Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
  • [02] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
  • [03] ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ 18ης «ΦΩΤΟΣΥΓΚΥΡΙΑΣ» ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο Γ.

  • [01] ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ 34,4% ΕΝΑΝΤΙ 34% ΤΗΣ Ν.Δ.

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2006 (10:33 UTC+2)

    Διαφορά 0,4% υπέρ του ΠΑΣΟΚ δίδει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας ΑΛΚΟ που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής", κατά το διάστημα 12 έως 21 Φεβρουαρίου 2006, μεταξύ 1.600 πολιτών, με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης.

    Στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε σήμερα» ποσοστό 34,4% των ερωτηθέντων απαντά το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 34% απαντά τη ΝΔ. ΚΚΕ θα ψήφιζε το 6,7% των ερωτηθέντων, ΛΑΟΣ το 5,6%, Συνασπισμό το 2,8%, άλλα κόμματα το 2%, 13,1% απάντησε «δεν ξέρω», 1,1% «λευκό» και 0,3% δήλωσε «δεν απαντώ». Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ το Νοέμβριο του 2005, τα ποσοστά ανά κόμμα ήταν τα εξής: ΝΔ=34,8%, ΠΑΣΟΚ=33,6%, ΚΚΕ=6,6%, ΛΑΟΣ=3,4%, ΣΥΝ=3,0%, άλλο=1,7%, ΔΞ=14,5%.

    Ωστόσο, στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής προηγείται με 43,4%, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 35,7%. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» αποκρίνεται το 20,9% των ερωτηθέντων.

    Όσο για την «παράσταση νίκης», το 49% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι νικήτρια στις επόμενες εκλογές θα αναδειχθεί εκ νέου η ΝΔ, το 34,3% ότι θα τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ ενώ το 16,7% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

    Τέλος, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να αυξάνει τη συσπείρωσή του από το 77,7% το Νοέμβριο του 2005, στο 80,7% το Φεβρουάριο του 2006, ενώ η συσπείρωση της ΝΔ διατηρείται στο 75,8% κατά το ίδιο διάστημα.-

    [02] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

    Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2006 (09:04 UTC+2)

    Περιοδεία στα Βαλκάνια θα πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε συνέντευξή της στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής" αποκαλύπτει τις πρώτες κινήσεις της, στις οποίες περιλαμβάνονται η υποδοχή του Τούρκου ομολόγου της στην Αθήνα, μια συνάντηση με την Κοντολίζα Ράις, η επίσκεψή της στη Λευκωσία και στη συνέχεια στα Σκόπια.

    Η κυρία Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν αλλάζει. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημειώνει ότι τα συμφέροντά μας εξυπηρετούνται από μια ευρωπαϊκή Τουρκία.

    Επισημαίνει ότι ουδέποτε ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών αναφέρει ότι και η κυβέρνηση είναι θύμα του σκανδάλου αυτού.

    [03] ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ 18ης «ΦΩΤΟΣΥΓΚΥΡΙΑΣ» ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Φεβρουαρίου 2006 (09:14 UTC+2)

    Τα εγκαίνια της κεντρικής έκθεσης της φετινής 18ης «Φωτοσυγκυρίας» που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης έκανε χθες ο νέος υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης.

    Στην πρώτη του - και σημειολογική όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά - επίσημη παρουσία από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στο υπουργείο Πολιτισμού ο κ. Βουλγαράκης έφερε ως «δώρα» στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης την επαναβεβαίωση για χρηματοδότηση με το ποσό των 440.000 ευρώ. Το ποσό -όπως διευκρίνισε ο υπουργός Πολιτισμού- αφορά στην αναβάθμιση λειτουργίας του μουσείου και την ψηφιοποίηση του αρχείου του.

    «Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ταυτισθεί με την διάδοση και προστασία της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς . Το Μουσείο Φωτογραφίας όμως, όπως και πολλοί άλλοι πολιτιστικοί οργανισμοί επιτελούν έργο για τη διάσωση και την προβολή της σύγχρονης τέχνης - γεγονός που δεν είναι έξω από τους στόχους του υπουργείου μας», τόνισε ο κ. Βουλγαράκης κηρύσσοντας τα εγκαίνια της κεντρικής έκθεσης της «Φωτοσυγκυρίας» υπό τον τίτλο «post.doc» ή «Φωτογραφικό ντοκουμέντο» .

    Το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας το οποίο πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη εδώ και 18 χρόνια, και τα τελευταία πέντε διοργανώνεται από το Μ.Φ.Θ, διαρκεί από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Απριλίου.

    Στη φετινή διοργάνωση παρουσιάζονται σε 22 εκθεσιακούς χώρους σε όλη την πόλη, 29 εκθέσεις με έργα 74 καλλιτεχνών από 16 χώρες.

    Η κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ με τίτλο post.doc, η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Φωτογραφίας στην Αποθήκη Α΄ του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εξετάζει το πώς, σε μια εποχή τεχνολογικών, οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών, το φωτογραφικό ντοκουμέντο επιχειρεί να μεταλλαχθεί και να αντισταθεί, υιοθετώντας νέες στρατηγικές περισυλλογής, επεξεργασίας και παρουσίασης του φωτογραφικού υλικού. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους καλλιτέχνες από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Χιλή, την Κίνα, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

    Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής , ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Ορφανός, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ κ. Χρήστος Ζαχόπουλος, βουλευτές καθώς και οι πρόεδροι και διευθυντές του συνόλου σχεδόν των πολιτιστικών οργανισμών και φορέων της πόλης .

    Νωρίς χθες το πρωί ο κ. Βουλγαράκης επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς Θεσσαλονίκης όπου μετά το πέρας της πολυετούς ανασκαφής προγραμματίζεται η δημιουργία μουσείου για τη στέγαση των ανασκαφικών ευρημάτων .

    Ειδικά για την Αρχαία Αγορά , όπως και για το πρόγραμμα ανάδειξης της Βυζαντινής μνήμης της πόλης ο κ. Βουλγαράκης έκανε αναφορά στην αποψινή του σύντομη ομιλία στο Μουσείο Φωτογραφίας αναφέροντας πως εντάσσεται μεταξύ επτά συνολικά έργων στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) της περιοχής με συνολικό προϋπολογισμό πέντε εκατομμύρια ευρώ.

    Αργότερα ο υπουργός Πολιτισμού είχε συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας κ. Νικήτα Τσακίρογλου στον οποίο επαναβεβαίωσε τη θέση του ΥΠΠΟ για στήριξη και προώθηση του έργου του ΚΘΒΕ στη Βόρειο Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια γενικότερα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 26 February 2006 - 19:13:34 UTC