Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-04-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
  • [02] ΑΚΡΟΑΣΗ Γ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
  • [03] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΒΥΛΗΣ
  • [04] Ο Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΠΑΣΠ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΟΡΚΑ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Β΄

  • [01] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

    Αθήνα, 6 Απριλίου 2006 (12:49 UTC+2)

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή, όπως δήλωσε, για τη χθεσινή συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής για την εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ.

    "Βούληση της κυβέρνησης είναι με αποτελεσματικότητα να εφαρμόσει αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση. Σε ό,τι αφορά την εισοδηματική πολιτική μετά τη διετή συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ είναι ώριμες οι συνθήκες για να έχουμε διετή συμφωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους και τις διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, μέσα στα όρια αντοχής της οικονομίας".

    Ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου ώστε να μην χρειαστεί να φέρει νόμο η κυβέρνηση με τον οποίο θα ορίζει την εισοδηματική πολιτική, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί για τις ΔΕΚΟ.

    Σε ερώτηση αν οι αυξήσεις 4% το 2007 σηματοδοτούν και πρόθεση για την διενέργεια πρόωρων εκλογών, όπως αναφέρουν και δημοσιεύματα, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό τετραετίας, πως το 2005-2006 ήταν μία κρίσιμη διετία για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται συνέχεια στη φορολογική μεταρρύθμιση για τους μισθωτούς με μείωση των συντελεστών και μέτρα για τους τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

    [02] ΑΚΡΟΑΣΗ Γ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

    Αθήνα, 6 Απριλίου 2006 (12:59 UTC+2)

    Με την εξέταση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου, άρχισε από το πρωί, τις εργασίες της η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Ο κ. Αγγέλου τόνισε ότι η μόνη εμπλοκή του στην υπόθεση των υποκλοπών ήταν η ενημέρωση που είχε το βράδι της Πέμπτης 10 ης Μαρτίου, παρουσία και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Βόνταφον κ. Κορωνιά.

    Εξιστορώντας χρονικά τα γεγονότα, ο κ. Αγγέλου ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΟΝΤΑΦΟΝ, Γιώργος Κορωνιάς, επικοινώνησε την Τετάρτη 9 Μαρτίου, με το γραφείο του πρωθυπουργού ζητώντας προσωπική συνάντηση μαζί του για θέμα υψίστης εθνικής ασφαλείας.

    Όπως εξήγησε ο κ. Αγγέλου η συνάντηση Κορωνιά - πρωθυπουργού ήταν αδύνατο να γίνει πριν από την Παρασκευή το βράδι, καθώς ο πρωθυπουργός θα βρισκόταν στην Ισπανία σε επίσημο ταξίδι.

    «Την Πέμπτη το πρωί τηλεφώνησε ξανά στην ιδιαιτέρα του πρωθυπουργού, με την οποία είχε επικοινωνήσει και την προηγούμενη μέρα, ενώ όταν εγώ του τηλεφώνησα αργότερα, ο κ. Κορωνιάς βρισκόταν στο γήπεδο. Δέχτηκε να συναντηθούμε στις 8 το βράδι της ίδιας μέρας» τόνισε ο κ. Αγγέλου.

    Στο σημείο αυτό ο κ. Αγγέλου, ανέφερε τί ακριβώς είπε ο κ. Κορωνιάς παρουσία και του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη για το θέμα των υποκλοπών λέγοντας:

    « Ο κ. Κωρονιάς μας είπε ότι, με αφορμή τα προβλήματα στην αποστολή μηνυμάτων σε συνδρομητές τον Ιανουάριο του 2005, άρχισε από την ΒΟΝΤΑΦΟΝ η έρευνα - η οποία απέβη άκαρπη - ώστε να εντοπιστεί το πρόβλημα. Όπως είπε ο κ. Κορωνιάς, απευθύνθηκε στην ERICSON Ελλάδας, στη συνέχεια της Ισπανίας και μετά στη μητρική εταιρία της Σουηδίας για να ελεγχθεί το σύστημα .

    Στην ερώτηση μας, εμένα και του κ Βουλγαράκη -συνέχισε- για το πώς ήταν δυνατό να υπάρχει λογισμικό στις εγκαταστάσεις της ΒΟΝΤΑΦΟΝ και να μην έχει αποκαλυφθεί από τους ίδιους, ο κ. Κορωνιάς μας είπε ότι ήταν υψηλής τεχνολογίας και είχε τη δυνατότητα να γίνεται αόρατο. Επίσης μας διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν είχε παραγγελθεί από την ΒΟΝΤΑΦΟΝ ούτε και με την ιδιότητα να υπάρχει στις εγκαταστάσεις της και να είναι ανενεργό. Ακόμα ο κ. Κορωνιάς είπε ότι στις 7 Μαρτίου έδωσε εντολή να αφαιρεθεί αμέσως το παράνομο λογισμικό, κάτι που έγινε, όπως μας είπε την επόμενη μέρα».

    Αναφερόμενος σε όσα είπε ο κ. Κορωνιάς για το θέμα της αυτοκτονίας Τσαλικίδη, ο κ. Αγγέλου τόνισε: « Ο κ. Κορωνιάς μας ανέφερε και το περιστατικό της αυτοκτονίας Τσαλικίδη, στη λογική ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός που συγκυριακά συνέπιπτε με τις υποκλοπές, αλλά δεν μπορούσε να συνδεθεί».

    Κλείνοντας την πρώτη τοποθέτηση του ο κ. Αγγέλου σημείωσε: «Έγινε μία συνομιλία κυρίως μεταξύ του κ. Βουλγαράκη και του κ. Κορωνιά. Ήταν δυσχερής γιατί έπρεπε να έχεις ειδικές γνώσεις σε τεχνικά θέματα».

    Αναφερόμενος στο θέμα της ενημέρωσης του πρωθυπουργού, ο κ. Αγγέλου σημείωσε ότι «επειδή ήταν αδύνατη η επικοινωνία εκείνη τη στιγμή με τον πρωθυπουργό γιατί βρισκόταν σε επίσημο δείπνο με τον ισπανό ομόλογο του, τον ενημέρωσα αργά το βράδι. Ο πρωθυπουργός μόλις το έμαθε είπε ότι ήταν μία πολύ σοβαρή υπόθεση για την οποία πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη».

    Και ο κ. Αγγέλου έκλεισε την πρώτη τοποθέτηση του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι εκεί ήταν η εμπλοκή μου».

    Σε ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη αν είχε συμμετάσχει ή είχε συνεργασία σε κυβερνητικές συσκέψεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων σχετικά με το πρόβλημα της ασφάλειας τους και ιδιαίτερα λόγω των πιέσεων που δεχόταν η χώρα μας για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις, ο κ. Αγγέλου απάντησε αρνητικά τονίζοντας ότι «είμαι συνεργάτης του προέδρου του κόμματος δεν έχω κανένα ρόλο και συμμετοχή στην κυβέρνηση».

    ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Στην αρχή της συνεδρίασης σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Αναστάσιο Καραμάριο, βουλευτές της ΝΔ και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Τόσο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης ,όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησαν την κυβέρνηση για κωλυσιεργία στο θέμα των υποκλοπών, ενώ έκαναν λόγο για ολιγωρία τόσο της Επιτροπής της Βουλής όσο και της Δικαιοσύνης. Παράλληλα ζήτησαν η Επιτροπή να επιταχύνει το έργο της συνεδριάζοντας συχνότερα.

    Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις και του προέδρου της Επιτροπής και βουλευτών της ΝΔ που με τη σειρά τους επιτέθηκαν στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για προσπάθεια επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

    Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να κληθούν στην Επιτροπή ο διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Κώστας Σταϊκούρας, τεχνικοί σύμβουλοι των δύο εταιριών ΒΟΝΤΑΦΟΝ και ERICSON που είχαν εμπλοκή με το θέμα των υποκλοπών, καθώς και εκπρόσωποι των άλλων εταιριών της κινητής τηλεφωνίας που είναι σε θέση να απαντήσουν τι έγινε με το θέμα των νόμιμων συνακροάσεων.

    Όπως υποστήριξαν οι κ. Κακλαμάνης και Βενιζέλος πρέπει να κληθούν από την Επιτροπή καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία. Μάλιστα ο κ Βενιζέλος ζήτησε, επειδή όπως υποστήριξε υπάρχει μία κινητικότητα του πρωθυπουργού με συναντήσεις που έχει σε σχέση με τις υποκλοπές, με την ΑΔΑΕ και με την Επιτροπή Σοφών, να κατατεθούν στην Επιτροπή όλα τα σχετικά έγγραφα. Ακόμα ζήτησε να προβεί η ΑΔΑΕ σε τεχνικό έλεγχο στα μηχανήματα της ΕΥΠ για να διευκρινιστεί, όπως είπε, αν εντοπίζει απλά τις παρακολουθήσεις και δεν κάνει συνακροάσεις.

    «Θα μετατρέψουμε την Επιτροπή σε Εξεταστική;» ήταν η αντίδραση του κ. Καραμάριου.

    Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένταση όταν ο κ Καραμάριος προσπάθησε να συνεχιστεί η συζήτηση με την ακρόαση του κ. Αγγέλου και για όλα τα διαδικαστικά θέματα να συμφωνηθεί στο τέλος της συνεδρίασης. «Μην είστε απαξιωτικός, να είστε προσεκτικός. Μην κάνετε χειρονομίες και μορφασμούς, μάθετε να προεδρεύετε» τόνισε ο κ Βενιζέλος.

    Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης τόνισε "Εχουμε δικαίωμα να μιλήσουμε". «Με τις προτάσεις που φέρνουν οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ως προς τα πρόσωπα που πρέπει να κληθούν τείνει η Επιτροπή μας να γίνει ανακριτική», αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ συμπλήρωσε:

    Με την ίδια λογική θα πρέπει να κληθούν στην Επιτροπή και οι πρώην Υπουργοί Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ. Η κυβέρνηση είναι το θύμα υποκλοπών. Εμείς δεν θέλουμε να κρυφτεί τίποτα, αντίθετα θέλουμε να μάθει όλη την αλήθεια ο λαός».

    Από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος Απόστολος Σταύρου επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ για ολιγωρία είναι απόλυτα αναπόδεικτες και μόνο στόχο έχουν την δημιουργία κλίματος έντασης. Ενώ εμείς ενδιαφερόμαστε για την ουσία, η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλει άλλα θέματα να προβάλει. Αυτό το έγκλημα όμως, ας μην το ξεχνάμε, στράφηκε κυρίως κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης».

    [03] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΒΥΛΗΣ

    Αθήνα, 6 Απριλίου 2006 (19:31 UTC+2)

    Στην Αθήνα έφθασε σήμερα ο Απόστολος Βαβύλης συνοδευόμενος από τρεις αστυνομικούς που είχαν μεταβεί την Ιταλία για τη μεταγωγή του.

    Ο Βαβύλης και οι συνοδοί του αναχώρησαν από Ρώμη με πτήση της "Ολυμπιακής" η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

    Ο Απόστολος Βαβύλης το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, προκειμένου να γίνει εκτελεστή η ποινή που του έχει επιβληθεί από την ιταλική δικαιοσύνη.

    Ο Βαβύλης που συνελήφθη στη Μπολόνια στις 22 του περασμένου Απριλίου, έχει καταδικαστεί από το Κακουργιοδικείο της Βενετίας σε ποινή κάθειρξης επτά ετών για διακίνηση ναρκωτικών.

    Στην Ελλάδα ο Βαβύλης κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος ενώπιον της τέταρτης τακτικής ανακρίτριας για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, που αφορά φερόμενες σχέσεις του με μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών, απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως και άμεση συνέργια σε υπεξαίρεση, κατηγορίες που αφορούν την σύσταση του μη κερδοσκοπικού σωματείου "Μάγκνα Γκρέτσια".

    Ο Βαβύλης αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες σε βαθμό Πλημμελήματος, για πλαστογραφία, κλοπή, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης, κατηγορίες που αφορούν την έκδοση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και ενέργειες στις οποίες είχε προβεί κατά τη διάρκεια εκλογής και ενθρόνισης του έκπτωτου πλέον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

    Τέλος, τον Απόστολο Βαβύλη βαρύνει και ποινή κάθειρξης 13 ετών από την ελληνική δικαιοσύνη, για υπόθεση ναρκωτικών, ποινή στην οποία έχει δοθεί 15ετή αναστολή, η οποία έληξε τον περασμένο Ιανουάριο.

    [04] Ο Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΠΑΣΠ

    Αθήνα, 6 Απριλίου 2006 (19:01 UTC+2)

    «Στη λογική της συγκάλυψης κινήθηκε ο Γιάννης Αγγέλου στη σημερινή κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι ο κ. Αγγέλου ήταν επιδεικτικά ολιγόλογος και τον αποκάλεσε «κύριο δεν γνωρίζω». Παρ΄ όλα αυτά πρόσθεσε, ο κ. Αγγέλου μετέθεσε το πρόβλημα στους υπουργούς και τον πρωθυπουργό.

    Αναφερόμενος στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κ.κ. Κορωνιά και Ζήκου ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι από τη διαδικασία αυτή περισσότερα θέματα άνοιξαν παρά έκλεισαν.

    Υπήρξαν, πρόσθεσε, αντιφάσεις και αναδείχθηκαν ευθύνες της κυβέρνησης για ενέργειες που δεν έγιναν για την αποκάλυψη των δραστών.

    Ο Νίκος Αθανασάκης αναφερόμενος στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών εξέφρασε την ικανοποίηση του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τα ποσοστά της ΠΑΣΠ.

    Η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, σημείωσε άνοδο της τάξης του 1-6% και μάλιστα σε περίοδο οργανωτικής ανασυγκρότησης. Επίσης ανέφερε ότι η ΠΑΣΠ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη σε πολλές σχολές, σε αρκετές από τις οποίες για πρώτη φορά.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας, εξ άλλου, τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την αφίσα της ΠΑΣΠ Νομικής Αθηνών, επέκρινε τον κ. Ρουσόπουλο ότι επιχειρεί συμψηφισμό σε πράγματα που δεν συμψηφίζονται.

    «Οι αισχρές και χυδαίες ύβρεις εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το χαμόγελο ευτυχίας του υπουργού Πολιτισμού δεν μπορούν να συγκριθούν, να συμψηφιστούν και να κρυφθούν πίσω από μία αφίσα με λάθος πολιτικό μήνυμα, η οποία προφανώς αποδοκιμάζεται», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Αθανασάκης είπε επίσης ότι οι αντιδράσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι βραδυφλεγείς και επεσήμανε ότι οι παρατηρήσεις προς τους φοιτητές της ΠΑΣΠ στη συγκεκριμένη σχολή είχαν γίνει προτού αναφερθεί στο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι λέει ψέματα όταν υποστηρίζει πως όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη αποτελούν μεμονωμένη περίπτωση και υπενθύμισε ανάλογα συνθήματα που ακούστηκαν σε άλλες σχολές, αλλά και στο χθεσινό σχόλιο του Γ. Αλογοσκούφη μετά την αποχώρηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την αρμόδια επιτροπή Οικονομικών, σχόλιο για το οποίο ο κ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς σήμερα σχετικά απάντησε με τη φράση "κανένα σχόλιο".

    Ο κ. Αθανασάκης ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο "να αφήσει τους μπερλουσκονισμούς" γιατί δεν μπορεί, όπως τόνισε, να διαπαιδαγωγείται με αυτόν τον τρόπο η νεολαία ενός μεγάλου κόμματος.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο επίσης για επανάληψη των ίδιων "χυδαίων συνθημάτων" κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες και σήμερα στις σχολές από φοιτητές της ΔΑΠ, οι οποίοι, όπως πρόσθεσε, το τελευταίο διήμερο προέβησαν σε ξυλοδαρμούς, τραμπουκισμούς και προσπάθησαν να νοθεύσουν τα αποτελέσματα σε αρκετές σχολές.

    Για όλα αυτά , τόνισε ο κ. Αθανασάκης, ο πρωθυπουργός σιωπά.

    Αναφερόμενος σε δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου για την εξόρμηση των στελεχών της ΝΔ στην Περιφέρεια, ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι εκεί θα βρεθούν μπροστά στα ψέματα της κυβέρνησης της ΝΔ και στα πραγματικά προβλήματα, από τα οποία δεν θα μπορούν να κρυφθούν και πρόσθεσε ότι στο συρτάρι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά από αυτά που κάνει η κυβέρνηση και είναι αντίθετα σε εκείνα που έλεγε προεκλογικά.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2006 (16:10 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τετάρτη 12 Απριλίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ πιάνου της Εύης Γιαμοπούλου στο πλαίσιο της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 2006. Δεξιοτέχνες πιανίστες.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΒΕΡΩΦ - ΤΟΣΙΤΣΑ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2006 (16:09 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Απριλίου, στις 20:30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Ευάγγελος Αβέρωφ - Τοσίτσας, ο πολιτικός και άνθρωπος».

    Ομιλητής της εκδήλωσης ο αναπληρωτής καθηγητής του Α.Π.Θ. Μιχαήλ Γ. Τρίτος.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2006 (16:09 UTC+2)

    Μεθαύριο (Σάββατο), στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, το σύνολο «Κέλσος» θα παρουσιάσει ένα μουσικό, ιστορικό και εικαστικό ταξίδι στην Ευρώπη του 16ου και 17ου αιώνα.

    Μουσική και τραγούδια της αναγέννησης και του μπαρόκ, με όργανα της εποχής και παράλληλη προβολή διαφανειών με εικαστικά θέματα της περιόδου.

    Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

    Φαίνη Νούσια - τραγούδι

    Mechthild Stark - φλάουτο με ράμφος

    Νίκος Νικολαϊδης - φλάουτο με ράμφος

    Σταύρος Κατηρτζόγλου - θεόρβη

    Helga Γιαννούλα - βιόλα ντα γκάμπα

    Παρουσιάζει η γλύπτρια Ιωάννα Ομορφοπούλου.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΛΟΡΚΑ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2006 (16:09 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή), στις 11:00, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο Federico Garcia Lorca: 70 χρόνια από το θάνατό του.

    Η εκδήλωση διοργανώνεται από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Θεσσαλονίκης και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού F.G. LORCA.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2006 (16:09 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή), στις 11:00, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης θα γίνει, η παρουσίαση με βίντεο του Εθνικού Δρυμού Πίνδου και του Υδροβιότοπου Έβρου από τον δασολόγο Θωμά Αβράμη.

    Επίσης Αύριο (Παρασκευή), στις 20:00, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας, θα γίνει η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Τόλη Νικηφόρου με τίτλο «Το κίτρινο περπάτημα στα χόρτα». Ο συγγραφέας θα συζητήσει με το αναγνωστικό κοινό για την περιπέτεια της ζωής και την περιπέτεια της γραφής. Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση βιβλίου του συγγραφέα.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ (3) ΗΜΕΡΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2006 (20:10 UTC+2)

    Συνεχίζεται η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ μέχρι και την Κυριακή 9 Απριλίου και η αντιδημαρχία Καθαριότητας παρακαλεί τους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια κατά τις τρεις (3) επόμενες ημέρες της απεργιακής κινητοποίησης.

    Τις δύο πρώτες ημέρες της απεργίας, χθες και σήμερα, 5 και 6 Απριλίου, στο δήμο Θεσσαλονίκης έγινε πλήρης αποκομιδή σκουπιδιών.

    Επειδή η χωματερή θα συνεχίσει να είναι κλειστή θα υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων τις επόμενες ημέρες. Παρακαλούνται και πάλι οι δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2006 (16:09 UTC+2)

    Στο πλαίσιο των πασχαλινών δραστηριοτήτων, οι μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Περιφερειακών Βιβλιοθηκών, θα εκθέσουν, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, πασχαλινές κατασκευές και αγιογραφίες.

    Τα θέματα των κατασκευών που θα εκτεθούν, επικεντρώνονται στην πασχαλινή χαρά και την ανοιξιάτική φύση. Για τη φιλοτέχνηση των έργων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του εργαστηρίου χρησιμοποίησαν διάφορα πρόσθετα υλικά και δημιούργησαν πρωτότυπες συνθέσεις με γύψο, πηλό, χαρτί, στόκο, πέτρες κ.ά., με αισθητικό αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει με την ευρηματικότητά τους.

    Η έκθεση θα λειτουργήσει στο φουαγιέ της αίθουσας εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξ. Σβώλου, 2ος όροφος), από σήμερα (Τετάρτη). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου και θα εκτεθούν συνολικά 80 έργα.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2006 (16:09 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ελευθερουδάκη - Τόλια, στην Αίθουσα Τέχνης (Εθνικής Αμύνης 9Α), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν αύριο (Παρασκευή), στις 20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Απριλίου.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2006 (16:08 UTC+2)

    Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στη συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη, μεθαύριο (Σάββατο), στις 20:00, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξ. Σβώλου).

    Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ιωάννης Κεσσόπουλος.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 6 Απριλίου 2006 (16:08 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Β΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο της Λατρευτικής Εβδομάδας, πρόκειται να διοργανώσει τρεις συναυλίες με βυζαντινούς ύμνους σε ισάριθμους ναούς της περιοχής του με σκοπό τη διάδοση της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής.

    Στις συναυλίες θα συμμετάσχει η 45μελής βυζαντινή χορωδία του Β΄ Δημοτικού Διαμερίσματος με παραδοσιακά βυζαντινά όργανα.

    Το πρόγραμμα των συναυλιών είναι:

    Κυριακή 9 Απριλίου, στις 19:00, Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης.

    Τρίτη 11 Απριλίου, στις 18:30, Ι.Ν. Αγ. Νικολάου.

    Παρασκευή 14 Απριλίου, στις 19:00, Ι.Ν. Αγ. Πάντων.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 6 April 2006 - 18:13:57 UTC