διαμόρφωσε τις τελικές προτάσεις οι υποίες αύριο - δύο μέρες πριν απο τον δεύτερο γύρο - εγκρίνονται κατά πάσα πιθανότητα απο τον πρωθυπουργό. Αφορούν μείωση φόρων στα ΙΧ, μείωση του ΦΠΑ σε λογαριασμούς ΔΕΗ και νερού, στα φάρμακα και τα εισιτήρια. Απο σήμερα μειώνεται ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης (70-79.000δρχ)

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "με δόλιο τρόπο και εμφανή στόχο τις εκλογές, η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει ως φιλολαϊκό μέτρο τη μείωση των έμμεσων φόρων κατά 200 δις. Ουσιαστικά η ρύθμιση αυτή αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια να επιτευχθεί εικονικά ο στόχος μείωσης του πληθωρισμού στο όριο του 2% που επιτάσσει η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Το ποσό αυτό η κυβέρνηση θα το εισπράξει εκ νέου απο τους φορολογούμενους αφού ανεβάζει τους φόρους σε 1 τρις δραχμές".

    Κατά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "πολλαπλή επίθεση θα δεχθούν τα λαϊκά εισοδήματα το 1999 καθώς προβλέπονται ονομαστικές αυξήσεις 2% μη χορήγηση διορθωτικού ποσού, μη τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμάκων και οι κοινωνικές δαπάνες θυσία στο βωμό της ΟΝΕ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά οτι "εν μέσω του εκλογικού πυρετού ο κ. Γ. Παπαντωνίου έσπευσε να προσδιορίσει τις βασικές αρχές του νέου προϋπολογισμού για το κρίσιμο 1999 με σκοπό να αμβλύνει τις ανησυχίες για εκπτώσεις στην οικονομική πολιτική και να μεταδώσει τη βεβαιότητα στις αγορές οτι οι δυσμενείς για την κυβέρνηση πολιτικές συνθήκες δεν μεταβάλλουν το στόχο ένταξης της ελληνικής οικονομίας στη "ζώνη του ευρώ".

    [4] Γεγονότα οδού Νιόβης

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει οτι "Φωτιά στους κόλπους της Αστυνομίας με τις προτάσεις του για διάλυση των Ειδικών Κατασταλτικών Αντιτρομοκρατικών Μονάδων, σε εναν λόγο που ποτέ δεν εκφώνησε, έβαλε ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αθαν. Βασιλόπουλος".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει οτι "στην "πεπονόφλουδα" που ο ίδιος έριξε (για να γλιστρήσουν άλλοι) πάτησε χθες ο παραιτηθείς αρχηγός της ΕΛΑΣ Αθανάσιος Βασιλόπουλος. Στην προσπάθειά του να πάρει προσωπική ρεβάνς για τα γεγονότα της Νιόβης να αποσείσει και να μετατοπίσει τις τεράστιες ευθύνες (του) για το μακελειό - "να τινάξει τα χώματα απο τους ώμους του", λένε οι άνδρες της Αστυνομίας - το μόνο που κατάφερε ηταν να πέσει ο ιδιος στο "λάκκο" που άνοιγε για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και το διάδοχό του στην αρχηγία Γιάννη Γεωργακόπουλο".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "σε εξιλαστήριο θύμα τύπου "Λυμπέρη" μετατρέπεται ο τέως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Βασιλόπουλος, αν και είχε υποβάλει την παραίτησή του αναλαμβάνοντας μέρος της ευθύνης για την τραγωδία στην οδό Νιόβης. Η κυβέρνηση ομως και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για τον φόβο αναμόχλευσης των πολιτικών ευθυνών δεν έδωσαν στον αποχωρούντα αρχηγό ούτε καν την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους συνεργάτες του στην τελετή παραδόσεως - παραλαβής με την οποία εκ παραδόσεως γίνεται η αλλαγή στην ηγεσία της Αστυνομίας".

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει οτι "μείζον ζήτημα δια την κυβέρνησιν και τον υπουργόν Δημοσίας Τάξεως ανακύπτει με τας δηλώσεις του απελθόντος αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Βασιλόπουλος χαρακτηρίζει εγκληματικήν την αποτυχίαν της επιχειρήσεως εις την οδόν Νιόβης κατά την οποίαν ετραυματίσθη θανασίμως η εκ των ομήρων του Σορίν Ματέϊ εικοσιπενταετίς Αμαλία Γκινάκη. Ζητεί επίσης την άμεσον διάλυσιν της ειδικής μονάδος ΕΚΑΜ αποκαλύπτων οτι και οταν ακόμη ητο Αρχηγός της ΕΛΑΣ είχε υποβάλει σχετικήν προτασιν η οποία δεν εγένετο δεκτή".

    (Ι. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η μείωση του επιτοκίου παρέμβασης από την ΤτΕ, η σημαντική αύξηση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οριστικοποίηση των μεγεθών του προϋπολογισμού 1999, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρεη και η απονομή του Νομπελ Οικονομίας στον Ινδό Α. Σεν.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Στον ασφυκτικό κλοιό των επιτοκίων η οικονομία Μείωση του επιτοκίου από την ΤτΕ για να χαλαρώσει την πίεση".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δείγμα ανάκαμψης - Η Σοφοκλέους αξιοποίησε όλες τις θετικές ενδείξεις για την οικονομία".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μείωση επιτοκίων, άλμα 4% στις μετοχές - Πρώτο σήμα από την Τράπεζα της Ελλάδος".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αντιπληθωριστική πολιτική και στον προϋπολογισμό του 1999 - Αυστηρή συγκράτηση των δαπανών και δημιουργία αποθέματος 250 δισ. ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Περιορισμό των εργοδοτικών εισφορών συνιστά η Κομισιόν για την καταπολέμηση της ανεργίας στα κράτη - μέλη".

    [6] Επιτόκια - Μετοχές - Εξελίξεις

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Συμβολή στην ομαλοποίηση της κεφαλαιαγοράς, αποτελεί η μείωση του επιτοκίου παρέμβασης στην οποία προχώρησε, χθες, η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και η άνοδος στη Σοφοκλέους που σηματοδοτεί ίσως και μια νεα βάση στην αγορά. Βέβαια η μείωση του επιτοκίου, κατά 0,25%, χαρακτηρίστηκε από την αγορά συγκρατημένη, καθώς είναι ενδεικτική των προσδοκιών που έχει διαμορφώσει η διοίκηση της ΤτΕ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 15 October 1998 - 11:30:50 UTC