Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-09-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/09/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Σκάνδαλο Κλίντον-Διεθνής κρίση
  • [03] Αντικειμενικές αξίες-ακίνητα
  • [04] Νέα σχολική χρονιά
  • [05] Κυπριακό
  • [06] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/09/1998
  • [07] Διεθνή Χρηματιστήρια-Πρόεδρος Κλίντον

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Αθήνα, Ελλάδα, 11/09/1998 (ΑΠΕ)

    Το σκάνδαλο Κλίντον, η κρίση στη Ρωσία, οι διεθνείς χρηματαγορές, το νέο σχολικό έτος, το Κυπριακό και το νομοσχέδιο για τη στρατιωτική θητεία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φέτα "μαιμού". Γέμισε η αγορά "υποκατάστατα" τυριών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Νέο χαράτσι για το σπίτι σας, με αφορμή το Κτηματολόγιο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Ψηλώνει τον Σημίτη ο Μητσοτάκης. Νέα αβάντα στον πρωθυπουργό.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Χαώδης η κατάσταση σε Παιδεία και Υγεία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χαράτσι στα ακίνητα. Μπαίνει πλημμυρόσημο.

    Η ΑΥΓΗ: Αρχίζει η μετά Γιέλτσιν εποχή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οικολόγοι" εκβιαστές κλείνουν επιχειρήσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κόντρες ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ για τη Μαρία Δαμανάκη.

    ΕΘΝΟΣ: Μόνικα και Πριμακόφ συγκλονίζουν τα χρηματιστήρια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σφάζουν την ιστορία οι αριστεροκουλτουριάρηδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Άδειασαν τη Δαμανάκη. Ανταλλαγή ύβρεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα: Φοροεπιδρομή στα εκτός σχεδίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 34 κιβώτια πλακώνουν τον Κλίντον και τα χρηματιστήρια.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τυφώνας Κλίντον σαρώνει τις αγορές.

    ΕΣΤΙΑ: Βεβαία πλέον η πτώσις Κλίντον. Τον εγκαταλείπουν και οι Δημοκρατικοί.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θέμα φόρων "ανοίγει" η ΝΔ. Επαγγέλλεται ελαφρύνσεις που αναστατώνουν την κυβέρνηση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παπουτσής: "Ξεχάστε" τα πολιτικά κριτήρια για ΕΥΡΩ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αγανάκτηση για τα χάλια της Υγείας.

    ΝΙΚΗ: Θητεία στο "σπίτι". Τα δικαιότερα μέτρα από τον υπουργό Αμυνας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δριμύ "κατηγορώ" για τα χάλια της παιδείας μας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αλλάζουν οι φόροι με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αγιασμός στα σχολεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέες αξίες γής με φόρους και στα δένδρα. Κτηματολόγιο: χάνουν ακίνητα όσοι δεν τα δηλώσουν μέσα σε 8 χρόνια.

    [02] Σκάνδαλο Κλίντον-Διεθνής κρίση

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "επικίνδυνες διαστάσεις για τις διεθνείς πολιτικές και οικονομικές ισορροπίες προσλαμβάνει πλέον η "υπόθεση Λεβίνσι" στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος Κλίντον όχι μόνο βρίσκεται σε πολιτικά δυσχερή θέση αλλά πιέζεται πλέον να παραιτηθεί για να μην υποστεί βαριά πολιτική ατίμωση απο το Κογκρέσο. Ο εισαγγελέας Στάρ έχει ήδη παραδώσει το πλούσιο υλικό με τις επιδόσεις του προέδρου και το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ έχει βαρύνει επικίνδυνα. Τις συνέπειες υφίστανται ήδη οι διεθνείς αγορές, αφού και χθές οι δείκτες κυριολεκτικά κατέρρευσαν".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "σε μεταβατική περίοδο εισέρχεται απο σήμερα η Ρωσία, αφού αναμένεται η Δούμα να ψηφίσει υπέρ του Γιεβγκένι Πριμακόφ, του υποψήφιου για την πρωθυπουργία που υποχρεώθηκε in extremis να προτείνει ο Μπορίς Γιέλτσιν, προκειμένου να αποφύγει και νέα απόρριψη της πρώτης του επιλογής, του Βίκτορ Τσερνομίρντιν. Η περίοδος που ξεκινά απο σήμερα θα είναι καθοριστική: οι Ρώσοι πολίτες ήδη δοκιμάζονται σκληρά απο την κρίση και προσδοκούν μια βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Ομως και σε διεθνές επίπεδο είναι σημαντικό να ξαναβρεί η Ρωσία τον σημαίνοντα ρόλο της, εξισορροπώντας την παγκόσμια σκηνή".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει οτι "είς άδοξον τέλος οδηγείται ο Αμερικανός Πρόεδρος. Η κατάθεσις είς το Κογκρέσσον της εκθέσεως του ανεξαρτήτου ανακριτού Κέννεθ Στάρ δρομολογεί καταλυτικάς εξελίξεις. Αι κατηγοραίαι είς βάρος του Κλίντον εικάζεται οτι είναι πολλαί και σοβαραί, έχουν δε στρέψει εναντίον του τα περισσότερα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, ώστε να προεξοφλήται πλέον, οτι θα ενεργοποιηθή η διαδικασία καθαιρέσεώς του".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, "η εμπλοκή του προέδρου Κλίντον στο σκάνδαλο με την υπόθεση Λεβίνσκι, προσφέρει σπουδαίο λόγο αστάθειας στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, οδηγώντας τις εκτιμήσεις των αγορών στο πιο μαύρο σημείο των τελευταίων μηνών της μακράς κρίσης. Η πτώση του δολαρίου αποτελεί το σημείο στο οποίο απολήγουν όλοι οι κραδασμοί που συνεχίζει να υφίσταται το διεθνές οικονομικό σύστημα. Οι ευρωπαϊκές αγορές έδωσαν απο νωρίς το απόγευμα το στίγμα της ημέρας. Πρώτη η αγορά της Γερμανίας, που σημείωσε πτώση κατά 5,8% υπολόγισε την απώλεια κερδών των γερμανικών επιχειρήσεων απο ένα φθηνότερο -άρα και πιο ανταγωνιστικό- δολάριο και δεν πείσθηκε οτι η επιλογή του Πριμακόφ ως υποψηφίου πρωθυπουργού θα δώσει λύση στη ρωσική κρίση".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "με μια κίνηση "μάτ" ο Κένεθ Στάρ "πήρε κεφάλι" στην υπόθεση του σκανδάλου Λεβίνσκι στριμώχνοντας τον Μπίλ Κλίντον. Ο τελευταίος επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τη δημόσια συγγνώμη του για τις περιπέτειες με τη χυμώδη πρώην υπάλληλο του Λευκού Οίκου, ενώ οι ρεπουμπλικανοί δηλώνουν τώρα οτι θα εξετάσουν την υπόθεση μόνον με δικονομικά κριτήρια και όχι με πολιτικά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει οτι "χρηματιστηριακές αναταράξεις παγκόσμιας εμβέλειας προκάλεσαν χθές οι πληροφορίες σχετικά με την έκθεση του Κένεθ Στάρ για το σεξουαλικό σκάνδαλο Λιουίνσκι, έκθεση που παραδόθηκε ήδη στο Κογκρέσο και μέρος της δημοσιοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου Ιντερνετ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι "στην Ρωσία η πολιτική κρίση δείχνει να εκτονώνεται μετά την απόφαση του προέδρου Γέλτσιν να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Γεβγένι Πριμακόφ για το αξίωμα του πρωθυπουργού, πρόσωπο αποδεκτό και απο τους Κομμουνιστές που ελέγχουν τη Δούμα. Στην Αμερική ο πρόεδρος Μπίλ Κλίντον αντιμετωίζει την χειρότερη κρίση της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Πάντως καταπέλτης για τον αμερικανό πρόεδρο είναι η έκθεση του εισαγγελέα Κένεθ Στάρ, που περιέχει γαργαλιστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση Λεβίνσκι και απειλεί το γόητρο του Κλίντον. Στο μεταξύ, οι εξελίξεις στις ΗΠΑ καθρεφτίζονται και στους Γενικούς Δείκτες των Χρηματιστηρίων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει οτι "τα 34 κιβώτια με το ανακριτικό υλικό και το πόρισμα του Κένεθ Στάρ παραλύουν την αμερικανική προεδρία, καθώς ο Μπίλ Κλίντον, έχοντας να αντιμετωπίσει μια ταπεινωτική διαδικασία που μπορεί να τον οδηγήσει είτε σε καθαίρεση είτε σε παραίτηση, εμμένει στην τακτική της μεταμέλειας. Ραγδαία πτώση χθές στα χρηματιστήρια, αγωνία σήμερα στην Αθήνα. Η κρίση πλήττει και τη Λατ. Αμερική. Ο Ζοσπέν ζητάει μέτρα γαι τον έλεγχο των αγορών".

    Κατά το ΕΘΝΟΣ, "η πλάστιγγα της παγκόσμιας ισορροπίας αρχίζει πάλι να ταλαντεύεται. Τα γεγονότα είναι ραγδαία: στην Ουάσιγκτον η κρίση κλιμακώνεται και ο πρόεδρος Κλίντον καταρρέει υπο το βάρος του σκανδάλο "Μόνικαγκέιτ". Την ίδια ώρα στη Μόσχα, η πολιτική κατάσταση ομαλοποιείται και ο "μεγαλοϊδεάτης" Πριμακόφ αναλαμβάνει τα ηνία της πρωθυπουργίας. Ο κλυδωνισμός στα διεθνή χρηματιστήρια είναι ισχυρός σε σημείο που τα συγκλονίζει. Οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές και προκαλούν σεισμό στη Σοφοκλέους".

    [03] Αντικειμενικές αξίες-ακίνητα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "στα όρια του παραλόγου βρίσκονται ορισμένα απο τα κριτήρια που θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών για τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων (αγροτεμαχίων, δασών, βοσκοτόπων), που μπαίνουν φέτος στο σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό οτι αν σ'ένα στρέμμα γής υπάρχουν πάνω απο 8 οπωροφόρα δένδρα, η αξία θ'ανεβαίνει".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει οτι "κερκόπορτα" για τοςυ καταπατητές μέσω του νόμου για το Εθνικό Κτηματολόγιο, για την κατάρτιση του οποίου οι νόμιμοι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και τέλη έως και 100.000 δρχ, δηλώνοντας για πολλοστή φορά την περιουσία τους. Με ένα θολό και ασαφές άρθρο, ο νόμος που κατατέθηκε χθές στη Βουλή με καθυστέρηση δύο ετών, δίνει τη δυνατότητα στους καταπατητές μέσω της μεθόδου της ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ να διεκδικήσουν ακίνητα του Δημοσίου, αλλά και να καρπωθούν με μικρό αντίτιμο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "στην πλάτη των ιδιοκτητών ακινήτων φορτώνεται και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, καθώς οι δήμοι υποχρεώνονται στην επιβολή νέων ανταποδοτικών τελών για την αποπληρωμή σχετικών δανείων. Σύντομα έρχονται και οι εισφορές για το Κτηματολόγιο στις περιοχές όπου καταγράφεται δημόσιο και ιδιωτική περιουσία".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "επεκτείνεται το σύστημα προσδιορισμού της αντικειμενικής αξίας σε κάθε μορφή αξίας σε κάθε μορφή ιδιοκτησίας ακινήτου εντός και εκτός σχεδίου απο την 1η Ιανουαρίου σε ολόκληρη τη χώρα. Ηδη την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκαν απο το υπουργείο Οικονομικών 26 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που εντάσσονται στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των τιμών των ακινήτων, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα δημοσιοποιηθούν οι αντικειμενικές αξίες για όλες τις περιοχές της χώρας".

    [04] Νέα σχολική χρονιά

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "τα τυπικά τελείωσαν. Οι μαθητές μαζεύτηκαν το πρωί στα σχολεία, το γνώριμο κουδούνι ήχησε και πάλι κηρύσσοντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι αγιασμοί ολοκληρώθηκαν. Τώρα όμως τι γίνεται;πώς θα αρχίσουν τα μαθήματα, αφού οι καθηγητές λείπουν, τα βιβλία, όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, έχουν καθυστερήσει, οι αίθουσες είναι λειψές, ο εξοπλισμός ανύπαρκτος και οι μαθητές μπερδεμένοι και ανενημέρωτοι για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που μπαίνει σε εφαρμογή;".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "στο φόντο της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές. Και ενώ το υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται οτι έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία και όλα θα πάνε καλά, εκπαιδευτικοί φορείς και εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αποκρούσουν τη συντηρητική λαίλαπα που απλώνεται στα σχολεία, τονίζοντας ιδιαίτερα οτι φέτος είναι κρίσιμη χρονιά".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει την Παιδεία σε χαώδη κατάσταση, την οποία επιτείνουν τα αναπάντητα ερωτήματα για το τι θα ισχύσει απο τις εξαγγελίες για τη μεταρρύθμιση. Στα πάγια προβλήματα (ελλείψεις σε αίθουσες, διδακτικό προσωπικό και βιβλία ) έχουν προστεθεί η αβεβαιότητα για τα προγράμματα του Λυκείου και η απροθυμία των μαθητών να εγγραφούν στα Τ.Ε.Ε. Μείωση του αριθμού των μαθητών, όμως παρατηρείται και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο σχόλιό του μεταξύ άλλων επισημαίνει οτι "επιστροφή στα θρανία απο σήμερα και χειρότερη αρχή για τη νέα σχολική χρονιά ήταν αδύνατο να γίνει. Οι εξαγγελίες αποδεικνύονται πομφόλυγες και η σχολική χρονιά αρχίζει με τεράστια προβλήματα, που όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν, αλλά προστέθηκαν και νέα. Ουδεμία πρόοδος σημειώθηκε και ούτε κάν στασιμότητα αλλά μάλλον οπισθοδρόμηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι, "η νέα σχολική χρονιά που αρχίζει σήμερα με τον καθιερωμένο αγιασμό θα έχει έντονο το στοιχείο της μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος δηλώνοντας οτι η σχολική χρονιά αρχίζει "κάτω απο πολύ καλούς οιωνούς". Ομως,παρά την αισιοδοξία και τις καλές προθέσεις του υπουργού, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετικά και όλα δείχνουν οτι τουλάχιστον τους δύο πρώτους μήνες τα μαθήματα στα σχολεία θα γίνονται μετ'εμποδίων".

    [05] Κυπριακό

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "σε ... βαρύ κλίμα έγινε χθές η συνάντηση του Αμερικανού απεσταλμένου για το Κυπριακό, Τόμ Μίλερ με τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Γιάννο Κρανιδιώτη. Αιτία η εμμονή της Ουάσιγκτον σε μια τακτική ίσων αποστάσεων-όπως φαίνεται και απο την επιστολή Κλίντον στους ομογενείς- και "πρόταξης" του ζητήματος των πυραύλων S-300 έναντι των υπολοίπων πτυχών του Κυπριακού".

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι "επαναθεώρηση του Κυπριακού επί τη βάση της συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου απο τα κατοχικά στρατεύματα καθώς και εχεμύθεια σε ο,τι αφορά τον εξοπλισμό της Κύπρου, σύστησε ο πρόεδρος του κυπριακού κόμματος ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, σε δηλώσεις του, μετά απο συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου χθές το πρωί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη".

    (Γ.Π.)

    [06] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/09/1998

    Αθήνα, Ελλάδα, 11/09/1998 (ΑΠΕ)

    Η νέα αναταραχή στα Διεθνή Χρηματιστήρια, η έκδοση των ομολόγων τύπου Μπαλαντίρ, η καταθέση στη Βουλή του Ν/Σ για το Εθνικό Κτηματολόγιο, οι περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η εξαγορά της Gredit Lyonnais από την Τράπεζα Πειραιώς είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Τέλη Σεπτεμβρίου έρχονται "τα ομόλογα Μπαλαντίρ" αν το επιτρέψει η διεθνής οικονομική κρίση"

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Σαρώνει ο τυφώνας Μόνικα - Αναζωπυρώνεται η κρίση στις αγορές λόγω του ενδεχομένου παρατησης Κλίντον.''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Επαγρύπνηση! - Λ.Παπαδήμος : Ο κίνδυνος δεν πέρασε.''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Η κρίση μεταφέρεται από την Μόσχα στην Wall Street - Το σενάριο καθαίρεσης του Κλίντον κερδίζει έδαφος.''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Πιο εύκολη πρόσβαση των μικρομεσαίων στο κοινοτικό χρήμα ενω προχωράει το Ν/Σ για την επαγγελματική στέγη.''

    [07] Διεθνή Χρηματιστήρια-Πρόεδρος Κλίντον

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: ``Η προοπτική παραίτησης ή καθαίρεσης του προέδρου Κλίντον προκάλεσε χθες άτακτη υποχώρηση των μετοχών και του δολαρίου σε όλο τον κόσμο. Η πτώση που άρχισε προχθές την νύχτα όταν ο ανακριτής Κένεθ Σταρ έστειλε στο Κογκρέσο την έκθεση του, συνεχίστηκε στα ασιατικά χρηματιστήρια και έγινε βαθύτερη στην Ευρώπη και στη Γούωλ Στρητ και αργότερα στη Λατινική Αμερική''.

    (Γ.Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 11 September 1998 - 14:10:45 UTC