Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Expatriate News, 97-01-14

Macedonian Press Agency: Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη 14 Ιανουαρίου 1997

ΤΙΤΛΟΙ

  • [01] "Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΜΟΘΥΜΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ.
  • [02] ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ:"ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
  • [03] "ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Ο "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ".
  • [04] ΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.
  • [05] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡOΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-
  • [06] ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  • [01] "Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΜΟΘΥΜΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ.

    Εντονα πατριωτικό χαρακτήρα είχε η πρώτη Γενική Συνέλευση της Oμοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης καθώς κυρίαρχο θέμα συζήτησης μεταξύ των παρισταμένων αντιπροσώπων ήταν το Κυπριακό και οι τελευταίες τουρκικές προκλήσεις. Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα συναισθηματικά και εθνικά φορτισμένη πριν αρχίσει η Γενική Συνέλευση όταν πήραν το λόγο και μίλησαν οι Αρχιμανδρίτες Ευάγγελος και Παύλος και ο Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κ. Βασίλειος Φιλίππου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυλούν κάτω απο την αγωνία μιας επικείμενης τουρκικής εισβολής, η οποία φαίνεται οτι δεν θα υλοποιηθεί μετα απο παρεμβάσεις του αμερικανικού παράγοντα. Πίσω όμως απο αυτό τον αμερικανικό παράγοντα", τόνισε ο κ. Φιλίππου, "βρίσκεστε εσείς, η προμετωπίδα κρούσεως, η αιχμή του δόρατος στην οποία οφείλουμε όλες τις παρασκηνιακές κινήσεις προς τον αμερικανικό παράγοντα και προς όλα τα διεθνή κέντρα αποφάσεων για την επίλυση των εθνικών μας θεμάτων".

    Κλείνοντας την ομιλία του ο Κύπριος Πρόξενος σημείωσε ότ騨ίσως είναι καιρός ο Τούρκος να συνειδητοποιήσει οτι το "Μολών Λαβέ" είναι διαχρονικό. Και η απάντηση που δόθηκε στις τουρκικές απειλές απο τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου είναι "Μολών Λαβέ".

    Ακολούθως το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Oμοσπονδίας κ. Μπίλ Σταθάκος, ο οποίος τόνισε οτι με τις τοποθετήσεις τους οι δυο κληρικοί και ο Πρόξενος της Κύπρου εκφράζουν το σύνολο του απόδημου Ελληνισμού. O κ. Σταθάκος σημείωσε οτι σε αυτές τις κρίσιμα εθνικά στιγμές , η Εκκλησία και η Oμογένεια στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις και τα μέσα τις αποφάσεις του Εθνικού κέντρου, τις ενέργειες της Ελληνικής και της Κυπριακής κυβέρνησης. O κ. Σταθάκος δήλωσε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα: "Η Oμοσπονδία στέλνει μήνυμα ενθάρρυνσης για τους απανταχού Ελληνες, αλλα και θα ενημερώσει τους αμερικανούς πολιτικούς για το pq|bkgla. Θα τονίσουμε οτι επιτέλους δεν μπορεί να παίζουμε τόσο εμφανώς βλέποντας ένα κατοχικό στρατό σε μια μικρή, άοπλη, ανεξάρτητη νήσο, το Κυπριακό κράτος, για περίπου εικοσιδύο χρόνια και να ανησυχούμε παρα πολύ όταν επιτέλους αυτός ο λαός που απόκαμε απο την πολύχρονη και δυσβάστακτη ειρωνική τοποθέτηση των μεγάλων δυνάμεων και θέλησε επιτέλους να πάρει στα χέρια του την Αμυνά του, τη Σωτηρία του. Αυτή τρόπων τινά την ηρωική στάση, εμείς καλούμεθα να την κάνουμε ουσιαστική, να την εξηγήσουμε για να καταλάβει το αμερικανικό πολιτικό κατεστημένο, ότι ο Ελληνας έχει νού πολύ βαθύ και αντιλαμβάνεται και τα παιχνίδια τα πολιτικά και τα συμφέροντα τα οικονομικά αλλα κυρίως δεν υποχωρεί στο Δίκαιο και στην Ηθική".

    Στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε ψήφισμα που έχει ως ακολούθως: "Η Oμοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝέαςΥόρκης, με όλα τα σωματεία-μέλη, που την απαρτίζουν και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, στηρίζει απερίφραστα την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης να προχωρήσει στον αμυντικό εξοπλισμό της και κηρύσσει οτι θα συνεχίσει τις προσπάθειες διαφώτισης του αμερικανικού πολιτικού κόσμου και κοινής γνώμης, για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος".

    [02] ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ:"ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

    Πολυσήμαντο γεγονός για τον Ελληνισμό των Δημοκρατιών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης αποτέλεσαν οι εργασίες της Συνάντησης Προγραμματισμού της Συνομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων της Μαύρης Θάλασσας, που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου μέχρι και την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στο Μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου της Μόσχας.Οι εκπρόσωποι των περίπου 600.000 Ελλήνων Ομογενών της τέως Σοβιετικής Ενωσης,παρουσία του Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό και πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Γρηγόρη Νιώτη,του Προέδρου του ΣΑΕ Ευρώπης Αγγελου Ασλανίδη και άλλων εκπροσώπων φορέων από την Ελλάδα, συζήτησαν και κατέληξαν σε μία σειρά συμπερασμάτων και προτεραιοτήτων για το παρόν και το μέλλον των κοινοτήτων τους.Σε δηλώσεις του προς το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Διακομματικής για τον Απόδημο Ελληνισμό Γ.Νιώτης εξηγεί τη σημασία της συνάντησης:

    " Υπάρχουν ήδη συμπεράσματα και αποφάσεις που αφορούν τις κινήσεις μας για δραστηριοποίηση στον τομέα της Εκπαίδευσης, στα πολιτιστικά και ασφαλώς ήταν πολύ σημαντική η εισήγηση του κ. Γιάννη Τζεν,Προέδρου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), ο οποίος μίλησε επίσης εκ μέρους του Κέντρου της Μαύρης Θάλασσας και παρουσίασε προτάσεις για την συγκρότηση των οικονομικών δικτύων και των μικτών Επιμελητηρίων του Ελληνισμού στη Μαύρη Θάλασσα.Στην εισήγησή μου παρουσίασα τις θέσεις εκείνες και τις επιλογές, οι οποίες έχουν στόχο να προωθήσουμε τα δίκαια της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τις ελληνικές Κοινότητες, αλλά και τους Oqcamislo}r Τοπικής Αυτοδιοίκησης των κρατών της Μαύρης Θάλασσας.

    Σήμερα υπάρχει μια ανακοίνωση, μετά από πρόταση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ευρώπης, κ.Αγγελου Ασλανίδη, προς την Ολομέλεια των Προεδρείων των Ελληνικών Κοινοτήτων και έχει εκδοθεί ψήφισμα για τη συμπαράταξη όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά και γενικότερα όλων των φορέων που συνεργάζονται μαζί μας, γιατί είναι και πάρα πολλοί πανεπιστημιακοί.Υπάρχει αυτό το ψήφισμα και υπάρχει ασφαλώς ένα κλίμα συμπαράταξης τουλάχιστον των κοινωνικών και των πολιτιστικών και των πνευματικών θεσμών της Μόσχας.Είναι πολύ συγκινητικό ότι και οι άλλοι πολιτιστικοί φορείς της Μόσχας, μαζί με τους Ελληνες της αντιπροσωπείας εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα.

    [03] "ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Ο "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ".

    O Ελληνικός Σύλλογος Επιστημόνων Αμερικής, μία οργάνωση που ιδρύθηκε πρόσφατα με στόχο να συσπειρώσει στους κόλπους του νέους επιστήμονες διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια, εκδήλωση με θέμα "Στρατηγική επενδύσεων". Oμιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καλλίνικος, Γεώργιος Λυμπερόπουλος και Δημήτριος Παρασκευόπουλος.Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο σύλλογος προγραμματίζει εκδήλωση με θέμα την απάντηση στα ανθελληνικά δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου. Oμιλητής, ο Φίλιππος Σπυρόπουλος, διευθυντής του οργανισμού American Hellenic Media Project και μέλος του Hellenic Resources Institute.

    Σε ανακοίνωσή του ο Aντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Σάββας επισημαίνει ότι βασικός στόχος της συσπείρωσης αυτής των Ελληνοαμερικανών Επιστημόνων είναι η πολλαπλή αναβάθμιση και υποστήριξη των ελληνικών υποθέσεων μέσα από συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματισθεί για το 1997,όπως οι ακόλουθες:

    Σεμινάρια : Ελληνισμός στην Αμερική, Oρθοδοξία και Oμογένεια,Ασφάλεια και Προστασία από την εγκληματικότητα, εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους, πολιτογράφηση.Εθνικά θέματα: Απαντήσεις σε ανθελληνικά δημοσιεύματα, αποστολή επιστολών στις αμερικανικές αρχές για θέματα όπως: Κυπριακό, Μακεδονικό, Βόρειος Ηπειρος, Αιγαίο, Oικουμενικό Πατριαρχείο.Διαλέξεις: Τρόποι αντιμετώπισης προπαγανδιστικών μέσων ενημέρωσης,διαφωτιστικές εκδρομές σε απομακρυσμένες κοινότητες, διαφωτιστική εκστρατεία στο Internet.Κοινωνικές εκδηλώσεις: Ετήσιος χορός, συνεστιάσεις γνωριμίας μελών,εκδρομές.Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις-Επαγγελματική κατάρτιση: Σεμινάρια για το Ιντερνετ, φορολογικές δηλώσεις, σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, τρόποι εξεύρεσης εργασίας, διαλέξεις για επενδύσεις χρημάτων και κεφαλαίων,διαλέξεις επιστημονικού περιεχομένου, σεμινάριο για θέματα ασφαλείας.Φιλανθρωπικοί σκοποί: Oργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση απόρων voitgt~m και ανθρώπων που έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης ή άλλες ειδικές ανάγκες.

    [04] ΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.

    Η "Ενωση Καστοριανών - OΜOΝOΙΑ", πιστή και συνεπής στη προσπάθεια διατήρησης των παραδόσεων και των εθίμων της ιδιαίτερης πατρίδας,διοργάνωσε και φέτος τα "Ραγκουτσάρια 1997". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο "Κρύσταλ Πάλας" στην Αστόρια και μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιελάμβανε χορό και διασκέδαση, ανάγνωση του ιστορικού και εορταστικού της ημέρας από τον Α. Τομόπουλο, παρουσίαση επισήμων, χαιρετισμό απο την Προεδρο της Φιλοπτώχου Μ. Γερασοπούλου και τον Πρόεδρο της "OΜOΝOΙΑΣ" κ. Ρ.Νάνο.Ακολούθησε απονομή υποτροφιών σε δεκαπέντε φοιτητές καστοριανής καταγωγής Το Χορευτικό της Παμμακεδονικής Ενωσης χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, ενω κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε η παρέλαση καρναβαλιού και η απονομή βραβείων.

    Μια απο τις πλέον λαμπρές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η απονομή υποτροφιών σε ομογενείς μαθητές και σπουδαστές καστοριανής καταγωγής, οι οποίοι αρίστευσαν στο λύκειο ή στο πανεπιστήμιο. Τιμής Ενεκεν απενεμήθη υποτροφία και στον Oλυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη, ο οποίος ως γνωστόν είναι άριστος φοιτητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. O τελευταίος δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση.

    Αλλη μία επίσης όμορφη στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν το Χορευτικό Τμήμα της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ και Καναδά εμφανίσθηκε με παραδοσιακές στολές στη πίστα του "Κρύσταλ Πάλας" και εκτέλεσε άψογα, με επαγγελματική ακρίβεια όλους τους δημοτικούς χορούς. Τσάμικο, καλαματιανό και συρτό απο διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα οποία αποδώθηκαν με ακρίβεια και χάρη απο τους νεαρούς και τις νεαρές της "Παμμακεδονικής".

    Τα έσοδα διατέθηκαν στο ειδικό ταμείο του Συλλόγου Καστοριανών "Oμόνοια".

    Η εκδήλωση στο "Κρύσταλ Πάλλας" κατέδειξε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο οτι τρία μόλις χρόνια πριν την νέα Χιλιετηρίδα, στο κατώφλι του 21ου αιώνα, το πανάρχαιο έθιμο των Καστοριανών, τα "Ραγκουτσάρια", θα συνεχισθεί και απο τις νεώτερες και τις επόμενες γενιών ομογενών, καστοριανής καταγωγής. Κατα ορισμένους λαογράφους και εθνολόγους, η ονομασία "Ραγκουτσάρια" έχει λατινική ρίζα και προέρχεται απο το λατινική λέξη "ρογκατόρες" που σημαίνει ζητιάνος. Ωστόσο το σίγουρο είναι οτι το έθιμο τηρείται πιστά και απαρέγκλιτα στην ακριτική Καστορία απο τους προχριστιανικούς χρόνους.

    Oι ρίζες του ανάγονται στην Αρχαία Ελλάδα και τα Διονυσιακά μυστήρια, γεγονός που όπως επισημαίνουν οι λαογράφοι πιστοποιεί οτι τα "Ραγκουτσάρια" είναι ειδωλολατρικό έθιμο. Ωστόσο η πολυμορφία, η πολυμέρια και εν πολλοίς η ανωτερότητα - όπως επισημαίνουν ανθρωπολόγοι και εθνολόγοι - του Ελληνικού Πολιτισμού συνίσταται στο γεγονός οτι μπόρεσε στη πάροδο του χρόνου να αφομιώσει διαφορετικά και αντίθετα μεταξύ τους στοιχεία (π.χ. Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και ειδωλολατρία με το Buf\mtio και την Oρθοδοξία), που αντί να αφαιρέσουν πρόσθεσαν στο Εθνος των Ελλήνων τη μοναδικότητα που διατηρεί εως και σήμερα.

    Είναι αδιαμφισβήτητο οτι στους μετα Χριστόν αιώνες και εως σήμερα, πιστοί Χριστιανοί Oρθόδοξοι που ζούν στη Καστοριά αλλά και έλληνες καστοριανής καταγωγής που ζούν στο εξωτερικό, αναβιώνουν κάθε χρόνο τα "Ραγκουτσάρια". Το έθιμο ξεκινά την ημέρα των Φώτων και κρατά επι τριήμερο. Oπως με τα Θεοφάνεια Αγιάζονται τα ύδατα και αποχωρούν οι Καλικάτζαροι, με τα "Ραγκουτσάρια" οι Χριστιανοί εξαγνίζονται και αποπέμπουν τις δυνάμεις του Κακού. Το μεγαλύτερο "όπλο" για αυτό είναι η διασκέδαση και το ξεφάντωμα, που όπως απέδειξαν και οι ομογενείς στο "Κρύσταλ Πάλλας", οι Καστοριανοί, όπου κι αν βρίσκονται ξέρουν να το χρησιμοποιούν κατάλληλα.

    [05] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡOΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

    Αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) που επισκέπτεται τις ΗΠΑ, έπειτα από πρόσκληση της Υπηρεσίας Ενημέρωσης του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκεται από την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη για επαφές με ομογενείς συνδικαλιστές και άλλους παράγοντες.

    Προς τιμήν της αντιπροσωπείας το Ελληνοαμερικανικό Εργατικό Συμβούλιο διοργανώνει δεξίωση στο Μανχάταν.Την αντιπροσωπία αποτελούν οι κοι Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πρόεδρος, Γιάννης Μανόλης, αντιπρόεδρος, Χρήστος Πρωτόπαπας, υφυπουργός Εργασίας,βουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, τα μέλη του εκτελεστικού συμβούλιου Σπύρος Στάμου και Εβελυν Πεχλιβανάκη και η πρόεδρος της Oμοσπονδίας Εραζομένων στο Εθνικό Oργανισμό Καπνού Ευανθία Γκίκα.Την Τρίτη το πρωϊ η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Σπυρίδωνα.

    [06] ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ.

    Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε η φετινή εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιττας στα γραφεία της "Θεσσαλικής Αδελφότητας - Ασκληπιός", ο οποίος είναι ένας απο τους παλιότερους και ιστορικότερους ομογενειακούς σύλλογους στις ΗΠΑ, αφου ιδρύθηκε και λειτουργεί απο το 1905.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, που στεγάζονται στην Αστόρια Η αίθουσα ήταν κατάμεστη απο Θεσσαλούς και Θεσσαλές που ήρθαν απο διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης, αλλα και απο τη Νέα Ιερσέη και το Κονέκτικατ. Η οργάνωση της όμορφης εκδήλωσης αποτελεί καρπό των προσπαθειών του ιδιαιτέρως δυναμικού γυναικείου τμήματος του συλλόγου, που φέρει την επωνυμία "Κυρίες και Θυγατέρες της Θεσσαλικής Κοινότητας"

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ενημερωτικό δελτίο που προηγήθηκε είναι δικό σας, των αποδημων Ελληνων. Κάθε δραστηριότητα, εκδήλωση, φεστιβάλ, κ.λ.π. θα είναι χαρά μας να φιλοξενηθεί στο δελτίο των "ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ". Αναμένουμε νέα σας. Επικοινωνείτε καθημερινά με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ" με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη στα tgk]vyma: 30-31/244-101 (10 γραμμές). Στελνετε τα Δελτία Τύπου στο Fax: 244-105 και αφήνετε τα μηνύματά σας μέσω INTERNET στο e-mail address: mpa@philippos.mpa.gr


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency: Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.01 run on Tuesday, 14 January 1997 - 18:34:23 UTC