Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-10-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/10/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Μέτρα κατά του Πληθωρισμού
  • [3] Εκλογές
  • [4] Κόσοβο
  • [5] Συνέντευξη Κ. Καραμανλή
  • [6] Συνέντευξη Αβραμόπουλου
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Πληθωρισμός - Αύξηση - Εκτιμήσεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, η αύξηση του πληθωρισμού και η ελληνική οικονομία, οι εξελίξεις στο Κόσοβο και η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναικού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Εργολάβος το ΠΑΣΟΚ. Χοντρή δουλειά με μεζονέτες και εμπορικά κέντρα σε 82 στρατόπεδα. Ενώ τα εμφανίζουν ως παροχή στους δήμους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ινδαλμα ο Ματέι Σορίν. Εγκληματικοί "οδηγοί" τα ΜΜΕ. Οι μαθητές αναπαριστούν στις αυλές των σχολείων τον.. ηρωισμό του κακοποιού.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ:3 υπουργοί για Παπαντωνίου: Ψυχίατρο θέλει ο Γιάννος. Προβάλλεται ως διάδοχος του Σημίτη.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ο πληθωρισμός θέτει τη χώρα εκτός ΟΝΕ. Το 5,2% θορύβησε κυβέρνηση και αγορά.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καλώ τον Σημίτη να συνεργαστούμε και να εκπληρώσει το χρέος του. Αποκελιστική συνέντευξη Αβραμόπουλου.

    Η ΑΥΓΗ: Το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει στα αντιδεξιά σύνδρομα. "Εκπλήξεις" και για τη ΝΔ προβλέπει ο Κ. Μητσοτάκης.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κρίνονται τα πάντα στις δημοτικές. Η χώρα και η Οικονομία δεν αντέχουν σε πειραματισμού και περιπέτειες. Να προσέξει πολύ καλά ο κόσμος τι θα ψηφίσει.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πόλεμος στα Βαλκάνια. Η Ελλάς παραμένει ουδέτερη στο Κόσοβο. Θα παρέχουμε τελικά μόνο διευκολύνσεις.

    ΕΘΝΟΣ:5,2% τρόμαξαν κυβέρνηση, επενδυτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Θράκη.. μεζές στην "σχάρα" του Κοσόβου. Οι ΗΠΑ μπλέκουν άσχημα την Ελλάδα στη βαλκανική κρίση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ομολογία ήττας απο τον Κώστα Σκανδαλίδη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι εκλογές θα κρίνουν τον Σημίτη. Αποκλειστική συνέντευξη Κ. Καραμανλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απο που έρχεται το μήνυμα. Ανατομία στον εκλογικό χάρτη, κλειδί ο β'γύρος.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ρίχνει τις τιμές η έκρηξη του πληθωρισμού. Απρόβλεπτη εκτίναξη στο 5,2%. Για πρώτη φορά μειώνονται τιμολόγια βασικών υπηρεσιών.

    ΕΣΤΙΑ: Αν δεν παραστήτε θα φυλακισθήτε. Ειδοποιούν τους πολίτες την τελευταία στιγμή.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αφόρητες οι πιέσεις σε μετοχές-ομόλογα. Πτώση 5,23% στη Σοφοκλέους. Αγωνία για το στόχο της ΟΝΕ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κλίμα ανησυχίας απο το 5,2% του πληθωρισμού. Με βουτιά 5,2% στην Σοφοκλέους και ρευστοποιήσεις ομολόγων αντέδρασε η ελληνική αγορά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλό σόκ απο πληθωρισμό, Χρηματιστήριο. Εξετάζονται και νέα μέτρα.

    ΝΙΚΗ: Αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της Κυριακής. Σημαντική συνάντηση Κ. Σημίτη με τον Ακη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μεγάλη άνοδος των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ. Ολοκληρώνεται αύριο η εκλογική μάχη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πώς ζούν 1 εκ. πολίτες στη Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απολύονται και.. φυτεύονται 82 στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ελαβε 5,2% η πολιτική Σημίτη. "Βουτιά" έφερε η υπεραισιοδοξία στην οδό Σοφοκλέους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο πληθωρισμός τινάχθηκε στα ύψη. Ανίκανη η κυβέρνηση να δαμάσει το "τέρας".

    [2] Μέτρα κατά του Πληθωρισμού

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "η απρόβλεπτη εκτίναξη του πληθωρισμού στο 5,2% για το μήνα Σεπτέμβριο, ενώ η πρόβλεψη έκανε λόγο για 5% οδηγεί την κυβέρνηση στην άμεση εφαρμογή ενός "πακέτου" έκτακτων μέτρων προκειμένου να καταστεί δυνατός ο στόχος του 4,5% για φέτος και του 2% για το 1999".

    ΤΑ ΝΕΑ στο βασικό τους σχόλιο αναφέρουν μεταξύ αλλων οτι "οι προσδοκίες δεν μοιάζει να επαληθεύονται και εύλογη η ανησυχία για την άνοδο -αντί της αναμενόμενης πτώσης- του πληθωρισμού.. Ακριβώς, όμως αυτή η διάψευση επιβάλλει να ειπωθεί πως η πτώση των τιμών. Δεν είναι -όπως κάποιοι λαθεμένα πιστεύουν- μια απλή λογιστική-και άρα σχετικά εύκολη-υπόθεση. Και χρειάζεται-όσο ακόμη είναι καιρός- οι αρμόδιοι ν'αντιληφθόυν πως η αγορά δεν ανταποκρίνεται. Τουλάχιστον στον αναγκαίο και επιδιωκόμενο βαθμό... σε παροτρύνσεις, εκκλήσεις και προτροπές ώστε να πέσει ο πληθωρισμός".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει οτι "μοιραίο ποσοστό ήταν χθές το 5,2%. Σ'αυτό το επίπεδο σκαρφάλωσε απρόσμενα ο πληθωρισμός, παρά τη μείωση της τιμής της βενζίνης, των ανταλλατικών των αυτοκινήτων και των λιπαντικών. Τώρα ο δρόμος που οδηγεί στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση έγινε περισσότερο δύσβατος. Στο ίδιο ποσοστό 5,2% έφτασε και η πτώση του δείκτη στη Σοφοκλέους, όπου η ομαλοποίηση αργεί να εμφανιστεί. Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση, αλλά και στους επενδυτές".

    Ο ΛΟΓΟΣ επισημαίνει οτι "νέος τυφώνας "σαρώνει" απο χθές την ελληνική χρηματαγορά, καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού στο 5,2% και η μεγάλη πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια, επηρέασαν δυσμενώς τόσο στη Σοφοκλέους όσο και την αγορά ομολόγων. Παράλληλα, εκφράζεται έντονη ανησυχία απο χρηματιστηριακούς κύκλους για την πορεία της Ελλάδος προς την Οικονομική και Νομισματική Ενωση".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "τουλάχιστον 5,2 φορές... δυσκολότερος έγινε ο στόχος της Ελλάδας να ενταχθεί στην ΟΝΕ, μετά την ανοδική πορεία που σημείωσε ο πληθωρισμός, σε πείσμα των αισιόδοξων προβλέψεων του οικονομικού επιτελείου. Ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 5,2% (απο 5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα), την ίδια στιγμή που υποχωρούσε κατά το ίδιο ποσοστό το Χρηματιστήριο. Η εξέλιξη θορύβησε τους οικονομικούς υπουργούς".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "δεδομένη πρέεπι να θεωρήται πλέον η "τεχνική" παρέμβασις της Στατιστικής Υπηρεσίας, ως αρωγός είς την απέλπιδα προσπάθειαν της Κυβερνήσεως να συγκρατήση την εκτίναξιν του πληθωρισμού. Η Επίτευξις του στόχου δια πληθωρισμόν 4,5% τον προσεχή Δεκέμβριον είναι ανέφικτος και ως εξετίμων χθές υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ένα "έντιμο κλείσιμο" είς το +/- 5% θα ήτο ο, τι καλύτερον δια την κυβέρνησιν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει οτι "δυσάρεστη έκπληξη για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεφύλαξε η εξέλιξη στο μέτωπο του πληθωρισμού, του βασικότερου αυτή τη στιγμή παράγοντα για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Ο τιμάριθμός, παρά τις σπασμωδικές κινήσεις του οικονομικού επιτελείου και τη μείωση των φόρων στη βενζίνη και στο πετρέλαιο θέρμανσης, έκλεισε το Σεπτέμβριο στο 5,2% σημειώνοντας αύξηση κατα'0,2% σε σχέση με τον Αύγουστο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει οτι "σημαντική άνοδο παρουσίασε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την επίτευξη του στόχου για αποκλιμάκωση στο 4,5% στο τέλος του έτους και κάνοντας σχεδόν ανέφικτη-υπο τις παρούσες συνθήκες- τηνπτώση του κάτω απο 2% το 1999. Βέβαιο είναι ένα απο δω και πέρα η κυβέρνσηη θα κάνει ο, τι είναι δυνατό προκειμένου να υποχωρήσει ο πληθωρισμός σε επίπεδα που θα επιτρέψουν την είσοδο της χώρας μας στην ΟΝΕ".

    Κατά τη ΝΙΚΗ, "δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού και στο οικονομικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τον Σεπτέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο 5,2% απο 5% τον Αύγουστο. Η άνοδος του πληθωρισμού αποδίδεται κυρίως στις αυξήσεις τιμών στα είδη διατροφής και ειδικότερα στα νωπά λαχανικά, ενώ θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η συγκράτηση των τιμών στα δίδακτρα και τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων μετά τις "συμφωνίες κυρίων" του υπουργείου Ανάπτυξης".

    [3] Εκλογές

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "δεδομένη θεωρεί η κυβέρνηση την ήττα της στον πρώτο γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και καταφεύγει στην τακτική του "παλαιού ΠΑΣΟΚ". Επιχειρεί να εγκλωβίσει τους δημοκράτες - αριστερούς πολίτες στη γραμμή της "αντιδεξιάς συστράτευσης" ώστε στον β'γύρο να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες νομαρχίες και δημαρχίες και να εμφανισθεί οτι διαθέτει το πολιτικό πλεονέκτημα της "ευρείας συσπείρωσης" προσπαθώντας να κερδίσει το παιχνίδι των εκλογικών εντυπώσεων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "πολλά ζητήαμτα που αφορούν στο μέλλον της ίδιας της Ελλάδος κρίνονται απο τα αποτελέσματα των μεθαυριανών εκλογών, οι οποίες έστω και αν δεν κρίνουν κυβερνήσεις, έχουν τεράστιο πολιτικό νόημα, γι αυτό και οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν καλά πριν ψηφίσουν και να επιλέξουν με γνώμονα όχι συγκυριακό, αλλά μακροπρόθεσμο".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ στο σχόλιό της υποστηρίζει μεταξύ άλλων οτι "επιστρατεύονται, πλέον όλα τα όπλα στη "μάχη" των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Τα κόμματα επιλέγουν τη δοκιμασμένη συνταγή της όξυνσης, προκειμένου να διεγείρουν το "φρόνημα" και τον κομματικό πατριωτισμό των ψηφοφόρων. Είναι φανερό οτι όλοι οι παράγοντες της πολιτικής σκηνής αγωνιούν για τα αποτελέσματα των εκλογών. Αγωνία ιδιαιτέρως η κυβέρνηση.. Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να υποβαθμίσει την πολιτική σημασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών αντανακλά την κυβερνητική αγωνία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι "οι σημαντικές αλλαγές στο χάρτη των υποψηφιοτήτων, αλλά και στις συμμαχίες σε μια σειρά απο νομαρχίες που κρίθηκαν οριακά στις προηγούμενε ςεκλογές, προδιαγράφουν και τις πειροχές απ'όπου θα διαμορφωθεί το πολιτικό μήνυμα αυτής της αναμέτρησης. Η απόσυρση του ΣΥΝΑ απο μια σειρά συμπράξεις με το ΠΑΣΟΚ, ο διεμβολισμός του ΔΗΚΚΙ και η συνεργασία του με "αντάρτες" του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και η επιστροφή της ΠΟΛΑΝ στο γενέθλιο χώρο οδηγούν σ'ένα σκηνικό θρίλερ για αρκετές νομαρχίες και ιδιαίτερα για 8 που κρίθηκαν με διαφορά μικρότερη απο το 1%".

    [4] Κόσοβο

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ για να επισπεύσουν τη στρατιωτική επέμβαση στη Κόσοβο. Η Μαντλίν Ολμπράιτ έφθασε χθές να ισχυριστεί οτι το ΝΑΤΟ διαθέτει την απαραίτητη νομική κάλυψη και δεν απαιτείται νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ελλάδα επιδιώκει να μην εμπλακεί ενεργά και να περιοριστέι στην παροχή διευκολύνσεων ελλιμενισμού, ανεφοδιασμού και υποδοχής προσφύγων και τραυματιών".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "μόνο διευκολύνσιεες προτίθεται να προσφέρει στο ΝΑΤΟ η Αθήνα, σε περίπτωση απόφασης για στρατιωτική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις, ενώ στην Αττάλεια της Τουρκίας θα καταβληθεί η ύστατη προσπάθεια για μια καταλυτική διπλωματική παρέμβαση".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει οτι "η αμερικανική διπλωματία "δεν ικανοποιήθηκε" με όσα εκόμισε ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ απο το Βελιγράδι και τον έστειλε πίσω για νέες συνομιλίες με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ενώ κάλεσε το ΝΑΟ να "ενεργοποιηθεί" παρά τις διάφορες αντιρρήσεις. "Θέμα ημερών" η επέμβαση επαναλαμβάνει η Μαντλίν Ολμπράιτ. Ετοιμη να παράσχει "διευκολύνσεις" η ελληνική κυβέρνηση".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "η Ελλάς δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο αλλά δεν θα θέσει βέτο στη σχετική απόφαση, περιοριζόμενη να επισημάνει τις επιφυλάξεις της. Η κυβέρνηση ανησυχεί σοβαρά γαι το κύμα προσφύγων που θα προκληθεί, αν τελικά η Συμμαχία επιλέξει την προσφυγή στη στρατιωτική επέμβαση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει οτι "σε ρόλο παθητικού θεατή αλλά και παθητικού δράστου υποχρεώνεται η Ελλάς αναφορικά με την βαλκανική κρίση και την οσονούπω επέμβαση του ΝΑΤΟ εναντίον των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο. Η Αθήνα βλέπει να συνεχίζεται ο κατακερματισμός της Χερσονήσου του Αίμου και τα Αμερικανικά και Δυτικά εν γένει συμφέροντα να ενισύχουν τα αυτονομιστικά κινήματα της περιοχής".

    [5] Συνέντευξη Κ. Καραμανλή

    "Το πολιτικό περιεχόμενο της επικείμενης αναμέτρησης και το πολιτικό μήνυμα που θα δοθεί προς τον κ. Κ. Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ περιγράφει με σαφήνεια ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας οτι "την Κυριακή θα καταγραφεί η διαφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού με την πολιτική και τη συμπεριφορά της κυβέρνησης". Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, εκφράζει τη βεβαιότητά του οτι οι επιλογές των προσώπων και της πολιτικής της Νδ θα στηριχθούν απο τοεκλογικό σώμα και προχωρεί ένα βήμα περισσότερο, τονίζοντας οτι "για τον ίδιο, το κόμμα του, αλλά και τον ελληνικό λαό, οι εθνικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατόν".

    [6] Συνέντευξη Αβραμόπουλου

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος "ανοίγει τα χαρτιά του" στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και μιλάει για τις φιλοδοξίες του στο μελλοντικό πολιτικό σκηνικό, που μέχρι πρότινος τις εξέφρασε με υπαινικτικό τρόπο". Ο κ. Αβραμόπουλος δηλώνει οτι "με αυτές τις εκλογές σίγουρα έρχεται ένα μήνυμα απο την κοινή γνώμη που επιβεβαιώνει μια αντίληψη για σύγχρονα πολιτικά ήθη και μια άποψη για αυτοδιοίκηση μακράν κομματικών επιρροών και επιδράσεων". Σε ερώτηση τι θα ζητήσει απο τον πρωθυπουργό την επομένη των εκλογών απαντά"θα ζητήσω να συναντηθούμε για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν στο μέλλον της Αθήνας αλλά και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Θα είναι μια συνάντηση που τη θεωρώ σημαντική και θέλω να πιστεύω οτι ο κ. Πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί μιας και θα σφραγίσει την πορεία των επόμενων 4 χρόνων". Οσο για τα 40 δις που είχε υποσχεθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου οτι θα δώσει στο δήμο, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει οτι "δυστυχώς μέχρι τώρα δεν μας δόθηκε ούτε μια δεκάρα. Θεωρώ οτι το θέμα είναι ανοιχτό και πάντα επίκαιρο μέχρι την ώρα που ο πρωθυπουργός θα δώσει αυτά τα χρήματα".

    (Γ. Π.)

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η αύξηση του πληθωρισμού στο 5,2% το Σεπτέμβριο, η πτώση τιμών κατά 5,23% στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η άνοδος του γιέν στις Διεθνείς Χρηματαγορές είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Δυσάρεστη έκπληξη από τον πληθωρισμό - Ανοδος στο 5,2% αντί του 5% που διέρρεε η κυβέρνηση".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φοβίζει η απόκλιση - Δυσάρεστη έκπληξη από την επιστροφή του πληθωρισμού στο 5,2%".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ποιοι έπαιξαν...5,2% στο Χρηματιστήριο - Εκνευρισμό προκάλεσε η είδηση για τον πληθωρισμό".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η κρίση επεκτείνεται τώρα στην αγορά ομολόγων - Η Τράπεζα της Ελλάδος άρχισε από χθες τις παρεμβάσεις".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η κρίση αγγίζει τώρα την αγορά ομολόγων - Πτώση στην Αθήνα - Απώλειες και στην Νέα Υόρκη".

    [8] Πληθωρισμός - Αύξηση - Εκτιμήσεις

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: "Δυσάρεστη έκπληξη με τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου, ο οποίος "απογειώθηκε" στο 5,2%, κυρίως επειδή δεν πρόλαβε να περιληφθεί σε αυτόν η μείωση τιμών στις βενζίνες. Το σημαντικό πρόβλημα με τον πληθωρισμό αναμένεται σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη να μειωθεί σχετικά τους επόμενους μήνες ακριβώς επειδή θα μειωθούν οι τελικές τιμές σε βενζίνες και ντίζελ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 9 October 1998 - 11:12:17 UTC