Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ
  • [02] Ε. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ 3ΜΗΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ
  • [03] ΒΟΛΕΪ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ-ΤΕΛΙΚΟΣ): ΣΙΣΛΕΪ ΤΡΕΒΙΖΟ -

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Αθήνα, 26 Μαρτίου 2006 (20:38 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί αύριο το πρωί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές κ.κ. Δημήτρη Τσάτσο, Αντώνη Μανιτάκη, Χρήστο Καψάλη, Παναγιώτη Τσανάκα, Νίκο Ανδρουλάκη και Γιάννη Μανωλεδάκη. Οι καθηγητές θα παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό τις προτάσεις τους για τη θεσμική θωράκιση του απόρρητου των τηλεπικοινωνιών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής είχε συναντηθεί με τους καθηγητές στις 13 Φεβρουαρίου και τους είχε ζητήσει τις προτάσεις αυτές.

    [02] Ε. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ 3ΜΗΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡO

    Αλεξανδρούπολη, 26 Μαρτίου 2006 (20:53 UTC+2)

    Την καταβολή αποζημιώσεων εντός τριμήνου από την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στις καλλιέργειες του νομού Έβρου, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος.

    Ο υπουργός που επισκέφθηκε την περιοχή Τυχερού Έβρου, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των αγροτών ότι μόλις αποσυρθούν τα νερά θα γίνει άμεση εκτίμηση των ζημιών, με στόχο να καταβληθούν σύντομα οι αποζημιώσεις.

    Επίσης, ο κ. Μπασιάκος τόνισε ότι «όποιοι αγρότες δεν μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους λόγω των πλημμύρων, θα αποζημιωθούν, όπως ακριβώς έγινε και την προηγούμενη χρονιά».

    Σε ότι αφορά τις υποδομές που επλήγησαν, ο κ. Μπασιάκος υπογράμμισε ότι υπάρχει συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπουργείων για να αποκατασταθούν, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αγροτική οδοποιία.

    Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεργασία που υπήρξε για πρώτη φορά από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Υπουργείο Εξωτερικών με τη Βουλγαρία, σημειώνοντας πως «οι Βούλγαροι θα πρέπει να κατανοήσουν πως το πρόβλημα είναι εντονότατο και αν δεν υπάρξουν κανόνες συνεργασίας, συναντίληψης και επικοινωνίας, δεν θα αποτρέψουμε αυτά φαινόμενα».

    Τέλος ο κ. Μπασιάκος συνεχάρη τις υπηρεσίες της Θράκης, για την πιστή εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της γρίπης των πτηνών, που σε συνδυασμό με την ενίσχυσή τους σε προσωπικό και υλικά, είχαν ως αποτέλεσμα να αποτραπεί η μετάδοση της ζωονόσου σε εκτροφές και οικόσιτα. Ο υπουργός χαρακτήρισε τα μέτρα παράδειγμα προς μίμηση, ενώ σημείωσε ότι «θα πρέπει να συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, με εφαρμογή μέτρων επιτήρησης και ελέγχων, καθώς υπάρχει το μεταναστευτικό κύμα των πτηνών την άνοιξη, αλλά κυρίως το φθινόπωρο, για τα οποία θα είμαστε προετοιμασμένοι έγκαιρα και σωστά».

    Τον κ. Μπασιάκο, ο οποίος το απόγευμα συμμετείχε και σε σύσκεψη φορέων στη νομαρχία Έβρου, συνόδευε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκιαδάς.

    Δ.ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ

    [03] ΒΟΛΕΪ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ-ΤΕΛΙΚΟΣ): ΣΙΣΛΕΪ ΤΡΕΒΙΖΟ - ΗΡΑΚΛΗΣ 3-1

    Αθήνα, 26 Μαρτίου 2006 (20:41 UTC+2)

    Για δεύτερη συνεχή φορά, ο Ηρακλής έφτασε μιαν ανάσα από την κορυφαία διασυλλογική διάκριση στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Αλέκου Λεώνη ηττήθηκε 3-1 από τη Σίσλεϊ Τρεβίζο στον τελικό του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη στη Ρώμη. Με την ένθερμη συμπαράσταση περίπου 2.000 Ελλήνων οπαδών, ο «Γηραιός» τα έδωσε όλα, ήταν όμως πολύ κουρασμένος από τη χθεσινή υπερποσπάθεια και τη νίκη επί της Μπέλγκοροντ στον ημιτελικό. Οι Ιταλοί το εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου. Tα σετ: 25-23, 23-25, 25-23, 26-24. Νωρίτερα, η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ κατέκτησε την τρίτη θέση καθώς στον "μικρό" τελικό της διοργάνωσης επικράτησε 3-1 της Ντιναμό Μόσχας. Τα σετ: 25-19, 21-25, 25-20, 25-20


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 26 March 2006 - 19:13:56 UTC