Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-12-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ
  • [03] ΤΟ ΔΝΤ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ 19 ΦΤΩΧΟΤΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ
  • [04] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΙΒΩΤΟ"

  • [01] ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2005 (16:16 UTC+2)

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, ερωτηθείς αν η συνταγματική αναθεώρηση σημαίνει ότι μπορεί να πάμε και σε πρόωρες εκλογές και αν υπάρχει τέτοιο θέμα, δήλωσε πως «ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνουν την πρότασή τους και από εκεί και πέρα θα έχουμε πολύ χρόνο να συζητήσουμε».

    Ο κ. Ρουσόπουλος αποσαφήνισε πως «οι εκλογές σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με τίποτα από όλα αυτά που είπατε» και πρόσθεσε ότι «εκλογές γίνονται στο τέλος της τετραετίας».

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως ενημέρωσε τον Πρόεδρο «για τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάει η κυβέρνηση και στην οποία έχει ζητήσει την αρωγή όλων των εμπλεκομένων φορέων και των κομμάτων, να φτιάξουμε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο και για τη συγκέντρωση και για την αδειοδότηση στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης».

    Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσθεσε πρόκειται για «ένα πλαίσιο που θα βοηθήσει να τακτοποιηθεί ένα άναρχο, εν πολλοίς, τοπίο για σχεδόν δύο δεκαετίες».

    Στο μεταξύ, ο βουλευτής Γ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πάει καλά, τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών και εκτίμησε πως θα γίνει ανασχηματισμός χωρίς όμως να προσδιορίσει το χρόνο και την έκτασή του.

    Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι η επόμενη Βουλή πρέπει να είναι αναθεωρητική και έφερε ως θέματα την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν πρέπει να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το λαό, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι πρόκειται για προωθημένη άποψη, καθώς κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας θα πρέπει να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και γι' αυτό πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα θέματα θέλουν περίσκεψη.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

    Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2005 (12:52 UTC+2)

    Ημίωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη.

    Τη συνάντηση ζήτησε ο Αλβανός πρωθυπουργός ο οποίος επέστρεφε από το Ιράκ στα Τίρανα, και θα βρισκόταν για λίγες ώρες στην Αθήνα.

    Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης ερωτηθείς εάν τέθηκε θέμα Τσάμηδων απάντησε κατηγορηματικά "όχι βέβαια".

    [03] ΤΟ ΔΝΤ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ 19 ΦΤΩΧΟΤΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ

    Ουάσινγκτον, 22 Δεκεμβρίου 2005 (11:06 UTC+2)

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), θα διαγράψει από την 1η Ιανουαρίου τα χρέη των 19, από τις συνολικά 20, φτωχότερων χωρών του πλανήτη. Την απόφαση αυτή πήραν χτες βράδυ (τοπική ώρα), στην Ουάσινγκτον, οι εκτελεστικοί διευθυντές του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.

    Εξαίρεση αποτέλεσε η Μαυριτανία, η κυβέρνηση της οποίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ, πρέπει να αποδείξει ότι τα κονδύλια που εισέρευσαν στη χώρα χρησιμοποιήθηκαν πράγματι για την καταπολέμηση της φτώχειας. Μεταξύ των χωρών που έτυχαν της εύνοιας του Ταμείου είναι οι Αιθιοπία, Βολιβία, Μοζαμβίκη, Νικαράγουα, Ουγκάντα, Ρουάντα και Τανζανία.

    Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Oxfam, χαιρέτισε την απόφαση του διεθνούς οικονομικού οργανισμού. «Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η διαγραφή των χρεών για περισσότερες από 60 χώρες, οι οποίες χρειάζονται επειγόντως βοήθεια, ώστε να καταπολεμήσουν τη φτώχεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης Μαξ Λόουσον.

    Εκτιμάται ότι η διαγραφή των χρεών θα κοστίσει στο ΔΝΤ περί τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια (2,8 δισεκ. ευρώ). Το ποσό αυτό θα καλυφθεί, μερικώς, από τις πωλήσεις χρυσού στις οποίες προέβη το Ταμείο, καθώς και από έναν ειδικό λογαριασμό, που χρηματοδοτείται από 43 αναπτυγμένες χώρες.

    Εκτός από το ΔΝΤ, όμως, τόσο η Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ), όσο και η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης προτίθενται να προχωρήσουν από τη νέα χρονιά σε διαγραφές χρεών φτωχών χωρών, τα οποία, σε ό,τι αφορά στην ΠΤ, θα ανέλθουν σε 38 δισεκ. δολάρια. Οι πλούσιες χώρες είχαν υποσχεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά την κοινή συνεδρίαση των συνελεύσεων του ΔΝΤ και της ΠΤ στην Ουάσινγκτον, να καλύψουν μέχρι δεκάρας τις απώλειες των διεθνών οικονομικών οργανισμών.

    [04] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΙΒΩΤΟ"

    Αλεξανδρούπολη, 22 Δεκεμβρίου 2005 (10:16 UTC+2)

    Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Διαπολιτισμικό Θεραπευτικό πρόγραμμα ΄΄ΚΙΒΩΤΟΣ'' του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων σε συνεργασία με τη Μουσική Χορωδία ΄΄De Profundls'' της Εστίας Πιερίδων Μουσών της Κατερίνης διοργανώνουν δυο μουσικές Χριστουγεννιάτικες βραδιές στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα .

    Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου στις 8.30μμ στην αιθουσα του Δημοτικού θεάτρου και στην Καβάλα στις 29 Δεκεμβρίου στις 8.30μμ στην αιθουσα της μεγάλης λέσχης.

    Το ρεπερτόριο και για τις δυο βραδιές θα αποτελείται από μια εισαγωγή με προκλασικά και σύγχρονα εργα και θα ακολουθήσει το Χριστός Γεννάται με Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και αφήγηση της ιστορίας της Γέννησης μέσα από την Αγία Γραφή.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 22 December 2005 - 19:13:43 UTC