Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-07-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/07/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Επεισόδιο ανάμεσα σε ελληνική και τουρκική περίπολο
  • [3] Πυρκαγιές
  • [4] Δημοσκόπηση
  • [5] Πολιτικές διεργασίες
  • [6] Ελληνοτουρκικές επιχειρήσεις
  • [7] Κυπριακό
  • [8] ΠΑΣΟΚ
  • [9] Ελλάδα-Αλβανία
  • [10] Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
  • [11] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Επιτόκια-Δηλώσεις Παπαντωνίου

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το επεισόδιο στον Εβρο ανάμεσα σε ελληνική και τουρκική περίπολο, η πορεία της οικονομίας κι οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά στην αστυνομία είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Μήτσης): Η Μαφία εκδικείται τους μάρτυρες. Υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛ. ΑΣ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζος):7 αστυνομικοί στο συνδικάτο του εγκλήματος. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις εκτελεστή.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μπάτσοι εκτελεστές. Αυτούς κατονόμασε ο κακοποιός Βασίλης Ανδρεάδης.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Τι κερδίζουν τι χάνουν οι δημ. υπάλληλοι. Ετοιμο το νομοσχέδιο για τον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα λένε στο παρασκήνιο Σημίτης - Σουφλιάς - Κοντογιαννόπουλος.

    Η ΑΥΓΗ: Καίνει οι φωτιές, στον αέρα οι ευθύνες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Παρέλυσε τη χώρα ο Γιάννος. Σταματούν όλα τα περιφερειακά έργα -απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αστυνομικοί στην εταιρία δολοφόνων. Φουντώνει η έρευνα του Γεράκη. Συγκλονιστικές καταγγελίες κακοποιού στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

    ΕΘΝΟΣ: Γκάλοπ: Β'γύρος για την Αθήνα μετά την κόντρα για τα έργα. Αναποφάσιστοι οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τα "Σινούκ"ανάβουν φωτιά στις τσέπες μας, ενώ συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πυρά στον Εβρο μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στα ρόζ η κυβέρνηση. Ποιές προσωπικές υποθέσεις φοβάται ο Σημίτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκάλοπ: Τι ψηφίζει η Αθήνα για τις δημοτικές εκλογές.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Η πρώτη μεγάλη ελληνοτουρκική επένδυση. Η "Σπύρου ΑΕΒΕ" και τουρκική εταιρία επενδύνουν μαζί 20 εκατ. δολάρια.

    ΕΣΤΙΑ: Υγιή ανταγωνισμό ζητούν οι έμποροι. Η αγορά λειτουργεί με νόμο του 1914.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η πρώτη δεινή ήττα του "Αττίλα" μετά 24 χρόνια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ξέσπασε "πόλεμος" στην ΠΑΣΚΕ. Με διαγραφή απο το ΠΑΣΟΚ απειλούνται συνδικαλιστές που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρεκόρ Ευρώπης οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό. Χάνονται σε αναμονή 13.370 ώρες.

    ΝΙΚΗ: Αποκέντρωση τώρα. Αλλάζει ριζικά η δομή του κράτους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φτωχές γνώσεις για τα παιδιά του λαού.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Λήστευαν τράπεζες με την κάλυψη αστυνομικών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αναρχη ανάπτυξη στη δυτική Θεσσαλονίκη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το ευρώ θα ρίξει τα επιτόκια. Τα βήματα προσαρμογής μέχρι το νέο νόμισμα.

    [2] Επεισόδιο ανάμεσα σε ελληνική και τουρκική περίπολο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "σοβαρό επεισόδιο, με σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ελληνικής και τουρκικής περιπόλου, σημειώθηκε στις 6.15 χθές το απόγευμα στην περιοχή Λαγυνών του Εβρου. Η ένοπλη συμπλοκή, η οποία ευτυχώς δεν είχε τραυματίες, ξέσπασε οταν οι Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πύρ προς την κατεύθυνση της ελληνικής περιπόλου η οποία και ανταπέδωσε".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "το θέμα χαρακτηρίζεται απο στρατιωτικές πηγές ως ύποπτο και δερευνώνται όλες οι πιθανές εκδοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΣ όπου εξετάστηκε το επεισόδιο και τα αίτια που το προκάλεσαν. Το ζήτημα αυτό που αναμένται να ενισχύσει την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι κυρίαρχο αύριο και στο προγραμματισμένο συμβούλιο αμυνας των αρχηγών των Επιτελείων υπο τον υπουργό Αμυνα κ. Τσοχατζόπουλο".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απο το Πεντάγωνο, η Αθήνα θα τηρήσει ψύχραιμη στάση και θα καταγγείλει αυτή την προκλητική ενέργεια στο ΝΑΤΟ, την Ε. Ε. και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς".

    [3] Πυρκαγιές

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "ο ρυθμός με τον οποίο χάνονται τα δάση μας είναι τόσον συνταρακτικός όσον αποκαρδιωτικός είναι και ο ρυθμός αναδασώσεως των εκτάσεων που καίγονται κατ'έτος. Μόνον εντός της πενταετίας 1992-1996 εκάησαν 2.308.463 στρέμματα, ενώ κατά τον ίδιον χρονικόν διάστημα έγινε αναδάσωσις είς 238.378 στρέμματα".

    [4] Δημοσκόπηση

    "Με 46% προηγείται στις προτιμήσεις των Αθηναίων ο Δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η ΚΑΠΑ RESEARCH" και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στο ΕΘΝΟΣ και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. " Ακολουθεί η Μαρία Δαμανάκη με 22,3%, ο Δημήτρης Μπέης με 10,3% και ο Λεωνίδας Αυδής με 6,3%. Στο ερώτημα ποιόν θα ψήφιζαν ανάμεσα στον κ. Αβραμόπουλο και την κυρία Δαμανάκη στο β'γύρο, ο σημερινός Δήμαρχος της Αθήνας συγκεντρώνει το 47,2%, ενώ η κυρία Δαμανάκη το 27,1%".

    [5] Πολιτικές διεργασίες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "επαφές και διαβουλεύσεις για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχουν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, οι Γ. Σουφλιάς και Βασ. Κοντογιανόπουλος. Τα δύο πρώην στελέχη της ΝΔ είχαν συναντήσεις με επιτελείς του πρωθυπουργού αλλά και με τον ίδιο τον Κ. Σημίτη, συζητώντας το πλαίσιο συνεργασίας τους με το ΠΑΣΟΚ".

    [6] Ελληνοτουρκικές επιχειρήσεις

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "την πρώτη μεγάλη κοινή επένδυση ύψους 20 εκατ. δολαρίων, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν η ελληνική εταιρία Σπύρου ΑΕΒΕ και μια τουρκική επιχείρηση. Στόχος, η παραγωγή σπόρων για βαμβάκι και οπωροκηπευτικά. Στη γειτονική χώρα δραστηριοποιούνται ήδη ελληνικές επιχειρήσεις με τη μορφή του joint venture, η συγκεκριμένη όμως επένδυση έχει μεγάλο εύρος και προσδοκώνται κέρδη 250 εκατ. δολ. τα επόμενα χρόνια. Πέραν όμως όλων αυτών, η συνεργασία ελληνικών και τουρκικών εταιριών δίνει απάντηση στο αδιέξοδο των διμερών σχέσεων και μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα προς την ύφεση".

    [7] Κυπριακό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει οτι θεωρείται "ως η πρώτη δεινή ήττα του "Αττίλα" απο το 1974 η τελεσίδικη απόφαση που έλαβε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην προσφυγή της Ελληνοκύπριας κ. Τιτίνας Λοϊζίδου εναντίον της Τουρκίας και της επιδίκασε αποζημίωση 160 εκατομμύρια δραχμές για απώλεια χρήσης της ιδιοκτησίας της και διατάζει την κατοχική δύναμη να επιτρέψει στην κυρία Λοϊζίδου να επιστρέψει στην κατοικία της, γεγονός που πρακτικά απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη την τουρκική στρατηγική για το Κυπριακό. Εάν ακολουθηθεί η ίδια νομολογιακή γραμμή, η αποζημίωση για ηθική βλάβη μπορεί να επιδικασθεί ακόμα και σε όλους τους περίπου 200.000 πρόσφυγες, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό γι αυτή την πτυχή να εγγίζει σχεδόν τα οκτώ δις δολάρια, δηλαδή τα 2,3 τρις δραχμές. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Λοϊζίδου κατά Τιουρκίας στοιχειοθετεί νομικώς ανάλογες διεκδικήσεις και για τους Ελληνες μειονοτικούς της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και της Τενέδου, οι οποίοι έχουν παρανόμως στερηθεί τις περιουσίες τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "σε άρθρο που δημοσιεύεται στο ρωσικό περιοδικό NOBOE BREMIA αναφέρεται οτι τα πιο ευαίσθητα τμήματα των S-300 δηλαδή τα ραντάρ, τα ηλεκτρονικά τμήματα και οι πύραυλοι βρίσκονται ήδη στο νησί. Ο αρθρογράφος που επικαλείται ανώτατη στρατιωτική πηγή επισημαίνει ακόμα οτι το μόνο που απομένει να παραδοθεί στην κυπριακή κυβέρνηση είναι τα ρυμουλκά και τα συστήματα εκτόξευσης και μεταφοράς".

    [8] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "μακρά προσυνεδριακή περίοδο στο ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε η χθεσινή συνεργασία, διάρκειας πλέον της μιάμισης ώρας, του πρωθυπουρογύ με τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Κ. Σκανδαλίδη όπου δρομολογήθηκε η διεξαγωγή του 5ου Συνεδρίου στο τέλος Μαρτίου, πριν απο το Πάσχα, που πέφτει στις 10 Απριλίου. Η ανακοίνωση του χρόνου διεξαγωγής του συνεδρίου έθεσε και τυπικά τέλος στην αναπτυχθείσα συζήτηση περί αναβολής του συνεδρίου θέτει όμως τις διάφορες εσωκομματικές παρατάξεις σε τροχιά αντιπαράθεσης που διαπλέκεται και με τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές που μεσολαβούν".

    [9] Ελλάδα-Αλβανία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "με ύπουλα χτυπήματα, μια υπολογίσιμη μερίδα του αλβανικού πολιτικού κοσμου ποικιλοτρόπως προσπαθεί να επηρεάσει την κυβέρνηση Νάνο, αλλά και βουλευτές του Σοσιαλλιστικού κόμματος, όπως αποφασίσουν να μην παρατείνουν πέραν της 1ης Σεπτεμβρίου την παρουσία της Ελληνικής Δύναμης Αλβανίας (γνωστή ως ΕΛ. Δ. ΑΛ. -2) η οποία εδρεύει στο στρατόπεδο Ισμπερίς Τιράνων και θεωρείται - όπως και η αντίστοιχη της ΕΛ. ΔΥ. Β στο Βίσοκο της Βοσνίας- ως μονάδα -υπόδειγμα".

    [10] Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει οτι "μετά την εκτόνωση της ένταση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, επαναπροσδιορίζονται οι προτεραιότητες και ανανεώνεται η στενή συνεργασία Αθήνας - Λευκωσίας. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται πάντοτε η αμυντικη θωράκιση του νησιού με τους πυραύλους S-300 αλλά και η προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής και των δύο χωρών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "σε δυό βασικούς στρατηγικούς άξονες θα επιμείνουν Αθήνα και Λευκωσία. Αυτό της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου και της αμυντικής της προστασίας. Οι άξονες αυτοί επιβεβαιώθηκαν και στην προχθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με δηλώσιες του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει οτι "Αθήνα και Λευκωσία καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να εμφανίσουν μια εικόνα "άψογης συνεργασίας " και "ταυτότητας απόψεων". Η προσπάθεια που απαιτείται πολλαπλασιάζεται όσο οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές πιέσεις για το θέμα των ρωσικών πυραύλων κλιμακώνονται δημιουργώντας στην ελληνική και την κυπριακή κυβέρνηση "τάσεις" για "καταμερισμό ευθυνών".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει οτι "το πρώτο βήμα για την εξομάλυνση των ελληνοαμερικανικών σχεδίων πραγματοποιείται σήμερα, καθώς το πρωί αναμένεται να συναντηθούν ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος με τον Αμερικανό πρέσβη Ν. Μπέρνς. Η συνάντηση πραγματοοπιείται καθώς η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί οτι πρέπει ν'αντιστραφεί το "βαρύ" κλίμα που επικράτησε μετά το "ξέσπασμα" του κ. Πάγκαλου κατά των ΗΠΑ για την πολιτική τους στο Κυπριακό".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν οτι "αν και στη συνάντηση θα καταβληθεί προσπάθεια να κατέβουν οι τόνοι για να επανέλθει η ύφεση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, εντούτοις τα προβλήματα παραμένουν. Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσπιστη για τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ και αμφισβητεί τη δυνατότητα της αμερικανικής πλευράς να παίξει τον ρόλο του έντιμου μεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας". Πάντως η Αθήνα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να "πείσει" την αμερικανική κυβέρνηση για την ανάγκη στήριξης της ελληνικής πολιτικής που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και εγγυάται τη σταθερότητα, και την ειρήνη στην περιοχή".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "ο Ελληνας υπουργός εξωτερικών εφαρμόζοντας ουσιαστικά την απόφαση της προχθεσινής έκτακτης σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, επιχειρεί πλέον "να χαμηλώσουν οι τόνοι" έτσι ώστε να μην αναθερμανθεί η ελληνοαμερικανική διένεξη. Σ'αυτή του την προσπάθεια έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Νίκολας Μπέρνς, ο οποίος επιθυμεί "πάση θυσία" να μη δοθεί συνέχεια, σ'αυτή την ξαφνική κρίση, εκφράζοντας έτσι και την πρόθεση της αμερικανικής ηγεσίας".

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "ύφεση στις δηλώσεις αλλά σταθερότητα στην ουσία, ακολουθεί η κυβέρνηση δίοντας ωστόσο έμφαση στο θέμα των εξοπλισμών, το οποίο είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει ως διπλωματικό χαρτί, όπως προκύπτει απο τη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου προχθές το βράδυ και τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "ουσιαστικώς θα διεξαχθει η καθοριστικότερη ως τώρα συνομιλία των δύο ανδρών που θα συμπεριλάβει το άπαν της κινητικότητας στο δίπολο Αθήνα - Ουάσιγκτον, μη εξαιρουμένων βεβαίως των έτερων πόλεων Αγκυρας και Λευκωσίας. Εκείνο το οποίο έχει ιδιάζουσα σημασιά εφ όσον απο πλευράς ομογένειας στις ΗΠΑ κταβάλλονται ακόμη προσπάθειες να παραμείνουν μισάνοιχτες οι πόρτες τουΛ. Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είανι πρώτο σε ποιο επίπεδο και με ποιές προϋποθέσεις θα υφίστανται οι απευθείας επαφές των δύο μερών, δεδομένου οτι ο κ. Θ. Πάγκαλος είναι πάντα το "μαύρο πρόβατο" για την Ουάσιγκτον και άλλες δυτικές πρωτεύουσες. Δεύτερον πολλά θα κριθούν απο την τύχη της ήδη αναβληθείσης επισκέψεως της Μ. Ολμπράϊτ".

    Αντίθετα ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "το άκρον άωτον του διπλωματικού ευτελισμού οδηγείται σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος καθώς καλείται να.. απολογηθεί ενώπιον του αμερικανού πρέσβη τον οποίο μέχρι πρόσφατα αρνείτο να δεχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες μεθοδεύσεις της Ουάσιγκτον εις βάρος της Κύπρου".

    Σύμφωνα επίσης με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "οι ΗΠΑ έστειλαν σαφές μήνυμα στον κ. Σημίτη οτι δεν μπορούν να έχουν δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Πάγκαλο, γι αυτό και ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή σύσκεψη, στο Μαξίμου συνέστησε ψυχραιμία".

    (Γ. Π.)

    [11] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι δηλώσεις Παπαντωνίου για τα επιτόκια των Τραπεζών, η δημοσιοποίηση του εθνικού σχεδίου μετάβασης στο ευρώ, η θέση του ΣΕΒ για το εργασιακό νομοσχέδιο, η πτώση τιμών κατά 0,50% στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η επικείμενη πώληση της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, αποτελούν τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Μήνυμα Γιάννου προς τις τράπεζες να μειώσουν την ψαλίδα επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Καυστικό σχόλιο του ΥΠΕΘΟ-Παπαντωνίου: Οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι ανταγωνιστικές και βασίζονται για τα κέρδη τους στην μεγάλη ψαλίδα των επιτοκίων. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Επιτόκια έως 7% σε 18 μήνες-Επίθεση Παπαντωνίου στις Τράπεζες. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Επίθεση Παπαντωνίου για τα επιτόκια των τραπεζών-"Δεν είναι ανταγωνιστικές και γι'αυτό κρατούν υψηλά τα επιτόκια. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Επίθεση Παπαντωνίου κατά των τραπεζών για τα επιτόκια. ''

    [12] Επιτόκια-Δηλώσεις Παπαντωνίου

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: ``Μείωση επιτοκίων στο 7% σε 18 μήνες, εως την άνοιξη του 2000, θα φέρει το ευρώ, τόνισε ο κ. Γ. Παπαντωνίου, παρουσιάζοντας στο Ζάππειο το Εθνικό Σχέδιο για τη Μετάβαση στο ευρώ και άσκησε κριτική στις τράπεζες για τη μεγάλη ψαλίδα στα επιτόκια. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 30 July 1998 - 8:19:11 UTC