Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-15

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΛΛΗΣ
  • [02] ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [03] ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΦΙΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
  • [04] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΚΥΣΕΑ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ -ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ»
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΠΕΝΤΕ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ»
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ Ε΄

  • [01] ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΛΛΗΣ

    Αθήνα, 15 Μαρτίου 2006 (16:14 UTC+2)

    Πέθανε σήμερα από καρδιά σε ηλικία 88 χρονών ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης.

    Απόγονος μεγάλης πολιτικής οικογένειας - ο πατέρας του και ο παππούς του υπήρξαν πρωθυπουργοί της χώρας - ο Γεώργιος Ράλλης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αθηνών το 1950 με το Λαϊκό Κόμμα, ενώ η τελευταία εκλογική αναμέτρηση στην οποία έλαβε μέρος ήταν οι εκλογές του Απριλίου 1990.

    Ο Γεώργιος Ράλλης υπουργοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1954. Υπήρξε κατά καιρούς υπουργός Προεδρίας, Συγκοινωνιών και Δημοσίων Εργων, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης, παρά τω Πρωθυπουργώ, Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων, Συντονισμού και Εξωτερικών πριν αναλάβει την πρωθυπουργία στις 10 Μαΐου του 1980 έως τις 21 Οκτωβρίου του 1981.

    Ως υπουργός Εξωτερικών χειρίστηκε τη διαδικασία της ένταξης της χώρας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

    [02] ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Αθήνα, 15 Μαρτίου 2006 (18:45 UTC+2)

    Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης στο Πεδίο του Αρεως έκαναν λόγο για σαφές μήνυμα των εργαζομένων προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Μαζικότερη των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ήταν και η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η βροχή στο ξεκίνημα της απεργιακής συγκέντρωσης.

    Το τέλος της πορείας στο Σύνταγμα σημαδεύτηκε από περιορισμένης έκτασης επεισόδια με τους αστυνομικούς. Με την παρέμβαση των συνδικαλιστών με επικεφαλής τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο και τον Σπύρο Παπασπύρο τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

    Η απεργία έγινε ιδιαίτερα αισθητή στις συγκοινωνίες.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν ηλεκτρικός, μετρό, τραμ και προαστιακός. Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 το πρωί, και από τις 10.30 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Επίσης, τα τρόλεϊ ακινητοποιήθηκαν από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι.

    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στις πτήσεις, καθώς οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα πραγματοποιήσουν ένα δρομολόγιο ανά προορισμό. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις της Ετζίαν.

    Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στο νομό Εβρου.

    Λόγω της απεργίας, με προβλήματα θα λειτουργήσει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, καθώς θα μετάσχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι τραπεζικοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων.

    Τέλος, στάση εργασίας από τις 8 το πρωί, έως τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, μιλώντας στους απεργούς, υπογράμμισε ότι έχει έρθει το τέλος της αντοχής των εργαζομένων, αλλά και το τέλος της ανοχής των συνδικάτων απέναντι στις ακολουθούμενες πολιτικές.

    Ο κ. Πολυζωγόπουλος αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τις απολύσεις, την ένταση και τη διάρκεια της ανεργίας, ενώ έκανε λόγο για πολιτική άγριας ταξικής αναδιανομής και για φορολογία που τα παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για νεοφιλελεύθερη πολιτική που απαξιώνει συνεχώς την εργασία, την υποβαθμίζει και την ενοχοποιεί ως υπεύθυνη για κάθε πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

    Σημείωσε ότι η επιλογή της απογραφής έχει οδηγηθεί στη δύση της αφήνοντας όμως πίσω κοινωνικά και οικονομικά αποκαϊδια.

    Χαιρετίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έκανε λόγο για μια νέα αγωνιστική συμμαχία αντίστασης στις πολιτικές κυβέρνησης και των βιομηχάνων.

    Εξάλλου, προειδοποίησε τους τραπεζίτες να προσέλθουν το ταχύτερο δυνατόν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ΟΤΟΕ, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει το καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης απεργών και να δώσει μέχρι το τέλος του Μάρτη λύση στα προβλήματα των ναυτεργατών.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος υπογράμμισε ότι η ογκούμενη δυσαρέσκεια γίνεται ογκούμενη δράση και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό, παρομοιάζοντάς τες ως ασφαλιστική τρομοκρατία.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν έχει χρώμα και προειδοποίησε ότι θα καταρρεύσουν οι ψευδαισθήσεις όσων πιστεύουν ότι έστειλαν στη σύνταξη τους κοινωνικούς αγώνες.

    Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κώστας Πουπάκης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σημείωσε ότι η σημερινή απεργία στέλνει ένα τριπλό μήνυμα, στους βιομηχάνους να σταματήσουν την αλαζονική και στείρα συμπεριφορά, στους τραπεζίτες να προσέλθουν στη διαπραγματευση με την ΟΤΟΕ και να κατανοήσουν ότι η χώρα δεν είναι μπαϊράκι τους. Τέλος, η κυβέρνηση να πάρει μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης αναφερόμενος στο κύμα κινητοποιήσεων στη Γαλλία δήλωσε ότι ένα τέτοιο κίνημα που θα ενώνει τους εργαζόμενους με τη νεολαία χρειάζεται και εδώ για να συντριβεί ο νεοφιλελευθερισμός.

    Στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν με οργανωμένα μπλοκ πολλές ομοσπονδίες όπως η ΟΤΟΕ, η ΟΣΠΑ και άλλες, ενώ στην απεργιακή συγκέντρωση παρευβρέθη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τον Χρήστο Παπουτσή, τον Βαγγέλη Παπαχρήστο κ.α. Παρευρέθη επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και πολλά άλλα πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη.

    Συγκέντρωση ΠΑΜΕ

    Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν νωρίτερα ξεχωριστή συγκέντρωση. Χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος μίλησε ο Γιώργος Μαυρίκος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς.

    Ο κ. Μαυρίκος υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ αναδείχθηκε πρωταγωνιστής των εργατικών-ταξικών αγώνων και της "σύγκρουσης" ναυτεργατών-εφοπλιστών και εμβάθυνε τη θέση ευθύνης του απέναντι στους ανθρώπους του μόχθου. Κατήγγειλε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ καλώντας τους συγκεντρωθέντες να θυμηθούν «ποιοι οργάνωσαν το μεγάλο φαγοπότι στο χρηματιστήριο τρώγοντας τα χρήματα της κοινωνικής ασφάλισης, αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ψήφισαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «συγκροτήσει αντιλαϊκή ιερή συμμαχία με τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές και τα μονοπώλια». Επίσης, κατηγόρησε τα προεδρεία των συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών για συμμετοχή τους σε "στημένα αντεργατικά παζάρια". Κάλεσε τον κόσμο να συστρατευτεί στις τάξεις του ΠΑΜΕ, μη δείχνοντας καμία εμπιστοσύνη στο δικομματισμό. Κλείνοντας και με αφορμή τις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές υπενθύμισε ότι αποτελούν καλή ευκαιρία για τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στις δυνάμεις του δικομματισμού, αλλά και "στη διγλωσία της ηγεσίας του ΣΥΝ".

    Η πορεία, με επικεφαλής τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και μουσική συνοδεία 50 οργάνων, πορεύτηκε προς την αμερικανική πρεσβεία. Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν: Υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων - 1.300 ευρώ βασικό μισθό, Δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση, αλλά και αποχώρηση των στρατευμάτων Κατοχής από το Ιράκ.

    «Η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήμα του Ελληνα πολίτη»

    "Η κυβέρνηση ζεί μέσα στην κοινωνία και γνωρίζει τα προβλήματα καθημερινότητας του έλληνα πολίτη. Δεν τα αγνοεί, δεν τα παραγνωρίζει, δεν τα κρύβει κάτω από το χαλί - όπως έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζοντας αυτά τα προβλήματα έχουμε κοιτάξει στα μάτια τον έλληνα πολίτη και του έχουμε πεί τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζουμε".

    Τη δήλωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το "μήνυμα" που απευθύνει στην κυβέρνηση η σημερινή 24ωρη απεργία.

    Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι "ήδη, στη διετία που πέρασε υπήρξαν αποτελέσματα και στο τέλος του 2006 η προσπάθεια θα έχει αποδώσει τους καρπούς, τους οποίους πολλοί δεν ανέμεναν. Οι Κασσάνδρες δεν θα επιβεβαιωθούν και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τους έλληνες πολίτες, ότι οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες".

    [03] ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΦΙΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Αθήνα, 14 Μαρτίου 2006 (21:49 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, σε δήλωσή του για την αξιολόγηση από το ΕΚΟΦΙΝ του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης της οικονομίας τόνισε πως «διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αξιοπιστία του οικονομικού μας προγράμματος και φάνηκαν ήδη τα σημαντικά αποτελέσματα της εφαρμογής του».

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ αξιολογήθηκε απολύτως θετικά το πρόγραμμα και υπογράμμισε: «Αναγνωρίζεται ότι με τη συνεπή εφαρμογή των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που δρομολογήσαμε ο στόχος θα επιτευχθεί χωρίς λήψη πρόσθετων μέτρων».

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή δικαιώνεται και πως η κυβέρνηση ακολούθησε μια στρατηγική που αποδίδει καρπούς και συμπλήρωσε: «οι καρποί αυτοί δεν είναι μόνο αριθμοί στο βιβλίο του επόμενου προϋπολογισμού, είναι η δικαίωση των κόπων όλων εσάς που πιστέψατε πως μπορούν να νοικοκυρευτούν τα δημόσια οικονομικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αναπτυχθεί ανταγωνιστικά η ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουμε τις σταθερές βάσεις για ένα περιβάλλον κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας για όλους».

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι πολίτες για πρώτη φορά μετά από χρόνια μπορούν να είναι αισιόδοξοι ότι η σοβαρή προσπάθεια διασφαλίζει ένα σίγουρο και καλύτερο αύριο για όλους».

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε το έλλειμμα το 2004 στο 6,6% του ΑΕΠ, περίπου 11 δισ. ευρώ, δύο φορές πάνω από το ανώτατο όριο της ευρωζώνης και πέντε φορές πάνω από εκείνο που προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση στον προϋπολογισμό του 2004. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση μείωσε το έλλειμμα στο 4,3% το 2005 και η πρόβλεψη είναι στο τέλος του 2006 να μειωθεί κάτω από 3%.

    [04] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΚΥΣΕΑ

    Αθήνα, 15 Μαρτίου 2006 (13:13 UTC+2)

    Το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αποφάσισε να μην αγοράσει τα επιπλέον δέκα F-16 που είχε δικαίωμα με βάση τη συμφωνία αγοράς τριάντα αναλόγου τύπου αεροσκαφών πριν από λίγο καιρό.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υπογράμμισε "με πολύ σεβασμό στα χρήματα του ελληνικού λαού, του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη και με αίσθημα ευθύνης, ώστε να μην διαταραχθεί η ισορροπία δυνάμεων, και το αξιόμαχο της πολεμικής αεροπορίας, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε ομόφωνα να μην προχωρήσει στην αγορά των επιπλέον δέκα F-16".

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε ότι αποφασίστηκε να συνεχιστεί η υλοποίηση της απόφασης που είχε λάβει το ΚΥΣΕΑ το 2005 για την αγορά υπόλοιπων τριάντα τέταρτης γενιάς αεροσκαφών και γι`αυτό, όπως είπε, θα συσταθεί επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τόσο επιχειρησιακά όσο και το κόστος. Οταν θα είμαστε έτοιμοι, είπε ο κ.Μεϊμαράκης θα εισηγηθούμε σε επόμενο ΚΥΣΕΑ.

    Ο κ.Μεϊμαράκης σημείωσε, επίσης, ότι η επιτροπή θα αξιολογήσει και θα προτείνει τους τύπους της τέταρτης γενιάς ενώ σε άλλη ερώτηση εάν η απόφαση για την μη αγορά των δέκα επιπλέον F-16 οφείλεται στο κόστος, περιορίστηκε να δηλώσει "σας απάντησα".

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΑΛΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (18:16 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος απέστειλε στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού, Γεωργίου Ράλλη, το ακόλουθο τηλεγράφημα:

    «Βαθύτατη θλίψη και οδύνη προξένησε ο θάνατος του προσφιλούς σας προσώπου, πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη, προσωπικού φίλου και αγωνιστή σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ήταν μια φωτισμένη προσωπικότητα που συνδύαζε τη σεμνότητα και την πραότητα λόγων και πράξεων. Η Ελλάδα κατέστη φτωχότερη από προσωπικότητες του κύρους, της συνέπειας και της αγωνιστικής θελήσεως του εκλιπόντος.

    Ο Γεώργιος Ράλλης υπήρξε προσωπικότητα με μεγάλο πολιτικό ανάστημα, με ένα μοναδικό τρόπο έκφρασης, αναγνωρίσθηκε από φίλους και αντιπάλους και στάθηκε πάντα συνεπής στις αρχές και τα ιδανικά του μέχρι τέλους. Με την πολιτική του στάση και δράση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας. Εκφράζοντας τα συναισθήματα των Θεσσαλονικέων, δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την ευχή όπως ο Κύριος απαλύνει τον πόνο σας».

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ -ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ-ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (17:10 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2006, προσκάλεσε τους εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και προήδρευσε σύσκεψης με θέμα την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος των άστεγων της πόλη.

    Ο κ, Καλαντζής ενημερώθηκε εκτενώς για τις πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί μέχρι σήμερα από κάθε φορέα και άκουσε τις νέες προτάσεις.

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης συνεχάρη τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, το Δήμο, την Εκκλησία και όλους τους φορείς της πόλης, για τη μέχρι τώρα συμβολή τους στην προστασία και περίθαλψη των άστεγων, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι είναι αναγκαία μία συγκροτημένη και ενιαία πολιτική προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα.

    Για αυτό το σκοπό, ο κ. Καλαντζής πρότεινε τη σύσταση ενός γραφείου, με τη στήριξη και συμμετοχή όλων των φορέων, προκειμένου να συντονίζονται και να δρομολογούνται όλες οι δράσεις που αφορούν τους άστεγους της Θεσσαλονίκης. Η πρόταση βρήκε σύμφωνους τους εκπροσώπους των φορέων από τους οποίους ο υπουργός ζήτησε να συνεδριάσουν εκ νέου εντός του επόμενου δεκαημέρου προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

    Αμέσως μετά ο κ. Καλαντζής δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Για τους άστεγους δεν χρειάζονται λόγια, χρειάζονται έργα. Μία πολιτεία ευνομούμενη και μία κοινωνία όπως είναι η ελληνική, που έχει ευαισθησίες, πρέπει να το αποδεικνύει. Και εμείς, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης, θέλουμε και θα δείξουμε, πολύ σύντομα, ότι ο έλληνας έχει και ευαισθησίες και φιλότιμο και μπορεί να το κάνει πράξη».

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο γενικός γραμματέας του ΥΜΑ-Θ καθηγητής Λουκάς Ανανίκας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης καθώς και εκπρόσωποι από τη γ.γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, το Γ' Σώμα Στρατού, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ, τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, το ΕΚΑΒ, την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, την Α' ΔΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το ΕΚΠΟΙΖΩ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά καθώς και εθελοντές.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (17:04 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2006, δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης τα μέλη της οποίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΘ κ. Νίκο Γιαννόπουλο, του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    Αμέσως μετά ο κ. Καλαντζής δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Βαθιά μου πίστη είναι ότι στη ζωή τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες. Άρα, η αγωνιστική κινητοποίηση και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, στο πλαίσιο της νομιμότητας, είναι προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να αποκτήσουν καλύτερο μερίδιο στη ζωή. Αυτό κάνει και η κυβέρνηση. Προσπαθεί, με τα θετικά αποτελέσματα που θα έχουμε από το συμμάζεμα της οικονομίας και από την ορθολογική διαχείριση των δημοσιονομικών μεγεθών, να βοηθήσει τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους».

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ»

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (14:22 UTC+2)

    Μεθαύριο (Παρασκευή), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' Δημοτικού το έργο «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΠΕΝΤΕ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑ»

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (14:21 UTC+2)

    Αύριο (Πέμπτη), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η «Κάτια με τα παραμύθια» θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Πέντε νεράιδες αγκαλιά» σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και αναπαράσταση κάποιων σκηνών του παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (14:19 UTC+2)

    Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από εκδηλώσεις.

    Θα γίνουν διαλέξεις από ποιητές της πόλης μας σε τέσσερα Λύκεια της Θεσσαλονίκης.

    Συγκεκριμένα :

    1. Στο 2ο Λύκειο (Ικτίνου 5), στις 12:45 θα μιλήσει ο Τόλης Νικηφόρου. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος.

    2. Στο 13ο Λύκειο (Εθνικής Αμύνης 26), στις 11:00, θα μιλήσει η Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου.

    3. Στο 4ο Λύκειο (Συγγρού 31), στις 12:00 θα μιλήσει ο Κώστας Σουέρεφ.

    4. Στο 1ο Πειραματικό Λύκειο (Κλεάνθους 30, Τούμπα), στις 12:30 θα μιλήσει ο Απόστολος Λυκεσάς.

    Παράλληλα, θα διανεμηθούν σε μαθητές των παραπάνω Λυκείων βιβλία με κείμενα γνωστών ποιητών.

    Βιβλία θα διανεμηθούν και σε παραλήπτες-ακροατές των ραδιοφωνικών σταθμών FM 100.

    Στις 7 το βράδυ της ίδιας ημέρας (21 Μαρτίου) θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης εκδήλωση με θέμα τη μελοποιημένη ποίηση. Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος και ο Κ. Σουέρεφ θα καταθέσουν τις γνώσεις και εμπειρίες από τη βιωματική μεταλλαγή του ποιήματος σε τραγούδι.

    Επίσης ο Δημήτρης Νικολούδης, ο Κυριάκος Λεδάκης, ο Στέργιος Κουλαξίδης και ο Μιχάλης Πιπέρκος θα αποδώσουν μουσικά γνωστά και άγνωστα μελοποιημένα ποιήματα.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (14:16 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της αντιδημαρχίας Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εκδήλωση - συναυλία με τίτλο «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας», προς τιμήν του συνθέτη Γιάννη Σπανού με αφορμή τα 45 χρόνια δημιουργίας του στο χώρο της μουσικής.

    Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 21:00, στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Στη συναυλία θα ερμηνευτούν τραγούδια του συνθέτη από την Καλλιόπη Βέττα, την χορωδία «Κοραής» και το μουσικό σχήμα «Μελωδιστές», ενώ ο συνθέτης θα συνοδεύσει στο πιάνο. Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί και η χορευτική ομάδα της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ 300 ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (14:14 UTC+2)

    Η αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της πατρίδας μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 18 και την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαρτίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42).

    Η εκδήλωση αυτή που είναι αφιερωμένη στη δημοτική παράδοση αποτελεί θεσμό από το 1991. Συμμετέχουν το τμήμα παραδοσιακών χορών και το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης με 300 χορευτές όλων των ηλικιών και 30 μουσικούς.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (14:13 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    ? Διοίκηση και Οικονομία,

    ? Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS,

    ? Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη,

    ? Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Τετάρτη) 15 Μαρτίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), ο καθηγητής Μικροβιολογίας του τμήματος της Βιολογίας του ΑΠΘ, Μηνάς Αρσενάκης, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «Λοιμώξεις από ερπητοϊούς».

    Αύριο (Πέμπτη) 16 Μαρτίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από τον ομότιμο καθηγητή του Ποινικού Δικαίου του τμήματος της Νομικής του ΑΠΘ, Ιωάννη Μανωλεδάκη, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα: «Η ποινική ευθύνη στα πολύνεκρα δυστυχήματα».

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ Ε΄ ΚΑΠΗ

    Θεσσαλονίκη, 15 Μαρτίου 2006 (14:11 UTC+2)

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε΄ ΚΑΠΗ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνει στον χώρο του (Αλεξανδρείας 27), αύριο (Πέμπτη), στις 17:30, εκδήλωση με θέμα την γυναίκα - γιαγιά.

    Στην εκδήλωση θα βραβευθούν γυναίκες, μέλη του Ε΄ ΚΑΠΗ, που είναι πολύτεκνες και έχουν πολλά εγγόνια και δισέγγονα. Μεταξύ αυτών θα βραβευτεί και η Ελένη Γιουμούκη που έχει 5 παιδιά, 11 εγγόνια και 12 δισέγγονα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 15 March 2006 - 19:13:59 UTC