Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-09-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/09/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΠΑΣΟΚ
  • [3] Συνέντευξη Αρσένη
  • [4] Συνέντευξη Μπακογιάννη
  • [5] Σκάνδαλο Κλίντον
  • [6] Κυπριακό

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η ανακοίνωση των συνδυασμών των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές, οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, το Κυπριακό και το ρόζ σκάνδαλο στο Λευκό Οίκο είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ολα τα ονόματα των υποψηφίων Αθήνα - Πειραιάς - Θεσσαλονίκη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πλαστές δικαστικές αποφάσεις. Φοβερά κυκλώματα στη Δικαιοσύνη.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ακης προς Σημίτη: Είσαι και ο πρώτος "αλλά διαφωνώ... "

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 3.525 νέες θέσεις εργασίας σε δημόσιο-νοσοκομεία. Πώς θα γίνονται οι συμβάσεις για μερική απασχόληση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επίθεση Σημίτη σ'όλα τα μέτωπα. Προσφυγή σε εκλογές αν συνεχιστεί η υπονόμευση της κυβέρνησης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εμπαίζουν το λαό. Ο Ακης ανακάλυψε τώρα τη λαίλαπα Σημίτη. Βαθύ ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: 2 νεκροί απο όπλα-μπρελόκ. Αποκαλύψεις-σόκ απο τους ιατροδικαστές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παραιτήσου για να σωθούμε. Κραυγή αγωνίας απο την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 95 μαθητές σε μια τάξη. Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με φοβερές ελλείψεις σε δασκάλους-αίθουσες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μονομαχία γιατρών -κυβέρνησης. Στρογγυλό τραπέζι στην "Ε" για τις εφημερίες.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ομάδα κρούσης Ακη κατά Σημίτη. Πρόβα τζενεράλε για το συνέδριο η μάχη στην ΚΕ.

    ΕΣΤΙΑ: Οι ρατσιστικές επιλογές Δαμανάκη. Ευτυχώς περιέλαβε και ένα ψυχίατρο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βάλτε τα ξίφη στις θήκες για ενωτικό συνέδριο. Ο Κώστας Σκανδαλίδης μιλάει στα "ΝΕΑ".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ακίνητα: Οι νέες τιμές στην πόλη της Θεσσαλονίκης

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δημήτρης Ρέππας προς Θεσσαλονικείς: τολμήστε.

    [2] ΠΑΣΟΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "με μεγάλη καθυστέρηση, ο Ακης Τσοχατζόπουλος και τα άλλα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ "ανακάλυψαν" τη λαίλαπα Σημίτη και διαχώρισαν τη θέση τους στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο καβγάς είναι για το... πάπλωμα-τη νομή της εξουσίας- ενώ όλοι εμπαίζουν το λαό. Το ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, βαθαίνει και ο Γιαννόπουλος κάνει λόγο για δύο παρατάξεις αν δεν γίνει "αποβολή".

    Ανακωχή για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να πορευθεί ενωμένο στο Συνέδριο του Μαρτίου, ζητεί ο γραμματέας του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης με συνέντευξή του στα ΝΕΑ. "Βάλτε τα σπαθιά στα θηκάρια" καλεί τους "θερμοκέφαλους" ένθεν και ένθεν, ο κ. Σκανδαλίδης, δύο μόλις 24ωρα μετά τα όσα συνέβησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής. Και απευθυνόμενος προς τους ίδιους υπογραμμίζει οτι ειναι ανάγκη "να φύγουμε επιτέλους απο τη στείρα και άγονη αντιπαράθεση του "παλιού" και του "νέου" ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "με τους χειρότερους οιωνούς για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη ξεκίνησαν οι προσυνεδριακές διαδικασίες του Κινήματος. Τα όσα διαδραματίστηκαν στη διήμερη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν "κέλυφος" για τον κ. Σημίτη και σίγουρα αποτελούν πρόγευση για το τι πρόκειται να συμβεί στην πορεία του κόμματος προς το συνέδριο, αλλά και προς τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "σε "φυσικό ηγέτη" της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύεται πλέον ο Ακης Τσοχατζόπουλος μετά τη σαφή διαφοροποίησή του στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο υπ. Αμυνας βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους Χρ. Παπουτσή, Αν. Πεπονή, Γ. Χαραλαμπόπουλο και Π. Οικονόμου, συγκροτώντας έτσι μιας "ομάδα κρούσης" που θα αμρισβητήσει τον πρωθυπουργό αν το ΠΑΣΟΚ υποστεί ευρεία ήττα στις δημοτικές και στις ευρωεκλογές".

    [3] Συνέντευξη Αρσένη

    Υπέρ και μιας δεύτερης υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που ο προσυνεδριακός διάλογος καταλήξει σε διαφοροποιημένες πολιτικές τάσεις, υποστηρίζει ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ τονίζοντας οτι "σε αυτό το συνέδριο δεν θα πάμε με τα παλιά μας κουστούμια". Για τις σχέσεις με Εκκλησία αναφέρει οτι η Εκκλησία προγραμματίζει μια δυναμική παρουσία στην κοινωνία και δε νομίζει οτι πρόθεση του Αρχιεπισκόπου ειναι να μπεί σε θέματα, που ανήκουν στη σφαίρα της πολιτικής.

    [4] Συνέντευξη Μπακογιάννη

    "Μέγιστο λάθος" χαρακτηρίζει την αποχώρηση της ΝΔ απο τη συζήτηση για τη ψηφιακή τηλεόραση στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ προσθέτοντας οτι έτσι "αδικείται η φιλελεύθερη παράταξη", αφού δίδεται τροφή "σε κακεντρεχή σχόλια" για τη στάση της απέναντι στα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Διαβλέπει ακόμη κίνδυνο διάσπασης του κυβερνώντος κόμματος, τονίζοντας οτι "όταν η εξουσία απομακρύνεται, υπάρχουν δυνάμεις που απελευθερώνονται". Επίσης, επαναλαμβάνει τη θέση της για επιστροφή των διαγραφέντων.

    [5] Σκάνδαλο Κλίντον

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "η εβδομάδα στην Αμερική αρχίζει με αναμονή εν όψει της αποψινής προβολής της μαγνητοσκοπημένης κατάθεσης Κλίντον και της δημοσιοποίησης κειμένουν που περιλαμβάνουν τις ιδιωτικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις Μπίλ-Μόνικας, που ήταν "αποκλειστικά για σεξουαλικούς σκοπούς" όπως έχει πεί η κυρία Λεβίνσκι. Κακά μαντάντα όμως έρχονται στο Λευκό Οίκο και απο τελευταία δημοσκόπηση του "Νιούζγουικ" που δείχνει οτι το 46% των Αμεριακνών θεωρούν οτι ο Κλίντον θα πρέπει να σκεφτεί την παραίτηση".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η ταπείνωσις του Μπίλ Κλίτνον ολοκληρώνεται σήμερον με την δημοσιοποίησιν της καταθέσεώς του είς το Σώμα των Ενόρκων και 2.800 σελίδων προσθέτου υλικού της εκθέσεως Στάρρ. Και καθώς η Ανθρωπότης ετοιμάζετα να καθήση και να απολαύση απο τας οθόνας της τηλεοράσεως και των ηλεκτρονικών υπολογιστών νέας σκανδαλιστικάς πτυχάς του σκανδάλου Λεβίνσυ, ο Αμερικανός πρόεδρος ποτέ δεν είχαν ευρεθή εγγύτερονείς την πτώσιν του".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας θα βρεθεί και πάλι σήμερα ο Μπίλ Κλίντον, καθώς την ώρα που θα μιλά απο το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της υφηλίου, θα μεταδίδεται απο τα δορυφορικά κανάλια η ένορκη κεκλεισμένων των θυρών κατάθεσή του σχετικά με το σεξουαλικό σκάνδαλο Λιουίνσκι".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει οτι "τη μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία όλων των εποχών, το Μόνικα-γκέιτ, της οποίας το σενάριο βασίζεται στην έκθεση -βόμβα του ανεξάρτητου εισαγγελέα Κένεθ Στάρ θα παρακολουθήσει σήμερα όλη η υφήλιος. Πρωταγωνιστής ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον στο δραματικό φινάλε της πολιτικής του καριέρας, μετά την απόφαση του Κογκρέσου να δοθεί στη δημοσιότητα η μαγνητοσκοπημένη κατάθεσή του".

    [6] Κυπριακό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "στην επιρροή τρίτων "που μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικκά την Τουρκία" εναποθέτει τις ελπίδες του για πρόοδο στο Κυπριακό ο πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης όπως δήλωσε ο ίδιος φθάνοντας το Σάββατο στη Νέα Υόρκη για να προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Κληρίδης θα συναντηθεί την προσεχή Παρασκευή με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει το ενδεχόμενο ανάληψης νέας πρωτοβουλίας για το Κυπριακό".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "με διαπραγματευτικό χαρτί τους S-300 και με ελπίδες για νέες προτάσεις, που αφορούν το Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν. Ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει επαφές και με άλλους παράγοντες του ΟΗΕ και της αμεριακνικής ηγεσίας, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο άρσης του αδιεξόδου στο Κυπριακό μέσα στον Οκτώβριο, δήλωσε πως "το θέμα δεν εξαρτάται μόνο απο τη στάση της Τουρκίας, αλλά συντρέχουν και άλλοι παράγοντες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει οτι "αποφασιστική σημασία για το μέλλον του Κυπριακού προβλήματος θα έχουν οι συνομιλίες που αρχίζουν αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών αλλά και με τους Αμερικανούς να πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση εκμεταλλευόμενοι την ομπρέλα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπο την οποία θα διεξαχθούν όλες οι συζητήσεις".

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Monday, 21 September 1998 - 10:14:33 UTC