Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-19

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΙΝΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [02] ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ-Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [03] Ο ΑΝ. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ Κ. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ
  • [04] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ»
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΛΑΪΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ» ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ

  • [01] ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΙΝΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ

    Πεκίνο, 19 Ιανουαρίου 2006 (14:43 UTC+2)

    ΠΕΚΙΝΟ (ΑΠΕ-ΜΠΕ Του απεσταλμένου μας Α. Παναγόπουλου)

    Στο Πεκίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τους υπουργούς Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη, Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη και επιχειρηματίες

    Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του Γουέν Τζιαμπάο. Εξετάστηκε η πορεία των διμερών σχέσεων, ενώ οι δύο πρωθυπουργοί υπέγραψαν Κοινή Δήλωση για τη θέσπιση μιας Συνολικής Στρατηγικής Σχέσης Ελλάδος-Κίνας, η οποία -όπως δήλωσε ο κ.Καραμανλής- αντικατοπτρίζει το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων και διαμορφώνει το πλαίσιο της μελλοντικής συνεργασίας των δύο χωρών, τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Υπογράφτηκε, επίσης, μνημόνιο για τη δημιουργία ενός μόνιμου Επιχειρηματικού Forum και τη συνεργασία στο χώρο των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ συμφώνησαν για θέματα ναυτιλίας, τουρισμού, για τον πολιτισμό και για τον αγροτικό τομέα.

    Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον κινέζο ομόλογό του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών και παρουσίασε αναλυτικά τις συμφωνίες, τις οποίες υπέγραψαν. Συγκεκριμένα ο κ.Καραμανλής δήλωσε:

    «Αποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση που μου απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, κ. Γουέν Τζιαμπάο, να επισκεφθώ την Κίνα. Oι χώρες μας, ως κοιτίδες πανάρχαιων πολιτισμών, έχουν ένα πολύ ισχυρό κοινό σημείο αναφοράς. Ταυτόχρονα μας συνδέουν σχέσεις φιλίας που αναπτύσσονται διαρκώς. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχει γίνει, όπως γνωρίζετε, μια συστηματική προσπάθεια, ώστε οι σχέσεις μας να λάβουν νέα ώθηση, με εφαλτήριο, μεταξύ άλλων, και την παράδοση της σκυτάλης των Ολυμπιακών Αγώνων, από την Αθήνα στο Πεκίνο.

    Είχα, πριν από λίγο, μια εξαιρετική συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό, με τον οποίο εξετάσαμε σε βάθος τις διμερείς μας σχέσεις και ανταλλάξαμε απόψεις για διεθνή και περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Διαπιστώσαμε ότι οι πολιτικές μας σχέσεις εδράζονται σε ισχυρά θεμέλια, αλλά εντοπίσαμε και σημαντικά περιθώρια και προοπτικές περαιτέρω διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας μας. Προς το σκοπό αυτό, υπογράψαμε Κοινή Δήλωση για τη θέσπιση μιας Συνολικής Στρατηγικής Σχέσης Ελλάδος-Κίνας. Η δήλωση αυτή αντικατοπτρίζει το επίπεδο των διμερών μας σχέσεων και διαμορφώνει το πλαίσιο της μελλοντικής συνεργασίας μας, τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό τομέα.

    Ιδιαίτερα ως προς την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών μας σχέσεων με την Κίνα - στην οποία, όπως γνωρίζετε, αποδίδουμε μεγάλη σημασία - έγιναν σήμερα πολύ σημαντικά βήματα. Υπογράψαμε:

    * Μνημόνιο για τη δημιουργία ενός μόνιμου Επιχειρηματικού Forum μεταξύ του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος - Κίνας και του Κινεζικού Συμβουλίου Προώθησης του Διεθνούς Εμπορίου. Η δημιουργία του Forum αυτού θα συμβάλει στην εντατικοποίηση των επαφών μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων.

    * Μνημόνιο για τη Συνεργασία στο χώρο των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.

    * Συμφωνία εξαγωγής 60.000 τόνων φωσφορικών λιπασμάτων στην Κίνα.

    Όσον αφορά τον τομέα της ναυτιλίας, συμφωνήσαμε να υποστηρίξουμε τη συνεργασία μεταξύ λιμένων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων των χωρών μας, καθώς και να αξιοποιήσουμε τα λιμάνια μας ως διαμετακομιστικά κέντρα προώθησης των προϊόντων μας σε γειτονικές χώρες.

    Δώσαμε, επίσης, έμφαση στην ανάγκη ενδυνάμωσης του τουρισμού, με την παροχή, εκατέρωθεν, των αναγκαίων διευκολύνσεων και με τη λειτουργία, το συντομότερο, απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθηνών-Πεκίνου.

    Ένας τομέας που προσφέρεται για ιδιαίτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας είναι οι προετοιμασίες της Κίνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, το 2008. Έχουμε ήδη υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και των Υπουργείων Πολιτισμού των δύο χωρών, καθώς και Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής του Πεκίνου και του Ελληνικού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Με τον κ. Πρωθυπουργό συμφωνήσαμε να εντατικοποιήσουμε την ήδη υπάρχουσα συνεργασία.

    Τέλος, θέλω να τονίσω ιδιαίτερα την υπογραφή Μνημονίου για τη διοργάνωση Πολιτιστικού Έτους της Ελλάδος στην Κίνα, το 2008, δηλαδή το έτος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων από το Πεκίνο, όταν η προσοχή όλου του κόσμου θα είναι στραμμένη στη χώρα αυτή. Όπως καταλαβαίνετε, η απόφαση αυτή είναι άκρως τιμητική, ιδιαίτερα αξιοποιήσιμη και πολλαπλώς επωφελής για τη διεθνή προβολή της χώρας μας.

    Θέλω και πάλι να τονίσω την ιδιαίτερη σημασία της επίσκεψής μου και να ευχαριστήσω την κυβέρνηση της Κίνας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία».

    Νωρίτερα, ο κ.Καραμανλής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

    Αύριο, ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Σαγκάη, όπου θα βρίσκεται ελληνική αντιπροσωπεία οικονομικών παραγόντων και επιχειρηματιών.

    [02] ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ-Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2006 (14:35 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο υποψήφιος επόμενος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατόπιν ομόφωνης αποφασής της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Αγιάλα είπε επίσης ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής θα "συνδεθεί" με το σοσιαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι αυτή η σύνδεση αντανακλάται στην συναίνεση της παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας στην υποψηφιότητα ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς "του προέδρου αυτού του μεγάλου κόμματος", Γιώργου Παπανδρέου.

    Ιδιαίτερα πλούσια θα είναι, όπως ανέφερε ο κ. Αγιάλα, η πολιτική ατζέντα της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα συνέλθει στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα, καθώς θα περιλαμβάνει συζητήσεις για θέματα όπως τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή και η παγκόσμια φτώχεια, ενώ σε αυτήν θα συμμετέχουν σοσιαλιστές ηγέτες από όλο τον κόσμο, αρκετοί εκ των οποίων είναι εν ενεργεία πρωθυπουργοί.

    Οπως ειπε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου συζήτησαν τις προετοιμασίες της επικείμενης συνόδου και τόνισε ότι αυτή θα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς θα διατυπωθεί η στάση της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας στα προβλήματα "ενός κόσμου που ζητά απαντήσεις και ηγεσία".

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί σήμερα με τον καθηγητή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πρίστον Μάικλ Γουόλτζερ καθώς και με τον καθηγητή Τζέρεμι Ρίφκιν.

    [03] Ο ΑΝ. ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ Κ. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ

    Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2006 (22:22 UTC+2)

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, με αφορμή τη σύλληψη στο Παρίσι της πρώην πρωτοδίκου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, αργά σήμερα το βράδυ, δήλωσε:

    «Η καταζητούμενη πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια συνελήφθη στο Παρίσι, με τη συνεργασία και των Ελληνικών Αστυνομικών αρχών, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, το οποίο είχε εκδοθεί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές. Ο θεσμός του ευρωπαϊκού εντάλματος εντάχθηκε στην έννομη τάξη μας από τον Ιούλιο ήδη του 2004, και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής δικαστικής συνεργασίας».

    Ακόμα, ο κ. Παπαληγούρας τόνισε ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει ό,τι απαιτείται προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η προβλεπόμενη επείγουσα διαδικασία για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος, και η καταζητούμενη να παραδοθεί στην Ελλάδα».

    Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «θεωρώ ότι πολύ σύντομα η πρώην ανακρίτρια θα βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης».

    Με τη σύλληψη αυτή, υπογράμμισε ο κ. Παπαληγούρας, «ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στον αγώνα για το ξερίζωμα του καρκινώματος του παραδικαστικού κυκλώματος».

    Και κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Η κάθαρση προχωρεί. Η κάθαρση θα ολοκληρωθεί».

    [04] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

    Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2006 (21:02 UTC+2)

    Με «κήρυξη πολέμου» σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων και με νέα μέτρα κρατικής βίας και καταστολής με τις μυστικές υπηρεσίες στην πρώτη γραμμή, ταύτισε η Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το αντικομουνιστικό μνημόνιο το οποίο θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε λίγες μέρες.

    Η κ. Παπαρήγα μίλησε σε αποψινή συγκέντρωση του ΚΚΕ εναντίον του μνημονίου στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι αν ψηφιστεί το κείμενο αυτό θα δρομολογηθεί η χειρότερη μέχρι στιγμής μορφή κήρυξης πολέμου κατά των λαών και των λαϊκών ελευθεριών, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι αν το κείμενο περάσει θα αποσταλεί στα κράτη και τα κοινοβούλια ώστε να αποτελέσει το πολιτικό οπλοστάσιο των καπιταλιστικών κρατών για νέα εσωτερικά αντιλαϊκά και τρομοκρατικά μέτρα.

    Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι τα βέλη θα είναι ακόμα πιο φαρμακερά για τα κομμουνιστικά κόμματα που δεν έκαναν δηλώσεις μετάνοιας στον ιμπεριαλισμό, αλλά θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον κάθε πολιτικής και κοινωνικής δύναμης που αντιστέκεται στο καπιταλισμό και τον πόλεμο.

    Η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ είπε ότι το πράσινο φως το έχει ανάψει πρόσφατα ο Πρόεδρος Μπούς ο οποίος μιλώντας "στα πρόθυμα και ανοιχτά αυτιά των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και όχι μόνο, δήλωσε ότι σήμερα είναι επίκαιρος ο πόλεμος κατά των 'ακραίων ιδεολογιών'».

    «Αν δεν αντιδράσουμε θα διώκεται ακόμα και ο απλός ψίθυρος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι βασικός στόχος του μνημονίου είναι τα κομουνιστικά κόμματα που υπάρχουν και παλεύουν σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

    Η κ. Παπαρήγα έφερε ως παράδειγμα τις βαλτικές χώρες όπου, όπως σημείωσε, τα Κομμουνιστικά κόμματα είναι παράνομα, παιδιά και συγγενείς συνεργατών των ναζί κατακτητών επιστρέφουν και γίνονται υπουργοί, πρωθυπουργοί και πρόεδροι στις συγκεκριμένες χώρες και επιβραβεύονται μάλιστα καθώς έγιναν μέλη της Ε.Ε.

    Η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υποτιμάται ο υπόγειος ρόλος που συνήθως παίζει η Ε.Ε. σε τέτοιες συνθήκες, καθώς ανέχεται, ενθαρρύνει και τελικά με κάποιες φραστικές "γαλατικές περικοκλάδες" ευθυγραμμίζεται με την αντικομουνιστική υστερία, τον πόλεμο, την κρατική βία, τις απαγωγές και τα Γκουαντάναμο.

    Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι το μνημόνιο δεν είναι το γέννημα κάποιων ακραίων στοιχείων, αλλά το ώριμο φρούτο της υποχώρησης του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος και γενικά των κομμουνιστικών κινημάτων ιδιαιτέρα στην δεκαετία του '90.

    Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι στις 24 Ιανουαρίου θα φτάσει στο Στρασβούργο έξω από τις πύλες της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και φορέων του μαζικού κινήματος που θα προσκομίσουν χιλιάδες υπογραφές εναντίον του μνημονίου.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι στην Ελλάδα το "όχι " στο μνημόνιο το είπαν όλα τα πολιτικά κόμματα, φορείς και κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες που δεν συμφωνούν κατά ανάγκη με την κομμουνιστική ιδεολογία. Και πρόσθεσε ότι ανάλογες αντιπροσωπείες στο Στρασβούργο θα υπάρχουν και από πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ μια αντιπροσωπευτική επιτροπή θα θέσει το ζήτημα στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Η κ. Παπαρήγα κάλεσε σε επαγρύπνηση, τονίζοντας ότι ακόμα και αν δεν ψηφιστεί το κείμενο θα προσπαθήσουν "να ανοίξουν άλλη πόρτα για να το περάσουν" και ζήτησε ιδιαίτερα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει με την καταψήφιση του μνημονίου, με συμμετοχή όλων των βουλευτών, με ανοιχτή θέση και όχι με διαμαρτυρίες στους διαδρόμους».

    "Ευελπιστούμε ότι δεν θα πέσουν στην παγίδα των τροποποιήσεων, γιατί ξέρουμε πολύ καλά πόσο ευλύγιστη είναι η ευρωπαϊκή ορολογία", τόνισε η κ. Παπαρήγα.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε ότι δεν θεωρούμε ότι ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε είναι υπεράνω κριτικής, αλλά το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν ενδιαφέρεται να καθαρίσει το τοπίο του 20ου αιώνα από λάθη και παραλείψεις. Αυτοί που μπορούν με αντικειμενικότητα να κρίνουν τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε δεν είναι αυτοί που τον πολέμησαν, αλλά αυτοί που πιστεύουν στην αναγκαιότητα του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, είπε.

    Η κ. Παπαρήγα είπε επίσης ότι η καλύτερη απάντηση στον αντικομουνισμό είναι το δυνάμωμα των κομμουνιστικών κομμάτων, η συσπείρωση των δυνάμεων στην ταξική πάλη και τον αγώνα κατά του ιμπεριαλισμού και η προσπάθεια επιστημονικής απάντησης στο ζήτημα της ανακοπής της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

    «Να γίνουμε ατσάλινοι κομμουνιστές, με ικανότητα αντοχής, οι διεργασίες συνείδησης είναι σχετικά αργές, υπάρχουν ρήγματα που θα απελευθερώσουν τεράστια ενέργεια στην πορεία, αρκεί να μην κάνουμε σήμερα ούτε βήμα πίσω», τόνισε και πρόσθεσε:

    «Δεν κάνουμε πίσω. Δεν μετανοούμε για την ιστορία του ΚΚΕ από το 1918 ως σήμερα. Υπήρχαν στιγμές που κάναμε και λάθη στο πεδίο του αγώνα. Δεν προδώσαμε, όμως, ποτέ την εργατική τάξη και δεν εγκαταλείψαμε τον διεθνισμό», κατέληξε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Κοζάνη, 19 Ιανουαρίου 2006 (13:46 UTC+2)

    Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Γρεβενών, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, η Αναπτυξιακή Γρεβενών, και το Κέντρο Στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας - ΕΡΓΑΝΗ, συνεργαζόμενοι φορείς του σχεδίου δράσης «Οι Γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας μπροστά σε μια Ολοκληρωμένη Προοπτική», διοργανώνουν Hμερίδα με θέμα: «Γυναίκες: Κινηθείτε Δυναμικά - Ανταποκριθείτε στις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας - Δημιουργήστε το δικό σας μέλλον στο σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων».

    Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 17:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Γρεβενών (Πλατεία Ελευθερίας 1, Γρεβενά).

    Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδίου δράσης 'Ολοκληρωμένη Προοπτική', που χρηματοδοτείται από το μέτρο 5.3 του Ε.Π. «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση, Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις υπέρ των Γυναικών» καθώς και προγράμματα χρηματοδότησης, θέματα ενθάρρυνσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και ο ρόλος της συμβουλευτικής στην απασχόληση.

    Στο πλαίσιο των εργασιών της Ημερίδας θα ανακοινωθεί ο δεύτερος κύκλος του σχεδίου δράσης στον οποίο θα ενταχθούν 17 άνεργες γυναίκες από το Νομό Γρεβενών με στόχο την προώθησή τους στην αγορά εργασίας. Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις Δημαρχείο Γρεβενών (Πλατεία Ελευθερίας 1, Γρεβενά, Υπεύθυνη κα Γραμματούλα Κουτάλη, τηλ. 24620 74258 από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2006.

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε την κα Μαρία Τζιόλα στο 24620 74230

    Τo έργο «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις υπέρ των Γυναικών» υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, εντάσσεται στο Ε.Π. «Απασχόληση & Επαγγελματική Κατάρτιση» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 25% από το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ»

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2006 (13:42 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα Β΄ Εικαστικών Εκδηλώσεων του 5ου ορόφου, του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Παναγιώτη Καλάβρια με θέμα «Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ - Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣ». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2006 (13:41 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 10:00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου η μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Τσαούσογλου θα παρουσιάσει την ηχοϊστορία «Το παραμύθι του Χειμώνα». Πρόκειται για μια θεατρική πρόταση με ζωγραφικά έργα, μουσική, χορό, κίνηση ως ελεύθερη έκφραση των παιδιών, με ηχητικούς, ρυθμικούς και μελωδικούς αυτοσχεδιασμούς καθώς και με ζωγραφική ως απεικόνιση του παραμυθιού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2006 (13:40 UTC+2)

    Αύριο (Παρασκευή), στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με το Ensemble μουσικής δωματίου AMADEUS. Μαέστρος: Βίκτωρ Βασιλειάδης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ "ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ"

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2006 (13:38 UTC+2)

    Σήμερα (Πέμπτη) και αύριο (Παρασκευή), στις 10:00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος-σκηνογράφος Μαρία Καβαλιώτη, θα παρουσιάσει σε παιδιά Γ', Δ' Δημοτικού ένα πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης του έργου «Τα τρία μικρά λυκάκια» του Ευγένιου Τριβιζά. Τα παιδιά παίζοντας θα έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο και τις πρακτικές του θεάτρου.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΛΑΪΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ» ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΠΘ, ΣΤΙΣ 20:30

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2006 (13:36 UTC+2)

    Ο «Λαϊκός Χειμώνας» αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης με πορεία απόλυτα επιτυχή, με κριτήριο πάντα την ποιότητα, την αυθεντικότητα των εκδηλώσεων, αλλά και την πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κοινού το οποίο κατακλύζει πάντα τους χώρους των εκδηλώσεων.

    Την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 20:30, στην αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. παρουσιάζεται η 23η περίοδος του Λαϊκού Χειμώνα, διανθισμένη με χρώμα, ρυθμό και γνήσια λαϊκή παράδοση.

    Συγκεκριμένα η βραδιά περιλαμβάνει «Λαϊκά δρώμενα» από τον ελληνικό χώρο, τα οποία με την αρχαιοελληνική καταγωγή τους επηρέασαν τους λαούς της Βαλκανικής, ώστε σήμερα να τα θεωρούν δικά τους, εκφράζοντας το πολιτιστικό ενιαίο της Βαλκανικής, στα οποία φυσικά είναι έκδηλη η αρχαιοελληνική τους προέλευση.

    Όπως πάντα ο «Λαϊκός Χειμώνας» διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δημοσιογράφο - Λαογράφο Γιώργη Μελίκη, ο οποίος έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2006 (13:34 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Αγωγή Υγείας» διοργανώνουν μεθαύριο (Σάββατο), ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση στα δικαιώματα του παιδιού».

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον χώρο της «Άρσις» (Πτολεμαίων 35, 2ος όροφος), από τις 09:15 έως 14:30, σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Πολίτη.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΥΡΙΟ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), ΣΤΙΣ 11:30

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιανουαρίου 2006 (13:32 UTC+2)

    Η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή) 20 Ιανουαρίου, στις 11:30, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αναφερθεί σε ζωτικά θέματα που αφορούν τους δημότες, το Δήμο και την πόλη της Θεσσαλονίκης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 19 January 2006 - 19:13:53 UTC