Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΕΥ. ANTΩΝΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ
  • [02] ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
  • [03] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [04] ΣΒΗΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΑΛΚΑΣ
  • [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΗΛΩΣΗ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 25 ΚΥΠΡΙΩΝ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟΥ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - GALA ΟΠΕΡΕΤΑΣ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ

  • [01] Ο ΕΥ. ANTΩΝΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

    Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2006 (17:20 UTC+2)

    Στο σχέδιο δράσης της Ε.Ε. που υιοθετήθηκε το φθινόπωρο του 2004, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της νόσου των πτηνών.

    Ειδικότερα, ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι «στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα» και προσέθεσε πως «η Ε.Ε. δεν κρίνει ότι σ΄ αυτή τη συγκυρία υπάρχει η ανάγκη για επιβολή ή εφαρμογή νέων μέτρων. Υπάρχει πλήρης συντονισμός των συναρμοδίων υπουργείων και ενημερώνεται ο πρωθυπουργός».

    Ενδεικτικά, ο κ. Αντώναρος αναφέρθηκε στην υποχρέωση απολύμανσης των φορτηγών που έρχονται στην Ελλάδα από Τουρκία, την απαγόρευση εισαγωγής πτηνοτροφικών ειδών από συγκεκριμένες χώρες κ.λ.π.

    Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ήδη έχει σχεδιασθεί ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης πανδημίας της γρίπης με παραγγελία αντιικών φαρμάκων, πρόβλεψη για τον ετήσιο εμβολιασμό κατά της εποχιακής γρίπης, ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων, καθιέρωση ενός αλγορίθμου επικοινωνίας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών και συμμετοχή στην περιφερειακή και διεθνή συνεργασία.

    [02] ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

    Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2006 (18:36 UTC+2)

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία ενέκρινε ομόφωνα το νομοσχέδιο που αφορά στην αναδιάρθρωση του Εθνικού Τυπογραφείου και σχετικές διατάξεις για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε πως η νομοθετική πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην εξυπηρέτηση του πολίτη, σημειώνοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής για την επανίδρυση του κράτους.

    Με το νομοσχέδιο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες μέσω του διαδικτύου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα τεύχη της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

    Επίσης, δημιουργείται μουσείο και βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, που θα είναι ανοιχτή στο κοινό, καθώς εκεί βρίσκεται η ιστορία του ελληνικού κράτους, ενώ οι τεχνίτες και οι βιβλιοδέτες του Τυπογραφείου θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σεμινάρια σε όσους νέους ανθρώπους ενδιαφέρονται να μάθουν την τέχνη τους.

    [03] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2006 (13:12 UTC+2)

    Μικροκομματική προσέγγιση από την πλευρά της κυβέρνησης για να ξεφύγει από τα μεγάλα διλήμματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να κινήσει τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος.

    Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στην αρχή της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τόνισε ότι η κυβέρνηση καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα ''πετάει τη μπάλα ''σε άλλο γήπεδο και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα με το Σύνταγμα.

    Αλλά όπως απέδειξε, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, ούτε στο γήπεδο της οικονομίας ξέρει να παίζει μπάλα, ούτε στο γήπεδο του Συντάγματος φάνηκε ότι μπορεί να παίξει σοβαρά.

    Εκανε επίσης λόγο για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών με αντιφατικές προελεύσεις και στοχεύσεις, κάτι που όπως είπε, αποδεικνύει την ανυπαρξία προετοιμασίας από την πλευρά της ΝΔ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος θα υπάρξει σαφέστατη ιδεολογική διαφοροποίηση μεταξύ προόδου και συντήρησης.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι το 2006 όπως και το 2005 θα εμφανιστούν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, η οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, οι οποίες αντί να οδηγήσουν σε ανάπτυξη οδηγούν σε υποχώρηση.

    Αναφέρθηκε στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τονίζοντας ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι ένα στοίχημα ανανέωσης και για την αυτοδιοίκηση στοίχημα νέας προοπτικής.

    Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της παρουσίας και της δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το 2005, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι υπάρχει ένας πολύ θετικός απολογισμός και πολύ καλή παρουσία στο Κοινοβούλιο αλλά και γενικότερα σε άλλες περιοχές της χώρας.

    Σφυρηλατήσαμε πρόσθεσε, συνοχή, ενότητα και σοβαρή παρουσία, η οποία φάνηκε και στο κλείσιμο του έτους κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και όλα αυτά πρόσθεσε αναδεικνύουν τη νικηφόρα προοπτική της δημοκρατικής παράταξης.

    Μεταξύ των επιτευγμάτων του ΠΑΣΟΚ στο χρόνο που πέρασε ανέφερε ότι κατάφερε να ξαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο και πρόσθεσε ότι ο λαός ζητά πολλά από το ΠΑΣΟΚ, οι ευθύνες του οποίου γίνονται πιο μεγάλες, γιατί ο κόσμος κοιτά και πάλι προς αυτό. Και πρέπει πρόσθεσε, να ξαναγίνουμε η μεγάλη δύναμη της αλλαγής.

    Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε Καλή Χρονιά και υγεία στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από τα οποία ζήτησε να δείξουν και φέτος την ίδια ζέση και τον ίδιο ενθουσιασμό, ενώ ευχήθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο για το νεογέννητο παιδί του.

    [04] ΣΒΗΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΣΑΛΚΑΣ

    Μόσχα, 10 Ιανουαρίου 2006 (09:59 UTC+2)

    Σβήνει ο ελληνισμός της Τσάλκας στη Γεωργία, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του κρατικού υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γεωργίας (συνήγορος του πολίτη), κ. Σοζάρ Σουμπάρι, την οποία παρουσίασε ενώπιον του Κοινοβουλίου της χώρας. Εκτενή αποσπάσματα της έκθεσης, δημοσίευσε το πρακτορείο περιφερειακών ειδήσεων www.Regnum.ru.

    Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι βουλευτές εγκατέλειψαν τις ακροάσεις εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους λόγω της πρότασης του κ. Σουμπάρι να εξισωθούν τα δικαιώματα όλων των θρησκευτικών οργανώσεων, εκκλησιών κλπ. με αυτά της επίσημης Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Ένα από τα κεφάλαια της έκθεσης, αφορά την κατάσταση των μειονοτήτων, στις οποίες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ελληνική ομογένεια της Τσάλκας.

    Σύμφωνα με την έκθεση, τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας της Τσάλκας αποκορυφώθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2005, αλλά η κυβέρνηση της Γεωργίας έλαβε μέτρα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης. Στα χωριά με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό, εγκαταστάθηκαν αποσπάσματα ειδικών δυνάμεων, τα οποία, σύμφωνα με την έκθεση, έθεσαν τέρμα σε επιθέσεις και ληστείες που είχαν δεχθεί οι κάτοικοί τους. Οι ομογενείς των χωριών, τόνισε ο κ. Σουμπάρι, θεωρούν την παραμονή των ειδικών δυνάμεων στην περιοχή τους ως αναφαίρετη προϋπόθεση της ασφάλειας τους. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις και συγκρούσεις δεν έχουν διεθνικό χαρακτήρα, αλλά προκαλούνται λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης προσφύγων από άλλες περιφέρειες της Γεωργίας αφενός, καθώς και από το ενδιαφέρον εκ μέρους εγκληματικών στοιχείων για τα περιουσιακά στοιχεία των ομογενών που εγκατέλειψαν την Τσάλκα για να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα, αφετέρου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Σουμπάρι, τη σοβιετική περίοδο στην Τσάλκα ζούσαν 32.000 Έλληνες, ενώ σήμερα έμειναν μόνο 1.684 άτομα, εκ των οποίων τα 1.200 είναι ηλικιωμένα.

    Ο κ. Σουμπάρι αναφέρθηκε στη συνάντηση συνεργατών του με τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της Τσάλκας κ. Παύλο Κοτάνοφ, ο οποίος δήλωσε ότι τα εγκλήματα κατά του ελληνικού πληθυσμού εξάντλησαν κάθε υπομονή των ομογενών. Σύμφωνα με τον κ. Κοτάνοφ, οι ομογενείς της Τσάλκας απευθύνθηκαν για βοήθεια στον Έλληνα πρέσβη στη Γεωργία και στις ελληνικές ανθρωπιστικές οργανώσεις. Ο κ. Σουμπάρι τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση απαίτησε από τη γεωργιανή να επέμβει, ενώ στην Ελλάδα έγινε διαδήλωση έξω από τη Γεωργιανή Πρεσβεία.

    Το πρακτορείο σημειώνει ότι προηγουμένως ο κ. Σουμπάρι συνέδεσε την κλιμάκωση του εγκλήματος στην Τσάλκα με την αμέλεια και ακόμα και με εγκληματικές ενέργειες του αρχηγού αστυνομίας της Τσάλκας Ζουράμπ Κεσελασβίλι. Με εισήγηση του Υπεύθυνού Υπερασπιστή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς τον υπουργό Εσωτερικών της Γεωργίας ο κ. Κεσελασβίλι απομακρύνθηκε από τη θέση του, γράφει το πρακτορείο.

    Η έκθεση του κ. Σουμπάρι αναφέρεται επίσης στις αντιδράσεις του αρμενικού πληθυσμού των γειτονικών χωριών κατά της παραμονής ειδικών δυνάμεων στην Τσάλκα, με την επιχειρηματολογία ότι οι γεωργιανοί στρατιώτες προσβάλλουν τους Αρμενίους κατοίκους. Σύμφωνα όμως με τον κ. Σουμπάρι, η συμβιβαστική λύση που βρέθηκε ήταν ο περιορισμός των μετακινήσεων των ανδρών των ειδικών δυνάμεων, εκτός των ελληνικών χωριών της Τσάλκας.

    Η έκθεση περιλαμβάνει λεπτομερή περιγραφή οκτώ εγκλημάτων (εμπρησμών, ληστειών, καταλήψεων και δολοφονιών) που διαπράχθηκαν κατά του ελληνικού πληθυσμού της Τσάλκας.

    [05] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΗΛΩΣΗ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2006 (19:07 UTC+2)

    Με αφορμή τις σημερινές εξαγγελίες της Διοίκησης της ΔΕΘ για την «αξιοποίηση» των 180 στρεμμάτων της ΔΕΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε πρόταση «αξιοποίησης» των 180 στρεμμάτων της ΔΕΘ με την δημιουργία ενός τεράστιου αριθμού καταστημάτων και γραφείων, εστιατορίων και κινηματογράφων, ξενοδοχείων, κλπ, στο κέντρο της πόλεως «αξιοποίηση», η οποία θα καταφέρει το τελειωτικό χτύπημα στα δοκιμαζόμενα ήδη εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση στην κοινωνία της πόλεως και θα μεταφέρει τα κέρδη σε άγνωστη κατεύθυνση, εκτός βεβαίως Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς γίνεται με τα συγκροτήματα που έχουν δημιουργηθεί περιφερειακά της πόλεως.

    Μπροστά στα καινούργια δεδομένα, μετά δηλαδή την κατάθεση από πλευράς ΔΕΘ Α.Ε., πρότασης προς την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με πρόταση μου προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα ύψιστης σημασίας για τους Θεσσαλονικείς θέμα την Πέμπτη 19η Ιανουαρίου 2006, απέστειλα δε πρόσκληση στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΘ Α.Ε. να παραστούν στη συνεδρίαση αυτή και να ενημερώσουν το Σώμα, το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις».

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2006 (15:22 UTC+2)

    Φίλες και φίλοι Αθλητικοί Συντάκτες της Θεσσαλονίκης,

    Είμαι ιδιαίτερα ευ9τυχής που σας υποδέχομαι για πέμπτη συνεχή χρονιά στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των καλύτερων αθλητών, αθλητριών και ομάδων της πόλης μας για το 2005, που αναδείχθηκαν μετά από ψηφοφορία που διενεργήθηκε μεταξύ των αθλητικών συντακτών που είναι μέλη του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΜΘ και εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης.

    Όπως ήδη γνωρίζετε, στους άξιους αυτούς εκπροσώπους της πόλης και της πατρίδας μας, θα απονεμηθούν τα βραβεία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που έχει θεσπίσει και έχει καθιερώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενισχυθεί και να τονωθεί και από τη δική μας πλευρά η αθλητική δραστηριότητα στην πόλη μας.

    Όπως τις προηγούμενες χρονιές λοιπόν, έτσι και φέτος, σε μια μεγάλη γιορτή, τη «ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου στις 7:30 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο Ι.Βελλίδης της HELEXPO - ΔΕΘ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα απονείμει στους αθλητές και τις αθλήτριές μας την ανωτάτη τιμητική διάκριση, τα βραβεία «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που συνοδεύονται και από τα χρηματικά έπαθλα που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία, ως επιβράβευση και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουν, αλλά και ως την ελάχιστη δυνατή ενίσχυση για τις αγωνιστικές τους προσπάθειες στο μέλλον.

    Συγκεκριμένα, στον καλύτερο αθλητή, την καλύτερη αθλήτρια και την καλύτερη ομάδα αντιστοιχούν από 9.000 ευρώ.

    Στον καλύτερο προπονητή 4.500 ευρώ.

    Στον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο αθλητή 4.500 ευρώ.

    Στον αθλητή ή την αθλήτρια που θα πάρει το βραβείο «ευ αγωνίζεσθαι» 3.000 ευρώ.

    Στον καλύτερο αθλητή, την καλύτερη αθλήτρια και την καλύτερη ομάδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες από 9.000 ευρώ.

    Και τέλος στον καλύτερο προπονητή των ατόμων με ειδικές ανάγκες 4.500 ευρώ.

    Φίλες και φίλοι Αθλητικοί Συντάκτες της Θεσσαλονίκης,

    Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μετά τη διαλογή των ψηφοδελτίων από την διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου:

    1. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ για το 2005, ο Αριστείδης Γρηγοριάδης του Άρη Θεσσαλονίκης, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μ. ύπτιο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών του Μόντρεαλ, του πρώτου χρυσού μεταλλίου για την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, επίσης για την έκτη θέση στα 100 μ. ύπτιο στους ίδιους αγώνες και για τα χρυσά μετάλλια στα 50 μ. και στα 100 μ. ύπτιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

    2. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ για το 2005, η Μαρία Τσιαρτσιάνη του Α.Σ. ΑΡΗΣ, για το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο σε τουρνουά του παγκόσμιου όπεν Μπιτς Βόλεϊ και την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος γυναικών.

    3. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ για το 2005, ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ για την επιτυχημένη παρουσία του στα αθλήματα της Πάλης όπου κατέκτησε για 6η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ ελευθέρας ερασιτεχνικής πάλης, του βόλεϊ όπου κατέκτησε για 5η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ και του πόλο όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων.

    4. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ (έως 20 ετών) για το 2005, ο πρωταθλητής της Άρσης Βαρών Βλαδίμηρος Λαζαρίδης του Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος για την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, την 8η στους Μεσογειακούς, την 4η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, την 13η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, τις πρώτες θέσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων, νέων και ανδρών και το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στην κατηγορία των 69 κιλών.

    5. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ για το 2005, ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης προπονητής του κολυμβητή Αριστείδη Γρηγοριάδη του Άρη Θεσσαλονίκης, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μ. ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών του Μόντρεαλ και τις άλλες επιτυχίες του αθλητή.

    6. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», στον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο τον πρωταθλητή του καράτε του αθλητικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Μακεδανός, ο οποίος επί σειρά ετών βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο κατακτώντας μετάλλια και επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις, σε ένα άθλημα που δεν απολαμβάνει την προβολή και τη δημοσιότητα άλλων αθλημάτων.

    7. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης του Α. Σ. Φίλιππος στην κολύμβηση, για τις 8 πρώτες θέσεις στα ανοικτά τουρνουά της Δανίας και της Τσεχίας που συνοδεύτηκαν από 4 παγκόσμια ρεκόρ και την πρώτη θέση στα 100 μέτρα ύπτιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που συνοδεύτηκε επίσης με παγκόσμιο ρεκόρ.

    8. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, η δεκαεπτάχρονη Μαρία Άλλα του Α.Σ. ΑΜΕΑ Θερμαϊκός, για τα χρυσά μετάλλια στα 100 και στα 200 μέτρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου που συνοδεύτηκαν και από πανελλήνια ρεκόρ.

    9. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, ο Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ 2000, για τις επιτυχίες και τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριές του Δεληγιώργης, Χαρακόπουλος, Τσελέπας, Πετκάκης, Παυλίδου, Γαρέφα, Μαζαράκης, Πολύζος, Αραμπατζή και Στεφανίδης σε Παγκόσμια, σε Πανευρωπαϊκά και Πανελλήνια πρωταθλήματα του στίβου.

    10. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, ο Δημήτριος Κουντουράς προπονητής Στίβου με πολύ μεγάλες και αξιόλογες διακρίσεις σε Παγκόσμιο, Πανευρωπαϊκό και Πανελλήνιο επίπεδο.

    Το 2005, ο αθλητής του Μηνάς Χαρακόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Νεκτάριος Τσελέπας κατέλαβε την 5η θέση στη σφαιροβολία και την 6η στη δισκοβολία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι υπόλοιποι κατέλαβαν θέσεις στην εξάδα του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

    Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα τιμήσει επίσης με το βραβείο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», διακεκριμένες και εξέχουσες αθλητικές προσωπικότητες της πόλης μας.

    Ειδικότερα:

    Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή, τον Νουρέγιεφ των Ελληνικών γηπέδων, τον βιρτουόζο άσσο, τον μοναδικό Βασίλη Χατζηπαναγή, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή των τελευταίων 50 ετών, που μεγαλούργησε με τη φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ.

    Τον βετεράνο αθλητή του στίβου και έναν από τους σημαντικότερους αθλητές

    της εποχής του, τον κ. Δημήτρη Κικιλή.

    Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, τον καλύτερο κεφαλοσφαιριστή των

    Ελληνικών γηπέδων και έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, τον Σταύρο Σαράφη, του ΠΑΟΚ.

    Τον βετεράνο αθλητή της κωπηλασίας και διαχρονικό παράγοντα του Ναυταθλητισμού της Θεσσαλονίκης, τον αειθαλή Άλκη Σκλαβούνο.

    Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, τον δυναμικό και ανεπανάληπτο μαχητή, έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της εποχής του, τον Άγγελο Σπυρίδωνα, του ΑΡΗ, με δεκάδες συμμετοχές και εξαιρετικές εμφανίσεις στην Εθνική Ελλάδος.

    Τη μεγαλύτερη προπονήτρια του Βόλεϊ, μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές του γυναικείου αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, τη Μαρία Αθανασιάδου.

    Τον βετεράνο μπασκετμπολίστα του ΑΡΗ και της Εθνικής ομάδας, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ο οποίος στο τέλος της καριέρας του μεταγράφηκε στη ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το κύπελλο κυπελλούχων το 1968, τον κ. Πέτρο Πετράκη.

    Τον βετεράνο μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ, προπονητή των διάφορων εθνικών ομάδων και ιδιαίτερη μορφή της μπασκετικής Θεσσαλονίκης, τον κ. Ορέστη Αγγελίδη.

    Τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπο της Ελληνικής πυγμαχίας, τον πρωταθλητή και τον επί 30 συνεχή έτη προπονητή της εθνικής ομάδας πυγμαχίας, τον κ. Παναγιώτη Αντωνόπουλο.

    Τέλος, έναν από τους σημαντικότερους και παλαιότερους αθλητικούς παράγοντες του παρελθόντος, μια σημαντική παρουσία στην αθλητική οικογένεια του ΠΑΟΚ που υπηρέτησε τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις σε αρκετά αθλήματα, τον κ. Νικόλαο Κυρίτση.

    Θα τιμηθούν επίσης η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2005, ένα γεγονός σταθμό στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού που μας έβγαλε για μια ακόμα φορά στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε υπερήφανοι για την επιτυχία και η ομάδα βόλλεϋ του ΗΡΑΚΛΗ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του σούπερκαπ το 2005 και για την εξαιρετική παρουσία της στο φάϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λίγκ, όπου κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση.

    Φίλες και φίλοι,

    Θέλω να συγχαρώ θερμά και τους αθλητές που βραβεύονται αλλά και όλους όσους από τους αθλητές, τις αθλήτριες και τις ομάδες της πόλης μας, μας κάνουν περήφανους με τις αγωνιστικές τους επιτυχίες και ως Θεσσαλονικείς και ως Έλληνες.

    Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας εδώ σήμερα και να ανανεώσω το ραντεβού μας για τη μεγάλη τελετή απονομής των βραβείων «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στις 7:30 το βράδυ, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2006, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

    Σας ευχαριστώ.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2006 (15:21 UTC+2)

    Η διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση με 42 φωτογραφίες της Άννας Θεοφυλάκτου, όπου παρουσιάζονται πρόσωπα οικογένειες, εκκλησίες, μοναστήρια και πόλεις του Πόντου. Τα εγκαίνια της μόνιμης φωτογραφικής έκθεσης της Α. Θεοφυλάκτου θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο αύριο (Τετάρτη) 11 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο χώρο της αίθουσας Τέχνης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 9Α).

    Το φωτογραφικό αρχείο «Πόντος - Μ. Ασία - Θεσσαλονίκη» απαρτίζεται από τρεις κύριες ενότητες.

    Η πρώτη ενότητα «Πόντος» παρουσιάζει πρόσωπα και οικογένειες του Πόντου καθώς και εκκλησίες, μοναστήρια, πόλεις όπως Σμύρνη, Κυδωνιές, Προύσα, Τραπεζούντα, Αμάσσεια, Καλλίπολη και Ανδριανούπολη.

    Η δεύτερη ενότητα «Μικρά Ασία» απεικονίζει αρχαιολογικούς χώρους της Μ. Ασίας.

    Η τρίτη ενότητα «Θεσσαλονίκη» αναφέρεται φωτογραφικά στην εγκατάσταση των Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και στην προσαρμογή τους στο περιβάλλον της πόλης.

    Το σύνολο των φωτογραφιών που απαρτίζει την συλλογή της Άννας Θεοφυλάκτου είναι περίπου 3.500 φωτογραφίες. Η συλλογή στεγάζεται μαζί με το αρχείο της Άννας Θεοφυλάκτου στο διατηρητέο κτίριο της οδού Κρίσπου (Άνω Πόλη).

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 25 ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2006 (15:20 UTC+2)

    Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις εκδόσεις «ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ», διοργανώνει έκθεση έργων τέχνης 25 Κυπρίων καλλιτεχνών, στο αρχαιολογικό μουσείο (Γενί Τζαμί) τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν αύριο (Τετάρτη) 11 Ιανουαρίου, στις 20:00, στο αρχαιολογικό μουσείο.

    Τα έργα των 25 σπουδαίων Κυπρίων καλλιτεχνών, ζωγραφική, μικτή τεχνική, ανάγλυφα, κατασκευές, φωτογραφία ενθουσίασαν το κοινό όπου κι αν έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, εντός και εκτός της Κύπρου.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2006 (15:20 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 21.00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου αφιερωμένη στα πενηντάχρονα του συνθέτη Χρήστου Σαμαρά.

    Συμμετέχουν: Νεβάρτ - Βερόν Γαλιλαία - φλάουτο

    Οδυσσέας Καρύδης - κλαρινέτο

    Χρίστος Γαλιλαίας - βιολί

    Μαρία Αστεριάδου - πιάνο

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

    Η ΚΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

    Μεθαύριο (Πέμπτη) 12 Ιανουαρίου, στις 10.00, στη Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η «Κάτια με τα παραμύθια» θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Το ποτάμι των ξωτικών» σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και αναπαράσταση κάποιων σκηνών του παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ

    ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

    Την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στις 10.00, στη Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά Γ', Δ' Δημοτικού το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - GALA ΟΠΕΡΕΤΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2006 (15:07 UTC+2)

    Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει Gala οπερέτας την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Το Gala οπερέτας θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης και θα συμμετάσχουν ως σολίστ ο υψίφωνος C. Struder και ο τενόρος Μ. Δουκάκης.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα των F. Lehar (Εύθυμη Χήρα), J. Strauss (Αυτοκρατορικό Βαλς), R. Zieczynzky (Βιεννέζικο τραγούδι), κ.ά.

    Εισιτήρια των 20,00 και 15 (φοιτητικό - μαθητικό) προπωλούνται στα εκδοτήρια της πλατεία Αριστοτέλους. Σημειώνεται ότι τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ της αποκατάστασης των ζημιών της ΧΑΝΘ.

    ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

    Το Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το 2006 διοργανώνει ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών του εργαστηρίου και του συλλόγου του Γεωργίου Ψαράκη.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν μεθαύριο (Πέμπτη) 12 Ιανουαρίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ε΄ Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24). Η

    έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2005.

    ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ Ε΄ ΚΑΠΗ

    Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, στις 20:00, στην «Θεσσαλονικιά», θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Ε΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης για το νέο χρόνο. Παρόντες θα είναι τα μέλη και οι φίλοι του Ε΄ ΚΑΠΗ.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2006 (15:04 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    § Διοίκηση και Οικονομία

    § Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS

    § Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη

    § Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Τρίτη) 10 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο τμήμα της Διοίκησης και Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Μακεδονία, Μάρω Βλαχοπούλου με θέμα: «Διαδικτυακό Μάρκετινγκ και Ηλεκτρονικά Επιχειρηματικά μοντέλα».

    Αύριο (Τετάρτη) 11 Ιανουαρίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και πρόεδρος της Ελληνικής εταιρίας Νόσου Alzheimer Μάγδα Τσολάκη, θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «Υπάρχουν αναστρέψιμες άνοιες; Τρόποι διάγνωσης».

    Μεθαύριο (Πέμπτη) 12 Ιανουαρίου, στις 19:30, στο τμήμα της Νομικής θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μακεδονία Παρασκευή Νάσκου - Περάκη, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: «Η Ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου: οι σημαντικότερες προσφυγές κατά της Ελλάδος».

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2006 (15:03 UTC+2)

    Από την αντιδημαρχία Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να χορηγήσει άδειες υπαίθριου εμπορίου καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Τμήμα Τελών Χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων (Βενιζέλου 45, γραφείο 219, 2ος όροφος, Δημαρχείο), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (8:00 - 13:00) μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να

    απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310.375.278 & 2310.375.359.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2006 (14:53 UTC+2)

    Η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στις 11:30, στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου (Βενιζέλου 45, 1ος όροφος).

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα αναφερθεί σε ζωτικά θέματα που αφορούν τους δημότες, το Δήμο και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2006 (14:52 UTC+2)

    Τα ονόματα των καλυτέρων αθλητών της χρονιάς που πέρασε ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη) ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου, παρουσία των μελών της αρμόδιας επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σώματος Σωτήρη Καπετανόπουλο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Χ. Αηδονόπουλος και ο σύμβουλος του Δημάρχου Αθ. Παπαγεωργίου. Οι καλύτεροι αθλητές αναδείχθηκαν ύστερα από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών, μελών της ΕΣΗΕΜΘ και του ΠΣΑΤ.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανακοίνωσε τα ονόματα των καλυτέρων αθλητών της Θεσσαλονίκης που θα βραβευθούν την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

    Συγκεκριμένα:

    1. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ για το 2005, ο Αριστείδης Γρηγοριάδης του Άρη Θεσσαλονίκης, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μ. ύπτιο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών του Μόντρεαλ, του πρώτου χρυσού μεταλλίου για την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, επίσης για την έκτη θέση στα 100 μ. ύπτιο στους ίδιους αγώνες και για τα χρυσά μετάλλια στα 50 μ. και στα 100 μ. ύπτιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

    2. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ για το 2005, η Μαρία Τσιαρτσιάνη του Α.Σ. ΑΡΗΣ, για το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο σε τουρνουά του παγκόσμιου όπεν Μπιτς Βόλεϊ και την κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος γυναικών.

    3. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ για το 2005, ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ για την επιτυχημένη παρουσία του στα αθλήματα της Πάλης όπου κατέκτησε για 6η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ ελευθέρας ερασιτεχνικής πάλης, του βόλεϊ όπου κατέκτησε για 5η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ και του πόλο όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων.

    4. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ (έως 20 ετών) για το 2005, ο πρωταθλητής της Άρσης Βαρών Βλαδίμηρος Λαζαρίδης του Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος για την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, την 8η στους Μεσογειακούς, την 4η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, την 13η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, τις πρώτες θέσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων, νέων και ανδρών και το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στην κατηγορία των 69 κιλών.

    5. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ για το 2005, ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης προπονητής του κολυμβητή Αριστείδη Γρηγοριάδη του Άρη Θεσσαλονίκης, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μ. ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών του Μόντρεαλ και τις άλλες επιτυχίες του αθλητή.

    6. ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», στον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο τον πρωταθλητή του καράτε του αθλητικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Μακεδανός, ο οποίος επί σειρά ετών βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο κατακτώντας μετάλλια και επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις, σε ένα άθλημα που δεν απολαμβάνει την προβολή και τη δημοσιότητα άλλων αθλημάτων.

    7. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης του Α. Σ. Φίλιππος στην κολύμβηση, για τις 8 πρώτες θέσεις στα ανοικτά τουρνουά της Δανίας και της Τσεχίας που συνοδεύτηκαν από 4 παγκόσμια ρεκόρ και την πρώτη θέση στα 100 μέτρα ύπτιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που συνοδεύτηκε επίσης με παγκόσμιο ρεκόρ.

    8. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, η δεκαεπτάχρονη Μαρία Άλλα του Α.Σ. ΑΜΕΑ Θερμαϊκός, για τα χρυσά μετάλλια στα 100 και στα 200 μέτρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου που συνοδεύτηκαν και από πανελλήνια ρεκόρ.

    9. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, ο Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ 2000, για τις επιτυχίες και τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριές του Δεληγιώργης, Χαρακόπουλος, Τσελέπας, Πετκάκης, Παυλίδου, Γαρέφα, Μαζαράκης, Πολύζος, Αραμπατζή και Στεφανίδης σε Παγκόσμια, σε Πανευρωπαϊκά και Πανελλήνια πρωταθλήματα του στίβου.

    10. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ για το 2005, ο Δημήτριος Κουντουράς προπονητής Στίβου με πολύ μεγάλες και αξιόλογες διακρίσεις σε Παγκόσμιο, Πανευρωπαϊκό και Πανελλήνιο επίπεδο.

    Το 2005, ο αθλητής του Μηνάς Χαρακόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Νεκτάριος Τσελέπας κατέλαβε την 5η θέση στη σφαιροβολία και την 6η στη δισκοβολία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι υπόλοιποι κατέλαβαν θέσεις στην εξάδα του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

    Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα τιμήσει επίσης με το βραβείο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», διακεκριμένες και εξέχουσες αθλητικές προσωπικότητες της πόλης μας.

    Ειδικότερα:

    1. Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή, τον Νουρέγιεφ των Ελληνικών γηπέδων, τον βιρτουόζο άσσο, τον μοναδικό Βασίλη Χατζηπαναγή, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή των τελευταίων 50 ετών, που μεγαλούργησε με τη φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ.

    2. Τον βετεράνο αθλητή του στίβου και έναν από τους σημαντικότερους αθλητές της εποχής του, τον κ. Δημήτρη Κικιλή.

    3. Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, τον καλύτερο κεφαλοσφαιριστή των Ελληνικών γηπέδων και έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, τον Σταύρο Σαράφη, του ΠΑΟΚ.

    4. Τον βετεράνο αθλητή της κωπηλασίας και διαχρονικό παράγοντα του Ναυταθλητισμού της Θεσσαλονίκης, τον αειθαλή Άλκη Σκλαβούνο.

    5. Τον βετεράνο ποδοσφαιριστή επίσης, τον δυναμικό και ανεπανάληπτο μαχητή, έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της εποχής του, τον Άγγελο Σπυρίδωνα, του ΑΡΗ, με δεκάδες συμμετοχές και εξαιρετικές εμφανίσεις στην Εθνική Ελλάδος.

    6. Τη μεγαλύτερη προπονήτρια του Βόλεϊ, μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές του γυναικείου αθλητισμού της Θεσσαλονίκης, τη Μαρία Αθανασιάδου.

    7. Τον βετεράνο μπασκετμπολίστα του ΑΡΗ και της Εθνικής ομάδας, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ο οποίος στο τέλος της καριέρας του μεταγράφηκε στη ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το κύπελλο κυπελλούχων το 1968, τον κ. Πέτρο Πετράκη.

    8. Τον βετεράνο μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ, προπονητή των διάφορων εθνικών ομάδων και ιδιαίτερη μορφή της μπασκετικής Θεσσαλονίκης, τον κ. Ορέστη Αγγελίδη.

    9. Τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπο της Ελληνικής πυγμαχίας, τον πρωταθλητή και τον επί 30 συνεχή έτη προπονητή της εθνικής ομάδας πυγμαχίας, τον κ. Παναγιώτη Αντωνόπουλο.

    10. Τέλος, έναν από τους σημαντικότερους και παλαιότερους αθλητικούς παράγοντες του παρελθόντος, μια σημαντική παρουσία στην αθλητική οικογένεια του ΠΑΟΚ που υπηρέτησε τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις σε αρκετά αθλήματα, τον κ. Νικόλαο Κυρίτση.

    Θα τιμηθούν επίσης η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2005, ένα γεγονός σταθμό στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού που μας έβγαλε για μια ακόμα φορά στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε υπερήφανοι για την επιτυχία και η ομάδα βόλλεϋ του ΗΡΑΚΛΗ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του σούπερκαπ το 2005 και για την εξαιρετική παρουσία της στο φάϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λίγκ, όπου κατέλαβε τελικά τη δεύτερη θέση.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 10 January 2006 - 19:13:55 UTC