Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-13

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  • [02] ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗ
  • [03] Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [04] ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ"
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΣ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

  • [01] Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2006 (13:56 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ενισχύσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών και υπογράμμισε ότι οι πολίτες μπορούν σήμερα να αισθάνονται ότι "η εποχή της συγκάλυψης έχει περάσει ανεπιστρεπτί".

    "Η κυβέρνηση λειτουργεί πάντα με την ευθύνη που επιβάλλουν οι περιστάσεις και όχι με τη λογική του ενδεχόμενου πολιτικού κόστους. Έχουμε την αποφασιστικότητα και τη δύναμη που απαιτούν οι καιροί", είπε ο πρωθυπουργός, σε εκτενή δήλωσή του μετά τις συσκέψεις που είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το θέμα των υποκλοπών.

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι η κατεύθυνση για τις αποτελεσματικότερες ρυθμίσεις και τα πρόσθετα μέτρα όπου χρειάζεται είναι η περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών με το προσωπικό και τα μέσα που απαιτούνται για να μπορούν να λειτουργήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, η συστηματική και εντατική διενέργεια ελέγχων και η καθιέρωση πλαισίου αυστηρότερων ποινών τόσο σε βάρος εκείνων που εμπλέκονται σε παρόμοια εγκλήματα, όσο και σε βάρος εκείνων που χρησιμοποιούν προϊόντα εγκλήματος.

    Ο Κ. Καραμανλής σημείωσε ακόμη ότι δύναμη της κυβέρνησής του είναι η σχέση εμπιστοσύνης που διαμόρφωσε με τους πολίτες και είναι οι ίδιοι οι πολίτες "που αντιλαμβάνονται πολύ καλά γιατί γινόμαστε στόχος εγκληματικών ενεργειών, που ξεχωρίζουν ποιοι δρουν με αίσθημα ευθύνης και ποιοι μιλούν με την ελαφρότητα της ανευθυνότητας, ποιοι είναι εκείνοι που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, άλλες συμπεριφορές και άλλα ήθη και ποιοι προτάσσουν τα συμφέροντα του τόπου".

    Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι πολίτες ενημερώνονται, προστατεύονται τα δικαιώματά τους, ενισχύονται οι θεσμοί, θωρακίζεται η πολιτεία και αναβαθμίζεται η ασφάλεια της χώρας.

    Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι όλοι έχουμε υποχρεώσεις σε αυτή την κατεύθυνση και πρόσθεσε ότι "σε θέματα εθνικής σημασίας δεν χωράνε μικροκομματισμοί και ανευθυνότητα,αλλά απαιτείται συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, απαιτείται ενότητα, απαιτείται συναίσθηση ευθύνης".

    Επίσης υπογράμμισε πως "η πολιτεία θα είναι αμείλικτη, η βούληση της κυβέρνησης είναι δεδομένη, ισχυρή και ανυποχώρηση".

    Με όλα αυτά, είπε ο κ. Καραμανλής, πρόκειται να ασχοληθεί και η αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο της οποίας υπάγονται και οι ανεξάρτητες αρχές.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση κινείται και λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο αδιαπραγμάτευτων αρχών και αξιών που είναι προστασία των εθνικών συμφερόντων, η ασφάλεια των πολιτών, η διαφάνεια και η υπευθυνότητα.

    Με αυτές τις αρχές, είπε, "αποκαλύψαμε και αντιμετωπίζουμε μία εγκληματική ενέργεια σε βάρος του τόπου, σε βάρος των πολιτών και σε βάρος της κυβέρνησης και αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που απαιτούσε και απαιτεί απ' όλους σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης, αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στα συμφέροντα του τόπου και τα δικαιώματα των πολιτών".

    Αυτός υπήρξε, επεσήμανε ο πρωθυπουργός,και αυτός παραμένει ο γνώμονας των επιλογών των δράσεων και των αποφάσεων της κυβέρνησης και σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η διερεύνηση βρίσκεται σε νέα αποφασιστική φάση και υπογράμμισε ότι "διερευνώνται τα πάντα και σε κάθε κατεύθυνση".

    Σημείωσε ακόμη ότι η συνδρομή της κυβέρνησης προς τη δικαιοσύνη είναι δεδομένη και επανέλαβε πως "στηρίζουμε τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της στο έργο που επιτελούν και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη".

    "Οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου και αν βρίσκονται. Οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε ανάλογης φύσης ζητήματα στον τόπο μας και συμβαίνει γιατί έχουμε και τη βούληση και την τόλμη. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δρόμο της ευθύνης, της προάσπισης των συμφερόντων του τόπου και των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη", υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

    Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους προέδρους των Αρμοδίων Ανεξάρτητων Αρχών: της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών κ. Ανδρέα Λαμπρινόπουλου και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κυρίων Νικήτα Αλεξανδρίδη.

    Επίσης ο Κ. Καραμανλής είχε συναντηθεί με τους διακεκριμένους επιστήμονες-καθηγητές Δημήτρη Τσάτσο, Αντώνη Μανιτάκη, Χρήστο Καψάλη και Παναγιώτη Τσανάκα.

    Συνεστήθη δε επιτροπή που θα συνδράμει το έργο των αρμοδίων θεσμών και φορέων για την ενίσχυση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.

    Στην επιτροπή θα μετέχουν και οι καθηγητές Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Μανωλεδάκης, που απουσίαζαν από τη σημερινή συνάντηση.

    [02] ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (11:37 UTC+2)

    Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν δύο άτομα που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με την υποψία της γρίπης των πτηνών. Εντός της ημέρας αναμένονται και τα αποτελέσματα εξετάσεων του επιχρίσματος από το ρινοφάρυγγα τα οποία στάλθηκαν στο Β΄ Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ιατρικού τμήματος ΑΠΘ όπου βρίσκεται και το Κέντρο Αναφοράς Γρίπης.

    Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής ιατρικής και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Παντελιάδης ο πρώτος από τους ασθενείς είναι 29χρονος κυνηγός που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου. Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε έρθει σε επαφή με άγρια πτηνά ενώ κυνηγούσε σε λίμνες, εισήχθη στο νοσοκομείο και ετέθη σε απομόνωση επειδή εμφάνισε συμπτώματα γρίπης. Χτες υποβλήθηκε στις πρώτες εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά ενώ επίχρισμα από το ρινοφάρυγγα εστάλη στο Β΄ Εργαστήριο Μικροβιολογίας του ΑΠΘ. «Σήμερα ο ασθενής είναι απύρετος» δήλωσε ο κ Παντελιάδης.

    Όσον αφορά τον δεύτερο ασθενή ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων , ο κ Παντελιάδης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα 15χρονο από τους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, ο οποίος πριν από 9 ημέρες είχε μεταφέρει ένα άρρωστο πτηνό στο σπίτι του. «Στο μεσοδιάστημα εμφάνισε πυρετό και συμπτώματα γρίπης και γι αυτό εισήχθη στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων σε απομόνωση. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αρνητικά ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των δεύτερων εξετάσεων. Ο δεκαπεντάχρονος έχει πυρετό και τα συμπτώματα δείχνουν ότι πάσχει από γρίπη» πρόσθεσε ο κ Παντελιάδης.

    Α.Φ

    [03] Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2006 (09:24 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ.Γ.Παπανδρέου, θα συμμετάσχει σήμερα στις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μπαρόζο «για το μέλλον της Ευρώπης στον κόσμο». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, να μιλήσει μαζί με τους Καρλ Μπιλτ, πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας και τον Λόρδο Πάτεν, πρώην επίτροπο και νυν Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

    Στην Επιτροπή εκτός του κ. Μπαρόζο συμμετέχουν οι επίτροποι: Μπενίτα Φερρέρο Βάλντερ, αρμόδια για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την ευρωπαϊκή πολιτική με τους γείτονες, Λουί Μισέλ, αρμόδιος για την Ανάπτυξη και την ανθρωπιστική βοήθεια, Πίτερ Μάντελσον, αρμόδιος για το Εξωτερικό Εμπόριο, Χοακίν Αλμούνια, αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά θέματα και Ολι Ρέν, αρμόδιος για τη Διεύρυνση. Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Μπαρόζο.

    Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο κ.Παπανδρέου με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Φουάντ Σινιόρα, συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει με τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ, καθώς και το Μεσανατολικό.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, κατά την οποία συζήτησαν θέματα σχετικά με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, το ζήτημα που είχε προκύψει από τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ, καθώς και για το Μεσανατολικό και το Κυπριακό.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα με τον οποίο συζήτησε το Μεσανατολικό και το θέμα των σκίτσων του Μωάμεθ, ζήτημα για το οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά και με την πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος Δανίας, Χέλε Θόρνινγκ Σμιντ, καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

    [04] ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

    Βρυξέλλες, 13 Φεβρουαρίου 2006 (18:48 UTC+2)

    Εκκληση προς τα κράτη μέλη να προωθήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως την αναμόρφωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών συστημάτων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος στα δημόσια οικονομικά τους από τη γήρανση του πληθυσμού, απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Αφορμή αποτελεί η σημερινή δημοσιοποίηση έκθεσης που υπέβαλαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η επιτροπή οικονομικής πολιτικής προς το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, με προβλέψεις και εκτιμήσεις για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών και δημογραφικών μεγεθών των «25» μέχρι το 2050.

    Ειδικότερα, από την έκθεση συνάγεται το συμπέρασμα ότι τόσο για την Ελλάδα όσο και για την πλειονότητα των κρατών μελών το προσδόκιμο ζωής αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες δεκαετίες, με την επισήμανση πως σε περίπτωση που δεν ληφθούν δραστικά μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τη γήρανση του πληθυσμού, θα διαπιστωθεί μείωση του οικονομικά ενεργού πληθυσμού σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό αλλά και μείωση των ρυθμών ανάπτυξης στις χώρες μέλη.

    Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την Ελλάδα, εκτιμάται από την έκθεση ότι o πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί από 11 εκατ. σήμερα σε 10,7 εκατ. το 2050, ενώ το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί από τα 76,4 χρόνια για τους άνδρες σήμερα σε 81,1 το 2050 και για τις γυναίκες από 81,4 σήμερα σε 85,9 αντίστοιχα το 2050. Για τους «25» το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί από 75,4 για τους άνδρες σήμερα σε 81,7 το 2050 και για τις γυναίκες από 81,5 σε 86,6 το 2050.

    Παράλληλα, ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός της χώρας μας (ηλικίας 15-64 ετών) θα μειωθεί από το 67,7% του συνολικού πληθυσμού σήμερα στο 54,7% το 2050 και τα άτομα τρίτης ηλικίας (άνω των 65 ετών) θα αυξηθούν από το 17,9% του συνολικού πληθυσμού σήμερα στο 33,1% το 2050. Αυτά σημαίνουν ότι οι Ελληνες άνω των 65 ετών, που σήμερα αναλογούν στο 26,4% του συνόλου των εργαζομένων, το 2050 θα αναλογούν στο 60,4%. Στην ΕΕ θα ανέλθουν από το 24,5% στο 51,4% αντιστοίχως.

    Αναμενόμενο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι ότι θα αυξηθούν οι δημοσιονομικές πιέσεις που αφορούν τις συντάξεις, την υγεία και την περίθαλψη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του 2001, οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα για τις συντάξεις ανήλθαν στο 12,1% του ΑΕΠ, ενώ επισημαίνεται ότι στην έκθεση δεν υπάρχουν στοιχεία για την εξέλιξή τους τα επόμενα χρόνια.

    Σύμφωνα με την έκθεση, μεγάλες αυξήσεις των δημοσίων δαπανών για τις συντάξεις αναμένονται το 2050 στην Ουγγαρία (+6,7% του ΑΕΠ), τη Σλοβενία (7,3%) και την Κύπρο (12,9%), ενώ στην ΕΕ θα αυξηθούν κατά μέσο όρο με ρυθμούς 4%. Για την Ελλάδα αναφέρεται ότι οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία θα αυξηθούν από 5,1% του ΑΕΠ σήμερα σε 6,3% το 2050.

    Η ανάγκη να ληφθούν μέτρα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική λόγω των προβλέψεων για τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής και εφόσον οι οικονομικές πολιτικές παραμείνουν αμετάβλητες στο μέλλον, ο εν δυνάμει ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, από το 3,7% που είναι σήμερα, αναμένεται να μειωθεί στο 1,1% το 2050. Στην ΕΕ ο εν δυνάμει ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, από το 2,4% που είναι σήμερα, αναμένεται να μειωθεί στο 1,2% το 2050. Η αύξηση αυτή από σήμερα μέχρι το 2010 θα είναι 2,2%, ενώ μεταξύ 2030-2050 θα είναι 1,3%. Τέλος, το ποσοστό απασχόλησης αναμένεται να αυξηθεί στην Ελλάδα από το 59,9% σήμερα στο 65,1% το 2050.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (14:12 UTC+2)

    Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 16 και 17 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου, η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Τσαούσογλου θα παρουσιάσει τα αποκριάτικα «Κάλαντα κουδουνάδων-κουδουνάτων» από την περιοχή του Σοχού σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Τα παιδιά θα γνωρίσουν παραδοσιακά αποκριάτικα κάλαντα και έθιμα και θα συμμετάσχουν με μουσική, χορό και τραγούδι, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα κατασκευάσουν παραδοσιακές αποκριάτικες μάσκες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (13:04 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα Εικαστικών Εκδηλώσεων του 5ου ορόφου, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Ομάδας «Φωτοπόροι» του Δήμου Ελευθερίου - Κορδελιού με τίτλο: «Συνθήκες διαβίωσης». Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τρίτη 7 Μαρτίου.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ"

    Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (13:03 UTC+2)

    Αύριο (Τρίτη) και μεθαύριο (Τετάρτη), στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου, ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαϊδης θα παρουσιάσει το θέμα: «Ο φίλος μου το δεντράκι» μέσα από το σκίτσο - κόμικς, σε συνεργασία με την Παιδική Βιβλιοθήκη. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να χαρούν με ένα ταξίδι δημιουργίας κόμικς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΟΙΗΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (13:01 UTC+2)

    Μεθαύριο (Τετάρτη), στις 20:30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Και τα πουλιά του ουρανού πάνε με τά σου ούλα». (Η μορφή της γυναίκας στη βυζαντινή ποίηση). Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο φιλόλογος Γιάννης Μότσιος. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το σύλλογο «Φίλοι του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΣ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ

    Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (13:00 UTC+2)

    Το συμφωνικό παραμύθι του S. Prokofieff «Πέτρος και Λύκος», θα παρουσιάσει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αφηγητής του παραμυθιού θα είναι, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο Διονύσης Σαββόπουλος.

    Το πρόγραμμα θα ανοίξει με τη Συμφωνία αρ. 41 σε Ντο Μείζονα του W.A Mozart. Την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά με προσκλήσεις, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια αξίας 10,00 , από το εκδοτήριο της πλατείας Αριστοτέλους από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και από το Μέγαρο Μουσικής την ημέρα της εκδήλωσης. Από τα ίδια σημεία διατίθενται και οι προσκλήσεις για τα παιδιά.

    Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    Λίγα λόγια για τα έργα:

    H Συμφωνία αρ. 41 σε Ντο Μείζονα του W.A Mozart.551 είναι γνωστή με τις επωνυμίες του «Διός» ή «με την φούγκα στο φινάλε».Είναι μία από τις τρεις τελευταίες συμφωνίες που έγραψε ο Μότσαρτ μέσα σε έξι εβδομάδες το καλοκαίρι του 1788, τις οποίες πιθανό να μη διηύθυνε και να μην άκουσε ποτέ. Από τις πολλές διασκευές για πιάνο και διάφορους συνδυασμούς μουσικής δωματίου, φαίνεται πόσο δημοφιλής ήταν αυτή η συμφωνία.

    «Πέτρος και Λύκος» του Sergei Prokofief

    Το συμφωνικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» γράφτηκε στα 1936 με σκοπό να διδάξει τα όργανα της ορχήστρας, το χαρακτήρα και τη χρήση τους. Εδώ οι πρωταγωνιστές (Πέτρος, λύκος, παπάκι, γατί κ.λ.π.) δεν μιλούνε, μιλούν στη θέση τους τα όργανα. Κάθε πρόσωπο της ιστορίας αντιπροσωπεύεται από ένα μουσικό όργανο ή από μία ομάδα οργάνων της ορχήστρας.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (12:58 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    ? Διοίκηση και Οικονομία

    ? Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS

    ? Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη

    ? Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Δευτέρα) 13 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), η διδάκτωρ Αρχαιολογίας, Κάτια Τσιγαρίδα, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερομένους του τμήματος της Ιστορίας - Αρχαιολογίας - Τέχνης με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη ως κέντρο παραγωγής ειδών μικροτεχνίας στον 14ο αιώνα».

    Αύριο (Τρίτη) 14 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο τμήμα της Διοίκησης και Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) από τον λέκτορα του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Βασίλειο Αλετρά, με θέμα: «Τα προβλήματα χρηματοδότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι προοπτικές επίλυσης τους».

    Μεθαύριο (Τετάρτη) 15 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), ο καθηγητής Ενδοκρινολογίας του τμήματος της ιατρικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Παπαδήμας, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «Το άτεκνο ζευγάρι».

    Την ερχόμενη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από την αναπληρώτρια καθηγήτρια εμπορικού Δικαίου του τμήματος της Νομικής του ΑΠΘ, Ουρανία Χατζηνικολάου - Αγγελίδου, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: «Αεροπορικές μεταφορές επιβατών μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (12:56 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Τόλης Βεϊζαδές θα δώσει Συνέντευξη Τύπου μεθαύριο (Τετάρτη) 15 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στα γραφεία του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος (Παύλου Μελά 40, 2ος όροφος), για να παρουσιαστεί το πρόγραμμα και το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Θεσσαλονίκης και Ρώμης. Είναι η πρώτη φορά που ένα Δημοτικό Διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης αδελφοποιείται επίσημα με αντίστοιχο διαμέρισμα Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης.

    Η αδελφοποίηση θα πραγματοποιηθεί ύστερα από σχετική πρόταση του Αριστοτελείου Διεθνούς Πολιτιστικού Ιδρύματος για την ένωση των ιστορικών κέντρων των πόλεων της Ευρώπης.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (12:32 UTC+2)

    ΘΕΜΑ :>.

    Σας ανακοινώνουμε τις υποθέσεις που έχουν διεκπεραιωθεί από την Υπηρεσία μας κατά τον Μήνα Ιανουάριο 2006.

    1) Δύο (2) άδειες εγκαταστάσεως βιομηχανιών, αξίας μηχανολογικού

    Εξοπλισμού 235.817,40 ΕΥΡΩ

    Και ισχύος 95,17 ΗΡ

    2) Επτά (7) άδειες λειτουργίας βιομηχανιών αξίας

    μηχανολογικού εξοπλισμού 936.435,00 ΕΥΡΩ

    και ισχύος 340,38 ΗΡ

    3) Δεκατέσσερις (14) ενιαίες άδειες εγκατάστασης & λειτουργίας

    βιομηχανιών αξίας μηχανολογικού εξοπλισμού 4.499.749,42 ΕΥΡΩ

    και ισχύος 6.035,35 ΗΡ

    4) Μία ( 1 )άδεια λειτουργίας επεκταθέντων βιομηχανιών αξίας

    μηχανολογικού εξοπλισμού επεκτάσεως 277.510,86 ΕΥΡΩ

    και ισχύος 93,19 ΗΡ.

    5) Δεκαέξι ( 16 ) απαλλακτικά αδειών εγκαταστάσεως και λειτουργίας

    βιοτεχνιών.

    6) Είκοσι δύο (22 ) καταχωρήσεις ανελκυστήρων.

    7) Πέντε ( 5) άδειες λειτουργίας αρτοποιείων.

    8) Διακόσιες δεκατρείς (213) άδειες επαγγελματικές ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων.

    9) Έξι (6) άδειες λιανικής εμπορίας υγραερίου.

    10) Έχει επιβληθεί πρόστιμο σε μία (1) βιομηχανία για αυθαίρετη ίδρυση, επέκταση και λειτουργία ποσού 260,00 ΕΥΡΩ.

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο 2310-253-528

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

    Κοζάνη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (11:29 UTC+2)

    Η Διαχειριστική Αρχή του 3ου ΠΕΠ και η Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων για την ενημέρωση των αγροτών-επενδυτών, για το νέο κύκλο του προγράμματος «Επενδύσεις σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης (Σχέδια Βελτίωσης)». Στις ενημερωτικές συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθούν σε 9 Δήμους της Περιφέρειάς, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης, θα αναπτύξουν τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες για την ένταξη των αγροτών-επενδυτών στο πρόγραμμα.

    Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

    ΔΗΜΟΣ Δ.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΧΩΡΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ

    ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

    ΒΙΤΣΙΟΥ ΤΟΙΧΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2/2006 18:00

    ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ ΠΕΜΠΤΗ 16/2/2006 18:00

    ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/2/2006 18:00

    ΦΙΛΩΤΑ ΦΙΛΩΤΑ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ ΤΡΙΤΗ 21/2/2006 18:00

    ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

    ΣΕΡΒΙΩΝ ΣΕΡΒΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2/2006 18:00

    ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/2/2006 18:00

    ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2/2006 18:00

    ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

    ΔΕΣΚΑΤΗ ΔΕΣΚΑΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ ΤΡΙΤΗ 28/2/2006 18:00

    ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/3/2006 18:00

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    Κοζάνη, 13 Φεβρουαρίου 2006 (10:45 UTC+2)

    Σύσκεψη με θέμα: «4η Προγραμματική Περίοδος - υλοποίηση έργων στο νομό Φλώρινας», θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 11.30, στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης.

    Στη Σύσκεψη, που θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, θα συμμετέχουν ο Νομάρχης Φλώρινας κ. Ι. Στρατάκης, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 13 February 2006 - 19:14:04 UTC