Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΙΟ
  • [03] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ THN ΑΝΟΔΟ THΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΟΥ
  • [04] "ΠΑΤΡΑ 2006": ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ

  • [01] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

    Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2006 (13:07 UTC+2)

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Συζήτησαν το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που υιοθέτησε πέρσι η κυβέρνηση και τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός.

    Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε στις δηλώσεις του ότι το 2006 είναι χρονιά εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν τίθεται θέμα ώστε να δοθεί ένας χρόνος επιπλέον παράταση στην Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος, ο υπουργός απάντησε ότι "ο παραπάνω χρόνος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν" και σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιμένει στη λογική της ήπιας προσαρμογής υπογραμμίζοντας πως το θέμα συζητείται στην ευρωπαϊκή επιτροπή. "Δεν έχουμε βάλει εμείς το ζήτημα", είπε ο υπουργός "αλλά εάν δοθεί η παράταση ενός χρόνου είναι ευπρόσδεκτη".

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΙΟ

    Μόσχα, 3 Ιανουαρίου 2006 (14:28 UTC+2)

    Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι πρόκειται να συναντηθούν εντός της ημέρας για συνομιλίες με θέμα τη διένεξη που οδήγησε τη Μόσχα στην απόφαση να διακόψει την τροφοδοσία της γειτονικής της χώρας σε φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα ο υποδιευθυντής του ρωσικού ομίλου Gazprom Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.

    "Θα συναντηθούμε σήμερα", δήλωσε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει τις προτάσεις που θα υποβάλει ενδεχομένως η ουκρανική πλευρά.

    Στο Κίεβο, εκπρόσωπος της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Naftogaz επιβεβαίωσε την πληροφορία για την επικείμενη συνάντηση και δήλωσε ότι επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας θα είναι ο υποδιευθυντής της.

    Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καλέσει την Ουκρανία και τη Ρωσία να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της διένεξης μεταξύ του Κιέβου και της Gazprom.

    "Η Επιτροπή καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ Γιοχάνες Λάιτεμπεργκερ.

    Την ίδια έκκληση είχε διατυπώσει και ο εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Χαβιέρ Σολάνα.

    Από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρια Νόβοστι, ο ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Φραντκόφ είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να πιέσει την Ουκρανία ώστε να εξασφαλισθεί η πλήρης μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς τις χώρες της ΕΕ,

    Παράλληλα ο Φραντκόφ επανέλαβε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της στο θέμα αυτό, εκτιμώντας ότι ένας "πραγματικός κινδυνος" μείωσης της τροφοδοσίας της Ευρώπης σε ρωσικό φυσικό αέριο θα υπάρξει εάν η Ουκρανία συνεχίσει να προβαίνει σε "αυθαίρετες υπεξαιρέσεις".

    Η Ουκρανία έσπευσε σήμερα να διαψεύσει ότι υποκλέπτει ρωσικό φυσικό αέριο προοριζόμενο για την Ευρώπη, όπως την είχε κατηγορήσει προηγουμένως η Gazprom.

    Πάντως η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι η τροφοδοσία των ευρωπαίων πελατών της σε αέριο αποκαταστάθηκε πλήρως ύστερα από τις διακοπές που προκάλεσε η διένεξη με την Ουκρανία.

    "Ολοκληρώσαμε τις εργασίες αποκατάστασης της τροφοδοσίας της Ευρώπης σε αέριο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    "Αυτή τη στιγμή διεκπεραιώνουμε πλήρως τις προμήθειες των ευρωπαίων καταναλωτών", είπε.

    [03] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ THN ΑΝΟΔΟ THΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

    Αλεξανδρούπολη, 3 Ιανουαρίου 2006 (14:57 UTC+2)

    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής-Μακεδονίας και Θράκης και των παραποτάμιων δήμων, καθώς από τις έντονες βροχοπτώσεις στο νομό, στη Βουλγαρία και στην Τουρκία παρατηρείται από χθες το βράδυ άνοδος της στάθμης του ποταμού Έβρου.

    Συγκεκριμένα σήμερα στις 2 το μεσημέρι, στο σταθμό μέτρησης Πυθίου, η στάθμη των νερών του Έβρου έφθασε τα 5,12 μέτρα ξεπερνώντας το όριο επιφυλακής ( 4.70 μέτρα )

    Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Έβρου, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «Ξενοκράτης» κλήθηκαν οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών, οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι κυνηγοί, να μην πλησιάζουν στις επικίνδυνες περιοχές, κοντά στον ποταμό Έβρο και στα αναχώματά του και να απομακρύνουν τα ζώα και τα γεωργικά μηχανήματά τους.

    Συνεχής είναι η επικοινωνία του νομάρχη Έβρου Νικόλαου Ζαμπουνίδη με τους Νομάρχες Χασκόβου Βουλγαρίας και Αδριανούπολης Τουρκίας καθώς και η συνεργασία των τριών νομαρχιών μέσα από το Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας που λειτουργεί στην Ορεστιάδα.

    Από τις βροχοπτώσεις που πλήττουν το νομό Έβρου, πλημμύρισαν περιοχές του Πυθίου και των Λαβάρων. Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Πύθιο υπό την προεδρία του νομάρχη Νικόλαου Ζαμπουνίδη, στην οποία εξετάσθηκε η επικρατούσα κατάσταση και δόθηκαν εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες για αυξημένη επιτήρηση των αναχωμάτων και των αντιπλημμυρικών έργων.

    «Είμαστε σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα. Ολόκληρος ο μηχανισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων είναι σε ετοιμότητα με προσωπικό και μηχανήματα για να επέμβουν, αν χρειασθεί, για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. Επίσης είμαστε σε συνεχή επαφή με τη βουλγαρική και τουρκική πλευρά, δήλωσε ο νομάρχης Έβρου, Νικόλαος Ζαμπουνίδης

    O κ. Ζαμπουνίδης επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την ευθυγράμμιση του ποταμού Έβρου από την πλευρά της Ελλάδας και της Τουρκίας, ώστε το ποτάμι να αξιοποιηθεί, όπως είπε, με τον καλύτερο τρόπο και τα νερά του από εφιάλτης που είναι σήμερα, να γίνουν ευλογία για την περιοχή και τους κατοίκους του.

    Ολγα Ορφανίδου

    [04] "ΠΑΤΡΑ 2006": ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

    Πάτρα, 3 Ιανουαρίου 2006 (16:33 UTC+2)

    Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι από καλλιτεχνικός διευθυντής της πολιτιστικής πρωτεύουσας «Πάτρα 2006» ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

    Ο κ. Μικρούτσικος έστειλε την πολυσέλιδη επιστολή παραίτησής του προς το δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Καράβολα στην οποία επικαλείται οργανωτικά προβλήματα και ελλείψεις στη διοργάνωση της εκδήλωσης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 3 January 2006 - 19:13:47 UTC