Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-09

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ VODAFONE ΣΤΗΝ ΑΔΑΕ
  • [02] ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ
  • [03] ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ
  • [04] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
  • [05] ΠΟΣΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ"
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΟΜΟΡΦΕΣ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ

  • [01] ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ VODAFONE ΣΤΗΝ ΑΔΑΕ

    Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2006 (16:11 UTC+2)

    Στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κατέθεσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Γ. Κορωνιάς και στελέχη της εταιρείας για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ι. Διώτη, που διερευνά την υπόθεση της αυτοκτονίας του στελέχους της Vodafone, κατέθεσε ο αδελφός του, Π. Τσαλικίδης.

    Πάνω από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Γιώργου Κορωνιά με την ηγεσία της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών για το θέμα των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από το δίκτυο της παραπάνω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Ο κ. Κορωνιάς, μαζί με άλλα ανώτατα στελέχη της Vodafone, έφτασε στα γραφεία της ΑΔΑΕ στο Μαρούσι γύρω στις 11 το πρωί και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

    Ακολούθησε η συνάντηση με τα μέλη της ΑΔΑΕ. Με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Λαμπρινόπουλο, τα μέλη της ΑΔΑΕ έκαναν διάφορες ερωτήσεις, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση επί ορισμένων στοιχείων που θεωρούνται σημαντικά. Τα μέλη της ΑΔΑΕ ζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες για το παράνομο λογισμικό -πώς τοποθετήθηκε, πώς ενεργοποιήθηκε, πώς λειτουργούσε και πότε απενεργοποιήθηκε- αλλά και τις ενέργειες στις οποίες προέβη η εταιρία αμέσως μετά τον εντοπισμό του συστήματος των υποκλοπών. Μετά τη συνάντηση, τα στελέχη της Vodafone αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Τα μέλη της ΑΔΑΕ θα συνεδριάσουν και το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί δελτίο Τύπου.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι», ο κ. Κορωνιάς είχε ενημερωθεί από τον τεχνικό διευθυντή της Vodafone Ν. Μαστοράκη ότι στο λογισμικό της εταιρείας υπήρχε «ειδικός κώδικας» ο οποίος μπορεί να σχετιζόταν με τη δυνατότητα διενέργειας υποκλοπών. «Το Ποντίκι» επίσης, υποστηρίζει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ότι Έλληνας επιχειρηματίας που βρισκόταν στη λίστα των υποκλοπών, απήχθη από τη CIA και ανακρίθηκε στη Βουλγαρία.

    Δηλώσεις Κουμουτσάκου για την υπόθεση Κατσικέα

    Παράσταση Πολιτικής Αγωγής στον 24ο τακτικό ανακριτή Γιώργο Ακτύπη, που διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση των υποκλοπών, δήλωσε ο επιχειρηματίας Βασίλης Κατσικέας. Ο συνήγορος του επιχειρηματία, Αντώνης Βγόντζας, δήλωσε ότι δύο τηλέφωνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ίδρυμα Μεσογειακής Συνεργασίας», της οποίας ο κ. Κατσικέας ήταν μέλος και πρώην πρόεδρος, ήταν στη λίστα των παρακολουθούμενων που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Ο κ. Βγόντζας είπε ότι αυτά τα δύο τηλέφωνα χρησιμοποιούνταν από το ζεύγος Κατσικέα και επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι», σύμφωνα με το οποίο ο εντολέας του είχε ανακριθεί επί 12 ώρες από κλιμάκιο της CIA στα περίχωρα της Σόφιας τον Ιούνιο του 2004.

    «Η υπόθεση με τον κ. Βασίλη Κατσικέα είναι γνωστή και έχει παρακολουθηθεί επισταμένως και σοβαρά από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, η οποία εφήρμοσε τις πάγιες οδηγίες συνδρομής σε Έλληνες πολίτες. Η υπόθεση είχε αίσια έκβαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, απαντώντας σε καταιγισμό ερωτήσεων για την καταγγελλόμενη απαγωγή και ανάκριση του κ. Κατσικέα στη Βουλγαρία από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως αναφέρεται στο σημερινό «Ποντίκι».

    Ο κ. Κουμουτσάκος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την καταγγελία για ανάκριση του Έλληνα πολίτη από τη CIA. Είπε, όμως, ότι δεν έχει υπόψη του ανάλογα περιστατικά με Έλληνες πολίτες. «Η Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος, «είναι απόλυτα υπέρ της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και των δημοκρατικών αρχών και καταδικάζει οτιδήποτε συμβαίνει κατά παράβαση των διεθνών κανόνων. Η υπόθεση κρίθηκε εκ του αισίου αποτελέσματος της. Ο χειρισμός του υπουργείου Εξωτερικών έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και είχε επιτυχές αποτέλεσμα», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι δεν ετέθη θέμα υποκλοπών στη συζήτηση που είχαν χθες ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσαρλς Ρις και ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης.

    Ομάδα OLAF

    Στο μεταξύ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα που αναφέρεται στη «δράση της OLAF», με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι «στην ΕΥΠ δεν υφίσταται ομάδα OLAF» και ότι η OLAF είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αποστολή την προστασία των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την καταπολέμηση της απάτης, της διαφθοράς και κάθε άλλης παράτυπης δραστηριότητας. Η υπηρεσία αυτή παρέχει στα κράτη-μέλη την απαιτούμενη στήριξη και τεχνογνωσία και στο πλαίσιο αυτό η ΕΥΠ προμηθεύτηκε με κοινοτική συγχρηματοδότηση εξοπλισμό για την εκπλήρωση της αποστολής της στον τομέα αυτό.

    [02] ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

    Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2006 (16:46 UTC+2)

    Τρία κρούσματα της γρίπης των πτηνών στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος, το αρμόδιο Κτηνιατρικό Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης ανακάλυψε, μετά από ιολογικές εξετάσεις, τον ιό της γρίπης των πτηνών σε τρία δείγματα κύκνων στις περιοχές Σταυρού Θεσσαλονίκης, Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης, Παραλία Κατερίνης.

    Ο κ. Μπασιάκος τόνισε ότι ενημερώθηκαν οι ευρωπαϊκές αρμόδιες υπηρεσίες και ότι λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της ελληνικής πτηνοτροφίας.

    Ήδη, απαγορεύθηκε η έκθεση κάθε είδους πουλερικών στο ελεύθερο περιβάλλον, γίνονται απολυμάνσεις πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και αυστηροποιήθηκε ο έλεγχος της διακίνησης των πουλερικών.

    [03] ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ

    Ρώμη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (07:01 UTC+2)

    Σε σοβαρή κατάσταση είναι ο φυλακισμένος στην Τουρκία ηγέτης των κούρδων αυτονομιστών Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος υπέστη έμφραγμα την Τρίτη, όπως δήλωσαν χθες οι ιταλοί δικηγόροι του στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

    Οι δικηγόροι του κούρδου ηγέτη απηύθυναν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Επιτροπή για την πρόληψη των βασανιστηρίων (CPT) να επιτραπεί σε αυτούς, καθώς και στους γιατρούς και την οικογένειά του, να επισκεφθούν τον κρατούμενο και να αντιληφθούν ποια είναι η ακριβής κατάσταση της υγείας του.

    Οι ιταλοί δικηγόροι ζήτησαν επίσης από την ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει σε διπλωματικό επίπεδο προς την Τουρκία.

    [04] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2006 (16:31 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βαν Ντερ Λίντεν, ο οποίος νωρίτερα, είχε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη. Το πρωί ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συναντήθηκε στη Βουλή διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο. Το βράδυ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα μιλήσει στη Βουλή.

    Στο μεταξύ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, προκειμένου, όπως δήλωσε, να τον ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

    Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο για την Κύπρο, ο κ. Μολυβιάτης επισήμανε:

    «Η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου στα θέματα αυτά είναι γνωστή. Υποστηρίζουμε τη λύση που θα επανενώσει το νησί και είμαστε υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων, εφόσον γίνουν σεβαστές οι κυπριακές αρχές για το θέμα αυτό. Αν υπάρχει κάποια απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, αυτό οφείλεται στην κατοχή».

    Ερωτηθείς σχετικώς με την χθεσινή συνάντησή του με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τσαρλς Ρις και απαντώντας σε ερώτηση εάν στην συζήτηση τέθηκε το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε: "Δεν έχουμε τίποτα να κουβεντιάσουμε με τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό". Γενικότερα για το θέμα των υποκλοπών, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι "η κυβέρνηση το χειρίστηκε με υπευθυνότητα".

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος κατήγγειλε απαγωγή και ανάκρισή του από αμερικανικές υπηρεσίες στην Βουλγαρία, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε ότι «οι ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές έχουν πάγιες οδηγίες να συνδράμουν κάθε Έλληνα πολίτη που προσέρχεται σε αυτές με νόμιμο αίτημα».

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με ενδεχόμενο ανασχηματισμό, ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε: «Αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα κάνει δηλώσεις για ένα θέμα που αποτελεί αποκλειστική δικαιοδοσία του πρωθυπουργού».

    [05] ΠΟΣΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    Φλώρινα, 9 Φεβρουαρίου 2006 (08:50 UTC+2)

    Ποια είναι η σχέση των κατοίκων μιας ακριτικής περιοχής της Ελλάδας με τα μέσα ενημέρωσης; Πόσες ώρες αφιερώνουν στην παρακολούθηση της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου; Πόσο όμοιες ή διαφορετικές είναι οι προτιμήσεις τους σε σχέση με τις προτιμήσεις του πανελλαδικού μέσου όρου;

    Μια απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα προσπάθησε να δώσει το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τη μέθοδο της δημοσκόπησης. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-19/12/2005 σε όλο το νομό Φλώρινας σε δείγμα 238 ατόμων από ομάδα φοιτητών του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υπό την επίβλεψη των καθηγητών κκ.Βλάση Βλασίδη (Πολιτική Επικοινωνία και Μέσα Ενημέρωσης) και Νίκο Κουτσουπιά (Εφαρμοσμένη Πληροφορική και Ανάλυση Δεδομένων). Από τους ερωτηθέντες το 34,45% ήταν μέχρι 24 ετών, το 33,19% 24-45 ετών και το 32,35% άνω των 45 ετών. Σχετικά με το μορφωτικό τους επίπεδο, το 36,13% ήταν πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, το 37,39% απόφοιτοι Γυμνασίου-Λυκείου και το 26,47% απόφοιτοι Δημοτικού. Υπήρχε δηλαδή σχετική ισορροπία στο θέμα της ηλικίας και του μορφωτικού επιπέδου.

    Το 88,24% των ερωτηθέντων παρακολουθεί τηλεόραση καθημερινά, και μάλιστα πολλές ώρες (το 67,65% δήλωσε ότι παρακολουθεί 2-4 ώρες ημερησίως). Από τους τηλεοπτικούς σταθμούς το MEGA φαίνεται ότι αποτελεί τον αγαπημένο σταθμό των κατοίκων της ακριτικής αυτής περιοχής, αφού το 47,9% δήλωσε ότι παρακολουθεί το συγκεκριμένο κανάλι, και ακολουθεί ο ALPHA (39,5%), ο ΑΝΤΕΝΝΑ (33,19%), η δημόσια τηλεόραση (NET 26,05%, ET1 10,5%, και -πολύ σημαντικό- ΕΤ3 14,29%, πολύ υψηλότερο ποσοστό από τον πανελλαδικό μέσο όρο), STAR (21,01%), ALTER (15,97%), ενώ ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WEST συγκεντρώνει την προτίμηση του 5,46% των τηλεθεατών.

    Παρόμοια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2002 δείχνει ότι το τηλεοπτικό τοπίο δεν έχει μεταβληθεί την τελευταία τριετία, εκτός από τον ALPHA που τριπλασίασε το τηλεοπτικό κοινό του και την ΕΤ3 που αύξησε τους τηλεθεατές της κατά 50% (MEGA 46,47%, ANTENNA 34,77%, NET 22,63%, ET1 9,93%, ET3 8,94%, STAR 22,08%, ALPHA 17,11%, ALTER 14,68% WEST 3,86%).

    Το ραδιόφωνο αποτελεί για τους κατοίκους της περιοχής Φλώρινας πιστό σύντροφο καθώς το 81,09% ακούει καθημερινά ραδιόφωνο. Μάλιστα είναι πιστοί οπαδοί του μέσου, αφού ακούν ραδιόφωνο τόσο στο σπίτι (42,44%), όσο και στο αυτοκίνητο (32,77%) και στο χώρο εργασίας (20,59%). Οι περισσότεροι έχουν ανοιχτούς τους ραδιοφωνικούς δέκτες μέχρι 2 ώρες καθημερινά (59,66%), αλλά υπάρχουν αρκετοί που είναι συντονισμένοι πολύ περισσότερο (το 23,11% δήλωσε ότι ακούν ραδιόφωνο 2-4 ώρες και το 17,23% ξεπερνούν τις τέσσερις ώρες ακρόασης καθημερινά).

    Οι ακροατές επιλέγουν το ραδιόφωνο τόσο για ενημέρωση (ειδήσεις 34,87%, τοπικές ειδήσεις 11,76%, άλλες ενημερωτικές εκπομπές 21,43%), όσο και για ψυχαγωγία (μουσική 43,28%).

    Το σύνολο των προτιμήσεων των ακροατών στρέφεται στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφού η ορεινή διαμόρφωση του εδάφους δεν αφήνει τα ραδιοκύματα των σταθμών από άλλες μεγάλες πόλεις να φθάσουν μέχρι τη Φλώρινα. Πιο δημοφιλής σταθμός είναι το Ράδιο Λέχοβο (34,03%), και ακολουθεί η ΕΡΑ Φλώρινας (25,21%), το Κανάλι 3 Λεχόβου (13,87%), ο ραδιοσταθμός της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας (6,3%) και το Ράδιο Ακριτικός (3,8%).

    Σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2002 σε δείγμα 906 ατόμων στη Φλώρινα και την γύρω περιοχή της φαίνεται ότι η ακροαματικότητα των ραδιοφωνικών σταθμών παραμένει λίγο πολύ σταθερή, εκτός από το Κανάλι 3 Λεχόβου, που έχει διπλασιάσει τους ακροατές του (2002 6,62%-2005 13,87%). Αναλυτικά το 2002 η ακροαματικότητα των ραδιοφωνικών σταθμών ήταν Ράδιο Λέχοβο 36,75%, ΕΡΑ Φλώρινας 24,12%, Κανάλι 3 Λεχόβου 6,62%, ραδιοσταθμός της Ιεράς Μητρόπολης Φλώρινας 5,29%, και Ράδιο Ακριτικός 4,41%. Το δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο κόσμος στρέφεται πλέον στην ενημέρωση καθώς το ποσοστό των ακροατών που επιλέγουν το ραδιόφωνο για να ακούν μουσική έχει μειωθεί σημαντικά (2002 68,32% -2005 43,28%), ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν το ραδιόφωνο για να ενημερωθούν και πέρα από τα καθιερωμένα δελτία ειδήσεων (2002 4,96% - 2005 21,43%).

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ

    Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (19:44 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2006, εγκαινίασε στο γραφείο του, στο Διοικητήριο, τον επίσημο δικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (Ι.Μ.Ο.Π.)

    Ο Διοικητικός Υπεύθυνος του Ινστιτούτου κ. Σταμάτης Παπαχαρίτου, η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Έφη Τσιαΐρα και ομάδα μαθητών από το Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από την καθηγήτριά τους κ. Μαρία - Ελένη Ζαρφτσιάν, «ξενάγησαν» τον υπουργό στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.imop.gr.

    Ο κ. Τσιαρτσιώνης, αφού περιηγήθηκε με την βοήθεια των μαθητών στην ηλεκτρονική σελίδα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μια καινοτόμος προσπάθεια, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα, αφού για πρώτη φορά οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν υπεύθυνη και έγκυρη πληροφόρηση σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν ζούνε, μέσω του διαδικτύου. Αυτός ήταν και ο λόγος που αγκαλιάσαμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια και υποστηρίξαμε τη δημιουργία της ιστοσελίδας».

    Για την κατασκευή του δικτυακού αυτού τόπου χρησιμοποιήθηκε η εμπειρία της «ανοικτής γραμμής» βοήθειας του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1998.

    Καταλήγοντας ο κ. Τσιαρτσιώνης συνεχάρη τον κ. Παπαχαρίτου για την σκληρή δουλειά, τονίζοντας πως «με τον τρόπο αυτό θα ενημερωθούν τόσο οι επαγγελματίες της υγείας όσο και νεότερης ηλικίας άτομα που θα μπορούν στο εξής», όπως είπε, «να πάρουν υπεύθυνες απαντήσεις από ειδικούς για θέματα που τους απασχολούν και που μέχρι πρότινος αποτελούσαν ταμπού».

    Να σημειωθεί πως το Ι.Μ.Ο.Π είναι ένας φορέας εθνικής εμβέλειας που φιλοξενείται στη Βόρεια Ελλάδα και έχει στόχο την επίτευξη στενότερης επαφής των πολιτών με την επιστημονική γνώση για θέματα που αφορούν προβλήματα του ουροποιητικού συστήματος.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ"

    Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (13:43 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15, στις 10.00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου, ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαϊδης θα παρουσιάσει το θέμα: «Ο φίλος μου το δεντράκι» μέσα από το σκίτσο-κόμικς, σε συνεργασία με την Παιδική Βιβλιοθήκη. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να χαρούν με ένα ταξίδι δημιουργίας κόμικς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΠΟΙΗΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (13:42 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στις 20.30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Και τα πουλιά του ουρανού πάνε με τά σου ούλα». (Η μορφή της γυναίκας στη βυζαντινή ποίηση). Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο φιλόλογος Γιάννης Μότσιος. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το σύλλογο «Φίλοι του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (13:41 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 18:30, συνεχίζεται ο κύκλος μαθημάτων κουκλοθέατρου «Κύκλος είναι και κυλάει, άχρηστο είναι αλλά μιλάει», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

    Πρόκειται για ένα εργαστήρι κουκλοθέατρου που θα ολοκληρωθεί σε 14 μαθήματα για παιδιά Γ', Δ' και Ε' τάξεων Δημοτικού με υπεύθυνες την Εύη Χατζημητάκου και την Φωτεινή Καριωτάκη.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (13:40 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή) 10 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τη λυρική σοπράνο - κολορατούρα Τιτίκα Μαραγκούλα - Σαμέλη και τον πιανίστα Σπύρο Μοσχόπουλο σε γαλλικές και ισπανικές μελωδίες.

    Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο «Φίλοι του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (13:38 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή) 10 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' τάξης του Δημοτικού το έργο «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (13:37 UTC+2)

    Νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων, που έχουν ανεγερθεί μέχρι την 20-3-2003, εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

    Αυθαίρετα κτίσματα ή κτιριακές εγκαταστάσεις πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων, που έχουν ανεγερθεί πριν από την 20-3-2003, μπορούν να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση, χωρίς επιβολή προστίμου, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με ορισμένη διαδικασία, υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέχρι 31-12-2006, στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

    Για περισσότερη ενημέρωση και πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Τοπικούς Γεωπόνους, στα Γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης, στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης (Τμήμα Ζωικής Παραγωγής στο τηλ. 2310 984-195) και στους Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης.

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο 2310 984-172

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (13:34 UTC+2)

    Συνεχίζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη μέχρι 12 Φεβρουαρίου, η έκθεση με τίτλο «Όμορφες πινελιές από τη Συρία».

    Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 100 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καταξιωμένων Συρίων καλλιτεχνών. Η χώρα της Συρίας με το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο διαθέτει και σήμερα αξιόλογο έργο στον τομέα του Πολιτισμού, εκπροσωπούμενη από τους δημιουργούς και εκφραστές της σύγχρονης Συριακής Τέχνης.

    Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μεσογειακής Συνεργασίας και την Αναπληρωτή Πρόεδρο Βίκυ Πανταζοπούλου, τον Υπουργό της Συρίας Δρ. Mohmoud Al Sayed και την Πρέσβειρα της Συρίας στην Αθήνα Souad M. Al Ayoubi.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (13:30 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    ? Διοίκηση και Οικονομία

    ? Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS

    ? Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη

    ? Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Πέμπτη) 9 Φεβρουαρίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από την λέκτορα ιστορίας Ελληνικού και Ρωμαϊκού Δικαίου του τμήματος της Νομικής του ΑΠΘ, Σοφία Τζωρτζάκη - Τζαρίδη, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: «Αεροπορικές μεταφορές επιβατών μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ"

    Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2006 (13:27 UTC+2)

    Τα μέλη του Ε΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος διασύνδεσης πρώτης και τρίτης γενιάς θα παίξουν κουκλοθέατρο αύριο (Παρασκευή) 10 Φεβρουαρίου, στις 10:30, στα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού «Πορτοκαλιάν» (Σπάρτης 6). Τα έργα που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά είναι «Ο Σουβλής και η παρέα του βρίσκουν μέλι» και «Το σπίτι με τα ζώα».


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 9 February 2006 - 19:13:59 UTC