Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Channel for Hellenism, aim of the Ministry of Press (Kathimerini)

Miscellaneous Articles from Greek Newspapers Directory - Previous Article

From: HR-Net News Distribution Manager <dist@hri.org>

"Κανάλι του Ελληνισμού"

για τους ανά τον κόσμο Έλληνες ομογενείς είναι η επιδίωξη του υπουργείου Τύπου

Καθημερινή, 22/1/98

Η δημιουργία ενός εθνικού δορυφορικού καναλιού - του "καναλιού του Ελληνισμού" - στο οποίο θα συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν πέρα από την κρατική και τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα και το οποίο θα καλύπτει τους ανά τον κόσμο Έλληνες ομογενείς είναι η επιδίωξη του υπουργείου Τύπου, όπως ανακοίνωσε χθες στη διακομματική επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού ο Δημ. Ρέππας. Το μείζον θέμα της αμφίδρομης σχέσης ενημερώσεως του ελλαδικού χώρου με τους ανά τον κόσμο ομογενείς απετέλεσε αντικείμενο κοινού προβληματισμού με προσκεκλημένους, πέραν των κυβερνητικών στελεχών, εκπροσώπους της Ελληνικής Τηλεόρασης και λοιπά μέσα ενημερώσεως. Η κοινή διαπίστωση ήταν ότι υπάρχουν σαφώς προβλήματα κυρίως όσον αφορά στην ενημέρωση από τις δραστηριότητες των αποδήμων.

Ο υπουργός Τύπου είπε ότι το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης μεταδίδεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, ενώ θα επεκταθεί σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά και στη συνέχεια στην Αυστραλία. Παραδέχθηκε, όπως τονίστηκε από βουλευτές - μέλη της επιτροπής, ότι υπάρχουν προβλήματα ποιότητας του εκπεμπομένου προγράμματος, τόνισε όμως ότι είναι πολύ μεγάλο το κόστος κυρίως από πλευράς πνευματικών δικαιωμάτων για άλλου είδους ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε ακόμη στις δραστηριότητες της ΕΡΑ5 που εκπέμπει, όπως είπε, σε 14 πιο σημαντικές περιοχές του πλανήτη, όπου υπάρχουν ομογενείς, ενώ γνωστοποίησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια και καλωδιακής αναμεταδόσεως της κρατικής τηλεοράσεως σε χώρες της Ευρώπης.

Ο διευθυντής του ΑΠΕ Α. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι με το κύκλωμα των ανταποκριτών του καλύπτει τις δραστηριότητες της ομογένειας, τόνισε όμως ότι απαιτούνται πόροι για την ανάπτυξη ON LINE υπηρεσιών και δεν υπάρχει η σχετική ανταπόκριση από το ομογενειακό στοιχείο. Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε γενικώς στις προσπάθειες του πρακτορείου να καταστεί ανεξάρτητος ειδησεογραφικός φορέας, ενώ αναφερόμενος στη σημαντική προσπάθεια για ανάπτυξη των τραπεζών πληροφοριών γνωστοποίησε ότι ελλείψει κρατικής επιχορηγήσεως την εξασφάλισε από το Ίδρυμα Ωνάση.

Ο αρχισυντάκτης της "Καθημερινής" Χρ. Παναγόπουλος, που ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων, τόνισε ότι η ύλη της εφημερίδας επανειλημμένως χρησιμοποιείται ως πηγή ειδήσεων από τα ομογενειακά έντυπα, ενώ παράλληλα η "Κ" έχει δικό της φάκελλο στο Ιντερνετ. Προσδιόρισε ως πρόβλημα την ανυπαρξία πληροφορήσεως για τα τεκταινόμενα στο χώρο των ομογενών, όπως συνέβη πρόσφατα με ελληνικά σχολεία στη Γερμανία. Παρεμβαίνοντας ο κ. Ρέππας είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια δημιουργίας ενός γραφείου Τύπου στο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού που θα τροφοδοτεί με πληροφορίες από τα συμβαίνοντα στο χώρο των ομογενών τα ελληνικά έντυπα. Ο κ. Ρέππας παραδέχθηκε, επίσης, όπως επισημάνθηκε και από τον αρχισυντάκτη της "Ελευθεροτυπίας" Β. Παναγόπουλο, το πρόβλημα με τη μεταφορά των εφημερίδων στο εξωτερικό από την Ολυμπιακή, τονίζοντας ότι εξετάζεται η προοπτική να αναλάβει το κράτος το βάρος τέτοιων δραστηριοτήτων. Τις απόψεις τους εξέφρασαν ακόμη και οι Π. Παναγιώτου, πρόεδρος της ΕΤ, Ν. Σωτηριάδης, υπεύθυνος της ΕΡΑ5, και εκπρόσωποι του "Ριζοσπάστη", του ραδιοφωνικού σταθμού "Φλας" και του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".


Miscellaneous Articles from Greek Newspapers Directory - Previous Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
grpap2html v1.01 run on Sunday, 25 January 1998 - 12:56:10 UTC